سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۲۰۰۰۴۷

دلایل روان‌شناسانه‌ای که می‌تواند شما را در روزهای پایانی سال به سمت خریدهای غیرضروری سوق ‌دهد

خریدهای غیرضروری,زمان مناسب خرید کردن,خریدهای شب عید

اسفند از میانه گذشته و خریدهای نوروزی هم شروع شده‌اند. یکی از مشکلاتی که افراد در زمان خرید با آن دست به گریبان هستند، خرید وسایلی است که به آن احتیاجی ندارند. بعضی از ما این روزها به بازار می‌رویم و زمانی که با دست پر به خانه برمی‌گردیم، تازه متوجه می‌شویم که به بعضی از این خریدها نیازی نداشته‌ایم! از دیگر مشکلات شایع ناراضی بودن از نتیجه خرید بعد از مدتی کوتاه پشیمانی از میزان هزینه‌کرد است. از عواملی که به این مشکلات دامن می‌زنند، وضعیت روانی فرد در زمان خرید است. در این مطلب نگاهی داریم به شرایطی که بهتر است طی آن‌ها سراغ خرید نرویم چراکه احتمال این که به نتیجه مطلوب نرسیم، زیاد است.

 

۱-احساس می کنید که دیگران قدر شما را نمی‌دانند

در فشار کارها در آخر سال و خانه تکانی و... احتمال این که افراد احساس کنند اطرافیان، قدر آن‌ها را نمی‌دانند زیاد است. بررسی‌ها نشان می‌دهد احتمال ولخرجی در افرادی که چنین احساسی دارند، به شدت بالاست. شاید آن‌ها می‌خواهند با خرج کردن به نوعی به خود و دیگران نشان دهند که ارزش بالایی دارند. هر چه هست اگر در چنین وضعیتی هستید یا خرید نروید یا با نوشتن فهرست خرید و مشخص کردن دقیق میزان پولی که می‌خواهید خرج کنید به فروشگاه‌ها سر بزنید.

 

۲-به نظرتان زندگی تکراری است

شاید تعجب کنید اگر بگوییم بین سبک خرید شما در روزهای پایان سال و برنامه شما در تعطیلات می‌تواند رابطه‌ای وجود داشته باشد. احساس بی‌حوصلگی و این که زندگی تکراری شده است، از عواملی است که می‌تواند افراد را به سمت خریدهای غیرضروری سوق دهد. پس اگر برنامه‌ای برای نوروز ندارید و غصه‌دار این موضوع هستید، در زمان خرید کمی بیشتر دقت کنید، مبادا دلخوری شما از نداشتن هیجان در زندگی به ولخرجی منجر شود.

 

۳- رژیم غذایی گرفته اید

برای بسیاری فعالیت ضروری دیگری که در روزهای پایانی اسفند باید انجام گیرد، در کنار خرید، رژیم گرفتن است! اگر در این روزها شما نیز رژیم به ویژه از نوع شدید آن  راگرفته‌اید بهتر است با احتیاط پا به مراکز خرید بگذارید. بررسی‌ها نشان داده تحمیل محدودیت‌های شدیدی از این دست در بخش‌های دیگر زندگی، می‌تواند به انتخاب‌های غیرضروری در خرید منجر شود. پس اگر رژیم دارید، حساب شده‌تر قدم بردارید.

 

۴- به تازگی سیگار را ترک کرده‌اید

برخی مطالعات نشان داده‌اند افرادی که به تازگی سیگار را ترک کرده‌اند ممکن است در زمان مواجه شدن با وسوسه‌های دیگر، مقاومت کمتری به خرج دهند به عنوان مثال در برابر وسوسه خرید وسیله‌ای غیرضروری، دست به ولخرجی بزنند. با توجه به این نکته اگر به تازگی سیگار را ترک کرده‌اید، در زمان برنامه‌ریزی برای خرید، با برنامه به بازار بروید و  زمان زیادی را صرف گشت و گذار در فروشگاه‌ها نکنید.

 

۵- عصبانی و دلخورید

شب قبل با همسرتان حرف‌تان شده؟ شاید هم با مادر یا پدرتان سر موضوعی بگو مگو داشته‌اید؟ هر چه هست اگر به تازگی با نزدیکان خود به مشکل برخورده‌اید و دلخوری و ناراحتی آن هنوز خیلی تازه است، بهتر است برای خرید عجله نداشته باشید. چرا که گاهی افراد در عوض حل مشکلات به صورت مستقیم، ترجیح می‌دهند با خرج‌تراشی به نوعی انتقام خود را از دیگر اعضای خانواده بگیرند. پس شاید بهتر باشد پیش از ولخرجی، برای دلخوری‌های انباشت شده خود فکری کنید.

 

۶-خریدهای دوست تان را دیده‌اید

این روزها افراد به مدد فضای مجازی حتی پیش از آمدن بهار، می‌توانند خبردار شوند که فلان عضو فامیل یا دوست‌شان چه خریدهایی برای نوروز انجام داده است. این خبردار شدن پیش از موعد به ویژه اگر ما را بسیار تحت تاثیر قرار دهد، می‌تواند عوارض جانبی خودش را داشته باشد. یکی از این عوارض، تحمیل سلیقه دیگران به ماست، به این معنی که ممکن است در زمان خرید، بدون توجه به سلیقه شخصی خودمان، جنسی مشابه آن بخریم یا برای این که استقلال خود را اعلام کنیم، اصراری غیرمنطقی برای خرید جنسی متفاوت از آن داشته باشیم. این موضوع می‌تواند به خریدهایی منجر شود که بعد از مدتی از انجام آن‌ها پشیمان خواهیم شد.

 

۷-به دنبال شاد شدن با خرید کردن هستید

نکته‌ پایانی این که مطالعات روان‌شناسی ارتباطی قوی بین تشخیص افسردگی در افراد و خریدهای تکانشی را تایید می‌کنند. در واقع افراد افسرده (به ویژه آن‌هایی که بیماری‌شان تشخیص داده نشده و تحت درمان نیستند) به تصور این که می‌توانند با خرید حال خود را خوب و شادی را تجربه کنند، احتمال بیشتری دارد که بدون هیچ برنامه‌ای و به صورت تکانشی خرید کنند. پس اگر علایم افسردگی را دارید یا سابقه این بیماری را داشته اید و این روزها نیز حالتان چندان خوش نیست، دقت بیشتری در این زمینه داشته باشید، چرا که در عمل چنین ولخرجی‌هایی نه تنها حال افراد افسرده را بهتر نمی‌کند که می‌تواند به احساس گناه و ناراحتی بیشتر در آن‌ها منجر شود.

 

نرگس عزیزی

 

khorasan​news.‎​com
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش