دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۵۴ - ۳۰ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۸۵۲۳
سیاست خارجی

سیدحسن خمینی: یک دیپلمات باید نظر کارشناسی خود را با شهامت مطرح کند/ از گردنه‌ها عبور می‌کنیم

ظریف: آمریکا و صهیونیست‌ها در سیاست ایران‌هراسی منزوی هستند/ معطل اروپا نمی‌شویم

دیدار محمدجواد ظریف و سیدحسن خمینی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
وزیر خارجه ایران گفت که هنوز در حوزه عملیاتی به اندازه کافی اقدامی از سوی غرب، اروپا و اعضای باقیمانده برجام که شامل چین و روسیه می شود، ندیدیم.

به گزارش ایسنا، وزیر امور خارجه عصر امروز در جریان  دیدار مقامات ارشد وزارت امور خارجه  با سید حسن خمینی یادگار بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی  با اشاره به آرمان های امام (ره) و تاکید بر این که این آرمان‌ها، الگوی اصلی دستگاه دیپلماسی کشور است افزود: دو آرمان بزرگ امام خمینی (ره ) یعنی  خودباوری و عدم تمکین در برابر مستکبران همواره چراغ راهنمای  سیاست خارجی  بوده و خواهد بود.

 

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان با ابراز خرسندی  از انجام این دیدار در جریان برگزاری کنفرانس روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور  تصریح کرد: امسال  سمینار سفرا در شرایط خطیری برگزار شده است. به لطف خداوند و هدایت‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی و کمک های دیگر دلسوزان کشور توانستیم با مذاکرات برجام، سیاست ایران هراسی رژیم صهیونیستی را با شکست مواجه کنیم و در واقع می‌توان گفت دستاورد راهبردی ما در برجام کاملا در شکست و انزوای رژیم صهیونسیتی و بنیامین نتانیاهو مشهود است.

 

ظریف افزود: او (نتانیاهو) بارها اذعان کرده است که مدت‌ها او تنها فردی بوده است که در برابر برجام ایستاده بوده است و کسی از او حمایت نمی‌کرده است. امروز هم آمریکا و صهیونیست‌ها  در پیشبرد سیاست ایران هراسی منزوی هستند و نزدیک‌ترین متحدانشان نیز با آنها در این زمینه همراهی نمی‌کنند.

 

محمدجواد ظریف در ادامه سخنان خود در این مراسم گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند آمریکایی‌ها یک اتاق جنگ اقتصادی علیه ایران ایجاد کرده‌اند و امید دارند که از این طریق بتوانند به ایران فشار بیاورند و ایران را وادار به تمکیل کنند. آنها می‌گویند ما این اقدام را برای تغییر رفتار ایران انجام می‌دهیم این در حالی است که در جای جای سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران مخالفت با ایران و تلاش برای از هم پاشیدن ایران دیده می‌شود.

 

ظریف با بیان اینکه آنها در پیشبرد این سیاست ‌ها نیز با حمایت وسیعی روبه‌رو نشدند اگرچه زورگویی و قلدری آمریکا گروهی را ناگزیر کرد که از این سیاست‌ها تمکین کند اما در مقایسه با سال‌های قبل و اوایل دهه ۹۰ که می‌دیدیم برخی از کشورها علاوه بر حمایت از سیاست‌های آمریکا، خود نیز تحریم‌هایی را علیه ایران وضع می‌کردند اکنون این کشورها تلاش می‌کنند که سیاست‌ها و اقدامات مقابله‌ای در برابر سیاست‌های آمریکا علیه ایران تدوین کنند.

 

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه برجام نه‌تنها دستاورد سیاسی برای کشور داشت، دستاوردهای اقتصادی نیز به همراه داشت، در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مذاکرات ایران با کشورهای اروپایی برای حفظ برجام و تلاش کشورهای عضو برجام جهت استمرار این توافق بین‌المللی خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها باید در کنار بیانیه و تعهداتی که می‌دهند دست به اقدام و عمل برای حفظ این توافق بزنند. هنوز در حوزه عملیاتی به اندازه کافی از سوی غربی‌ها و اعضای باقیمانده برجام شاهد اقدام نبوده‌ایم.

 

وی با بیان اینکه مذاکرات ما با اروپا ادامه پیدا می‌کند، تاکید کرد: در کنار ادامه این مذاکرات معطل اروپا نمی‌شویم و قرار است در سمینار روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور با یکدیگر همفکری کنیم تا با تبادل‌نظر و گفت‌وگو با یکدیگر ببینیم چگونه می‌توانیم از اجماع بین‌المللی که علیه آمریکا وجود دارد، بهترین استفاده را برای حفظ روابط و تجارت خارجی خود و تامین نیازهای کشور کرد.

 

ظریف در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع دیپلماسی اقتصادی و توجه وزارت خارجه به این موضوع در چند سال اخیر اشاره کرد و ادامه داد: در راستای توجه به این موضوع معاونت اقتصادی در دستگاه دیپلماسی کشور به وجود آمده و ما امیدواریم بتوانیم با همکاری سفرا فعالیت‌های قابل قبولی در این زمینه داشته باشیم.

 

سیدحسن خمینی: یک دیپلمات باید نظر کارشناسی خود را با شهامت مطرح کند/ از گردنه‌ها عبور می‌کنیم

 یادگار بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران عصر روز شنبه در جریان دیدار با وزیر امور خارجه و همچنین تعدادی از معاونان و مدیران دستگاه دیپلماسی و روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور در سخنانی با اشاره به وظایف سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور و ماموریت‌هایی که بر عهده دارد، تاکید کرد: یکی از وظایف مهم سفرا شناخت واقعی کشوری است که در آن مشغول انجام ماموریت خود هستند؛ چرا که این شناخت واقعی باعث جهت‌دهی صحیح در تصمیم‌گیری‌ها و انجام بهتر ماموریت‌های محوله به آنها می‌شود.

 

وی همچنین با تاکید بر این که روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور باید با افکار عمومی کشورهای محل خدمتشان آشنایی داشته باشند، تاکید کرد: شناخت افکار عمومی کم مساله‌ای نیست؛ همانطور که سطح افکار عمومی دنیا امروز یک کار بزرگ و تاثیرگذار است.

 

یادگار امام با اشاره به میزان تاثیرگذاری افکار عمومی در  تصمیم ها و سیاستگذاری‌های سیاسیون در نقاط مختلف دنیا تصریح کرد: شاید بتوان گفت که در درون هر سیاستمداری یک هیتلر بالفعل وجود دارد و ترس از افکار عمومی است که باعث می شود که آنها از انجام برخی اقدامات خودداری کنند و این فشار افکار عمومی است که دنیا و تصمیم‌گیران در نقاط مختلف دنیا را به صلح‌طلبی دعوت می‌کند و سوق می‌دهد.

 

سیدحسن خمینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اقدامات دستگاه دیپلماسی کشور و با تقدیر از محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه تصریح کرد: خارج کردن ایران از ذیل بند هفت منشور سازمان ملل اقدام بزرگی بود و من قبلا به آقای ظریف نیز گفته‌ام که تنها همین مساله باعث شده که در سطح یکی از بزرگ‌ترین دیپلمات‌های ایران قرار بگیرد.

 

وی با اشاره به این که در دوران مذاکرات حتی مخالفان نیز مجبور شدند که به توانایی تیم مذاکره‌کننده ایران در پیشبرد منافع ملی کشور اقرار کنند، گفت: مقام معظم رهبری نیز بارها در سخنان خود از این تیم و اعضای آن دفاع کرده‌اند.

 

یادگار امام در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به ویژگی‌ها و خصوصیت‌های رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا و برخی از اقدامات او که باعث حیرت افکار عمومی دنیا شده است، گفت: معلوم نیست که او چقدر بتواند این مسیر را ادامه دهد و دوام بیاورد. البته پاسخگویی به این سوال مستلزم این است که ما به مطالعه گسل‌های ناشناخته این کشور بپردازیم.

 

وی همچنین به بی‌تدبیری برخی شیوخ منطقه از جمله سران عربستان سعودی اشاره کرد و گفت: تهور برخی از شیوخ منطقه باعث شده سرمایه جهان اسلام از بین برود و ما این بی‌تدبیری را در رفتار آنها در عرصه های مختلف مشاهده کرده ایم.  می بینیم  که در موضوع  یمن چگونه رفتار می کنند . با کشور قطر یک روزه روابطشان را به هم زدند و عملا شورای همکاری خلیج فارس را زیر سوال بردند و در مورد سعد حریری نیز چه افتضاحی را به بار آوردند. اینها ناشی از تطهور است نه تدبیر.

 

سیدحسن خمینی با بیان این که دنیای امروز مرکزگرا نیست، در بخش دیگری از صحبت‌های خود خطاب به دیپلمات‌های حاضر در این مراسم تاکید کرد: باید به این موضوع توجه کنیم که دچار دگماتیسم نشویم. باید سخن همه را بشنویم. یک دیپلمات یک عمر سر سفره مردم نان می‌خورد تا هنگامی که لازم باشد نظر کارشناسی خود را با شهامت بیان کند. یک دیپلمات نباید خودسانسوری کند و ببیند موج چیست و در راستای آن موج حرف بزند. این خلاف امانتی است که بر عهده آنها گذاشته شده است.

 

یادگار امام همچنین با بیان این که امروز بعد از ۴۰ سال، جمهوری اسلامی ایران دارای چارچوب خردمندی است، تصریح کرد: مقام معظم رهبری با تجربه ۴۰ ساله و آقای رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه نیز با تجربه‌هایی که در طی این سال‌ها به دست آورده‌اند، با وضعیت جامعه جهانی و ویژگی‌های آن آشنا هستند. البته ما باید این تجارب را به نسل‌های بعدی نیز منتقل کنیم که خدای نکرده جمهوری اسلامی پیر نشود.  من با خردمندی‌ای که در مجموعه مدیریت نظام سراغ دارم، تردید ندارم که می‌توانیم از گردنه‌های پیش رو عبور کنیم.

 

وی با بیان این که برای این موضوع چندین علت می‌توان برشمرد، گفت: از جمله علت‌های آن این است که  جهان کنونی، دنیای بی‌ثباتی است و جامعه ما بسیار توانمند است. مردم ما آگاه هستند و ما هر چه داریم از این مردم است.

 

یادگار امام همچنین در ابتدای سخنان خود با اشاره به عدم حضورش در مراسم تجدید بیعت مسئولان دستگاه دیپلماسی کشور با آرمان‌های امام خمینی (ره) خطاب به شرکت‌کنندگان در این مراسم گفت: متاسفانه به علت گیر کردن در ترافیک نتوانستم  در کنار شما عزیزان در این مراسم حضور داشته باشم.

 

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش