چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۴۰۰۱۲۳

علل مختلف لرز کردن و راهکارهای درمان آن

لرز کردن,علت لرز کردن,تب و لرز
به هنگام سرما معمولا افراد برای گرم شدن شروع به لرزیدن می‌کنند اما لرز می‌تواند علل دیگری نیز داشته باشد که برخی از آنها ناشی از انواع بیماری‌هاست.

به گزارش ایسنا، به هنگام سرما عضلات بدن برای تولید گرما، شروع به انقباض و استراحت‌های مکرر می‌کند که می‌تواند باعث لرز شود. لرز کردن حتی در هوای گرم و در صورت وزش نسیمی خنک یا نشستن در سایه طبیعی بوده و می‌تواند اتفاق افتد.

 

در این مقاله هشت مورد از دلایل لرز که نیاز به مراجعه پزشک دارند، توضیح داده شده است. چرا که علاوه بر احساس سرما، لرز کردن می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های جسمی یا روحی باشد.

 

تب: به جز احساس سرما، شایع‌ترین دلیل لرز تب است که پزشکان آن را دمای بالای ۳۸ درجه‌ای بدن بیمار تعریف می‌کند. تب معمولا به دلیل عفونت رخ می‌دهد اما التهاب یا واکنش‌های آلرژیک نیز می‌توانند باعث افزایش‌های لرز بدن شود. قلب می‌تواند با سایر علایم آنفلوآنزا نیز همراه شود اما در برخی موارد تنها با لرز اتفاق می‌افتد. مصرف زیاد مایعات و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی ( NSAKIDS) می‌تواند به کاهش دمای بدن کمک کند. در صورتی که تب با علایم دیگری همچون سفتی گردن، ضربان قلب بالا یا تنفس سطحی و کم عمق همراه شود باید ظرف کمتر از ۲۴ ساعت به پزشک مراجعه کرد اما در صورتی که علایم دیگری بروز نکند تنها در صورتی مراجعه به پزشک ضرورت دارد که تب بیشتر از سه روز ادامه یابد.

 

اختلالات جنبشی محرک ذهنی: برای برخی افراد، استرس یا عوامل سلامت روان می‌تواند باعث لرز و دیگر حرکات غیرارادی شود. این وضعیت معمولا به دلیل اختلالات جنبشی محرک ذهنی که می‌تواند بر هر بخش از بدن اثر بگذارد، رخ می‌دهد.

 

متخصص اعصاب و روان به هنگام تشخیص این اختلال ممکن است به مشخصاتی از جمله حرکات ناگهانی بدون هشدار، خاطرات یک رویداد منجر به آسیب‌های روحی (تروما) که حرکات را شروع می‌کند، توقف این حرکات در صورت پرت شدن حواس فرد و مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگی، توجه کند. در این اختلال اغلب آسیب‌های مغزی یا عصبی وجود ندارد و تنها نوع پاسخ بدن به استرس محسوب می‌شود. پزشکان اغلب این اختلالات را با ترکیبی از روان درمانی و فیزیوتراپی درمان می‌کنند.

 

لرزهای پس از بیهوشی: لرز می‌تواند پس از هوشیاری فرد بعد از مدتی بیهوشی رخ دهد. دمای بدن ممکن است در طول یک عمل جراحی کاهش یابد که منجر به لرز کردن پس از به هوش آمدن فرد می‌شود. بیهوشی همچنین می‌تواند توانایی بدن برای تنظیم دما را تحت تاثیر قرار دهد. پزشکان معمولا دمای بدن افراد را پس از به هوش آمدن بررسی کرده و در صورت نیاز مشکل لرز را با پتو یا بخاری حل می‌کنند.

 

ترس، هیجان یا استرس: احساسات شدید می‌تواند با افزایش آدرنالین در بدن موجب لرز یا تکان خوردن شود. آدرنالین هورمونی است که در پاسخ به موقعیت جنگ و گریز در بدن تولید می‌شود. لرز باید پس از اینکه آدرنالین در بدن کاهش می‌یابد، متوقف شود. لرز ناشی از لحظات بسیار هیجان انگیز یا ترسناک به ندرت در بدن رخ می‌دهد اما آدرنالین در افرادی که استرس‌های مزمن را تجربه می‌کنند می‌تواند لرزیدن را ایجاد کند.

 

رعشه: ارتعاش و لرزش غیر ارادی بدن می‌تواند ناشی از نوعی بیماری عصبی مربوط به مغز به نام رعشه (لرزش اساسی بدن) باشد. این بیماری که حدود ۱۰ میلیون نفر را در سراسر ایالات متحده تحت تاثیر قرار داده می‌تواند باعث ایجاد لرزش در دست‌ها، پاها، بدن و یا صدا شود. لرزش اساسی می‌تواند همچنین از علایم بیماری پارکینسون، اختلالی که مغز را تحت تاثیر گذاشته و به تدریج پیشرفت می‌کند، باشد.

 

قند خون پایین: در صورتی که فرد مدت طولانی آب و غذا نخورد، سطح گلوکز مغزش کاهش می‌یابد که می‌تواند باعث لرز شود. این وضعیت در افراد مبتلا به دیابت به عنوان هیپوگلوسمی شناخته شده و می‌تواند شدید باشد. این افراد باید قند خون خود را به طور مرتب بررسی کنند تا مانع کاهش سطح آن شوند.

 

اضطراب: اضطراب نوعی بیماری سلامت روان است که می‌تواند علاوه بر ذهن بر بدن فرد نیز تاثیر بگذارد. علایم فیزیکی اضطراب شامل حالت تهوع، افزایش ضربان قلب، لرز و تکان خوردن است. از درمان‌های اضطراب نیز می‌توان به روان  درمانی، مصرف دارو و تغییر سبک زندگی اشاره کرد. فعالیت‌هایی همچون ورزش کردن، گوش دادن به موسیقی و گذراندن وقت با خانواده و دوستان نیز می‌تواند به مدیریت اضطراب کمک کند.

 

سپتیسمی (گند خونی): گند خونی پاسخ منکوب کننده بدن به عفونت بوده و اغلب در ارتباط با عفونت‌های ریه، پوست، روده یا دستگاه ادراری اتفاق می‌افتد. یکی از علایم گند خونی لرز است. از علایم دیگر می‌توان به احساس سردرگمی، احساس عرق یا سرد و مرطوب بودن، درد، افزایش ضربان قلب و تنگی نفس اشاره کرد. گند خونی نوعی وضعیت اورژانسی بوده و افراد مبتلا به آن نیازمند به درمان فوری با آنتی بیوتیک در بیمارستان هستند.

 

لرز عموما موقت بوده و می‌توان با اقداماتی همچون نوشیدن مایعات فراوان و مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی، خوردن خوراکی‌هایی به منظور حفظ سطح قند خون، آرام نشستن در مکانی خلوت و تنفس آرام به منظور برگرداندن آرامش با آن مقابله کرد.

 

به گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، لرز می‌تواند در افراد مسن یا افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای نشانه‌ای شدیدتر باشد، چرا که این افراد کمتر قادر به تنظیم دمای بدن خود هستند. تب نیز باعث افزایش ضربان قلب و تنفس سریع‌تر شده که می‌تواند در بیمارهای قلب و ریه جدی باشد.

 

 

  • 39
  • 8
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش