راهنمای خرید یخچال
امروزه در اکثر منازل از یخچال برای نگهداری و انجماد مواد غذایی استفاده می شود. با گذشت سالها، یخچال از یک جعبه خنک کننده با تعدادی قفسه ساده به یک وسیله ای پیچیده تبدیل شده است و دارای تنوع زیادی است که قیمت های مختلفی هم دارند و احیانا فکر کنید هر چقدر بیشتر هزینه کنید بهتر است ولی اینطور نیست. مهم ترین نکته برای خرید یخچال این است که انتظارتتان را از این وسیله مشخص کنید. یخچال شما یکی از مهم ترین و گران ترین لوازم خانگی شماست که میخواهید بیش از ۱۰ سال را با آن سپری کنید.
از آن جایی که تنوع برند، مدل و قیمت یخچال در بازار زیاد است امکان دارد در انتخاب یک یخچال مطلوب دچار سردرگمی شوید. زمان خرید یخچال، علاوه بر قیمت و طبقه بندی دستگاه، فاکتورهای دیگری مانند مصرف برق، ظرفیت و فضایی که اشغال می کند هم باید مد نظر قرار بگیرد. به دلیل گران بودن یخچال ها و تنوع خیلی زیاد آنها در بازار، خریدشان به نسبت دیگر لوازم خانگی از حساسیت بالاتری برخودار می باشد.
متوسط عمر یخچال فریزر چقدر است؟
هر یخچال، بطور میانگین بین ۱۲ تا ۱۴ سال میتواند کار کند. طول عمر یخچال به دو عامل مهم بستگی دارد که عبارتند از بدنه و موتور یخچال فریزر که ما راهنمای جامع خرید یخچال فریزر را برای شما شرح می دهیم.
نکات مهم در خرید یخچال:
۱. اندازه یخچال
اقتصادی ترین کار با توجه به عادت های خوراکی و خرید مواد غذایی شما این است که مناسب با تعداد و نیاز خانواده یخچال مورد نظرتان را خرید کنید. بطور کلی طبق محاسبات، برای یک خانواده دو نفره یخچال فریزر ۱۶۰ تا ۲۰۰ لیتری نیاز است که طبق همین آمار برای هر نفر ۲۰ لیتر به ظرفیت اصلی افزوده می شود.
۲. جنس بدنه یخچال
بیشتر یخچال های بالارده از استیل ضدزنگ ساخته شده اند که بسیار مقاوم هستند ولی خیلی از یخچال ها هم با پوشش های شبیه استیل پوشانده میشوند و در واقع از فولاد کربن ساخته شده اند. توجه داشته باشید که در برای خرید یخچال، بدنه هر یخچالی در آب و هوای مرطوب (مانند گیلان یا مازندران) خیلی زود پوسیده می شود و شما هم نمی توانید جلوی این مسئله را بگیرید. البته این مشکل در اپارتمان ها کم تر است مانند خیلی از اپارتمان های مناطق شمال کشور که به کولر گازی و تهویه مجهز هستند و این رطوبت در محیط خانه تا حد زیادی تقلیل پیدا می کند. در مناطقی مانند تهران که آب و هوای خشک دارد و در طول سال هوای نرمالی دارد احتمال اسیب دیدن بدنه یخچال خیلی کم تر است.
۳. فضای یخچال
میزان ظرفیت داخلی یخچال فریزر طبق واحد لیتر تعیین و اندازه خارجی آن براساس واحد فوت محاسبه می شود، گرچه این دو معیار با یکدیگر مناسب هستند و هرچه اولی بیشتر باشد ابعاد یخچال هم بیشتر خواهد شد. توجه کنید که در موقع خرید یخچال هرچه ظرفیت یخچال فراتر میرود علاوه بر افزایش قیمت شما باید مبلغ بیشتری برای نگهداری و هزینه برق مصرفی آن بپردازید. درعوض اگر یخچال کوچک تری هم بخرید به نوع دیگری متضرر خواهید شد و از خرید خود برای همیشه ناراضی خواهید بود.
۴. انواع مدل های یخچال
مدل های قدیمی یخچال دارای سیستم خنک کنندگی بودند که به موتور یخچال فشار زیادی وارد میکرد و بازده نسبتا اندکی هم داشتند ولی مدل های جدیدتر، مدل هایی با دو سیستم خنک کنندگی جداگانه با قابلیت تنظیم دما به بازار وارد شد. این مدل ها با این که نسبت به بقیه یخچال ها اندکی مصرف برق را بالاتر می برند، کارکردی کاملاً بهینه دارند و سبب طول عمر بیشتر موتور میشوند. همینطور این یخچال ها محفظه صفر درجه دارند که قابلیت تنظیم جداگانه دارد و برای نگهداری طولانیتر و بهتر مواد غذایی حساس، مناسب هستند.
۵. یخچال مدل هتلی (کوچک یا اتاق خوابی)
یخچال های کوچک که با نام های مختلفی مانند «کامپکت»، «مینی» یا «هتلی» هم شناخته شده اند، مناسب خرید برای دفاتر اداری کوچک یا خوابگاه ها هستند. این یخچال ها قیمت کمی دارند و فضای اندکی هم اشغال می کنند؛ معمولاً هیچ فناوری خاص و جدیدی در ساخت این یخچال ها استفاده نمی شود. سر و صدا و مصرف انرژی بالا و اکثراً کیفیت ساخت پایینی دارند. این یخچال ها معمولاً قسمتی هم به نام یخدان دارند که میتوان از آن برای فریز کردن مواد غذایی و آب استفاده کرد؛ البته انجماد در این قسمت در دماهای نزدیک به صفر انجام می شود و برای نگهداری در حالت انجماد برای بازه زمانی طولانی، مناسب نیست. برفک زدن مشکل اصلی یخدان ها در یخچال های مینی است؛ ولیکن در گروه کامپکت، دستگاه های فریزر به صورت تنها هم تولید می شود که فضای داخل آن به کشوهای کوچک و بزرگ تقسیم بندی شده است.
۶. یخچال فریزر پایین
در این نوع یخچال ها، یخچال در قسمت بالا و فریزر در قسمت پایین قرار دارد. معمولاً اندازه یخچال بزرگتر از قسمت فریزر است ولی در برخی از مدل ها امکان دارد که یخچال و فریزر تقریباً هم اندازه باشند. اگر معمولاً غذای تازه مصرف می کنید و صرفا در مواقع خاص از خوارکی های فریز شده (منجمد) استفاده می کنید، خرید یخچال فریزر پایین، برای شما مناسبتر است.
۷. یخچال فریزر
یخچال فریزر به دستگاه هایی گفته می شود که دارای ۲ درب و ۲ محفظه (یخچال – فریزر) در یک دستگاه می باشند. برای خرید یخچال توجه کنید که این مدل یخچال ها فضای بیشتر و همینطور یک موتور بزرگ به حجم ۴/۱ از نظر مصرف انرژی دارند. به علت جدا بودن یخچال از فریزر در هر قسمت شاهد دماهای مختص بخود خواهید بود. در قسمت یخچال این دستگاه ها میتوانید دمایی بین ۲ تا ۸ درجه سانتیگراد را تنظیم کنید و همینطور قسمت فریزر آن هم دمایی بین ۱۴- و ۲۴- را استفاده نمایید. به علت تنوعی که در شرکت های تولید کننده لوازم خانگی وجود دارد حالت های مختلفی برای یخچال فریزر های از این قبیل در دسترس است. در بعضی از حالت ها فریزر در بالا و یخچال در پایین و در برخی فریزر در پایین و یخچال در بالا قرار دارد.
۸. یخچال فریزر های دوقلو
یخچال فریزرهای دوقلو در برخی کشورها، بعنوان زیرمجموعه ای از یخچال فریزرهای ساید بای ساید شناخته می شود. این مدل ها، از دو قسمت مجزا (یکی یخچال و دیگری فریزر) تشکیل شده است که میتوان از این دو بخش به صورت کاملاً جدا از هم یا به صورت بهم چسبیده و مثل یک یخچال ساید بای ساید استفاده کرد؛ میتوان هر یک را جداگانه خرید و استفاده کرد یا در کنار هم قرار داد و یک مجموعه ی هماهنگ و یک دست یخچال و فریزر داشت. فریزرهای این رده، جز وظیفه اصلی که منجمد کردن است اصلاً شباهتی به ساید بای سایدها نداشته و عموما به جای طبقه، دارای کشو هستند و در سمت بیرونی، آبریزی برای آن ها در نظر گرفته نمی شود.
۹. یخچال های درب فرانسوی
یکی از فواید خرید یخچال درب فرانسوی اینست که یخچال های درب فرانسوی یا فرنچ دور از تمامی مدل ها جادارتر و البته گران قیمت تر هستند. فرنچ دور معمولاً دو تا درب در بالا دارد و یک یا دو درب کشویی در قسمت پایین دارد. یخچال فرنچ دور جلوه بسیار شیک و مدرنی به آشپزخانه تان می دهد. یخچال درب فرانسوی یا French door صرفا برای خانه های بزرگ با حداقل جمعیت ۵ نفر مناسب است چون فرنچ دور واقعا برای یک خانواده ۲ نفره طراحی نشده است.
۱۰. میزان مصرف انرژی
بهتر است یخچالی خرید کنید که مصرف انرژی کمتری داشته باشد. اینکار علاوه بر صرفه جویی در انرژی، باعث تقلیل هزینه های ناشی از پرداخت قبض می شود. رتبه بندی برچسب انرژی ستاره که بر روی یخچال چسبانده شده است، به راحتی شما را در میزان مصرف انرژی کمک می کند. معمولاً برچسب های انرژی ۴ ستاره، مصرف انرژی کمتری دارند. هر چه تعداد ستاره کم تر شود، مصرف انرژی بیشتر می شود. رده بندی انرژی از حروف A+++ (برای برترین مصرف انرژی) تا G (برای بيش ترین مصرف انرژی) درجه بندی می شود. رده مصرف انرژی A را میتوانید هم در مدل های تولید داخلی و هم در مدل های وارداتی پیدا کنید. با توجه به اینکه یخچال فریزر یک کالای بادوام به حساب می آید تا سالها میتوانید اثرات این برچسب را در قبوض برق خود مشاهده کنید.
۱۱. آپشن های یخچال
بهتر است در زمان خرید یخچال، یخچالی را تهیه کنید که دارای آپشن های جدید باشد. به عنوان نمونه خرید یخچال آب سرد کن دار و یا یخ ساز، کمک شایانی به شما خواهد کرد و راحتی شما را شامل می شود. بهتر است یخچالی که خریداری می کنید، محفظه های مشخصی برای قرار گیری مایعات و یا لبنیات داشته باشد. همچنین طوری طراحی شده باشد که سهولت در تمیزی داشته باشد. همچنین خرید یخچالی که سر و صدای کمتری دارد، بهتر است.
۱۲. مارک یخچال
مهم ترین مسأله، توجه به برندی است که یخچال را از آن خریداری می کنید. برند یخچال، ضامن کیفیت یخچال است. براین اساس باید حتماً در زمان خرید یخچال به برند آن توجه نمائید.
گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش
- 9
- 3