تمیز کردن فر:
داخل فرها معمولا از دید خارج هستند به همین دلیل ممکن است به خوبی متوجه عمق کثیفی آنها نشوید، علاوه بر این خرده نان یا غذاهایی که داخل فر می ریزد می تواند این موضوع را بیشتر تشدید کند، این موضوع ممکن است به شکلی ادامه پیدا کند که با قرار دادن یک قالب کیک خوشمزه داخل فر با خودتان فکر کنید چرا کمی طعم بد، سوختگی یا مزه دود احساس می کنید، یکی از دلایل این موضوع می تواند کثیف شدن فر باشد که سبب انتقال آن به غذا شده است، بنابراین زمان آن رسیده که فر خود را تمیز کنید و مجددا به روال آشپزی برگردید.
شاید سوال برایتان پیش بیاید که چند وقت یکبار باید تمیزکاری را انجام دهید؟
باید اشاره کرد این موضوع کاملا به روال آشپزی شما بستگی دارد، غذاهایی که سراریز یا ریخته شدند باید هرچه سریع تر تمیز شوند. در صورتی که استفاده شما از فر روزانه و مکرر است باید حداقل در هر فصل یا در صورت مشاهده علائم زیر تمیزکاری را انجام دهید:
- روغن یا چربی روی درب فر احساس شود.
- مواد غذایی پوسته پوسته شده یا باقی مانده آنچه پخته شده؛ که به نظر می رسد سوخته اند، در کف فر مشاهده می شود.
- هنگامی که فر را روشن می کنید بوی سوختگی و روغن احساس می شود.
- مشاهده دود با روشن کردن فر
قابلیت خود پاک ساز فر:
بعضی از انواع فرها قابلیت دارند که خودشان به صورت خودکار تمیزکاری را انجام می دهند، در این صورت اگر فقط کمی فر شما کثیف شده باشد این خصوصویت فعال می شود. برای ایجاد این موضوع باید ابتدا تنظیمات را در حالت پاک سازی قرار دهید سپس فر دمای خود را به ۳۰۰ درجه سانتی گراد یا بیشتر می رساند؛ همین گرما سبب می شود چربی و روغن ها بسوزند و بعد از گذشت حدود دو ساعت؛ یک خاکستر سفید در کف فر ایجاد می شود که با باز شدن در فر و خنک شدن محفظه آن می توانید ماده را پاک و تمیز کنید.
در صورتی که غذاهای سوخته شده، فر شما را بسیار کثیف کرده باشند، این ویژگی خود پاکسازی فر نمی تواند به خوبی عمل کند، به طوری که چربی بیش از حد و باقی مانده موادغذایی سبب تولید دود و حتی آتش خواهد شد، به همین دلیل است که شما هرگز نباید زمانی که فر در حالت پاک سازی خودکار است، خانه را ترک کنید.
مراحل تمیز کردن فر:
مرحله اول؛ پاک کردن ذرات به جامانده خوراکی ها:
در ابتدا باید قفسه ها را خارج کنید تا مزاحمتی برای کارتان ایجاد نکند، سپس از یک تکه پارچه بی مصرف استفاده کنید و ذرات به جا مانده از غذا را از کف فر پاک کنید و دور بریزید. ذراتی که در این مرحله پاک می کنید، هرچه بیشتر باشند کارتان را در مرحله بعد آسان تر می شود. باید قبل از اینکه مرحله بعدی را بخواهید اجرا کنید، مطمئن شوید فر کاملا سرد شده است.
مرحله دوم؛ استفاده از ترکیب جوش شیرین و آب:
استفاده از این ترکیب به عنوان یک معجزه عمل می کند، نصف فنجان جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید تا یک ترکیب خمیری به دست بیاید، ترکیب به دست آمده را کف فر پخش کنید. استفاده از دستکش پلاستیکی برای پخش کردن این ترکیب توصیه می شود زیرا خمیر باید در تمام گوشه و کنارهای کف فر پخش شود.
مرحله سوم؛ شستن قفسه های فر با استفاده از پودر لباس شویی:
اجازه دهید خمیرجوش شیرین کف فر بماند و سپس به سراغ قفسه هایی بروید که در مراحل قبل آنها را خارج کردید. برای تمیز کردن این قسمت از فر هم راهکارهای ساده و کاربردی وجود دارد؛ شما می توانید یک تشت یا ظرف بزرگ بردارید به طوری که قفسه به طور کامل در آن جای بگیرد، سپس آن را به طور کامل با آب خیلی داغ پر کنید. در صورتی که به وان حمام دسترسی دارید می توانید از آن استفاده کنید. پودر لباس شویی را به آب اضافه کنید و قفسه ها را به آن اضافه کنید، یک شب تا صبح به قفسه ها اجازه دهید تا داخل آب بمانند سپس با یک دست کشیدن ساده آلودگی ها را پاک کنید، در صورتی که قفسه های شما خیلی کثیف نیستند مدت زیادی برای ماندن در آب نیاز ندارند و می توانید انها را در سینک ظرف شویی بگذارید و سپس تمیز کنید.
مرحله چهارم؛ پاک کردن خمیر جوش شیرین از کف فر:
می توانید با خیال راحت شب را بخوابید زیرا کف فر مثل روز اول تمیز و براق خواهد شد. صبح روز بعد زمانی که به سراغ جوش شیرین ها می روید آنها را کاملا خشک شده می بینید. برای پاک کردن آنها لازم است یک تکه پارچه را مرطوب کرده وکف فر بکشید، در صورتی که با استفاده از دستمال پاک نشدند می توانید از یک کفگیر پلاستیکی یا چیزی شبیه به آن استفاده کنید که احتمال خط انداختن کف فر وجود نداشته باشد، سپس ترکیب خشک شده را از کف فر پاک کنید.
مرحله پنجم؛ تمیز کردن شیشه فر:
بعد از تمیز کردن اجزای گفته شده نوبت به شیشه فر می رسد برای این کار می توانید از خمیرجوش شیرین استفاده کنید، خمیر را روی شیشه پخش کرده و اجازه دهید نمی ساعت بماند سپس با استفاده از یک تکه پارچه آن را تمیز کنید.
مرحله ششم؛ پاک کرده قسمت های باقی مانده:
در نهایت می توانید کمی سرکه و آب را مخلوط کرده و داخل اسپری بریزید و مقداری از آن را روی قسمت هایی که هنوز جوش شیرین دارند بریزید و با استفاده از یک دستمال مرطوب آنها را پاک کنید، در نهایت قفسه هایی که از قبل تمیز کرده اید را سرجای خود بگذارید.
تمیز کردن فر با استفاده از تمیز کننده ها تجاری:
مرحله اول؛ خالی کردن فر:
در صورتی که وسایلی داخل فر گذاشته اید آنها را خارج کنید.
مرحله دوم؛ تجهیزات محافظتی:
پاک کننده های تجاری دارای مواد شیمیایی قوی هستند که می توانند سبب سوختن پوست و آسیب دیدن چشم می شود، به همین جهت بهتر است از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید تا از چشم و پوست خود محافظت کنید.
روی زمین اطراف فر حوله های کاغذی و روزنامه قرار دهید تا اگر قطره ای روی کفپوش ها ریخت آسیبی به آنها وارد نشود، در این مرحله باید هود آشپزخانه را روشن کنید و مطمئن شوید که تهویه به خوبی در آشپرخانه فراهم می شود.
مرحله سوم؛ اسپری کردن محلول داخل فر:
دستورالعمل هایی که روی برچسب های محلول نوشته شده است را مطالعه کنید، پاک کننده را روی هر سطحی که مد نظر دارید از جمله درب فر اسپری کنید، توجه داشته باشید نباید تمیزکننده را روی عناصر گرمایش الکتریکی یا دریچههای گاز اسپری کنید. سپس درب فر را بسته و اجازه دهید به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه داخل فر بماند.
مرحله چهارم؛ تمیز کردن قفسه های فر:
اگر شرایط برای شما فراهم است؛ قفسه های فر را بیرون ببرید و پاک کننده را روی آنها اسپری کنید، اطمینان کسب کنید که هر دو طرف ثقسه ها را با محلول خیس کرده اید، سپس باید هر قفسه را داخل یک کیسه زباله مقاوم قرار داده و به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه دب آن را محکم گره بزنید.
مرحله پنجم؛ قفسه و فر را پاک کنید:
بعد از اینکه زمان مقرر طی شد با استفاده از یک پارچهی مرطوب یا اسفنج تمام سطوح داخلی فر و قفسه ها را از محلول پاک کنید، رد صورتی که هنوز آثار موادغذایی را داخل فر مشاهده می کنید می توانید از پاککن ملامینی مرطوب استفاده کنید تا آنها را نیز تمیز کنید. زمانی که از اسفنج استفاده می کنید دائما آن را در آب تمیز بشویید.
مرحله ششم؛ سرهم کردن اجزا:
در نهایت بعد از اینکه تمامی اجزا را تمیز کردید اجزا را به جای قبلی خود برگردانید و سر هم کنید، در اینجا شما یک فر کاملا تمیز دارید و می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.
گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش
- 9
- 3