لاغری با لیزر:
سبک زندگی امروزی، کاهش تحرک و استفاده از غذاهای فست فودی سبب شده چاقی و اضافه وزن به سیر صعودی افزایش پیدا کند. این مشکل می تواند بیماری های مختلفی را به دنبال خود داشته باشد. در این بین شاهد روش های مختلفی برای درمان چاقی هستیم، پیکر تراشی و جراحی در حال گسترش روز افزون است، اما این روش های به دلیل تهاجمی بودن برای سلامتی ضرر خواهند داشت.
با گسترش علم، تیغ جراحی جای خود را به لیزرهای مخصوص داد که برای علاقه مندان امکان لاغری موضعی را فراهم می آورد. یکی از انواع این لیزرها لیپولیز می باشد که در ادامه به تفسیر عملکرد آن می پردازیم.
لیزر لیپولیز چیست؟
لیپولیز یک فرآیند طبیعی بدن است که در آن چربی ها ذخیره شده به گلیکوژن تبدیل می شوند و از آنها به عنوان انرژی بدن استفاده خواهد شد، امروزه در کلینیک های زیبایی به فعالیت های مختلفی که به جهت حذف چربی های اضافی بدن صورت می گیرد نیز لیپولیز گفته می شود، که می تواند همراه با لیزر یا ساکشن یا به روشی دیگر صورت بگیرد.
لیزر لیپولیز در واقع؛ عمل لیپولیز به واسطه لیزر است. این عمل با دقت و ظرافت زیادی انجام می شود و می تواند چربی های اضافی بدن را در تمامی نقاط از بین ببرد. البته برای توده های چربی موضعی مانند؛ چربی شکم، بازو، ران و یا حتی سینه آقایان کارایی بیشتری خواهد داشت.
قبل از انجام لیزر ابتدا بیمار باید تحت مراقبت، معاینات و آزمایشات لازم قرار بگیرد و بعد از آن باید در حین انجام عمل به صورت موضعی بی حس شود. سوراخی در ناحیه مورد نظر ایجاد خواهد شد تا به وسیله دستگاه حرارت لازم برای حذف چربی ها به محل فرستاده شوند. بعد از آن امکان خارج کردن چربی ها با ساکشن، فشار دست وجود دارد یا حتی می توان اجازه داد همه چربی ها به صورت خودبه خودی از بدن دفع شوند.
لیپولیزر چه عوارضی دارد؟
از آنجایی که لیپولیز روشی برای لاغری وضعی است، عوارض بسیار کمی را به دنبال خواهد داشت، اما به طورکلی عوارض احتمالی که می توان برای آن درنظر داشت شامل موارد زیر می باشد:
- قرمزی
- کبودی
- عفونت
این عوارض معمولا بعد از استفاده لیزر ایجاد می شوند و غالبا بعد از چند روز از بین خواهند رفت. در رابطه با عفونت اگر مراقبت از محل لیزر به خوبی انجام شود بروز عفونت دور از انتظار است.
در برخی از افراد ممکن است عوارض ناشی از این عمل شامل مواردی از درد و یا سفت تر شدن پوست بعد از عمل باشد؛ این موضوع به دنبال افزایش کلاژن در درمان با لیزر ایجاد می شود. کلاژن مادهای تاثیرگذار در جوانسازی پوست می باشد.
از طرفی می توان گفت هزینه این روش نسبت به روشهای دیگر کمتر است.
لیپولیز برای چه افرادی مناسبتر است؟
مقدار چربی در بدن هر فرد کاملا متفاوت است، لذا لاغری با لیپولیز هم برای افرادی که زیر پوست خود ۱ تا ۶ سانتی متر چربی دارند مناسب تر خواهد بود. در صورتی که مقدار چربی بیشتر یا کمتر باشد روشی مناسب نخواهد بود.
افرادی که قصد دارند با این روش به کاهش سایز برسند باید از سلامت پوستی خود اطمینان داشته باشند و پوستشان هم افتادگی شدید نداشته باشد. البته امروزه روش هایی برای حذف پوست ایجاد شده اند که می تواند بعد از لاغری با لیپولیز مشکلات محل عمل را برطرف کنند.
لیزر لیپولیز میتواند در کاهش سایز موارد زیر مؤثر باشد:
- سینه ها و قفسه سینه مردان
- بالا و پایین شکم
- چانه
- گردن
- لاغری شکم
- گونه و صورت
- غبغب
- لگن
- درون و بیرون ران
- باسن
- برآمدگیهای دو طرف کمر
- بالا و پایین کمر
- کوچک کردن بازو ها (زیر عضله دوسر)
- برآمدگی ناشی از زایمان
- زانو
لیزر لیپولیز می تواند شکل ظاهری شکم را نیز بهبود دهد، بنابراین لاغری با لیزر لیپولیز برای شکم بسیار مناسب خواهد بود و این ناحیه برای درمان مورد استقبال زیادی قرار گرفته است. با استفاده از لیزر وزن زیادی از دست نمی دهید اما به دنبال بهبود سایز؛ شکل ظاهری هم بهتر می شود. سایز کمر لگن با این روش کاهش می یابد به طوری که شلوار و یا لباس های تنگ شما اندازه می شوند. یکی از درمان های سلولیت هم لیزر لیپولیز می باشد.
دستگاه لاغری هایفو لیپولیز:
از دستگاهی به نام لیپوسونیک برای لاغری با هایفو لیپولیز استفاده می شود که چربی های انباشته شده را برطرف می کند، به همین دلیل لاغری نواحی اطراف کمر هم صورت خواهد گرفت. از آنجایی که عمل جراحی برای این لیزر صورت نمی گیرد؛ عوارض جانبی برای بدن و حتی سلولها به همراه ندارد.
از تکنولوژی به کار گرفته شده در سونوگرافی برای هایفو لیپولیز استفاده می شود که سلولهای چربی را برای همیشه از بین می برد. امواج متمرکز برای لاغری با لیزر در عمق ۱ الی ۲ سانتی متری وارد می شوند و روی سطح پوست سوختگی و آسیبی را وارد نخواهد کرد.
بعد از ورود امواج فراصوت به منطقه مورد نظر؛ ۳ الی ۵ سانتی متر در هرجلسه یا چیزی بیشتر از این مقدار از بین می رود.
دستگاه لاغری اولترا کویتیشن:
برای استفاده از این نوع دستگاه نیازی به حضور پزشک وجود ندارد، اولترا کویتیشن یک روش مانند سونوگرافی است که توسط امواجی با فرکانس پایین و شدت بالا صورت می گیرد.
در این روش برای حمله به چربیهای رسوب کرده در بافتها امواج فراصوت استفاده می شود، با این روش می توان پهلوها، باسن، زانوهای داخلی، سینه مردان و شکم را لاغر کرد.
لاغری با لیزر کویتیشن چه عوارضی دارد؟
- این روش به طور معمول عوارض چندانی را به دنبال نخواهد داشت، اما امکان سوختن بافت چربی همراه با بافت هایی دیگر مانند بافتهای ماهیچهای یا عصبی وجود دارد.
- در برخی موارد امکان رها شدن چربی سوخته شده به داخل خون هم وجود دارد.
لاغری با لیزر مناسب چه افرادی است؟
تا اینجا شناختی کلی از برخی دستگاه های مورد استفاده برای لاغری با لیزر به دست آوردید، اما در ادامه توضیح داده می شود به طورکلی لیزر لاغری برای چه افرادی نامناسب می باشد:
- افرادی که به دنبال لاغری موضعی هستند و اضافه وزن زیادی ندارند بسیار مفید خواهد بود.
- افرادی که به دنبال بالارفتن سن؛ استخوان های ضعیف و حساسی دارند، همچنین توان ورزشی ندارند.
- زمانی که چربی های اشباع شده و رسوب کرده وجود داشته باشند و با استفاده از ورزش و رژیمهای غذایی از بین نمی روند.
- افرادی که در سلامت جسمانی و روانی کامل قرار دارند.
- افرادی که سابقه بیماری های قلبی و یا دیابت را نداشته باشند.
- افرادی که به داروهای ضدانعقادی مانند آسپرین نیاز ندارند
- افرادی که انواع رژیم لاغری را دریافت کرده اند اما به نتیجه مطلوب نرسیده اند می توانند برای کسب نتیجه بهتر به سراغ لیزر بروند.
گردآوری: بخش تغذیه و تناسب اندام سرپوش
- 11
- 2