پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۵۱

عوامل موثر بر افت کیفیت رابطه جنسی در دوران میانسالی و رفع این مشکل

داشتن رابطه جنسی در میانسالی,تقویت رابطه جنسی در دوران میانسالی,افت کیفیت رابطه جنسی در دوران میانسالیبرای انجام رابطه جنسی در دوران میانسالی، پیش از هر چیز لازم است به پزشک مراجعه کنید
رابطه جنسی در دوران میان سالی بسیار مهم و دارای اهمیت است و به شما کمک می کند تا در دوران میانسالی، صمیمیت و لذتتان از رابطه را افزایش دهید. همچنين رابطه جنسی میتواند تجربه ای قدرتمند محسوب شود و برای بهبود سلامتی به عنوان یک ابزار خوب باشد و این رابطه صرفا مختص افراد جوان نیست.

رابطه جنسی در دوران میانسالی

بسیاری از افراد وقتی که وارد سنین میانسالی می شوند از عوارضی نظیر افزایش وزن، تغییرات هورمونی، خستگی، استرس و شرایط مزمن سلامتی رنج برده و احتمالاً از داروهای مختلفی برای مقابله با این مشکلات مصرف می کنند. این عوارض تأثير به سزایی در کیفیت رابطه جنسی در دوران میانسالی دارد. افراد میانسال طبق مطالعات، شبیه افراد دیگر ، روابط جنسی را به عنوان بخش مهمی از زندگی خود میدانند. با این حال، اکثرشان رضایت کافی از شرایط و عملکرد کنونی خود ندارند. زوج های سالمند روزانه با استرس هایی مواجه میشوند و ممکن است در مورد بازنشستگی، بیماری و تغییر سبک زندگی نگرانی های بیشتری داشته باشند که در نتیجه باعث بروز مشکلاتی نظیر مشکلات جنسی میشود.

در اکثر اوقات، رابطه جنسی به عنوان یک تعادل ظریف از مسائل عاطفی و جسمی به شمار میرود واحساس شما تأثير مهمی بر آنچه قادر به انجام آن هستید و آنچه میخواهید انجام دهید، دارد. بسیاری از زوج های میان سال در مقایسه با جوان ترها رضایت بیشتری از نظر رابطه ی جنسی دارند، همچنین حواس پرتی آن ها کم تر است، برای باردار شدن هیچ نوع نگرانی ندارند و با شریک زندگیشان صمیمیت بیشتری دارند. این عوامل سبب میشود که زندگی سالمتر و شادتری را در اثر یک رابطه جنسی در میانسالی تجربه کنید.

دلایل تغییر در کیفیت رابطه جنسی در دوران میانسالی

بعضی از شرایط خاص پزشکی هستند که تأمین نیاز جنسی در سالمندان را با مشکلاتی رو به رو می کنند که این مشکلات عبارتند از:

> دردهای مزمن:

دردهای طولانی مدت یا برگشت پذیر سبب بروز مشکلاتی در لذت بردن از رابطه جنسی در دوران میانسالی میشود و همچنین اختلالاتی نظیر افسردگی، مشکل خوابیدن و تحرک را به وجود می آورد.

دلایل تغییر در کیفیت رابطه جنسی در دوران میانسالی,کاهش رابطه جنسی در دوران میانسالی,تاثیر بیماری بر رابطه جنسی در دوران میانسالیداروهای مختلفی برای افزایش میل جنسی و تقویت رابطه جنسی در دوران میانسالی وجود دارد

> آرتریت:

آرتریت سبب میشود که مفاصلتان دچار درد شود و در بعضی حالات نمیتوانید رابطه جنسی داشته باشید.

> تغییرات هورمونی:

وقتی که خانم‌ها به سنین یائسگی می رسند سطح هورمون های بدنشان دچار تغییراتی میشود و صرفا به هورمون های زنانه که استروژن و پروژسترون هستند محدود نمیشود و تأثير به سزایی بر میزان ترشح هورمون تستوسترون دارد. تستوسترون که باعث تحریک میل جنسی میشود یک هورمون مردانه می باشد.

> دیابت:

بسیاری از مردان دیابتی برای فعالیت جنسی مشکلاتی ندارند ولی بطور کلی دیابت یکی از مشکلات مؤثر بر کیفیت نعوظ است و البته در این زمینه داروهای درمانی وجود دارد که اگر با پزشکتان مشورت کنید آن ها را برایتان تجویز می کند و بدین طریق مشکل جنسی حاصل از این بیماری را درمان یا کاهش میدهد.

> سرطان:

ابتلا به سرطان باعث میشود که میل جنسی کاهش پیدا کند. سرطان هایی که بر ظاهر افراد اثر کذار است، سرطان سینه و سرطان پروستات میباشد و در نتیجه از عوارض سرطان می توان به کاهش میل جنسی و عدم تأمین نیاز جنسی در سالمندان اشاره کرد.

> آتروفی یا خشکی واژن:

به خاطر کاهش ترشح هورمون ها در سنین میان سالی ، آتروفی یا خشکی واژن اتفاق می افتد. آتروفی باعث بروز مشکلاتی نظیر لغزندگی واژن و کم شدن خاصیت ارتجاعی میشود و دیواره های آنرا نازک می کند که شخص مبتلا در صورت بروز این مشکلات، دچار مقاربت دردناک، احساس سوزش، خونریزی بعد از رابطه جنسی، عفونت و التهاب واژن میشود. اگر رابطه جنسی در دوران میانسالی کاهش پیدا کند این عوارض تشدید میشود.

> بیماری قلبی :

وقتی که دیواره شریان ها باریک و سخت شود یا به بیان دیگر، درصورت تصلب شرائین، رگ های خونی تغییر می کنند و نقش بسزایی در جریان آزاد و طبیعی خون دارد. همین امر باعث بروز مشکلاتی در توانایی نعوظ مردان میشود. امکان دارد که افراد مبتلا به حملات قلبی به خاطر ترس از حمله ی قلبی مجدد از فعالیت جنسی امتناع کنند. البته کم تر پیش می آید که چنین مشکلی اتفاق بیافتد و اغلب افردی که دچار حمله قلبی می شوند، مجددا می توانند فعالیت جنسی خود را پس از گذشت سه تا شش هفته با موافقت پزشکشان شروع کنند.

تاثیر بیماری بر رابطه جنسی در دوران میانسالی,رابطه جنسی افراد میانسال,رابطه جنسی میانسالیرابطه جنسی در دوران میانسالی باید با شیوه‌های مختلف و استفاده از عشق‌بازی انجام شود

> بیماری های اعصاب:

از بیماری هایی که در رابطه جنسی در دوران میانسالی مؤثر است می توان به بیماری ام اس ، پارکینسون، و آلزایمر اشاره کرد.

> مشکلات خانوادگی:

یکی از مهم ترین عوامل مؤثر بر رابطه جنسی در دوران میانسالی، مشکلات خانوادگی می باشد. مشکلات خانوادگی به یک اندازه، زنان و مردان را درگیر می کند و هر دو را در زندگی جنسی با اختلالاتی رو به رو میکند.

> عدم کنترل ادرار:

اکثر وقت ها در اثر افزایش سن، مشکلاتی به ویژه در زنان بروز میدهد که از آن ها می توان به از دست دادن توانایی کنترل مثانه و یا نشت ادرار اشاره کرد. مشکلات دیگری که بر فعالیت جنسی همسران، تاثیرگذار است عطسه، بی اختیاری ناشی از فشار اغلب در طول ورزش، سرفه و یا بلند کردن اجسام سنگین می باشد. یکی از دلایلی که بعضی از افراد رابطه جنسی ندارند اینست که در طول فعالیت جنسی، فشاری بر شکم وارد میشود که ادرار بطور ناخواسته خارج میشود ولی بهتر است بدانید که متخصصان کلیه و مجاری ادرار می توانند این مشکل را برای شما درمان کنند.

> داروها:

داروهایی که باعث اختلال نعوظ در مردان و عدم ارگاسم در زنان میشود شامل داروهای ضدافسردگی و کنترل فشارخون می باشد.

> تصویر ذهنی فرد از بدن خویش:

بدن زنان و مردان در اثر افزایش سن، به شکل اجتناب ناپذیری تغيير می کند که این تغییرات شامل افتادگی اندام ها ، افزایش وزن و پدیدار شدن چین وچروک میباشد و بروز این مشکلات، باعث کاهش اعتماد به نفس خانم‌ها و آقایان و افت کیفیت رابطه جنسی در میان سالی میشود.

> جراحی:

بسیاری از افراد، ترس از انجام عمل جراحی مرتبط با اندام تناسلی دارند، به طور مثال یکی از مواردی که پس از عمل جراحی باعث نگرانی از کیفیت رابطه جنسی در میان زوجین میشود برداشتن رحم نام دارد ولی بدانید که این تصور اشتباه است و بر کیفیت فعالیت جنسی هیچ اثری ندارد.

توصیه های خانگی در مورد بازگردانی رابطه جنسی در دوران میانسالی

با روشهای مختلفی می توان اختلالات رابطه جنسی در میان سالی را درمان کرد. در ادامه با انواع راهکارهای خانگی برای بهبود رابطه جنسی در میانسالی اشنا شوید:

* تقویت رابطه عاطفی:

گاهی وقت ها به خاطر تغییرات ناشی از دوران پیری در بدن و احساسات خود باعث میشود که از صحبت کردن درباره رابطه جنسی، خجالت بکشید، اما بدانید که بهترین راه برای برقراری رابطه عاشقانه، صحبت کردن درباره رابطه جنسی سالمندان و نیازهایشان می باشد. یکی از راههای تقویت رابطه عاطفی با شریک جنسی اینست که فضایی صمیمانه و سرشار از احترام متقابل و افزایش گفتمان داشته باشید. بدین ترتیب در طول روز، بهتر است که زمان بیش تری را با هم بگذرانید و احساساتتان را با هم در میان بگذارید و بهتر است که تبدیل به یک عادت و سبک زندگی شود. در این صورت باعث میشود که استرس و فشارهای عصبی طرفین، کاهش پیدا کند و رابطه جنسی در میان سالی بهبود یابد.

کاهش رابطه جنسی در دوران میانسالی,تاثیر بیماری بر رابطه جنسی در دوران میانسالی,رابطه جنسی افراد میانسالبازیگوش بودن یک ویژگی بسیار خوب برای ایجاد رابطه جنسی در دوران میانسالی می باشد

* بر معاشقه و لمس عاشقانه، تمرکز کنید:

یکی از راههای لذتبخش بودن رابطه جنسی دوران میانسالی، معاشقه می باشد. حتی اگر درصورت داشتن معلولیت های جسمانی، نمیتوانید رابطه جنسی داشته باشید، بنابراین احساس نزدیکی بینتان را با بوسیدن و معاشقه تقویت کنید. در واقع یک سری تغییرات طبیعی با افزایش سن در افراد بوجود می آید، ولی میانسالان باید برای لذت بردن از تماس جنسی و صمیمیت بدنبال کشف راههای جدیدی باشند. باتوجه به کم تر بودن رابطه جنسی میانسالی نسبت به رده های سنی دیگر، باید نزدیکی و عشق بینشان را با معاشقه طولانی حفظ کنند.

* روی کل بدن تمرکز کنید:

به نظر میرسد رابطه جنسی برای مردان بر اندام های تناسلی بگونه ای نامتناسب، متمرکز میشود. اگر بر دیگر نواحی محرک احساس جنسی تمرکز کنند این عمل را آسان می کنند و موجب ایجاد لذت جدیدی میشوند. در رابطه جنسی باید بتوانید تمام بدن خود و شریکتان را دخیل کنید، بدین ترتیب لذت محور باشید نه هدف محور.

* ریلکس کنید و استرس را از خود دور کنید:

این نکته را در نظر داشته باشید که استرس نقش مهمی بر کیفیت رابطه جنسی دارد و موجب خراب شدن این رابطه میشود و به خصوص برای زنان، بیشتر صدق می کند. زنانی که با استرس در حین برقراری رابطه جنسی مواجه شده اند، رابطه لذت بخشی ندارند. از طرفی دیگر، مردان به منظور کاهش استرس خود، به رابطه جنسی روی می آورند. بعضی وقت ها مخالفت میان مردان و زنان موجب به چالش کشیدن رابطه جنسی میان آن ها می شود. پیشنهاد درمانگران جنسی اینست که مردان و زنان به منظور تقویت قوای جنسی باید پیش از برقراری رابطه جنسی، استرس را از خود دور کنند. برای کاهش اضطراب می توانید حرکات یوگا و یا حرکات آرامشی انجام دهید.

* از تخیلتان استفاده کنید:

یکی از موارد مناسب از سوی درمانگران ازدواج، کشف فانتزی های شما می باشد. بعد از این درباره ی فانتزی هایتان صحبت کردید، می توانید درمورد فانتزی های شریکتان سوال کنید. اگر شریک شما گفت که هیچ فانتزی ندارد در این مورد ، هم چنان با او بحث کنید و از او درخواست کنید که فقط یک موردی که برای او لذتبخش است که مرد انجام دهد را نام ببرد.

* تغذیه سالم:

تغذیه سالم برای پیشگیری از بیماریها بسیار مناسب است و سبب میشود که شرایط بدنی افراد بهبود پیدا کند. به همین منظور، توصیه میشود که بعضی از مواد غذایی نظیر مواد قندی، چربی ها، نمک و خوراکی های فرآوری شده را نخورید و بجای آن ها سبزیجات، میوه ها و مواد پروتئینی بخورید. به همین خاطر بهتر است که به کارشناس تغذیه برای دریافت یک برنامه غذایی سالم مراجعه کنید.

* بازیگوش باشید:

یکی از ویژگی ها و خصلت های بسیار خوب برای داشتن رابطه جنسی در میانسالی، خصلت بازیگوشی میباشد که در ایجاد رابطه به شما بسیار کمک میکند. بهتر است که همسرتان را اذیت کنید و جنبه شوخی به آن بدهید. اگر چنین کاری را انجام دهید به خاطر مشکلات فیزیکی یا احساس بوجود آمده در شما، حس راحتی در هر دو نفرتان ایجاد میشود.

* برای خود وقت بگذارید:

زوج های جوان معمولاً دچار استرس کار و فرزندانشان هستند در حالیکه بزرگسالان مسن‌تر با این دغدغه رو به رو نیستند به همین خاطر می توانند برای ایجاد آرامش و صمیمیت، وقت بیشتری را اختصاص دهند. برای ایجاد صمیمیت با همسرتان بهتر است که زمان کافی برای این کار بگذارید.

* خودتان را کشف کنید:

به دلیل تغییرات جسمی رخ داده در میانسالان در اثر افزایش سن، آن ها باید بتوانند نیازهایشان در رابطه جنسی را بازیابی کنند و بدانند که برای آنها چه چیزی بطور مؤثر کار می کند( برای به ارگاسم رسیدن، به چه چیزی نیاز دارند؟). سالمندان می توانند با استفاده از عشق بازی و بازیگوشی های خاصی از شیوه های مختلف، رابطه جنسی برقرار کنند تا برای داشتن رابطه جنسی عاشقانه، بهترین روش را پیدا کنند. در حین برقراری رابطه جنسی نباید از چیزی خجالت بکشید و اگر نمی توانید مثل دوران جوانی خود در پیری، فعالیت داشته باشید و یا درصورت ابتلا به اختلال نعوظ، سعی کنید به منظور تقویت رابطه جنسی خود، بطور مکرر و با تلاش زیاد ، رابطه داشته باشید.

تاثیر بیماری بر رابطه جنسی در دوران میانسالی,رابطه جنسی افراد میانسال,رابطه جنسی میانسالیاسترس بر روی کیفیت رابطه جنسی در دوران میانسالی اثر می گذارد و آن را خراب می کند

روش های پزشکی درمان کاهش رابطه جنسی در دوران میانسالی

این که میل جنسی در میانسالی کاهش پیدا کند امری طبیعیست، ولی درصورت کاهش میل جنسی بطور قابل توجه، بهتر است که این مشکل را نزد پزشکتان برطرف کنید. برای افزایش میل جنسی و تقویت رابطه جنسی میانسالان، داروهای مختلفی در داروخانه ها وجود دارد که با مراجعه به پزشک و مشورت با او، داروهایی را برایتان تجویز می کند.

پیش از هر چیزی برای برقراری رابطه جنسی در میانسالی به پزشک مراجعه کرده و بعد از این که شرایط سلامتی خود و شریک جنسیتان بررسی شد، به بررسی راهکارهای پیشنهادی بپردازید. به این منظور باید کلیه اطلاعات مربوط به سابقه پزشکی و داروهای مصرفی خود را با پزشکتان در میان بگذارید و این پزشک معالج برای این که از وضعیت فعلی بدنتان آگاهی پیدا کند از شما درخواست می کند تا آزمایش خون و تعیین سطح هورمون های آنرا انجام دهید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 24
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش