دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۳۱ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۱۸۲۸
سیاست خارجی

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: آمریکا حق استفاده از مکانیسم ماشه را ندارد

آمریکا رسماً خواستار فعال‌سازی مکانیسم ماشه شد/ مخالفت اروپا با تقاضای آمریکا

شکایت آمریکا از ایران به شورای امنیت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
دولت آمریکا درخواست خود برای بازگشت تمام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را رسماً به سازمان ملل اعلام کرد.

منابع خبری گزارش داده‌اند دولت آمریکا درخواست رسمی خود برای راه‌اندازی ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه» را به سازمان ملل ارائه داده است.

به گزارش فارس به نقل از رویترز، منابع خبری می گویند دولت آمریکا با ارائه نامه ای رسما سازمان ملل را از خواست خود برای بازگرداندن تمامی تحریم های بین المللی علیه ایران مطلع کرد.

آمریکا نامه ای را تقدیم ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل کرده که کشور ایران را به عدم پایبندی به توافق هسته ای برجام متهم می کند.

این نامه، روند ۳۰ روزه ای را شروع می کند که از لحاظ تئوریک میتواند به «بازگشت خودکار» تحریم سازمان ملل علیه ایران منجر شود.

شکایت آمریکا از ایران به شورای امنیت,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

مخالفت تروئیکای اروپایی با درخواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران
کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه طی بیانیه‌ای در واکنش به درخواست رسمی آمریکا از شورای امنیت برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران تأکید کردند که آمریکا در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج شده و نمی‌تواند مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کند.

به گزارش تسنیم، به دنبال درخواست رسمی آمریکا از شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، بزرگترین متحدان اروپایی این کشور یعنی انگلیس، آلمان و فرانسه (موسوم به تروئیکای اروپایی) طی بیانیه‌ای مخالفت خود را با این درخواست آمریکا ابراز داشتند.

تروئیکای اروپایی در بیانیه‌ خود خاطرنشان کرده‌اند که آمریکا در روز ۸ مه ۲۰۱۸ [۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷] به‌طور رسمی مشارکت خود را برجام را متوقف کرده و به همین دلیل نمی‌تواند اقدام به فعال‌سازی مکانیسم ماشه -که در چارچوب برجام و برای مشارکت‌کنندگان برجام تعریف شده است- کند.

در ادامه این بیانیه تصریح شده است: «ما موضع خود در این زمینه را خیلی صریح به تمامی اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده‌ایم. ما نمی‌توانیم از این اقدام آمریکا که برخلاف تلاش‌های کنونی ما برای حمایت از برجام است، حمایت کنیم.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: آمریکا حق استفاده از مکانیسم ماشه را ندارد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به اقدام یک‌جانبه آمریکا مبنی بر خروج از برجام در سال ۲۰۱۸ میلادی، گفت که به این ترتیب این کشور حق استفاده از مکانیسم ماشه را ندارد.

به گزارش ایلنا، «جوسب بوررل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به اقدام آمریکا در خصوص فعال‌سازی مکانیسم ماشه، گفت که نمی‌توان آمریکا را عضو مشارکت‌کننده در برجام دانست.

وی طی بیانیه‌ای اعلام کرد که ایالات متحده در تاریخ هشتم ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی به طور یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و به این ترتیب نمی‌تواند بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار تحریم ایران با استفاده از مکانیسم ماشه شود.

بوررل افزود که به عنوان هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام از تمام ابزارهای ممکن استفاده می‌کند تا از اجرای کامل برجام توسط همه طرف‌ها و محافظت از آن اطمینان یابد.

بورل در پایان افزود که توافق هسته‌ای با ایران همچنان یک عامل کلیدی در عدم تکثیر جهانی سلاح‌های هسته‌ای و برقراری ثبات منطقه‌ای است.

گزارش ظریف از تلاش‌ها علیه اقدام آمریکا

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در صفحه شخصی خود در صفحه اینستاگرام نوشت: دوستان عزیزم سلام، مدتی است که می‌خواستم مانند همیشه راحت و بی‌تکلف از شرایط جهان برای شما عزیزان بنویسم که به خاطر مشغله کاری این افتخار نصیبم نشد. در هفت سال خدمت در وزارت امور خارجه، تمامی تلاش همکارانم و بنده بر ترویج و تثبیت چهره‌ی مقتدر و منطقی ایران در عرصه بین‌الملل بود.

وی ادامه داد: در ماه‌های اخیر، ترامپ و وزیر خارجه‌اش به تلاش‌های نافرجام خود برای فشار به ایران و نابودی برجام افزوده‌اند. در هفته‌ی گذشته، تمام دنیا نظاره‌گر شکست تحقیرآمیز یکجانبه‌گرایی بود و این‌که چگونه آمریکا حتی توانایی همراه کردن متحدان اروپایی خود در شورای امنیت علیه ایران را ندارد و در برابر ساختار حقوقی برجام ضعیف است.

وزیر امور خارجه خاطر نشان کرد: ترامپ که زمانی با افتخار خروج خود از برجام را اعلام می‌کرد و توافق با ایران را ناچیز می‌شمرد، امروز به این نتیجه رسیده است که «با زبان زور نمی‌توان با ایران صحبت کرد.» امروز بیهوده تلاش می‌کند که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، به مقابله با همان قطعنامه و حتی تمامیت شورای امنیت برود؛ خود را سراسیمه «مشارکت کننده» در برجام معرفی می‌کند که بتواند بدون کمترین حقی از سازوکار پیچیده و زمان‌بر بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده علیه ایران—آن هم از مسیر میان‌بر—سوءاستفاده کند؛ اما این بار هم در برابر توان دیپلماسی قدرتمندِ متکی به مردم دلاور ایران کم می‌آورد.

ظریف افزود: امروز هم با دبیرکل ملل متحد تلفنی مذاکره کردم و هم یک نامه حقوقی محکم و قوی (که جوانان متخصص و متعهد این کشور ظرف چندین روز گذشته در تدوین آن به بنده کمک کردند) به رئیس دوره‌ای شورای امنیت (اندونزی) ارسال کردم تا با یکجانبه‌گرایی و قانون‌گریزی آمریکا مقابله کنیم که به یاری خدا حتماً یک بار دیگر طعم انزوا را به قانون‌شکنان آمریکایی خواهیم چشاند.

وی ادامه داد: شاید برای برخی کلیشه باشد اما این بار هم نشان دادیم که «هیچ‌وقت یک ایرانی را تهدید نکن.»به هر حال، هر نتیجه‌ای رخ دهد، پیروزی از آن ملت ایران است، چرا که همیشه با منطق و بیان نیکو از منافع کشور و مردم دفاع کرده‌ایم نه با هیاهو و جنجال. جا دارد از تمامی همکاران خود تشکر کنم. با شروع ماه محرم که امسال مردم ایران شور و شعور حسینی را با تبدیل همه خانه‌ها و فضای مجازی به حسینیه در هم‌خواهند آمیخت، ما نیز در وزارت خارجه چند هفته پرکاری در پیش داریم اما ایمان دارم که موفق خواهیم شد، همه‌ی ما باهم.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
ممکن معتقدم هیچگاه بمب اتم در دستور کار رسمی قرار نگرفت پیشرفت ثکنولوژی جای خود ولی ما فتوای رهبر را داریم که بمب اتم از لحاظ ما حرام است یعنی ما تولید نمیکنیم ومیدونیم دنیا هم میدونه تلاشی جدی نکردیم ولی برای بهره برداری سیاسی مثل سلاح های شیمیایی عراق وفروش اسلحه این شانتاژ صورت می‌گیرد هرچند من دوست داشتم بمب اتم داشته باشیم ولی به لحاظ انسانی حس میکنم عقب مونده هستم
نطنز که منفجر شد، بمب اتمی هم درکار نیست، خب آمریکا مغز خر خورده که بخواد با ایران سازش کنه؟!
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش