دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۱۴ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۲۵۱۸
سیاست داخلی

آذر منصوری: پروسه‌ای طی شده که امید مردم را به ناامیدی تبدیل کند

آذر منصوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: پروسه‌ای طی شده که امید مردم را به ناامیدی تبدیل کند. وضعیت امید در کشور نگران‌کننده بوده و هست.

به گزارش ایلنا، در نشست فصلی خانه احزاب که امروز در وزارت کشور برگزار شد، آذری منصوری با بیان اینکه حوادث اخیر غیر قابل پیش‌بینی نبود، گفت: پروسه‌ای طی شده که امید مردم را به ناامیدی تبدیل کند. وضعیت امید در کشور نگران‌کننده بوده و هست. خوشبختانه جای امیدواری است که مجموعه جریان‌های سیاسی در این مورد دنبال احاله دادن تحولات به خارج نبودند و در پی یافتن علل داخلی  آن بودند.

 

وی گفت: تا زمانی که اعتراضات را موضوعی برای متهم کردن رقیب بدانیم، صورت مسئله را پاک کردیم. اقتصاد امروز ایران در مسیر توسعه نیست. وضعیت حاصل یک دوره شش ساله و چهار ساله نیست حاصل ناکارآمدی در حوزه عدالت است. این برمی‌گردد به عدالت اقتصادی و فقدان خلاقیت و فقدان رقابت سالم و فساد اقتصاد رانتی نفتی و اختلاس‌های چند هزار میلیاردی و فرار برخی بنیادهای خاص از پرداخت مالیات که موجب استمرار این وضعیت شده و بیکاری و عدم بهره‌گیری از نیروهای انسانی پیامد آن است و بخشی از نارضایتی‌ها از این ابرچالش اقتصادی نشات می‌گیرد.

 

منصوری گفت: گردش آزاد اطلاعات و تامین الزامات شفافیت مهم است. نقش صدا و سیما کم نیست وقتی گرانی تخم مرغ بهانه‌ای می‌شود تا رقیب سیاسی خود را حذف کنید و صدا و سیما در اختیار یک جناح قرار می‌گیرد، نقش صدا و سیما را زیر سوال می‌برد. به رسمیت شناختن نوع انتخاب سبک زندگی هم دلیل نارضایتی بود. ناامیدی مردم از دستگاه دادرسی هم همین طور است تحقق عدالت همه جانبه بزرگترین عامل امیدواری مردم است. ما امروز نیاز داریم دولت و جریان‌های سیاسی ظرفیت خصیصه‌های فرهنگی مانند رواداری که اجازه تکثر فکری را در کشور فراهم می‌کند را در کشور تقویت کنیم برخورد با سپنتا نیکنام یکی از مصادیق ناامیدی است جامعه امروز نیازمند دریافت علائم امید است اگر نه باید بیش از پیش نگران اعتراضات باشیم.

 

پروانه مافی نماینده مردم تهران هم با حضور در  همایش فصلی خانه احزاب گفت: جایگاه احزاب در جامعه حلقه واسط بین قدرت و جامعه مدنی است و نقشش هم سازماندهی و مدیریت ساخت قدرت بر اساس مطالبات مردم است. در واقع احزاب مطالبات مردم را دریافت می‌کنند و بعد از جهت‌دهی به تولید برنامه رسیده و به قدرت ارجاع می‌دهند یا در ساختار قدرت افرادی را دارند که این برنامه را اجرا می‌کند یا باید به ساختار قدرت القا کند.

 

وی افزود: در کنار این نقش جدی باید زمینه‌های طرح مطالبات را فراهم کنند. احزاب باید بتوانند جامعه مدنی را قوی‌تر کنند. از طرفی در ایران که در دوره‌گذار است باید ساختار قدرت را متقاعد کنند که دولت را کوچک کند. پیامد شکاف دولت و ملت جبران ناپذیر است. گفت‌وگو در بین ما کم است.

 

مافی روند انقلاب را در ایران بررسی کرد و گفت: بارزترین شعار ما استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بوده است. در آن سال‌ها رهایی از چنگال غرب یکی از مطالبات مهم بود. عطش آزادی خواهی از هر زمانی بیشتر بود. مردم نظام مردم سالار مبتنی بر رای آنها در چارچوب قواعد اسلامی را می‌خواستند. ما باید ببینیم بعد از ۴۰ سال تا چه حد این  اهداف را محقق کردیم. واقع‌بینانه اینکه در زمینه استقلال سیاسی دستاوردهای غیرقابل انکار داشتیم. در مورد بستر آزادی در دولت‌های مختلف گاهی موفق بودیم گاهی ناموفق.

 

وی گفت: در مورد علل کمبودها نمی‌توانیم دوگانه دولت - ملت ایجاد کنیم و بگوییم یک مورد مقصر است آن یکی مبرا. مردم و مسئولان هم در ایجاد مشکلات هم در عدم  مدیریت مسئول هستند سهم مردم از مسئولان کمتر بوده است. اینکه مسئولان کارآمد و با تدبیر حذف می‌شوند خسارتی است که می‌شود جبران کرد. اشکال مردم این بوده که نتوانستند نظارت جامع بر مسئولان داشته باشند. اگر ما حقوقی بر گردن مسئولان داریم، وظیفه نظارتی هم داریم.

 

مافی گفت: احزاب باید نقش نظارتی مردم را پررنگ کنند و آنها را در وظیفه‌شان قوی کنند. آنچه امروز به آن نیاز داریم این است که عقلای اصولگرا و اصلاح‌طلب بنشینند و گفت‌وگوی ملی را عملی کرده و از آنچه نظر سیاسی‌شان هست به خاطر مردم عبور کنند. ما در چارچوب انقلاب باید بتوانیم در کنار هم بنشینیم و مسائل را به ثمر برسانیم تا از خسارت ناشی از گفتمان خارج از انقلاب مصون باشیم.

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش