قرص تاخیری
یکی از بزرگ ترين دغدغه های مردان در رابطه جنسی زودانزالی است؛ به همین علت خیلی از آنها به سراغ داروها و قرص تاخیری میروند تا مشکل خود را حل کنند. زود انزالی و سردی در روابط جنسی منجر به افزایش نارضایتی، احتمال خیانت و طلاق می شود و در آخر امکان دارد فروپاشی نظام خانواده را به همراه داشته باشد. ساده ترین راهکار برای درمان زود انزالی، استفاده از قرص تاخیری است؛ البته استفاده از این داروها عارضه های متعددی به دنبال دارد.
ناتوانی جنسی یا اختلال در نعوظ، گاهی به علت دیابت، فشار خون بالا، مشکلات قلبی، عدم تعادل هورمونی، مسائل مربوط به پروستات (پروفسرته)، عوارض برخی از داروها مانند داروهای ضدفشار خون و روان گردان، اضطراب، افسردگی و عدم اعتماد به نفس ایجاد می شود.
انواع قرص تاخیری و عوارض آن ها
بیماری جنسی برای هر کسی ممکن است اتفاق بیافتد. برای درمان بیماری های جنسی روش های مختلفی وجود دارد؛ من جمله این روش ها مراجعه به پزشک ارولوژ و یا حتی متخصصین سکس تراپی است. ولی به علت وجود تابو های اجتماعی اغلب مردم از مراجعه به این مراکز پرهیز کرده و به سراغ داروهای تقویت جنسی می روند. در ادامه با انواع قرص تاخیری آشنا می شویم:
۱. داروهای مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین:
داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین یک مدل از قرص تاخیری است که برای زیاد شدن مدت زمان رابطه جنسی و درمان زود انزالی از آن استفاده می کنند. این داروها بهتر است پس از وعده غذایی مصرف شوند. مصرف این دارو همراه با عارضه های جانبی است که در هر شخصی به صورت متفاوت بروز پیدا می کند. این عوارض جانبی شامل تأثیرات عصبی و روانی بر روی بیمار، واکنش های پوستی، تغییر در وزن بدن، کاهش میل جنسی یا اختلال در نعوظ میتواند باشد. داروهایی مثل پاروکستین، سرترالین، سیتالوپرام و فلوکستین از جمله این داروها هستند که از تمامی آنها میتوان برای درمان زوانزالی استفاده کرد. نکته بسیار مهم در خصوص مصرف این نوع قرص تاخیری این است که این داروها بطور رایج تا ۳ هفته، تأثیرات خود را نشان نمی دهند ولی چنانچه بعد از ۶ هفته مصرف، تأثیر مثبتی روی زودانزالی بیمار نداشت، فورا باید با داروی جدیدی جایگزین شوند.
۲. قرص تاخیری ویاگرا (سیلدنافیل):
در ابتدا، قرص تاخیری ویاگرا توسط دانشمندان Pfizer که در U.K کار می کردند، طراحی شده بود. آنها در واقع بر روی یک دارو مناسب برای پرفشاری خون و آنژین پکتیکس، یک علامت بیماری ایسکمیک قلبی بود، کار می کردند. در طول آزمایشات، معلوم شد که این دارو برای جلوگیری از آنژین صدری بسیار ضعیف است، ولی سبب نعوظ قابل توجه آلت تناسلی می شود. قرص تاخیری ویاگرا در سال ۱۹۹۸ به بازار رفت و نخستین درمان خوراکی بود که برای درمان نارسایی نعوظ در آمريکا تائید شد.
قرص تاخیری ویاگرا كه نام قرص آبی هم به آن داده اند با نام ژنریك «سیلدنافیل» نخستین مهاركننده آنزیم فسفودی استراز ۵ است كه برای درمان اختلال نعوظ مورد تائید قرار گرفته است. هر بسته ویاگرا كه به رنگ آبی یا با پوشش قرمز وجود دارد حاوی ۴ قرص است و در دوزهای ۲۵، ۵۰ و ۱۰۰ میلی گرمی عرضه می شود. این دارو صرفا در پاسخ به تحریك جنسی به منظور افزایش جریان خون در آلت تناسلی كه منجر به نعوظ می شود، عمل می كند؛ یعنی این نوع قرص تاخیری، بدون تحریك جنسی به هیچ عنوان عمل نمی كند برای همین هم معمولاً چند ساعت پیش از نزدیكی مصرف می شود.
این دارو خوراكی است و به سرعت در دستگاه گوارش جذب می شود و اگر همراه یك غذای پرچرب استفاده شود سبب كاهش جذب و كاهش اثر و غلظت آن در خون می شود. در خصوص عارضه های جانبی قرص تاخیری سیلدنافیل، گرفتگی بینی و تاری دید و سرگیجه ممكن است در مصرف هر سه تای این داروها پیدا شود. قرص های آبی كوچك را هر موقع از روز میتوان مصرف كرد. قرص تاخیری ویاگرا به طور رایج به صورت ۲۵ یا ۵۰ میلی گرمی یك ساعت پیش از فعالیت جنسی به صورت خوراكی مصرف می شود. دوز مصرف این دارو معمولاً طبق توصیه پزشك تنظیم می شود ولی نباید بیش از ۱۰۰ میلیگرم در هر دوز باشد و صرفا یك بار در روز مصرف شود.
مطالعات نشان داده مصرف كنندگان این نوع قرص تاخیری، ۱۶ درصد سردرد می گیرند، ۱۰ درصد دچار قرمزی صورت، هفت درصد ناراحتی گوارشی و سه درصد اختلال بینایی میشوند كه مانع از ادامه مصرف و اثرگذاری داروست. افراد بالای ۵۰ سال، سیگاری و با مشكلات قلبی، بیماری قند، فشار خون و كلسترول بالا بیشتر در معرض این عوارض قرار دارند. یك كاربرد زیرزمینی قرص تاخیری ویاگرا برای مردانی است كه می خواهند مدتی طولانی نعوظ داشته باشند و روابط زناشویی شان طولانیتر شود.
۳. کپسول اگزوتیک پلاس مارنیز:
کپسول های تقویت جنسی اگزوتیک پلاس مارنیز (Marnys Exotique Plus Capsulas) شامل ترکیبات گیاهی: جینسینگ کره ای (Panax Ginseng) که یک تونیک و آداپتوژن گیاهی است و در ارتقاء عملکرد قوای جنسی مؤثر میباشد، گوارانا (Guarana) جهت رفع خستگی و افزایش توان و تحریک پذیری جنسی، گیاه Eleuterococcus جهت قدرت مقابله با اضطراب و خستگی و مؤثر در حفظ سلامت جنسی و افزایش میل جنسی، ماده بسیار مقوی Royal jelly که غذای ویژه ملکه زنبور عسل میباشد و یک انرژی طبیعی با اثرات شگفت انگیز است و اسید آمینه تورین جهت ارضاء روانی و تحریک پذیری جنسی می باشد. این داروی تاخیری باید روزانه ۱ تا ۲ کپسول پیش از غذا میل شود.
۴. قرص تاخیری تادافیل (سیالیس):
قرص تأخیری دیگر قرص سیالیس است که مثل قرص تاخیری ویاگرا عمل می کنند ولی بسیار قوی تر از آن است. ماده تأثیرگذار این قرص ها تادالافیل است که باعث نعوظ یا همان سفت و راست شدن آلت است. این قرص ها در تأخیر در انزال هم تآثیرگذار است. برای استفاده از قرص تاخیری سیالیس باید ۳۰ الی ۴۰ دقیقه پیش از نزدیکی، آنرا به همراه یک لیوان آب میل کرد.
۵. قرص تاخیری وگادول:
وگادول دارویی نیمه گیاهی و ترکیبی است و زود انزالی را به تأخیر می اندازد و از ترکیب ترامادول با سیلدنافیل تهیه می شود. این دارو در دسته مواد مخدر قرار می گیرد زیرا در طولانی مدت سبب ایجاد وابستگی می شود. معمولاً به صورت غیر مجاز فروخته می شود. در هیچ داروخانه ای به فروش نمی رسد و به هیچ وجه توصیه نمی شود. این نوع قرص تاخیری در هند ساخته می شود و به صورت اینترنتی به فروش می رسد. عارضه های قرص تاخیری وگادول شامل سکته قلبی ناگهانی، سکته مغزی، از دست رفتن بینایی و شنوایی، افزایش فشار چشم و سوء هاضمه می باشد.
روش مصرف قرص های تاخیری
نحوه استفاده و مصرف قرص های تاخیری در هر نوعی که باشند تقریباً یکسان است. قبل از مصرف قرص تاخیری به تاریخ تولید و انقضای قرص تاخیری توجه داشته باشید و در صورتی که زمان آن گذشته هرگز مصرف ننمایید. برای افرادی که مشکلات قلبی و فشار خون ندارند برای اولین بار هر مدل قرص تاخیری که تهیه کرده اند اول باید نیمی از یک عدد قرص را با ۲ لیوان آب مصرف نمایید.
در صورتیکه مشکلی نداشتید و اثر سویی مثل سردرد، گیجی، سرخ شدگی و ضربان غیرعادی قلب احساس نکردید پس با مصرف قرص با این دوز مشکلی ندارید. قرص تاخیری در مدلهای گوناگون و بسته به نوع و برند قرص تاخیری باید ۵ دقیقه تا ۲ ساعت پیش از رابطه با ۲ لیوان آب ولرم میل شود. تاثیرگذاری قرص تاخیری بسته به واکنش هر شخص متفاوت است. اثرات قرص تاخیری بعضا تا ۷۲ ساعت پس از رابطه هم کمی باقی میماند البته این وضعیت برای بعضی از قرصهای قوی در بازار رخ میدهد.
عوارض قرص تاخیری برای درمان زودانزالی
استفاده از قرص تاخیری برای درمان زود انزالی، رفتن به سراغ ساده ترین راه برای حل این مشکل است و همیشه ساده ترین راه درمان برترین راه درمان نیست. بی تردید استفاده از قرص تاخیری برای درمان مشکلات جنسی عوارض متعددی در پی خواهد داشت و یکی از عمده ترین مشکلات بعد از قطع مصرف قرص های تاخیری بازگشت زودانزالی با شدت بیشتر است. از دیگر عارضه های کلی این قرص ها اختلال پریاپیسم (نعوظ مانا)، تغییر در دید و شنوایی، آبریزش بینی، درد بدن، سرگیجه، مشکلات گوارشی و... است.
عوارض کلی ناشی از مصرف قرص تاخیری
> سردرد یکی از عوارض قرص تاخیری:
از متداول ترین عوارض استفاده از قرص تاخیری سردرد است که افزایش میزان نیتریک اکسید باعث تغییر ناگهانی در جریان خون و سردرد می شود. سردرد از عوارضی است که در تمام قرص های تاخیری و داروهای ناتوانی جنسی دیده می شود.
> ابتلا به سرگیجه در اثر مصرف قرص تاخیری:
یکی دیگر از عوارض قرص تاخیری سرگیجه است. افزایش در نیتریک اکسید برخی از مردان را به سرگیجه مبتلا می کند ولی این مدل سرگیجه ملایم است. سرگیجه، در هنگام فعالیت های روزانه، عذاب آور است. در موردهای نادر هم سرگیجه آن قدر شدید میشود که شخص، از حال می رود. این شرایط خطرناک است و باید به آن توجه و سریعاً به پزشک مراجعه شود. حتی اگر کمی سرگیجه دارید، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
> بدن درد پس از مصرف قرص تاخیری:
برخی از افراد پس از استفاده از قرص تاخیری، دچار درد در تمام ماهیچه های بدنشان میشوند. برخی از اشخاص هم از کمردرد شکایت می کنند که در این موارد میتوانید با نظر پزشک تان داروی تان را عوض کنید.
> یکی از عارضه های قرص تاخیری، مشکلات گوارشی:
داروهای درمان ناتوانی جنسی باعث سوء هاضمه و اسهال می شوند و دستگاه گوارش را دچار مشکل می کنند بهتر است رژیم غذایی تان را تغییر دهید و آب زیاد بنوشید تا دچار عوارض قرص تاخیری نشوید.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 23
- 3