زود انزالی:
زودانزالی ممکن است در هر دو جنس زن و مرد اتفاق بیوفتد که می تواند بر لذت جنسی آنها تاثیر منفی بگذارد. زودانزالی یا ارگاسم زودرس در ۳ درصد از زنان همیشگی و مزمن بوده و ۴۰ درصد از زنان هم رد برخی مواقع ارگاسم زودرس را تجربه می کنند که اختلال محسوب نمی شود.
زودانزالی در زنان به اندازه مردان مورد توجه قرار نمی گیرد از این رو مطالعات کمی روی آن انجام شده است و به دنبال این موضوع اطلاعات کمی از عوامل ایجاد کننده آن و درمان این اختلال در دسترس است. بر اساس مطالعات موجود اختلالات در روابط زناشویی، استرس، افسردگی و عوارض آن می توانند سبب ایجاد ارگاسم زودرس در زنان شود.
زودانزالی در زنان چیست؟
ارگاسم و زودانزالی در زنان زمانی ایجاد خواهد شد که زن با تحریک و قبل از شروع رابطه جنسی در مدت زمان بسیار کمی به ارگاسم می رسد. در این موقعیت به دلیل رسیدن سریع زن به ارگاسم همسر او لذت چندانی نخواهد برد و انزال را تجربه نمی کند. زنانی که به اختلال زودانزالی مبتلا هستند بعد از رابطه جنسی درگیر اضطراب و استرس می شوند و از شروع رابطه جنسی بعدی خود نگران هستند.
آمار موجود درباره این اختلال در زنان محدود است به طور که تنها ۳ درصد از زنان به صورت مزمن به زودانزالی مبتلا هستند که کمتر از آمار در مردان می باشد. در ۴۰ درصد زنان ممکن است این اتفاق در برخی رابطه های جنسی بیوفتد برای مثال درگیر شدن زن با مسائل استرس زا، اختلافات زناشویی می تواند زنان را در مدت زمان کوتاهی با زودانزالی روبرو کند که نیازی به نگرانی در این مورد نیست و می تواند با رفع منشاء آن رفع شود.
دلایل زودانزالی در زنان:
استرس:
یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده زودانزالی در زنان استرس و اضطراب است. تنش های روحی و روانی تنها بر مغر اثر نمی گذارند بلکه باعث راه اندازی فرآیندهایی می شوند که با استرس مقابله کنند و این فرآیندها دستگاه مختلف و حیاتی بدن را درگیر می کنند.
در صورتی که تیپ شخصیتی شما همواره درگیر با استرس و اضطراب است و بر روی سبک زندگی شما تاثیر گذاشته است، یا به قدی درگیر امور شغلی خود هستید که زمانی برای استراحت ندارید امکان روبرو شدن با این اختلال وجود دارد. گاهی عجله برای اتمام رابطه جنسی و تلاش برای سرعت بخشیدن به آن موجب می شود که زن درگیر زودانزالی شود.
رژیم غذایی نامناسب:
سبک زندگی جدید و شاغل بودن زنان موجب شده که نتوانند به درستی به امور تغذیه خود رسیدگی کنند. فعالیت های مربوط به خانه، مشغله های روزمره و ... سبب شده وقتی برای تهیه غذای خانگی باقی نماند در نتیجه افراد به مصرف غذاهای اماده، فست فودها، غذاهای فریزر شده و نوشیدنی های گازدار مجبور می شوند. مواد مضر متعدد موجود در این خوراکی ها می تواند سلامت جسمی و جنسی زنان را با خطر روبرو کند و زمینه اختلال زودانزالی را برای زن فراهم می سازد.
ناراضی بودن از اندام و فرم بدن:
در صورتی که فرد از اندام خود رضایت نداشته باشد می تواند به زودانزالی مبتلا شود. وقتی یک زن به بدن خود حس خوبی نداشته باشد، عمل های زیبایی یا رژیم های غذایی متعدد را در پیش می گیرد تا این حس منفی دائمی را از خود دور کند، در نتیجه با استرس و اضطراب روبرو خواهد شد که خود از عوامل مهم و زمینه ساز زودانزالی هستند.
تماشای عکس و فیلم پورن و محتوای پورنوگرافی:
تقریبا تمامی متخصصان جنسی در سراسر دنیا از عوارض تماشای فیلم های پورن اطلاع داده اند و آن را موضوع پذیرفته شده می دانند. فرآیند ایجاد اختلال مربوط به فیلم های پورن به تاثیر مخرب و منفی بر سیستم دوپامینرژیک (سیستم پاداش) و سایر بخش های مغز بر می گردد، ترشح مناسب ناقل های عصبی دچار اختلال می شوند و در نتیجه فرد ممکن است با زودانزالی روبرو شود. از طرفی زمانی که فیلم پورن تماشا می شود ممکن است ذائقه جنسی فرد به طور ناخواسته تغییر پیدا کند و نسبت به بدن همسر یا بدن خودش ناراضی شود.
خود ارضایی بیش از حد و سریع:
می توان گفت یکی از دلایل زودانزالی در زنان خود ارضایی بیش از حد و متعدد می باشد. در صورتی که سیستم جنسی شما به ارضا شدن در سرعت بالا عادت کند ممکن است در پی تحریکات جنسی با همسر خود خیلی سریع به ارگاسم برسید.
عوامل روحی و روانی:
مسائل روحی و روانی می توانند با طیف گسترده ای سبب ایجاد اختلال زودانزالی در زنان شوند. روحیات و نوع شخصیت فرد، باورها و اعتقادات مذهبی او، شرایط محل زندگی و نوع تربیت، سن، تحصیلات و ارتباطات فرد می تواند در این موضوع بسیار تاثیرگذار باشد.
بسیاری از باورهای ذهنی بر روی عملکرد جنسی تاثیر می گذارند، برخی از زنان عقاید خراب و منفی درباره رابطه جنسی دارند که همین موضوع می تواند بدن آنها را به واکنش طبیعی علیه رابطه جنسی تحریک کند.
تربیت افراد و مطالعاتی که آموخته اند سبب می شوند به رابطه جنسی به عنوان یک گناه نگاه کنند. همین حس منفی که می تواند از سنین پایین شروع شود و تا بلوغ و ازدواج ادامه داشته باشد؛ زمینه اختلال زودانزالی را برای زن فراهم می سازد.
یکی دیگر از دلایل زودانزالی می تواند به علت تجربه نامناسب اولیه با شریک جنسی خود نیز باشد.
سایر دلایل تاثیر گذار بر مشکل زود انزالی زنان:
- مصرف دخانیات و مخدرها با تاثیری که به شکل مستقیم بر بخش هایی از مغز که در فرایند ارگاسم زن نقش دارند، می گذارد می تواند زمینه زودانزالی را فراهم کند.
- تنش های روحی روانی و اثرات جسمی مخرب آن مانند مشکلات و درگیری های ذهنی خانوادگی از دلایل ایجاد زودانزالی در زنان می باشد.
- مشکلات جسمی از قبیل؛ مشکلات دستگاه تناسلی، التهاب مجاری ادرار، وجود بیماری های زمینه ای از جمله دیابت، ام اس و... می تواند منجر به این مشکل در زنان شود.
- تاثیر که خواب به شکل مستقیم بر روی توان بدنی و بی حوصلگی و سرعت دادن به رابطه جنسی دارد، می تواند زمینه ساز زودانزالی در زنان باشد.
درمان زود انزالی در زنان:
همانطور که اشاره شد رصد کمی از زنان هستند که به مشکلات زودانزالی به شکل مزمن مبتلا می شود، همچنین تحقیقات کمی درباره این اختلال در زنان نسبت به مردان صورت گرفته است. به همین دلیل است که می گوییم در حوزه درمان جایی برای درمان، کشف علت و شیوه های درمانی جدید وجود دارد. تغییر در سبک زندگی، رابطه زناشویی و ... می توانند برخی از راهکارهای موثر را برای درمان زود انزالی زنان ایجاد کنند. در ادامه به تعدادی از آنها اشاره شده است.
کاهش خود ارضایی و قطع تماشای فیلم های پورن:
همانطور که اشاره شد خودارضایی و تماشای فیلم های پورن می تواند از دلایل زودانزالی زنان باشد به همین دلیل توصیه می شود برای رفع این مشکل، خودارضایی را ترک کرده و از تماشای فیلم های پورن خودداری کنید.
برطرف کردن اختلافات زناشویی:
گاهی زنان به دلیل عدم رضایت از زندگی با همسر خود این اختلال را تجربه می کنند، به همین دلیل لازم است اختلافات زناشویی را رفع کرده و به ترمیم رابطه خود بپردازید. برای این موضوع می توانید به روانشناس نیز مراجعه کنید. این موضوع نه تنها زودانزالی را درمان می کند بلکه استرس و اضطراب را نیز کاهش می دهد.
درمان اختلالات روانی:
در صورتی که افسردگی، اضطراب و استرس موجب ایجاد زودانزالی شده اند می توانید با استفاده از راهکارهایی مانند ورزش، مصرف داروهای ضد افسردگی و اضطراب ، مسافرت و... زود انزالی را نیز درمان کنید.
رژیم غذایی مناسب:
زنان می توانند با تنظیم صحیح رژیم غذایی خود به درمان اضافه وزن و زودانزالی خود کمک کنند. رژیم غذایی صحیح همه غذاها را شامل می شود اما به مقدار محدود و مناسب.
افزایش اعتماد به نفس:
زنان می توانند با افزایش اعتماد به نفس خود، اختلال زودانزالی را درمان کنندو ورزش کردن، اهمیت دادن به خود، کاهش وزن، دور ماندن از افکار منفی و... می تواند اعتماد به نفس را افزایش دهد.
گردآوری: بخش سلامت سرپوش
- 19
- 2