دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۴۰ - ۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۵۳۱
نجوم و فضا

جسد افراد فوت شده در فضا چه می‌شود؟

جسد افراد فوت شده در فضا,جسد فوت شدگان در فضا و مریخ
کارشناسان هوا فضا، راه‌های متعددی را برای از بین بردن یا دفن جسد افرادی که در فضا می میرند، پیشنهاد داده اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از دیلی میل، "ایلان ماسک" رئیس اسپیس ایکس در هنگامی که بشریت آرزو دارد روی سطح مریخ فرود بیاید، گفت: "اگر می خواهید به مریخ بروید، آماده مرگ باشید". سفر به مریخ، سفری مملو از خطر است و می تواند منجر به مرگ افراد زيادي شود، بنابراین بعداز مرگ چه اتفاقی برای اجساد می افتد؟

از زمان پرتاب نخستین فرد به فضا در ۶۰ سال پیش ۲۱ نفر جان خود را از دست داده اند. ولی اکنون که آژانس های فضایی به دنبال ارسال نخستین مأموریت انسانی خود به مریخ (Mars) هستند، انتظار میرود مرگ فضانوردان افزایش یابد.

فضانوردانی که به سمت سیاره سرخ میروند حداقل هفت ماه را درون کپسولی در مسیری که انسان هرگز طی نکرده است، سپری خواهند کرد و اگر در سفر به سیاره سرخ زنده بمانند، باید محیط سخت جهان مریخ را تحمل کنند.

اگر یک خدمه بمیرد، امکان دارد ماهها یا سال ها طول بکشد تا جسد او به زمین برگردانده شود، بنابرااین یک سؤال پیش می آید که برای جسد شخصی که در فضا می میرد، چه اتفاقی می افتد؟

کارشناسان روش های مختلفی را برای دفع جسد از جمله پرتاب آن در فضای تاریک یا دفن شخص در سطح مریخ به شرط سوزاندن بقایای اولیه برای جلوگیری از آلودگی سطح سیاره سرخ پیشنهاد داده اند.

با این حال، بدترین سناریوی ارائه شده توسط متخصصان تا به حال این است که دیگر فضانوردان کمبود غذا داشته باشند و دیگر چیزی برای خوردن باقی نمانده باشد و آنها مجبور به خوردن بدن او شوند.

بر اساس مجله علمی Popular Science آمریکا، ناسا هنوز پروتکل هایی برای مقابله با مرگ و میر ها در فضا تهیه نکرده است، اما محققان فضایی در سراسر جهان روش های مختلفی را برای ازبین بردن محترمانه جسد فضانورد هنگام مرگ او در فضا ابداع کرده اند.

انجماد جسد یا پرتاب آن به فضا؟

به گفته کارشناسان، اگر یکی از خدمه در حالی که بیش از ۱۷۰ میلیون مایل سفر به مریخ را طی کرده، بمیرد، جسد وی را میتوان در یک سردخانه قرار داد یا منجمد کرد تا زمانی که فضا پیما (Spacecraft) به زمین برسد. اما یخ زدگی در فضا با آنچه در زمین اتفاق می افتد بسیار متفاوت است، به گونه ای که جسد باید در خارج از کپسول قرار گیرد، که باعث یخ زدگی آن در فضا خواهد شد.

ولی اگر یخ زدگی امکان پذیر نباشد، برخی از کارشناسان پیشنهاد می کنند که بدن مرده را به فضا پرتاب کنند. کاترین کانلی از دفتر حفاظت سیارات ناسا به Popular Science گفت: "در حال حاضر، هیچ دستورالعمل خاصی در سیاست حفاظت از سیارات، چه در سطح ناسا و چه در سطح بین المللی، وجود ندارد که به موضوع" دفن" یک فضانورد از طریق پرتاب به فضا پرداخته باشد.

جسد افراد فوت شده در فضا,جسد فوت شدگان در فضا و مریخ

اگرچه پرتاب جسد به فضا آسانترین گزینه است، زیرا در مسیر سفینه فضایی محاصره می شود و دقیقاً در همان جایی که رها می شود باقی خواهد ماند، اما مسأله این است که اگر در بسياري از مأموریت ها این روش انتخاب شود، به گفته کارشناسان، موشک های فضایی که در آینده به مریخ پرتاب می شوند ، در بین" دریای اجساد" پرواز خواهند کرد.

سوزاندن و دفن در سطح مریخ

زمانی که فضانوردان به مریخ می رسند، با چالش های جدیدی رو به رو میشوند که یکی از آن ها تابش است. اطلاعات قبلی نشان می دهد که این سیاره سرخ در معرض تابش ۷۰۰ برابر بیشتر از زمین قرار گرفته است. اگر یک فضانورد در مریخ بمیرد، دفن یک جسد در آنجا ضروری خواهد بود، اما ناسا قوانین سختگیرانه ای در مورد آلوده کردن سیارات دیگر به میکروب های زمین دارد.

کانلی می گوید: "در ارتباط با دفع مواد آلی (از جمله اشیا) در مریخ تا زمانی که همه میکروب های کره زمین از بین رفته باشند، محدودیتی اعمال نمی کنیم- بنابراین سوزاندن جسد ضروری خواهد بود."

جسد افراد فوت شده در فضا,جسد فوت شدگان در فضا و مریخ

خوردن جسد

با این حال، احتمال دارد که هر فضانورد مرده ای دفن نشود، اما ممکن است بقایایآنها خورده شود تا بقیه زنده بمانند.

این ایده دردناک و "وحشیانه" بنظر میرسد، ولی کارشناسان به خاطر می آورند که در سال ۱۹۷۲ وقتی یک هواپیما در کوه های آند سقوط کرد چه اتفاقی رخ داد. مسافران نه غذا داشتند و نه وسیله ای برای برقراری ارتباط، بنابراین آن ها تصمیم سختی برای خوردن جانباختگان گرفتند تا از این طریق زنده بمانند.

"پائول وولپه" متخصص اخلاق زیست می گوید:" گرچه ما برای جسد احترام بسياري قائلیم، اما زندگی نیز ضروری است و اگر تنها راهی که میتوان زنده ماند خوردن جسد است، این قابل قبول است، هرچند مطلوب نیست."

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش