دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۰۷۳

بهترین و سریعترین روش برای تمیز کردن فر چیست؟

نحوه تمیز کردن فر,راه تمیز کردن فر برقی,تمیز کردن فر برقی نحوه تمیز کردن فر
کاربرد گسترده فر برای خانم های خانه دار واضح است، اما خصوصیات فر و استفاده زیاد از این دستگاه سبب شده تمیز کردن آن مقداری مشکل باشد. روش های مختلفی برای تمیز کردن فر وجود دارد از مواد صنعتی و شیمیایی گرفته تا مواد خانگی. در ادامه این مقاله سرپوش به چند مورد از این موارد خواهیم پرداخت.

تمیز کردن فر:

داخل فرها معمولا از دید خارج هستند به همین دلیل ممکن است به خوبی متوجه عمق کثیفی آنها نشوید، علاوه بر این خرده نان یا غذاهایی که داخل فر می ریزد می تواند این موضوع را بیشتر تشدید کند، این موضوع ممکن است به شکلی ادامه پیدا کند که با قرار دادن یک قالب کیک خوشمزه داخل فر با خودتان فکر کنید چرا کمی طعم بد، سوختگی یا مزه دود احساس می کنید، یکی از دلایل این موضوع می تواند کثیف شدن فر باشد که سبب انتقال آن به غذا شده است، بنابراین زمان آن رسیده که فر خود را تمیز کنید و مجددا به روال آشپزی برگردید. 

شاید سوال برایتان پیش بیاید که چند وقت یکبار باید تمیزکاری را انجام دهید؟ 

باید اشاره کرد این موضوع کاملا به روال آشپزی شما بستگی دارد، غذاهایی که سراریز یا ریخته شدند باید هرچه سریع تر تمیز شوند. در صورتی که استفاده شما از فر روزانه و مکرر است باید حداقل در هر فصل یا در صورت مشاهده علائم زیر تمیزکاری را انجام دهید:

- روغن یا چربی روی درب فر احساس شود.

- مواد غذایی پوسته پوسته شده یا باقی مانده آنچه پخته شده؛ که به نظر می رسد سوخته اند، در کف فر مشاهده می شود.

- هنگامی که فر را روشن می کنید بوی سوختگی و روغن احساس می شود.

- مشاهده دود با روشن کردن فر

قابلیت خود پاک ساز فر:

بعضی از انواع فرها قابلیت دارند که خودشان به صورت خودکار تمیزکاری را انجام می دهند، در این صورت اگر فقط کمی فر شما کثیف شده باشد این خصوصویت فعال می شود. برای ایجاد این موضوع باید ابتدا تنظیمات را در حالت پاک سازی قرار دهید سپس فر دمای خود را به ۳۰۰ درجه سانتی گراد یا بیشتر می رساند؛ همین گرما سبب می شود چربی و روغن ها بسوزند و بعد از گذشت حدود دو ساعت؛ یک خاکستر سفید در کف فر ایجاد می شود که با باز شدن در فر و خنک شدن محفظه آن می توانید ماده را پاک و تمیز کنید.

در صورتی که غذاهای سوخته شده، فر شما را بسیار کثیف کرده باشند، این ویژگی خود پاک‌سازی فر نمی تواند به خوبی عمل کند، به طوری که چربی بیش از حد و باقی مانده موادغذایی سبب تولید دود و حتی آتش خواهد شد، به همین دلیل است که شما هرگز نباید زمانی که فر در حالت پاک سازی خودکار است، خانه را ترک کنید.

مراحل تمیز کردن فر:

مرحله اول؛ پاک کردن ذرات به جامانده خوراکی ها:

در ابتدا باید قفسه ها را خارج کنید تا مزاحمتی برای کارتان ایجاد نکند، سپس از یک تکه پارچه بی مصرف استفاده کنید و ذرات به جا مانده از غذا را از کف فر پاک کنید و دور بریزید. ذراتی که در این مرحله پاک می کنید، هرچه بیشتر باشند کارتان را در مرحله بعد آسان تر می شود. باید قبل از اینکه مرحله بعدی را بخواهید اجرا کنید، مطمئن شوید فر کاملا سرد شده است.

مرحله دوم؛ استفاده از ترکیب جوش شیرین و آب:

استفاده از این ترکیب به عنوان یک معجزه عمل می کند، نصف فنجان جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید تا یک ترکیب خمیری به دست بیاید، ترکیب به دست آمده را کف فر پخش کنید. استفاده از دستکش پلاستیکی برای پخش کردن این ترکیب توصیه می شود زیرا خمیر باید در تمام گوشه ‌و کنارهای کف فر پخش شود.

استفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن فر,روش تمیز کردن فر برقی,مراحل تمیز کردن فراستفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن فر

مرحله سوم؛ شستن قفسه های فر با استفاده از پودر لباس شویی:

اجازه دهید خمیرجوش شیرین کف فر بماند و سپس به سراغ قفسه هایی بروید که در مراحل قبل آنها را خارج کردید. برای تمیز کردن این قسمت از فر هم راهکارهای ساده و کاربردی وجود دارد؛ شما می توانید یک تشت یا ظرف بزرگ بردارید به طوری که قفسه به طور کامل در آن جای بگیرد، سپس آن را به طور کامل با آب خیلی داغ پر کنید. در صورتی که به وان حمام دسترسی دارید می توانید از آن استفاده کنید. پودر لباس شویی را به آب اضافه کنید و قفسه ها را به آن اضافه کنید، یک شب تا صبح به قفسه ها اجازه دهید تا داخل آب بمانند سپس با یک دست کشیدن ساده آلودگی ها را پاک کنید، در صورتی که قفسه های شما خیلی کثیف نیستند مدت زیادی برای ماندن در آب نیاز ندارند و می توانید انها را در سینک ظرف شویی بگذارید و سپس تمیز کنید.

مرحله چهارم؛ پاک کردن خمیر جوش شیرین از کف فر:

می توانید با خیال راحت شب را بخوابید زیرا کف فر مثل روز اول تمیز و براق خواهد شد. صبح روز بعد زمانی که به سراغ جوش شیرین ها می روید آنها را کاملا خشک شده می بینید. برای پاک کردن آنها لازم است یک تکه پارچه را مرطوب کرده وکف فر بکشید، در صورتی که با استفاده از دستمال پاک نشدند می توانید از یک کفگیر پلاستیکی یا چیزی شبیه به آن استفاده کنید که احتمال خط انداختن کف فر وجود نداشته باشد، سپس ترکیب خشک شده را از کف فر پاک کنید.

مرحله پنجم؛ تمیز کردن شیشه فر:

بعد از تمیز کردن اجزای گفته شده نوبت به شیشه فر می رسد برای این کار می توانید از خمیرجوش شیرین استفاده کنید، خمیر را روی شیشه پخش کرده و اجازه دهید نمی ساعت بماند سپس با استفاده از یک تکه پارچه آن را تمیز کنید.

روش تمیز کردن فر برقی,مراحل تمیز کردن فر,تمیز کردن فر گاز استیلخشک شدن جوش شیرین برای تمیز شدن فر

مرحله ششم؛ پاک کرده قسمت های باقی مانده:

در نهایت می توانید کمی سرکه و آب را مخلوط کرده و داخل اسپری بریزید و مقداری از آن را روی قسمت هایی که هنوز جوش شیرین دارند بریزید و با استفاده از یک دستمال مرطوب آنها را پاک کنید، در نهایت قفسه هایی که از قبل تمیز کرده اید را سرجای خود بگذارید.

تمیز کردن فر با استفاده از تمیز کننده ها تجاری:

مرحله اول؛ خالی کردن فر:

در صورتی که وسایلی داخل فر گذاشته اید آنها را خارج کنید.

مرحله دوم؛ تجهیزات محافظتی:

پاک کننده های تجاری دارای مواد شیمیایی قوی هستند که می توانند سبب سوختن پوست و آسیب دیدن چشم می شود، به همین جهت بهتر است از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید تا از چشم و پوست خود محافظت کنید.

روی زمین اطراف فر حوله های کاغذی و روزنامه قرار دهید تا اگر قطره ای روی کفپوش ها ریخت آسیبی به آنها وارد نشود، در این مرحله باید هود آشپزخانه را روشن کنید و مطمئن شوید که تهویه به خوبی در آشپرخانه فراهم می شود.

مرحله سوم؛ اسپری کردن محلول داخل فر:

دستورالعمل هایی که روی برچسب های محلول نوشته شده است را مطالعه کنید، پاک کننده را روی هر سطحی که مد نظر دارید از جمله درب فر اسپری کنید، توجه داشته باشید نباید تمیزکننده را روی عناصر گرمایش الکتریکی یا دریچه‌های گاز اسپری کنید. سپس درب فر را بسته و اجازه دهید به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه داخل فر بماند.

تمیز کردن فر برقی,طرز تمیز کردن فر,استفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن فراستفاده از شوینده های صنعتی برای تمیز کردن فر

مرحله چهارم؛ تمیز کردن قفسه های فر:

اگر شرایط برای شما فراهم است؛ قفسه های فر را بیرون ببرید و پاک کننده را روی آنها اسپری کنید، اطمینان کسب کنید که هر دو طرف ثقسه ها را با محلول خیس کرده اید، سپس باید هر قفسه را داخل یک کیسه زباله مقاوم قرار داده و به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه دب آن را محکم گره بزنید.

مرحله پنجم؛ قفسه و فر را پاک کنید:

بعد از اینکه زمان مقرر طی شد با استفاده از یک پارچه‌ی مرطوب یا اسفنج تمام سطوح داخلی فر و قفسه ها را از محلول پاک کنید، رد صورتی که هنوز آثار موادغذایی را داخل فر مشاهده می کنید می توانید از پاک‌کن ملامینی مرطوب استفاده کنید تا آنها را نیز تمیز کنید. زمانی که از اسفنج استفاده می کنید دائما آن را در آب تمیز بشویید.

مرحله ششم؛ سرهم کردن اجزا: 

در نهایت بعد از اینکه تمامی اجزا را تمیز کردید اجزا را به جای قبلی خود برگردانید و سر هم کنید، در اینجا شما یک فر کاملا تمیز دارید و می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.

گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش

  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش