جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۰۷۲

روش های مختلف خشک کردن میوه ها

خشک کردن میوه,میوه خشک,روش های خشک کردن میوهخشک کردن میوه ها
میوه های تابستانی همواره مورد علاقه و خوشمزه هستند اما استفاده از آنها محدود به یک فصل است البته می توان از طریق خشک کردن آنها این محدودیت را برطرف کرد. خشک کردن میوه ها با روش های مختلفی صورت می گیرد که در ادامه این سرپوش بیشتر به این موضوع پرداخته شده است.

میوه خشک:

همانطور که همه اطلاع دارند درختان میوه، بوته ها و گیاهان در فصل تابستان پر از نوبرانه هستند پس دسترسی به انواع میوه های تازه در این فصل کار ساده ای است، با نزدیک شدن به فصول سرما میوه ها طعم شیرین خود را تا حد زیادی از دست می دهند و میوه های تابستانه بسیار کمیاب می شوند. برای این موضوع راهکاری وجود دارد و آن ذخیره سازی برای زمستان است. شما می توانید میوه های مورد علاقه خود را در فصل تابستان جمع کرده و خشک کنید. 

زمانی که بحث میوه های فصول سرما می شود سه انتخاب پیش روی شما وجود دارد که شامل؛ استفاده از میوه‌ی کنسروی، میوه‌ی منجمد یا میوه خشک می شود. در ادامه به شما آموزش داده می شود که چطور میوه های تابستانه را خشک کنید تا به عنوان میان وعده در فصول سرد مصرف کنید و از طعم، عطر و البته خواص آنها بهره مند شوید، پس میوه های خشک نوعی آبنبات هستند که آماده کردن آنها به وسیله خاصی نیاز ندارد. 

خشک کردن میوه,میوه خشک,بهترین میوه‌ها برای خشک کردنخشک کردن میوه ها در فصول مختلف

میوه های قابل خشک شدن:

زمانی که یک فصل به پایان می رسد میوه های خوشمزه آن هم جای خود را به میوه های جدید می دهند. برای مثال با رسیدن فصل بهار دیگر خبری از پرتقال، نارنگی و لیمو شیرین نیست. خشک کردن میوه برای افراد علاقه مند می تواند آذوقه ای برای فصول بعدی ایجاد کند. 

به طورکلی بیشتر میوه ها را می توان خشک کرد اما فرآیند آنها مقداری متفاوت است، با کم و زیاد کردن مقدار خشک کردن میوه ها می توانیم خاصیت و خوشمزگی آنها را تحت تاثیر قرار داد. میوه های خشک دارای فواید بسیاری زیادی هستند. 

بهترین میوه‌ها برای خشک کردن عبارتند از:

زردآلو:

زردآلو یکی از محبوب ترین میوه های تابستانی است که می توان از خشک شده آن استفاده کرد. زمان برداشت زردآلو به بهار و تابستان برمی گردد. زردآلو را می توان نسبتا خشک کرد که زمان جویدن مقداری نرم باشد. 

هلو:

یکی دیگر از میوه های خوشمزه که بسیاری از افراد آن را برای فصول سرما خشک می کنند؛ هلو است. بهترین دمایی که برای خشک کردن این میوه درنظر می گیرند در دو ساعت اول ۶۵ درجه سانتی‌گراد و در ۸ الی ۱۲ ساعت بعدی ۵۵ درجه است.

سیب:

سیب هم یکی دیگر از میوه خشک های محبوب است، با توجه به اینکه سیب میوه ای چهار فصل است مشکلی جهت دسترسی به آن وجود ندارد، اما لذت چیپس سیب غیرقابل انکار است. بهترین دما برای خشک کردن این میوه خوشمزه ۵۵ درجه سانتی‌گراد و به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت است.

آناناس:

آناناس خشک شده بسیار خوشمزه و شیرین است پس می تواند یکی از گزینه های خوب برای فصول بعد باشد. آناناس زمان ورزش کردن انرژی بسیار زیادی به افراد می دهد اما بهترین دمایی که برای خشک کردن آناناس در نظر دارند؛ ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۲ الی ۱۶ ساعت می‌باشد.

پرتقال و نارنگی:

این میوه ها از جمله انواعی هستند که بسیاری از افراد از خشک شده های آنها استفاده می کنند. پرتقال ممکن است بعد از خشک شدن کمی تلخ شود اما به گفته طرفداران این میوه خشک حتی تلخی آن هم دلچسب است. 

خشک کردن میوه,میوه خشک,خشک کردن زردآلوخشک کردن انواع میوه ها

نحوه خشک کردن میوه ها:

خشک کردن میوه ها با نور خورشید:

معمولی ترین روشی که می توان برای خشک کردن میوه ها استفاده کرد؛ استفاده از نور خورشید است. در این روش میوه را از وسط نصف می کنند و سپس به مدت چند روز در معرض نور آفتاب قرار می دهند. 

در این خصوص باید روزی را انتخاب کنید که کاملا آفتابی باشد، رطوبت زیر ۶۰ درصد و هوا و مقداری گرم باشد. این کار چند روز ممکن است طول بکشد پس لازم است چند روز متوالی میوه ها را در هوای صاف و آفتابی قرار دهید.  

ابتدا باید میوه ها را ورقه کرده و خرد کنید، سپس داخل یک سینی توری استیل ضد زنگ، پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون قرار دهید. دقت داشته باشید میان میوه ها مقداری فاصله بگذارید. 

سینی را روی دو آجر قرار دهید که مقداری از زمین فاصله داشته باشد. در این صورت جریان هوا بهتر در سینی جریان پیدا می کند و میوه ها سریع تر خشک خواهند شد، در مرحله بعدی یک توری نازک روی میوه‌ها می‌اندازیم و زیر نور آفتاب قرار می‌دهیم.

برای سرعت دادن به روند خشک شدن میوه ها کافی است زیر سینی یک ورقه آلومینیوم یا قلع بگذارید. سینی را شب ها در مکانی سرپوشیده قرار دهید زیرا هوای این زمان می تواند مجددا میوه ها را مرطوب کند. 

چند روز یکبار به میوه ها سر بزنید و تعدادی را که چروکیده و ترد شده اند جمع کنید. 

خشک کردن میوه در فر:

برای خشک کردن میوه ها در فر ابتدا باید یک کاغذ مومی یا لاینرهای سیلیکونی و سینی فر یا توری‌های گرد مخصوص پیتزا مهیا کنید. روش انجام کار ساده است، تنها کاری که باید انجام دهید این است که میوه ها را در دمای پایین گرم کنید تا آب آنها به اندازه کافی تبخیر شود. در این صورت احتمال رشد باکتری ها به حداقل خواهد رسید.

برای داشتن میوه های خشک از طریق روش فر می توانید مراحل زیر را طی کنید: 

آماده کردن میوه ها:

ابتدا باید بدانید میوه های رسیده یا کاملا رسیده را انتخاب کنید و آنها را با آب سرد بشویید. سپس قسمت های خراب و لکه دار را از آن جدا کنید. درصورتی که میوه هسته یا دانه داشت آنها بیرون بیاورید و میوه را به صورت هم اندازه برش دهید تا در مدت زمان یکسانی خشک شوند. 

پوست گرفتن میوه ها:

میوه های مانند شلیل، هلو و زردآلو به صورت پوست گرفته؛ بهتر خشک می شوند. می توانید پایین هر قطعه از میوه را با استفاده از چاقوی پوست کنی یک علامت ضربدر بزنید و سپس میوه را برای ۳۰ ثانیه داخل آب جوش قرار دهید. بعد از آن کافی است آنها را داخل آب یخ رها کنید. از این طریق پوست میوه به راحتی جدا می شود. 

خیساندن میوه ها:

برای اینکه ظاهر میوه ها کاملا حفظ شود و تغییر رنگ به کمترین مقدار خود برسد باید به مدت ۱۰ دقیقه آنها را داخل آبلیمو و آب خیس کنید. سپس از آب خارج کرده و با استفاده از یک حوله بدون پرز خشک کنید.

قرار دادن میوه ها داخل فر:

دمای فر را در حالت ۵۴ تا ۷۱ درجه سانتی‌گراد قرار دهید، درصورتی که میوه های برش خورده مانند هلو یا آناناس نازک هستند درجه حرارت پایین تری را انتخاب کنید اما برای آلو و توت فرنگی که به صورت کامل خشک می شوند دمای بالاتری را انتخاب کنید. 

روی سینی فر کاغذ مومی قرار داده و تکه های میوه را با فاصله از همدیگر بچینید. برای جلوگیری از جمع شدن میوه ها زمان خشک شدن باید یک توری گرد مخصوص پیتزا یا یک لاینر سیلیکونی روی آن‌ها قرار دهید و هر دو ساعت یکبار سینی را بچرخانید. 

زمانی که میوه ها بافت چرمی پیدا کرده و قابل انعطاف شدند فر را خاموش کرده و اجازه دهید میوه ها خنک شوند. 

خشک کردن میوه,میوه خشک,خشک کردن میوه ها با استفاده از فرخشک کردن میوه ها با استفاده از فر

زمان هایی که برای خشک شدن هرنوع از میوه ها در نظر گرفته می شود به شرح زیر است: 

آلو: ۶ ساعت

سیب: ۶ ساعت

موز: ۶ ساعت

گلابی: ۶ ساعت

هلو: ۶ ساعت

انگور: ۸ تا ۱۰ ساعت

گیلاس: ۱۲ ساعت

زردآلو: ۱۲ ساعت

توت فرنگی: ۱۲ ساعت

خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن:

برای خشک کردن میوه ها با استفاده از دستگاه می توانید مراحل زیر را طی کنید: 

تنظیم دستگاه میوه خشک کن: 

ابتدا باید دستگاه را روی حالت خشک کن قرار دهید، درصورتی که دستگاه ما از این تنظیمات برخوردار نبود درجه حرارت را روی ۵۷ درجه سانتی گراد قرار دهید. 

خشک کردن میوه ها برای مدت معین:

میوه ها را در یک لایه تکی روی قسمت مربوطه خشک کن بچینید، مدت زمانی که برای خشک کردن هر میوه مورد نیاز است بستگی به نوع و ضخامت آن دارد. غالبا میوه بعد از یک الی ۲ روز خشک خواهند شد. بری جلوگیری از خشک شدن بیش از اندازه میوه ها بعد از ۲۴ ساعت به صورت مداوم آنها را بررسی کنید. 

جمع آوری میوه های خشک شده:

زمانی که میوه ها خشک و ترد شدند، یعنی آماده جمع آوری شده اند. تکه های خشک شده میوه را به آرامی فشار دهید، باید نسبتا سفت شده باشند زیرا رطوبت آنها در این مرحله تبخیر شده است. 

خشک کردن میوه,میوه خشک,خشک کردن میوه ها با دستگاه خشک کردن میوه ها با استفاده از دستگاه مخصوص

خشک کردن میوه روی بخاری یا شوفاژ:

برای خشک کردن میوه ها روی بخاری یا شوفاژ مراحل زیر را باید انجام داد:

برای تهیه شربت مورد نیاز جهت خشک کردن میوه ها باید یک لیوان شکر را با دو لیوان آب در یک ظرف مخلوط کنید، روی گاز گذاشته تا مایع به جوش بیاید. محلول را به خوبی هم بزنید تا یکدست شود. بعد از گذشت ۵ دقیقه آن را برداشته و یک قاشق آبلیمو هم به آن اضافه کنید. 

بعد از اینکه شربت را درست کردید، میوه ها را با ابعاد ۳ تا ۵ میلی متر برش دهید. توجه کنید این اقدام باید از طریق یک چاقوی تیز باشد تا میوه ها له نشوند. 

بعد از اینکه میوه ها برش داده شدند آنها را داخل شربت آماده شده ریخته و بعد از گذشت ۵ دقیقه از صافی رد کنید تا آب اضافی گرفته شود. 

بعد از اینکه آب میوه ها به صورت کامل گرفته شد، آنها را خشک کنید. بهترین راهی که برای خشک کردن استفاده می شود دستگاه است اما چون این دستگاه در دسترس بسیاری از افراد نیست می توانید از بخاری استفاده کنید. 

برای این اقدام می توانید آنها را داخل یک سینی مناسب که کف آن کاغذ روغنی قرار دارد بچینید و روی بخاری قرار دهید. توجه داشته باشید که هر دو ساعت یکبار باید میوه ها را برگردانید تا سریع تر خشک شوند.  

زمانی که میوه های حالت چروکیده پیدا کرده و قابل انعطاف بودند آنها را از روی بخاری بردارید و بعد از سرد شدن درب ظرف مورد نظر را ببیندید.

گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش