پورنوگرافی چیست؟
پورنوگرافی یا هرزهنگاری (به انگلیسی: Pornography) تجسم و نمایش بیپرده از رفتار جنسی با هدف هیجان، تحریک یا ارضای جنسی است که در قالبهای مختلف از جمله کتاب، عکس، پویانمایی، مجسمه، متن، نقاشی، فیلم، بازی و مجله ارائه میشود. در بسیاری از موارد تمایز بین پورنوگرافی و هنر اروتیک تا حد زیادی ذهنی و بیانگر تفاوتهای فرهنگی در جوامع مختلف است.
ریشه لغت پورنوگرافی
لغت پورنوگرافی ریشه یونانی دارد و از ترکیب دو واژهٔ پورن به معنای روسپی و واژهٔ گرافو به معنای نگارش بوجود آمدهاست و به معنی روسپی نگاری است. مشخص نیست برای اولین بار در چه زمانی در یونان باستان از این کلمه استفاده شد اما کلمه مشخصا از سالهای نخستین سده ۱۹ میلادی در زبان فرانسه استفاده شده و از این زبان به دیگر زبانها منتقل شدهاست.
پیشینه پورنوگرافی
از دوران پیش از تاریخ تا کنون، بشر آشکارا به توصیف سکس و برهنگی پرداخته است، تندیسکهای ونوس و هنرهای سنگتراشی به جامانده نمونههایی از این تصویرگریها است. در میانرودان باستان نیز آثاری از بشر کشف شده است که سکس با جنس مخالف را به صورت واضح نشان میدهد.
ادبیات و نوشتههای عاشقانه اغلب با دین یا عقاید فراطبیعی دربارهٔ تمایلات جنسی که شامل آثار هنری، صنایع دستی، موسیقی، نقاشیهای دیواری و شعر بود، درهم تنیده میشد. قدمت نقشهای به جا مانده در غارها از دوران پارینهسنگی که بدنهای برهنه و اندامهای تناسلی را تصویر کرده به بیش از ۲٫۶ میلیون سال قبل میرسد. پاپیروس اروتیک تورین یک نقاشی از دوران رامسس یکم است که حدود دو سومش تصاویر صریح اعمال جنسی است.
در نقاشی دیواریهایی در شهر پمپئی، افرادی در حال انجام رابطه جنسی به تصویر کشیده شدهاند. شاعران لاتین اشعاری سرودهاند که بهطور واضح در آنها به توصیف رابطه جنسی و هوس پرداختهاند. کاماسوترا یک متن قدیمی هندی است که حاوی اشعار، نثر، نصایح و تصاویری بوده که به منظور راهنمایی برای چگونگی انجام رفتار جنسی، عشق اروتیک و زندگی مطبوع تألیف شدهاست.
اقتصاد پورنوگرافی
تخمین درآمد صنعت بالغان در ایالات متحده مشکل است. در سال ۱۹۷۰ یک مطالعه فدرال تخمین زد ارزش کل خردهفروشی پورنوگرافی هاردکور در ایالات متحده از ۱۰ میلیون دلار بیشتر نباشد.
گزارش مرکز تحقیقات فورستر در سال ۱۹۹۸، حجم درآمد سالیانه صنعت پورنوگرافی را از طریق اینترنت بین ۷۵۰ میلیون دلار تا ۱ میلیارد دلار تخمین زد. صنعت پورنوگرافی به عنوان یکی از صنایع پیشتاز در استفاده از فناوریهای جدید پخش ویدئو به حساب میآید. به علاوه برای این صنعت نقش تعیینکنندهای در جنگ بین فرمتهای ویدئویی VHS و بتاماکس در دهه ۱۹۸۰ و همچنین جنگ اخیر بین فرمتهای دیجیتال اچدی دیویدی و دیسک بلو-ری قایل شدهاند. این خود نشان دهندهٔ حجم و اهمیت صنعت پورنوگرافی در تولید و پخش ویدئو است.
اما امروز، بر خلاف دهه ۸۰ و ۹۰ که برخی ستارگان پورنو حتی با ستارگان هالیوود برابری میکردند، دیگر کمپانیهای پورنوگرافی سود میلیاردی ندارند. پخش رایگان ویدئوهای پورنوی خانگی، میزان فروش این صنعت را شدیداً تنزل دادهاست.
اعتراف دیرهنگام یک بازیگر فیلم های مستهجن
"تا...گا..." یکی از بازیگران فیلم های پورنوگرافی است که پس از سال ها فریب دادن جوانان و بزرگنمایی برای آنها حالا تنها و منزوی شده است، آرزوهای انسانی و متعالی خود را گم کرده و با حسرت از آنها یاد می کند: "شاید برای برخی از طرفداران صنعت پورنوگرافی (هرزه نگاری) در جهان، زندگی بازیگران این فیلم ها رویایی باشد... اما این طبیعی نیست از کسی که دوستش دارید خداحافظی کنید برای اینکه بروید سر کار و با کسی باشید که دوستش ندارید."
جالب است که این بازیگر فیلم های پورنوگرافی ، ویژگی همسر مورد علاقه و رویایی خود را اینچنین توصیف می کند: "فداکار، مهربان و کسی که دلش بخواهد بچه دار شود."
او در نهایت اعتراف می کند: "راستش در صنعت پورونوگرافی نمی توانم چنین کسی را پیدا کنم!"
مروری بر چنین شرح حال ها و اعتراف هایی ما را به این نتیجه می رساند که انتهای مسیر هرزه نگاری و پورنوگرافی، جز نابودی و تباهی و انزوا نیست. وقتی بازیگر این فیلم ها اینچنین به آخر خط می رسد، مشاهده کنندگان و فریب خوردگان چه سرنوشتی در پیش دارند؟
تاثیرات اعتیاد به پورنوگرافی
مشکلات فیزیکی اعتیاد به پورنوگرافی
- مشاجره زناشویی
- اختلال عملکرد جنسی
- ناتوانی جنسی (ناتوانی و اختلال در نعوظ)
- انزال زودرس
- مشکلات روانشناسی
- فکر کردن دائم به مسائل جنسی در طول روز
- احساس گناه، شرم و خجالت
- عدم توانایی در ترک اعتیاد به پورنوگرافی و تمایل به بازگشت به آن
- ابتلا به افسردگی، اضطراب، و یا دیگر اختلالات روانی
مشکلات اجتماعی اعتیاد به پورنوگرافی
۱- عدم تمایل به رابطه جنسی در دنیای واقعی و عدم داشتن صبر برای رابطه جنسی (تمایل به داشتن رابطه در یک لحظه خاص و یا خیالبافی کردن برای داشتن رابطه جنسی)
۲- کاهش میل جنسی در رابطه زناشویی که منجر به نکات زیر می شود:
- عدم تحریک پذیری
- افزایش نیاز به تجاوز و رابطه جنسی خشن
- گسست عاطفی
پورنوگرافی به مغز آسیب می زند
تاکنون بیش از ۲۰ تحقیق در رابطه با تاثیر پورنوگرافی بر مغز انجام شده است. همگی این تحقیقات ثابت کرده تماشای فیلم های پورنوگرافی آسیبی معادل مصرف مواد مخدر یا الکل بر مغز دارند. نتایج تحقیق جدیدی که محققان دانشگاه کمبریج انجام دادند نشان می دهد مغز افرادی که گرایش مکرر به تماشای فیلم های پورنو دارند همانند مغز افراد الکلیک است. در این تحقیق به کمک تکنیک تصویربرداری MRI مشخص شد تماشای پورنوگرافی بخشی از مغز را هدف می گیرد که مسئول خلاقیت و احساس خوشبختی است.
آمار نشان می دهد در هر ثانیه در اینترنت ۳۸ هزار نفر فیلم پورنو جستجو می کنند و یک سوم این افراد را خانم ها تشکیل می دهند. با هر بار تماشای فیلم های پورنوگرافی در بدن ترشح تستوسترون، دوپامین و اکسی توکسین افزایش می یابد و این موضوع باعث خستگی مغز می شود و به حافظه و تمرکز فرد آسیب می زند.
ترشح دوپامین در میزان بالا هنگام تماشای فیلم پورنو باعث خستگی مناطق جلویی مغز می شود که در تصمیم گیری و کنترل رفتار دخالت دارد. دوپامین برای حس خوشبختی حیاتی است اما وقتی فردی به تماشای این نوع فیلم ها وابسته می شود ترشح دوپامین افزایش می یابد و این موضوع سلول های تولیدکننده را خسته می کنند. در نتیجه ترشح به مرور کم می شود و رسیدن به حس خوشبختی در فرد به تدریج کمرنگ خواهدشد و فرد ناچار برای رسیدن به آن راه های دیگری از جمله اعتیاد یا مصرف الکل را انتخاب می کند که این موضوع خود به مغز آسیب می زند.
اکسی توسین نیز هورمونی است که باعث ایجاد اعتماد بین افراد می شود. افرادی که به تماشای این نوع فیلم ها اعتیاد دارند ابتدا اعتماد زیادی به همسرشان پیدا می کنند اما ترشح بیش از حد این هورمون به مرور زمان باعث تاثیر منفی بر زندگی اجتماعی، احساسی و زناشویی شان می شود و تحقیقات نشان می دهد می تواند باعث بروز مشکلاتی در زندگی زناشویی و حتی خشونت های خانگی شود.
درمان اعتیاد به پورنوگرافی
۱. در ابتدا لازم است با خود بیندیشید که چرا میخواهید عادت دیدن فیلم های پورنوگرافی را کنار بگذارید و در مسیر بهبودی قدم گذارید. این عادت چه مشکلاتی برای شما ایجاد کرده است؟ درمان اعتیاد به پورنوگرافی و ترک آن چه مزایایی برای شما دارد؟ امیدوارید چه تغییراتی در زندگی خود پس از درمان اعتیاد به پورنوگرافی بوجود بیاورید؟ زیرا در غیر اینصورت انگیزه کافی برای تغییر و طی این فرایند دشوار را نخواهید داشت.
۲. وقتی خود را از چیزی منع میکنید، راه آسانتر آن است که چیزی را جایگزین آن کنید. عمل کردن به منع تنها، بسیار دشوار است. برای ترک دیدن پورنوگرافی فعالیتهای جدیدی را شروع کنید. ورزش، مسافرت، هنر، یادگیری یک مهارت تازه، کار کردن، تفریح و گردش را جایگزین کنید. ببینید پیش از آنکه وقت زیادی برای پورنوگرافی بگذارید به چه فعالیتهایی علاقه داشتید و مشغول بودید.
۳. در زمان پرهیز هیچگونه تحریک مصنوعی نباید صورت گیرد، از جمله از طریق فیلم، عکس، صوت و داستانهای سکسی. نباید در فیسبوک، اتاق چت، یوتیوب، سایتهای زوجیابی و تبلیغ لباس و … پرسه بزنید. زیرا این کار باعث میشود ناگهان خود را در حال تماشای فیلم پورن بیابید. این کار مانند فرد الکلی است که میگوید یک ته استکان که مشکلی ایجاد نمیکند، حواسم هست.
۴. برای سایتهای پورنوگرافی فیلتر بگذارید و بلاکرها را فعال کنید. رمز بگذارید و به رمز آن کس دیگری غیر از شما دسترسی داشته باشد. هرچه میتوانید باید دسترسی به سایتهای پورنوگرافی را برای خودتان دشوارتر بسازید. بهتر است برای مدتی تا زمان ضرورت به کامپیوتر و اینترنت دسترسی نداشته باشید.
۵. راه دیگر غلبه و درمان اعتیاد به پورنوگرافی آن است که شرایط محیطی خود را تغییر دهید. کامپیوتر خود را به اتاق نشیمن و یا فضاهای عمومیتر منتقل کنید. سعی کنید تا جای ممکن تنها نمانید. زیرا تنهایی، خود، یادآور تماشای فیلمهای پورن برای شما است. اگر اکثراً شب پورنوگرافی تماشا میکردید، سعی کنید آن ساعتها را به کاری که از پیش تعیین کردید مشغول باشید و نگذارید آن ساعتها بدون هدف پرسه بزنید. دکوراسیون و نحوه چیدمان اتاق و یا مکانی را که در آن پورن تماشا میکردید، تا جای ممکن تغییر دهید تا حداقل یادآوری را برای شما داشته باشد. اگر چیزی باعث شد تا پرهیز خود را بشکنید از آن درس بگیرید و شرایط محیطی و رفتاری خود را تغییر دهید.
۶. مراقب سلامت فیزیکی خود باشید. طبق برنامه در زمان مشخص و به میزان کافی بخوابید. در زمان خستگی زودتر به دام میافتید. ورزش را بهطور منظم شروع کنید. رژیم غذایی سالم داشته باشید و غذای فست فودی نخورید. به طبیعت بروید. یوگا و مدیتیشن کنید. البته بیاد داشته باشید قرار نیست تمام عادتها و تغییرات خوب را یکجا بهوجود بیاورید. بهخود فرصت دهید و کم کم آنها را وارد زندگی خود کنید، در غیر اینصورت مایوس خواهید شد و دست از تلاش خواهید کشید.
۷. روابط اجتماعی خود را گسترش دهید و تا جای ممکن با دوستان و بستگان خود رفت و آمد کنید.
۸. از آنجایی که افراد در حین تماشای پورنوگرافی به خودارضایی میپردازند، لازم است از خودارضایی نیز پرهیز کنید، زیرا در ذهن این دو با یکدیگر گره خوردهاند و انجام خودارضایی احتمال آنکه شما به دور باطل بیفتید را افزایش میدهد. بی جهت بدن خود را لمس نکنید و شلوار ضخیم بپوشید. دوش آب سرد بگیرید.
۹. پس از آنکه شما شروع به پرهیز از تماشای پورنوگرافی کردید، فکر به مقدار زیادی به خیالپردازی میپردازد. سعی کنید با استفاده از قانون توقف فکر، فکر خود را منحرف کنید.
۱۰. از جمله راههای موثر دیگری که میتوان از آن برای درمان اعتیاد به پورنوگرافی بهره برد، وصل شدن به گروههای اینترنتی بهبود است که افراد، تجربیات ترک خود را با یکدیگر مطرح کرده و سعی میکنند همدیگر را در دوره بهبود تشویق و تایید کنند. در عین حال افراد ساعتهای سخت دوره بهبودی را نیز در این سایتها میگذرانند. با وجود تعداد زیاد سایتها و گروههای موجود خارجی به زبان فارسی چنین گروههایی وجود ندارد.
بر اساس تحقیقات انجام شده درباره جامعه آماری افرادی که در صنعت پورنوگرافی فعالیت دارند، اکثر آنها مورد سوءاستفاده جنسی هستند و از آنها بهعنوان بردههای جنسی استفاده میشود، در حالیکه آنچه در فیلمها مشاهده میشود آن است که آنها در حال لذت بردن از اجرای نقش خود هستند تا از یاد ما ببرند که در تحت چه ظلم و ستمی هستند. بر اساس آمار اف بی ای هر ماه سیصد کودک بهجهت بهرهبرداری جنسی، قاچاق میشوند و قاچاق جنسی سریعترین جرم در حال رشد است. باید بهخود همواره یادآور شویم که با نگاه کردن به اینگونه فیلمها چگونه به صنعت پورن ناخواسته کمک میکنیم و باعث اسارت انسانهای دیگر میشویم.
اگر این صنعت مخاطبی نداشته باشد، دیگر کسی نمیتواند به جهت طمع و پر کردن جیب خود از جان و روان انسانهای دیگر بهرهجویی کند. هر یک به سهم خود در این آتش مشتعل که جان و روان انسانها را میسوزاند، مسئول هستیم و نمیتوانیم با ادعای ناآگاهی از آنچه در حال وقوع است، از سهم خود در روشن نگاه داشتن این آتش شانه خالی کنیم. تفکر در این موضوع خود میتواند بزرگترین انگیزه فرد برای پرهیز از پورنوگرافی باشد.
گردآوری: بخش پزشکی سرپوش
- 548
- 54
مب
۱۳۹۹/۵/۱۱ - ۲۳:۵۸
Permalink