چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۵۲ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۵۳۶۸
بین الملل

بایدن: نمی‌توانیم به تصمیمات ترامپ اعتماد کنیم/ باید تسلیحات تهاجمی را از خیابان‌ها برچینیم

جو بایدن,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار بین الملل
نامزد دموکرات انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا در واکنش به تیراندازی‌های اخیر، ممنوعیت استفاده از تسلیحاتی را که برای شلیک‌های سریع طراحی شده‌اند، خواستار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و معاون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، در یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز با عنوان «ممنوعیت سلاح‌های تهاجمی در آمریکا جواب می‌دهد»، نوشت: هر بار که تیرانداز‌های جمعی در آمریکا رخ می‌دهد، یکی از جوامع ما دچار آسیب می‌گردد. ما خواهان دریافت پاسخ و اجرای اقداماتی در این زمینه هستیم. هر بار این گونه به نظر می‌رسد که این بار شرایط متفاوت خواهد بود. اما سپس خبر‌ها منتشر می‌شود و ما به این نتیجه می‌رسیم که در زمانی دیگر یک اتفاق دیگر رخ می‌دهد. بین وقوع حادثه تیراندازی در ال پاسو و دایتون تنها ۱۳ ساعت اختلاف زمانی وجود داشت.

در این یادداشت آمده است: مقامات جمهوری‌خواه در تلاش برای ممانعت از انجام شدن اقداماتی در این زمینه هستند و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، هفته گذشته اعلام کرد «بیماری‌های روانی و تنفر عامل این مسائل هستند نه وجود سلاح»؛ این همان رئیس جمهوری است که طی سال نخست ریاست جمهوری‌اش، قانون وضع شده از سوی باراک اوباما را به منظور کمک به دور نگه داشتن اسلحه از دسترس افرادی که به بیماری‌های روانی خاصی مبتلا هستند، لغو کرد. این همان رئیس جمهوری است که پس از حادثه شارلوتزویل اعلام کرد «افراد خوبی در دو طرف (مخالفان و طرفداران نژادپرستی)» وجود دارند و او همان رئیس جمهوری است که در تلاش برای تشدید انزجار و تقویت برتری جویی سفیدپوستان است. ما نمی‌توانیم به روایت‌ها و تصمیمات او اعتماد کنیم.

ما با یک مشکل بزرگ در ارتباط با حمل سلاح در آمریکا مواجهیم. سلاح‌های تهاجمی -تسلیحاتی که به سبک نظامی که برای شلیک‌های سریع طراحی شده‌اند- تهدیدی برای امنیت ملی ما محسوب می‌شوند و ما باید به همین شکل با آن‌ها برخورد نماییم. هر کسی که وانمود می‌کند ما نمی‌توانیم در این باره کاری انجام دهیم، دروغ می‌گوید و حفظ این ایده باید سبب رد صلاحیت هر کسی شود که در تلاش برای هدایت این کشور است.

معاون اوباما افزود: من به همراه سناتور دیان فاینستاین هدایت تلاشی را به منظور اجرایی شدن قانون سال ۱۹۹۴ بر عهده داشته‌ام که سبب ممنوعیت در اختیار داشتن تسلیحات تهاجمی به مدت ۱۰ سال شد. اجرای این اصلاحات مرتبط با حمل اسلحه سبب ایمن‌تر شدن بیش از پیش کشور ما شد. متأسفانه, ​این آخرین قانون قابل توجه در زمینه کنترل تسلیحاتی بود که ما قبل از تشکیل انجمن ملی سلاح توانستیم وضع کنیم. من برای تمدید این ممنوعیت‌ها در سال ۲۰۰۴ به شدت تلاش کردم.

جمهوری‌خواهانی که اجازه منقضی شدن این قانون را دادند، اعلام کردند این قوانین موثر و کارآمد نیستند. اما با گذشت حدود ۱۵ سال از زمان منقضی شدن این ممنوعیت‌ها، اکنون ما می‌دانیم که آن قانون سبب ایجاد تفاوت‌های زیادی شده بود. از سال ۲۰۰۴, شمار زیادی از ادارات پلیس از افزایش شمار ارتکاب جرایم با استفاده از تسلیحات تهاجمی خبر دادند. تحلیل‌های مختلف و بررسی داده‌های گوناگون در ارتباط با تیراندازی‌ها به روی مردم سبب رائه شواهدی در این‌باره می‌شود که طی سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۴ -سال‌هایی که طی آن‌ها حمل تسلیحات تهاجمی ممنوع شده بود- تعداد تیراندازی‌ها به روی مردم با کاهش مواجه شده بود و ما شاهد تلفات کمتری بودیم و در نتیجه خانواده‌های کمتری از بین رفتند.

ارقامی وجود دارد که نشان می‌دهد تیراندازی‌ها با تسلیحات تهاجمی در مقایسه با زمانی که از دیگر انواع تفنگ‌ها استفاده می‌شود، سبب کشته شدن تعداد به مراتب بیشتری از مردم می‌گردد و نکته مهم هم در همینجاست. مهاجمانی که در پی به راه انداختن کشتار‌های جمعی هستند تسلیحات تهاجمی را برای این کار انتخاب می‌کنند تا مسلسل‌وار شلیک کنند. آن‌ها این تسلیحات را انتخاب می‌کنند، زیرا می‌خواهند تا جای ممکن بدون توقف یا نیاز به پرکردن مجدد اسلحه، تعداد بیشتری از افراد را بکشند.

در دایتون -جایی که در آن پلیس فورا به اقدام فرد مهاجم واکنش نشان داد و فرد مهاجم را ظرف حدود ۳۰ ثانیه متوقف کرد- فرد مهاجم توانست ۹ نفر را بکشد و ده‌ها تن دیگر را زخمی کند، زیرا او از سلاح نیمه خودکاری استفاده کرد که می‌توان با استفاده از آن بی وقفه ۱۰۰ گلوله شلیک کرد. ما باید این تسلیحات را از خیابان‌ها برچینیم. حدود ۷۰ درصد افکار عمومی آمریکا -از جمله ۵۴ درصد از جمهوری‌خواهان- از اعمال ممنوعیت بر تسلیحات تهاجمی حمایت می‌کنند.

زمانی که ما شاهد چنین حمایتی از سوی افکار عمومی از قانونی هستیم که سبب ایمن‌تر شدن همگان می‌شود، اما همچنان این لایحه نمی‌تواند وارد سنا شود، پس مشکل در ارتباط با رهبران ضعیف دولتی است که بیشتر به فکر تبلیغات انتخاباتی خود هستند تا کودکانمان. قانون ممنوعیت تسلیحات تهاجمی مصوب سال ۱۹۹۴ قانونی موثر و کارآمد بود.

ما اقدامات به مراتب بیشتری می‌توانیم انجام دهیم و می‌توانیم گام‌هایی ملموس برداریم که حمایت گسترده مردم آمریکا را در پی دارد. اما اگر این روند همچنان ادامه داشته باشد و این گونه تسلیحات تهاجمی همچنان در دسترس جوامع ما قرار داشته باشد، همچنان شاهد وقوع تیراندازی‌های مهلک‌تر خواهیم بود. اگر در حال حاضر ما نتوانیم با این مشکل مقابله کنیم، تنها با یک ناکامی سیاسی مواجه نخواهیم شد بلکه این یک ناکامی اخلاقی نیز خواهد بود. این به معنای پذیرش یک فاجعه اجتناب ناپذیر دیگر است.

در انتهای این یادداشت آمده است: این غیرقابل پذیرش است که کودکان همواره در ارتباط وقوع تیراندازی‌های جمعی هراس داشته باشند و مردم همواره احساس ناامنی کنند و خانواده‌ها به صورت فزاینده‌ای در این باره نگران باشند که در هر مکانی در آمریکا احساس ناامنی می‌کنند.

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش