روشن نشدن جارو برقی:
جاروبرقی در هر خانه ای جزء ضروریات محسوب می شود و اگر دچار مشکل شود می تواند بیشتر کارها را به تاخیر بیندازد، نجربه خاموش شدن جاروبرقی برای هر فردی پیش آمده که در قدم اول به فکر سوختن کامل موتور آن افتاده اما این تنها دلیل نیست. روشن نشدن جاروبرقی از ایرادات رایج این وسیله است که مانند هر ایراد دیگری نیاز به تعمیر دارد.
دلایل متفاوتی می توانند زمینه ساز ایجاد این مشکل باشند اما باید توجه کرد معیار قرار دادن یکسری اطلاعات نمی تواند با قطعیت مشکل را هم اطلاع دهد. برای دانستن عیب باید حتما از یک فرد متخصص و ماهر کمک بگیرید تا بدون تحمیل هزینه اضافه، به سرعت و با تعویض قطعات جاروبرقی را تحویل شما دهد. در ادامه به یکسری دلایل روشن نشدن جاروبرقی اشاره خواهیم کرد.
بررسی مشکل پریز برق:
شاید از نظر شما غیر ممکن باشد اما گاهی به ذهن خودتان هم می رسد که خاموش شدن جاروبرقی ناشی از مشکلات مربوط به پریز باشد، بنابراین اگر شما از آن دسته افراد هستید که همیشه از یک پریز برق استفاده می کنید بهتر است قبل از تصمیم گیری عجولانه به خراب شدن پریز هم فکر کنید. گاهی مشکل پریز موجب می شود برق قطع شود و گمان شود مشکل اصلی از خود جاروبرقی است.
می توانید مراحل موارد زیر را برای اطمینان امتحان کنید:
با استفاده از فاز متر و یا ولت متر پریز را امتحان کنید.
رنج ولت متر را روی ۲۵۰ انتخاب کرده و سپس برق را اندازه بگیرید.
ممکن است پریز، برق داشته باشد و فاز متر این موضوع را نشان دهد، اما ولت پایین آن موجب می شود جاروبرقی روشن نشود.
این موضوع به دلیل تعبیه شدن برخی سنسورها در جاروبرقی است که برای ایمنی موتور در زمان کمبود یا نوسان برق فعال می شوند و موجب می شوند جاروبرقی روشن نشود.
قطعی در سیم رابط جاروبرقی:
گاهی روشن نشدن جاروبرقی به سیم رابطی که آن را به پریز وصل می کند برمی گردد که این مشکل گاهی به قطعی سیم از دو شاخه مربوط است و گاهی در طول سیم دو شاخه و یا نهایتا در محل اتصال سیم به سیم جمع کن مشکلی ایجاد شده که از رسیدن برق به جاروبرقی جلوگیری می کند. برای بررسی این موضوع می توانید از یک ولت سنج استفاده کنید و رسیدن برق به موتور را مورد بررسی قرار دهید. در این صورت باید مراحل زیر را طی کنید:
درب جاروبرقی را باز کنید و سیم دوشاخه را به برق وصل کنید.
جوانب احتیاط را رعایت کنید دستگاه به برق وصل است و می تواند بسیار خطرآفرین باشد.
راه دیگر هم این است که از اهم متر استفاده کنید و بدون اتصال سیم های رابط به یکدیگر از طریق اهم متر آنها را بررسی کنید که آیا سیم درست است یا نه.
برای این کار باید اهم متر را روی R*1 تنظیم کنید اگر دیدید عقربه اهم متر تکان می خورد سیم شما سالم است.
در صورتی که سیم مشکل داشته باشد باید به تعویض آن فکر کنید.
مشکل ناشی از سیم جمع کن:
شاخک های سیم جمع کن به حلقه های گردان قرقره وصل شده اند که یکی فاز و دیگری نول است در صورتی که خرابی در ناشی از سیم جمع کن جاروبرقی باشد با وجود وارد شدن برق به آن ممکن است قطعی صورت بگیرد و از روشن شدن جاروبرقی جلوگیری می کند. برای آزمون این مشکل می توانید نکات زیر را اجرا کنید:
برای این موضوع باید ابتدا سرسیم را امتحان کنید.
سیم را کمی خم کرده و قرقره را روی آن قرار داده به طوری که سیم از طریق فشار وارد شده به قرقره به سمت پایین حرکت کند و برق وصل شود.
حالت فنری که شاخک ها دارند می توانند باعث برقراری رابطه برق با موتو شوند.
مشکل در کلید استارت یا همان کلید قطع و وصل برق:
همیشه نمی توان گفت روشن نشدن جاروبرقی به مشکلات سیستمیک و ریشه ای مربوط است. گاهی دلیل روشن نشدن جاروبرقی مربوط به ایرادی بسیار ساده است بنابراین بهتر است در هنگام جستوجوی دلیل خرابی به کلید استارت یا قطع و وصل هم توجه کنید. در ادامه به توضیح تست این قسمت خواهیم پرداخت:
تست این قسمت می تواند به وسیله یک اهم متر صورت بگیرد.
اگر مشکل از کلید نباشد؛ عقربه های اهم متر هنگامی که روشن است هم روی صفر باقی می مانند و در حالت خاموش روی بی نهایت قرار می گیرد.
در صورتی که این موارد ایجاد نشد به احتمال زیاد باید کلید را تعویض کنید.
باید توجه کنید که اگر کلید استارت خراب باشد جاروبرقی روشن نمی شود.
مشکل در رله:
تعدادی از جاروبرقی ها رله دارند که اگر باز شود و کلید قدرت آن هم متصل نشود جاروبرقی روشن نمی شود. گاهی ممکن است رله بچسبد و یا در هنگام اتصال به کلید قدرت دچار مشکل شود لذا جاروبرقی دیگر قادر به استارت نیست. برا اطمینان از سلامت این قسمت باید رله را امتحان کنید که می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
برای تست رله باید ابتدا به وسیله اهم متر سیم های جاروبرقی که به کلید دسته جارو متصل شده اند را آزمایش کنید اگر کلید سالم بود به سراغ خود رله بروید.
برای آزمایش رله لازم است جاروبرقی را به برق وصل کرده و با استفاده از یک پیچ گوشتی دسته عایق کلید قدرت رله را محکم کنید.
در این صورت اگر ایراد ناشی از رله باشد جاروبرقی روشن خواهد شد و معلوم می شود مشکل اصلی ناشی از ساختمان داخلی رله و اتصال آن به کلید قدرت است.
در صورتی که بازهم جاروبرقی روشن نشد مشکل از چیز دیگری است.
مشکل در برد الکترونیکی جاروبرقی:
موتور جاروبرقی از نوع مدار سری می باشد که همین موضوع سبب می شود با اشکال در یکی از قسمت ها سایر اجزا نیز از کار بیوفتند. برای مثال اگر تنها یکی از فرن ها مشکل پیدا کند و خراب شود؛ زغال به کلکتور نمی چسبد و در نتیجه مدار قطع خواهد شد. برای اطمینان از سلامت موتور جاروبرقی باید از طریق اهم متر ارتباط تمامی سری ها با یکدیگر را بررسی کنید. در صورتی که ایراد در هر یک از اجزا بود می توانید خودتان یا متخصص تعمیرات لوازم خانگی مشکل ایجاد شده در ارتباط را برطرف کند تا جاروبرقی روشن شود.
مشکل در موتور جاروبرقی:
در صورتی که هر یک از مراحل قبل را طی کرده و مشکل در هیچکدام از آنها نبود باید راه آخر را هم امتحان کنید تا از سلامت یا سوختن جاروبرقی اطمینان کسب کنید؛ بررسی موتور جاروبرقی مهارت می خواهد که می توانید آن را خودتان یا شخص متخصص انجام دهید. برای تست کردن موتور جارو برقی کافی است آن را به شکل مستقیم به برق وصل کرده و اگر روشن نشد ممکن است سوخته باشد.
گاهی نیز مشکل به هر یک از قطب ها یا آرمیپر برمیگردد که باز هم موضوع سوختن موتور مطرح خواهد شد.
باید توجه کرد موتور جاروبرقی ابتدا نیم سوز می شود و سپس کاملا می سوزد، به همین دلیل است که فرد ممکن است با هر بار کار کردن با وسیله بوی سوختگی را حس کند.
گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش
- 9
- 1