جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۸۰۹۰۰۰۰۶

نوشیدنی زمستانی که کلسترول را کاهش می‌دهد/ سوختن کف پا‌ نشانه چیست؟

مقاله های پزشکی,روش های کاهش کلسترول,خواص زردچوبه

در این بسته دانستنی‌های پزشکی، درباره فواید چای زردچوبه و تاثیر ویتامین D بر سلامت بدن خواهیم گفت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، در این گزارش جدیدترین دانستنی‌های روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال می‌کنیم.

دلایل اصلی وجود سرما و لرزش در بدن

گاهی اوقات با وجود مناسب بودن دمای اتاق، احساس سرما خواهیم کرد که می تواند علل مختلفی داشته باشد. اگر این حالت به ‌ندرت اتفاق بیفتد، چندان مهم نیست اما اگر تداوم پیدا کند، بهتر است آن را جدی بگیرید. برخی بیماری‌ها می‌تواند حساسیت شدید به دما ایجاد کند. وقتی‌که حساسیت به سرما بیشتر از چند روز طول بکشد،  لازم است به پزشک مراجعه شود.

 کم‌خونی یا آنمی، اختلال خونی شایعی است که طی آن گلبول‌های قرمز یا هموگلوبین در خون کاهش می یابد. کمبود گلبول‌های قرمز باعث احساس سرما، خستگی و رنگ ‌پریدگی می‌شود. در این موارد توصیه می‌شود فورا به دکتر مراجعه شود.

نفروپاتی دیابتی به بیماری کلیوی ثانویه مبتلا به بیماری دیابت گفته می‌شود. عوارض کلیوی از یافته‌های شایع در بیماران مبتلابه دیابت است. حدود نیمی از بیماران مبتلا به دیابت دچار آسیب کلیوی می شوند. درگیری کلیوی عارضه‌ای جدی است و می‌تواند کاهش عمر و کیفیت زندگی را به دنبال داشته باشد. تشنگی مفرط، گیجی، کم‌اشتهایی و مشکل تنفسی و تکرر ادرار بعضی از عوارض این اختلال به‌حساب می‌آیند.

وقتی غده مغزی هورمون کمی تولید می‌کند، بدن نمی‌تواند درجه خود را درست تنظیم کند. درنتیجه فرد دچار اضافه ‌وزن، خستگی مفرط، یبوست و چرخه‌های ماهانه نامنظم می‌شود. اگر هر گونه مشکل مربوط به رگ های خونی داشته باشید، جریان خون به نواحی خاصی به ‌ویژه انتهای دست‌ و پای بدن محدود می‌شود.

مصرف برخی داروها مانند میگرن و فشارخون که روی گردش خون تاثیر می‌گذارند، می‌توانند باعث حساسیت به سرما شوند.  بی‌اشتهایی عصبی نوعی اختلال روانی در غذا خوردن است که در آن بیمار از خوردن غذا به میزان کافی، باوجود گرسنگی، امتناع خواهد کرد. این روند که معمولاً با زیاده‌ روی در یک رژیم غذایی آغاز می‌شود، به دلیل کاهش شدید وزن می‌تواند به مرگ فرد منجر شود. با کمبود چربی، بدن قادر به گرم نگه ‌داشتن خود نیست. فردی با این اختلال در صورت عقب‌افتادن قاعدگی، باید به پزشک مراجعه کند.

برای جبران ویتامین D چه بخوریم؟

مقاله های پزشکی,روش های کاهش کلسترول,خواص زردچوبه

ویتامین D می‌تواند از استخوان‌ها، قلب و مغز حفاظت کند و شاید حتی کمک کند، بیشتر زندگی کنید. هنگامی که پوست ما در مقابل نور آفتاب قرار می‌گیرد، ویتامین D توسط سلول‌های ما جذب می‌شود. اما با وجود این حقایق، بسیاری از مردم به اندازه کافی از آفتاب ویتامین نمی‌گیرند.

ویتامین D به جذب کلسیم کمک می‌کند، که برای تشکیل و حفظ استخوان‌ها و دندان‌هایی محکم حیاتی است. تحقیقات  نشان داده است که ویتامین D همانند یک هورمون در بدن عمل می‌کند و ممکن است نقش مهمی در تنظیم وزن، فشار خون و خلق‌و‌خو داشته باشد. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که حتی داشتن سطح مناسبی از این ویتامین می‌تواند در برابر مرگ و میر زود هنگام از شرایطی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی محافظت کند.

هنگامی که بزرگسالان به اندازه کافی ویتامین D دریافت نمی‌کنند، ممکن است از نرمی استخوان، پوکی استخوان، درد استخوان و ضعف عضلانی رنج ببرند. همچنین ویتامین D یکی از اجزای مهم در رشد مغز است و کمبود آن ممکن است به کم انرژی شدن  یا افسردگی منجر شود.

کف پای سوزان  چیست؟

حس سوختن در پا‌ها ممکن است به خاطر آسیب به اعصاب پا‌ها ایجاد شود که به آن نوروپاتی نیز می‌گویند. دیابت شایع‌ترین دلیل برای ایجاد چنین شرایطی است. بیشتر درمان‌های مرتبط با پای سوزان بر روی پیشگیری از آسیب‌های بعدی به اعصاب و کاهش درد تمرکز دارند.

علت ایجاد پای سوزان:

مقاله های پزشکی,روش های کاهش کلسترول,خواص زردچوبه

در بیشتر موارد نوروپاتی دلیل اصلی پای سوزان است. الیاف عصبی آسیب دیده می‌توانند فعالیت زیادتری داشته باشند و این حس را ایجاد کنند. اگرچه هیچ زخمی وجود ندارد، اما اعصاب آسیب دیده سیگنال‌های درد را به مغز می‌فرستند. در بیشتر افرادی که با نوروپاتی دست و پنجه نرم می‌کنند، اعصاب پا در ابتدا آسیب می‌بیند. این افراد اغلب سوزن سوزن شدن و بی حسی در پا‌ها را نیز تجربه خواهند کرد.

بیشتر افراد در مورد اینکه پاهایشان به لمس حساس است، شکایت می‌کنند. دیابت و سوء مصرف الکل شایع‌ترین دلیل ایجاد نوروپاتی در پاهاست؛ البته  دلایل دیگری در ایجاد این عارضه وجود دارد که عبارتند از: بیماری مزمن کلیوی، نورپاتی الیاف کوچک، کمبود ویتامین‌ها ویتامین B۱۲، فولات و در برخی از موارد ویتامین B۶، سوء مصرف الکل، سطح پایین هورمون‌های تیروئیدی، بیماری لایم، ایدز/HIV، پلی نوروپاتی آمیلوئید عوارض جانبی دارو‌ها همچون دارو‌های شیمی درمانی، اوردوز ویتامین B۶، دارو‌های مرتبط با ایدز، آمیودارون، ایزونیزید، متفورمین، اریتروملاژیا، مسمومیت فلزات سنگین (سرب، جیوه و آرسنیک)، واسکولیت (التهاب رگ‌های خونی)، سارکوئیدزاست.

علاوه بر نوروپاتی، عفونت‌ها و التهاب پا نیز می‌تواند باعث ایجاد حس سوزش در پا‌ها شود. رایج‌ترین این شرایط پای ورزشکاران است که پوست به خاطر وجود قارچ عفونت می‌کند. بیماری شریان محیطی (PAD) نیز باعث ایجاد پای سوزان می‌شود.

آلزایمر درمان دارد؟

مقاله های پزشکی,روش های کاهش کلسترول,خواص زردچوبه

زمانی که مادر یا پدر شما به یک سن خاص می‌رسند ممکن است به راحتی مواردی را فراموش کنند. در برخی از موارد آن‌ها ممکن است به درستی ندانند که کلید یا عینک خود را کجا گذاشته اند. تمامی این موارد نشانه‌هایی را در اختیار شما قرار می‌دهد و آن هم احتمال ابتلای این افراد به بیماری آلزایمر است.  اگرچه بیماری آلزایمر درمان مشخصی ندارد اما افرادی که در خانواده خود چنین بیمارانی را دارند نباید نا امید بشوند. تشخیص اولیه بیماری آلزایمر می‌تواند به درمان کمک کند و شرایط را تا حد زیادی بهبود ببخشد. در چنین مواردی می‌توان خیلی سریع‌تر به درمان نشانه‌ها و کنترل آن‌ها توجه کرد.

 یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین نشانه‌های آلزایمر از دست دادن حافظه است که می‌تواند زندگی روزمره فرد را مختل سازد. از دست دادن حافظه نیز اشکال مختلفی دارد. برخی از افراد در یک مکان یا زمان خاص احساس سردرگمی می‌کنند، در برنامه ریزی مشکل دارند، با کلمات دچار چالش می‌شوند، قضاوت درستی ندارند و نشانه‌های رفتاری خاصی از خود بروز می‌دهند اما باید به خاطر داشته باشید که آلزایمر نشانه‌های اولیه دیگری دارد که کمتر شناخته شده است و ربطی به از دست دادن حافظه ندارد، اگر تغییر در بهداشت یا ظاهر شخص، بی علاقگی، اضطراب و افسردگی و یا تغییر در بینایی را مشاهده کردید؛ بهتر است آنها را نزد پزشک متخصص ببرید.

خواص چای زردچوبه چیست؟

مقاله های پزشکی,روش های کاهش کلسترول,خواص زردچوبه

چای زردچوبه یک نوشیدنی ساخته شده با استفاده از ریشه زرد چوبه  یا پودر آن  است. زردچوبه در یک فنجان آب داغ حل می‌شود که به افزایش طعم و مشخصات ماده مغذی محصول نهایی کمک می‌کند. چای زردچوبه می‌تواند با مواد دیگری از جمله فلفل، لیمو، عسل، زنجبیل و… ترکیب شود. نوشیدن چای زردچوبه نه تنها راهی ساده و موثر برای اضافه کردن زردچوبه به رژیم غذایی شماست، بلکه خوش مزه است و فواید سلامتی بسیار زیادی دارد. چای زردچوبه؛ التهاب  و دردمفاصل، عملکرد ایمنی بدن، قند خون، وزن و سطح کلسترول را کاهش می‌دهد.

  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش