جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۵۳ - ۲۶ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۱۵۹
امنیتی و دفاعی

آمریکا: ایران و روسیه در حال تخطی از قوانین بین‌المللی هستند| خطرناک‌ترین تله روسیه برای ایران

ارسال پهبادهای ایرانی به روسیه,نقش ایران در جنگ اوکراین
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری با تکرار ادعاهای پیشین دولت این کشور مبنی بر فروش پهپادهای ایرانی از سوی تهران به روسیه، مدعی شد، آمریکا با متحدان اروپایی‌اش هم‌نظر است که ایران و روسیه در حال تخطی از قوانین و محدودیت‌های بین‌المللی هستند.

به گزارش ایسنا، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک‌ کنفرانس خبری که مشروح آن در وبگاه این وزارت‌خانه منتشر شده، در پاسخ به این سوال که ارزیابی آمریکا درباره نقش ایران در جنگ روسیه و اوکراین چیست؟ با بیان ادعاهایی علیه ایران گفت: ما از ماه ژوئیه هشدار داده بودیم که ایران برنامه دارد پهپادهایی برای استفاده در جنگ اوکراین به روسیه بفروشد. ما همچنین علنا افشا کردیم که روسیه از ایران پهپاد دریافت کرده و برنامه داشته که صدها نوع پهپاد ایرانی وارد کند و این که متصدیان روس‌ نحوه استفاده از این پهپادها را در ایران آموزش می‌بینند. شواهد گسترده‌ای از به کارگیری آن‌ها[پهپادها] توسط روسیه علیه اهداف نظامی و غیرنظامی در آن‌جا[اوکراین] وجود داشته است.

پاتل ادامه داد: تعمیق اتحاد روسیه با ایران چیزی است که تمام جهان، به ویژه در منطقه باید آن را یک تهدید ببینند و هر کشوری باید به آن دقت کند. این موضوعی است که ما از طرف خودمان به دقت آن را رصد کرده و با متحدان و شرکایمان، از جمله در سازمان ملل، همکاری تنگاتنگی داریم تا به موضوع اشاعه تسلیحات توسط ایران به روسیه رسیدگی کنیم.

او با اتکا به این ادعاها هشدار داد: هر کسی هر نوع تجارتی با ایران بکند که به نوعی به پهپادها یا تولید موشک‌های بالستیک یا سرازیر شدن تسلیحات از ایران به روسیه ربط داشته باشد، باید مراقب بوده و دقت لازم را به خرج دهند؛ آمریکا در به‌کارگیری تحریم‌ها یا انجام دادن اقداماتی علیه عاملان آن تردید نخواهد کرد.

پاتل در ادامه این بحث در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا ارزیابی مستقلی دارد که تایید کند حملات پهپادی روز[دوشنبه] به کی‌یف، پهپادهای ایرانی بوده‌اند، توضیح داد: من نمی‌توانم چیزی درباره این گزارش‌ها بگویم اما همان‌طور که در ابتدا اشاره کردم، ما از ماه ژوئیه در این باره هشدار داده بودیم و این فقط به خاطر به‌کارگیری آن‌ها نبود، بلکه موضوع در وهله اول، برنامه ایران برای فروش پهپاد به روسیه بود.

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آمریکا بر این باور است که ایران آماده فرستادن تسلیحات دیگری از جمله موشک‌های کوتاه‌برد به روسیه می‌شود، گفت که گزارش‌های موجود در این زمینه را دیده است اما توضیحی درباره آن ندارد.

او همچنین در پاسخ به این سوال که آیا دولت بایدن عقیده دارد که روسیه یا ایران در حال تخطی از قوانین یا محدودیت‌های بین‌المللی هستند؟ مدعی شد: بله ما این طور فکر می‌کنیم. فکر می‌کنم شما امروز شاهد این بودید که متحدان فرانسوی و انگایسی ما ارزیابی‌ کرده بودند که تامین این پهپادها توسط ایران برای روسیه، تخطی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است و ما با آن موافقیم.

او در پاسخ به این اظهار خبرنگار حاضر در نشست که تاریخ تحریم تسلیحاتی علیه ایران به پایان رسیده است، گفت: تمامش منقضی نشده. علاوه بر این، ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، محدودیت‌ها علیه انتقال برخی تسلیحات پابرجاست و این محدودیت تسلیحات غیر از تسلیحاتی هستند که  تحت تحریم تسلیحات متعارف قرار دارند. از نظر ما، این پهپادها که از ایران به روسیه منتقل شده‌ و توسط روسیه در اوکراین استفاده شده‌اند، از جمله تسلیحاتی هستند که همچنان ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ مشمول ممنوعیت می‌شوند.

خطرناک‌ترین تله روسیه برای ایران

ارسال پهبادهای ایرانی به روسیه,نقش ایران در جنگ اوکراین

«جهان‌صنعت»- نظام سیاسی ایران تصمیم قطعی خود را برای انتخاب دوستان راهبردی گرفته است و می‌خواهد با تکیه بر نیروی نظامی روسیه و قدرت اقتصادی چین از کیان خود صیانت کند. توصیه‌های پرشمار کارشناسان و ناظران آگاه داخلی و نیز ناظران بین‌المللی برای اینکه نظام سیاسی ایران تعادل در مناسبات خود با جهان را لحاظ کند هر دوره بدتر شده و در این روزها با قطع احتمالی مناسبات با اروپا و ادامه خصومت با آمریکا این عدم تعادل بیشتر خواهد شد. 

اما این وضعیت تازه بدون دادن امتیاز از سوی ایران که نسبت به روسیه و چین قدرت کمتری دارد ناممکن است و ایران باید امتیازهایی بدهد تا دوستی‌اش با این دو قدرت برای آنها منفعتی داشته باشد. اما این امتیاز دادن انتها ندارد و هرچه جلوتر برویم وضعیت بدتر خواهد شد. با توجه به اینکه روسیه در حال حاضر در حکم اسب بازنده است و در اوکراین گیر افتاده، قصد دارد بیشترین کمک‌ها را از ایران بگیرد. 

به طور مثال با توجه به اینکه ایران در تولید سلاح‌های جنگی یارانه می‌دهد معلوم است که قیمت تمام‌شده پهپادهای ایرانی نسبت به قیمت تمام‌شده روسیه بیشتر است. از سوی دیگر نظام سیاسی ایران یک امتیاز بزرگ به روسیه داده و آن دادن مجوز فعالیت خبرگزاری اسپوتنیک به زبان فارسی است. با توجه به اینکه نظام سیاسی روسیه هرگز اجازه نمی‌دهد کارشناسان اسپوتنیک بدون اجازه مقام‌های روسی چیزی بنویسند معلوم است که نوشته‌های آن با خط‌دهی مقام‌های روسی در ایران انجام می‌شود. 

تازه و خطرناک‌ترین نوشته اسپوتنیک با عنوان «آیا ایران امکان مقابله‌به‌مثل دارد؟» به موضوع ایران و اروپا پرداخته و نویسنده در پایان نوشته‌اش توصیه می‌کند: اگر مقداری جلوتر برویم می‌بینیم که نیروهای آمریکایی و اعضای ناتو در بسیاری از کشورها حضور دارند، جاهایی که ایران می‌تواند با حمایت مالی و یا تسلیحاتی از گروه‌های مخالف حضور آنها زمینه شکار نیروهای آمریکایی و یا اروپایی را فراهم کند و یا منافع اقتصادی آنها را تهدید کند…» خطرناکی این پیشنهاد این است که روسیه به جای ایران به گروه‌های مزدور جهانی و منطقه‌ای پول دهد تا نیروهای آمریکایی و اروپایی را به نام ایران شکار کنند و ایران را در بدترین موقعیت قرار دهند. این نوشته عجیب می‌تواند به مثابه یک راه‌حل در نظر گرفته شود و مسائل ایران را پیچیده‌تر کند.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش