جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۸۲

موثرترین و قویترین محلول ها برای تمیز کردن فرش

تمیز کردن فرش,برای تمیز کردن فرش چه راهی وجود دارد,طرز تمیز کردن فرشتمیز کردن فرش یکی از مهم‌ترین تکنیک‌های خانه‌داری است
فرش های روشن و کرمی با آنکه در زیبایی دکوراسیون منزل بسیار مؤثر هستند، ولی نگهداری آنها اندکی دشوار بوده و احتیاج به رسیدگی و مراقبت مداوم دارد. تمیز کردن فرش با مواد شیمیایی برای سلامتی شما و فرزندانتان عوارض زیادی دارد و بهتر است مواد طبیعی را جایگزین آن کنید.

تمیز کردن فرش

ریختن هر گونه از مایعات یا ردپای گلی روی فرش در روزهای بارانی، میتواند شما را عصبی کند و یا برای خرید عوامل پاک کننده گران قیمت که فرش ها را تمیز کنید بیرون بروید، یا ترجیح دهید، از خدمات حرفه ای برای تمیز کردن فرش استفاده کنید. این مواد تمیز کننده خانگی، نه تنها سبب صرفه جویی پول شما میشوند، بلکه از کودک شما نیز در برابر مواد شیمیایی مضر موجود در پاک کننده ها، مراقبت می کنند.

چند نکته ساده برای شستن و تمیز کردن فرش در خانه

- شستن و تمیز کردن فرش ماشینی در منزل به یک فضای بزرگ و مناسب نیاز دارد، چنانچه در خانه ای قدیمی زندگی می کنید فرش را به حیاط برده و شست و شو را شروع کنید ولی اگر در آپارتمان سکونت دارید، با رعایت فرهنگ آپارتمان نشینی فرش را بشوئید.

تمیز کردن فرش ماشینی,تمیز کردن فرش,طرز تمیز کردن فرش دستبافبرای تمیز کردن فرش از برس‌کشی جارو استفاده کنید تا گرد و غبار به خورد فرش نرود

- قبل از این که شستن فرش در خانه را آغاز کنید، باید خاطرجمع شوید که فرش رنگ نمی دهد. فرش خانه شما چه دست باف باشد چه ماشینی اگر بدون اصول و قوائد شسته شود، امکان رنگ دادن دارد. پس قبل از این که فرآیند شست و شو و تمیز کردن فرش را شروع کنید، یک دستمال سفید مرطوب بردارید و روی فرش بکشید. چنانچه دستمال سفید مرطوب رنگ گرفت باید فرش را به قالیشویی بسپارید.

- فرش بیش از سایر لوازم خانه در معرض آلودگی و کثیفی قرار می گیرد، ولی نمی توان هر ماه آنرا شست و تمیز کرد. چون شستشوی ماهانه و یا حتی هر شش ماه یکبار فرش به الیاف آن آسیب زده و فرش را رنگ و رو رفته و کهنه نشان می دهد. بهتر است برای شستشو و تمیز کردن فرش برنامه ای سالانه در نظر داشته باشید. خیلی از بانوان در زمان خانه تکانی و ماه های آخر سال اقدام به شستشوی فرش می کنند.

تمیز کردن فرش کرم,روش تمیز کردن فرش,تمیز کردن فرشتمیز کردن فرش یکی از دغدغه‌های خانم های خانه دار است

- قبل از خیس کردن و تمیز کردن فرش، اول با جاروبرقی آنرا تمیز کرده و گرد و غبار را از آن بگیرید، اگر حیاط دارید میتوانید فرش را از نرده آویزان کرده و با جارو چندبار آرام به آن بکوبید. مواظب باشید با اینکار به الیاف و تاروپود فرش آسیبی نرسانید.

- فرش را در محیط مرطوب و یا جلوی نور خورشید قرار ندهید، رطوبت و نور، دشمن بزرگ فرش هستند و میتوانند بر تاروپود آن آسیب برسانند. درصورتی که فرش را در اتاق نورگیر می گذارید، پرده هایی ضخیم و کلفت برای اتاق نصب کنید تا فرش رنگ و رو رفته نشود.

تمیز کردن فرش,تمیز کردن فرش ماشینی,طرز تمیز کردن فرششامپو فرش بهترین گزینه برای تمیز کردن فرش است

دستورالعمل تمیز کردن فرش

با استفاده از مواد پیشنهادی زیر دیگر نگران تمیز کردن فرش خود نباشید.

>> شستن و تمیز کردن فرش کرمی یا روشن با شامپو فرش:

یکی از روش های نو کردن و تمیز کردن فرش، استفاده از شامپو فرش است با استفاده از شامپو فرش میتوانید فرش خود را مانند روز اول نو کنید. استفاده از شامپو فرش زمانی کاربرد دارد که آلودگی موجود در فرش زیاد نباشد و احتیاج به استفاده از روش شستن کامل نباشد.

تمیز کردن فرش کرم,تمیز کردن فرش,روش تمیز کردن فرشیک روش بسیار ساده اما مناسب برای تمیز کردن فرش استفاده از شامپو فرش است

شامپو فرش ها دارای مواد نرم کننده هستند و بوی خوبی نیز می دهند. بدین ترتیب فرش شما ضمن شستن الیافش نرم تر شده و در زمان خشک شدن هم بوی بدی نمی دهد. برترین روش تمیز کردن فرش با شامپو فرش، حل کردن قدری از شامپو فرش خوب در آب، آغشته کردن اسفنج و کشیدن آن بر روی فرش است. بعد از این که روی فرش را بطور کامل با اسفنج و شامپو فرش کشیدید، با کمک دستمال کتانی نمدار تمامی سطح فرش را از شامپو فرش خوب پاک کنید و بگذارید که فرش به طور کامل خشک شود. بعد از خشک شدن کامل فرش روی آنرا جارو بکشید. به یاد داشته بشید بر روی فرشی که شامپو فرش کشیده اید تا هنگامی که کاملاً خشک نشده راه نروید.

>> تمیز کردن فرش با جوش شیرین و سرکه سفید:

مخلوط سرکه سفید و جوش شیرین، یک عامل تمیز کننده بسیار عالی است این دو عنصر، دارای خواص شیمیایی متفاوتی هستند، سرکه اسیدی است، در حالیکه جوش شیرین خنثی است زمانی که با هم مخلوط میشوند، دی اکسید کربن تولید می کنند، که سبب ایجاد حباب های تمیزکننده و بی نظیری می شود. در کنار این دو ماده، شما نیز به مایع ظرفشویی معمولی و آب گرم، احتیاج دارید همچنین می توانید برای تمیز کردن فرش از جوش شیرین و آب گرم نیز استفاده کنید.

طرز تمیز کردن فرش دستباف,برای تمیز کردن فرش چه راهی وجود دارد,تمیز کردن فرشترکیب جوش شیرین و سرکه یکی از راهکارهای تمیز کردن فرش است 

>> استفاده از زمین شور در تمیز کردن فرش:

با استفاده از زمین شور هم میتوانید فرش را تمیز کنید. برای تمیز کردن فرش، ۲ پیمانه جوش شیرین را با ¼ پیمانه بوره یا تکه های صابون مخلوط کنید. به این مواد ۲۰- ۱۰ قطره اسانس معطر دلخواه اضافه کنید. معمولاً از اسطوخودوس یا لیمو استفاده می شود. مواد را خوب به هم بزنید و با اسپری روی فرش بپاشید. در مرحله بعد ¼ پیمانه آب گرم را با ۱ پیمانه سرکه سفید مخلوط کنید. زمین شور اسفنجی را داخل آن کنید و روی مواد ریخته شده قبلی بکشید. بگذارید فرش حداقل ساعت خشک شود بعد جاروبرقی بکشید.

>> روش تمیز کردن فرش بوسیله ی آمونیاک و سرکه:

آمونیاک، یک پاک کننده ارگانیک و طبیعی است، ولی میتواند تغییر رنگ فرش را ایجاد کند، پس قبل از استفاده، آنرا امتحان کنید بوی آن نیز میتواند مشکلاتی مربوط به ادرار حیوانات خانگی را ایجاد کند، بدین ترتیب حتماً زمان استفاده از آمونیاک، اقدامات ایمنی را انجام دهید. مخلوط سرکه و آمونیاک، یک راهکار عالی برای تمیز کردن فرش است و سرکه، لک و بوی بد را از بین می برد.

تمیز کردن فرش,تمیز کردن فرش در منزل,تمیز کردن فرش در خانهقبل از تمیز کردن فرش روشن باید فرش‌تان را بررسی کنید که رنگ پس ندهد

>> شستن و تمیز کردن فرش با پودر ذرت:

پودر ذرت هم به تمیز کردن فرش شما کمک می کند. ۱ پیمانه از آنرا با یک پیمانه بوره و ½ پیمانه جوش شیرین مخلوط کنید و روی فرش بپاشید. با کشیدن یک پارچه مرطوب یا زمین شور اسفنجی روی فرش آنرا تمیز کنید. پس از خشک شدن جاروبرقی بزنید.

>> سرکه سفید، نمک و روغن بهترین روش برای تمیز کردن فرش:

سرکه سفید، دارای خاصیت اسیدی قوی است، بدین ترتیب میتواند لکه های قوی که حیوانات خانگی شما باعثش شده را پاک کند برای استفاده، هر نوع پارچه مناسب است. خواص طراوت دهی آن با اضافه کردن روغن بالا می رود روغن نیز، با میکروب ها و باکتری هایی که در فرش قرار دارند، مبارزه می کند. نمک موجود در این پاک کننده در برداشتن لکه های آب آلبالو و امثال آن، بسیار مؤثر است، این یکی از پاک کننده های خانگی مشهور فرش است، چون پاکیزگی و بوی خوشی را بهمراه دارد. به جای آن، سرکه سفید را میتوان با صابون مایع و آب گرم ترکیب کرد و برای تمیز کردن فرش از آن استفاده کرد.

تمیز کردن فرش با سرکه,تمیز کردن فرش,تمیز کردن فرش با شامپو فرشبرای تمیز کردن فرش و لکه بهترین کار ریختن اندکی آب روی لکه است

>> استفاده از نمک، سرکه سفید و چند قطره آب لیمو برای تمیز کردن فرش کرمی یا روشن:

این محلول کاملاً خانگی میتواند به اندازه محصولات شیمیایی خاصیت تمیزکنندگی داشته باشد، بدون آنکه به فرش شما آسیبی وارد کند. این محلول که برای تمیز کردن فرش موثر است، از ترکیب یک پیمانه سرکه سفید، دو پیمانه آب، یک قاشق غذاخوری نمک و ۱۵ تا ۲۰ قطره آب لیمو ساخته می شود.

تمیز کردن فرش با جوش شیرین,تمیز کردن فرش با بخارشو,تمیز کردن فرشمحلول سرکه، نمک و آبلیمو یکی از کارآمدترین و ایمن‌ترین روش های تمیز کردن فرش است

>> تمیز کردن فرش با پودر بوراکس و سرکه:

پودر بوراکس، یکی از پاک کننده های اصلی خانگی فرش است و به علت این که فسفات و کلر ندارد، از نظر سلامت بسیار سازگار با محیط زیست و مطمئن میباشد کک ها را میکشد و یک ماده فوق العاده برای کشتن سوسک فرش است، بدین ترتیب فرش را تمیز و بدون عفونت می کند؛ برای تمیز کردن فرش، احتیاج به پودر بوراکس، سرکه، کمی نمک، جاروبرقی و بخار شوی دارید. بوراکس و جوش شیرین نیز میتواند به صورت ترکیبی باهم، برای نابود کردن بوی فرش استفاده شود.

>> تمیز کردن فرش با بخارشوی خانگی: 

یکی از برترین راه ها برای تمیز کردن فرش استفاده از بخارشو است. بخارشو به راحتی لکه های روی فرش را پاک می کند و میتوان در هر زمان و مکانی، به آسانی از آن استفاده کرد. اکثر قالیشویی ها هم از بخارشو برای از بین بردن لکه های فرش استفاده می کنند، چون بخارشوی یک دستگاه پاک کننده ی قوی به حساب می آید.

تمیز کردن فرش,تمیز کردن فرش در منزل,تمیز کردن فرش با بخارشویکی از راه های تمیز کردن فرش استفاده از بخارشو است که به راحتی لکه ها را پاک می کند

اول فرش را به خوبی جارو بکشید، تا از هرگونه ذرات فیزیکی ریز و درشت پاک شود. میتوانید در مخزن آب بخار شوی، به جای مواد شوینده سرکه بریزید و فرش را بطور کامل ضدعفونی کنید. در صورتیکه از مواد شوینده استفاده می کنید، برای دومین بار مخزن را پر کنید، ولی این بار فقط با آب پر کنید. بار دیگر بخارشو را روشن کنید و مواد شوینده ای که روی فرش باقی مانده اند را با آب تمیز کنید. بخارشو به خوبی آلودگی ها را از بین می برد و به عمق و الیاف فرش نفوذ می کند. از بخارشو برای تمیز کردن فرش، پرده و مبلمان هم میتوانید استفاده کنید.

گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش

  • 16
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش