دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۴۴ - ۲۶ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۷۰۲
سیاست خارجی

توافق ايران و افغانستان براى آماده كردن سند جامع همكارى در سه ماه

سند همکاری ایران و افغانستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
معاون سیاسی وزیر امورخارجه با اشاره به نگاه جمهوری اسلامی ایران به روند تحقق صلح در افغانستان اظهار‌کرد: روند مذاکرات صلح در افغانستان باید مسیری را طی کند که در آن شاهد مشارکت فراگیر گروه‌های مختلف موجود در افغانستان باشیم.

به گزارش ایسنا، سید عباس عراقچی عصر روز پنچ شنبه در نشست «چشم انداز روابط ایران و افغانستان، چالش ها و فرصت ها» که از سوی انستیتو مطالعات استراتژیک افغانستان در کابل برگزار شد، اظهار کرد: روند مذاکرات صلح در افغانستان باید مسیری را طی کند که در آن شاهد مشارکت فراگیر گروه‌های مختلف موجود در افغانستان من جمله طالبان باشیم، طالبان یک واقعیت در افغانستان است و باید روند مذاکرات صلح در افغانستان به سمتی برود که این گروه نیز به سهم و تناسب خود در قدرت سهم داشته باشد و در چارچوب قانون اساسی افغانستان و دولت افغانستان و در فضایی همراه با آرامش و صلح حرکت کند.

او با بیان این که البته تصمیم گیری نهایی در این زمینه دولت و ملت افغانستان هستند و ما دخالتی در امور افغانستان نمی کنیم، در رابطه با سند جامع همکاري ایران و افغانستان که مقامات دو کشور در حال رایزنی در ارتباط با آن هستند، اظهار‌کرد: برای تهیه این سند پنج کمیته تشکیل شده است که شامل کمیته های اقتصادی، فرهنگی، دفاعی و امنیتی اتباع و آب است. کار در سه کمیته فرهنگی، آب و اتباع پایان یافته است و در دو کمیته دیگر رایزنی ها و گفت وگوها ادامه دارد.

معاون سیاسی وزیر امورخارجه با ارائه توضیحاتی در ارتباط با سند دفاعی و امنیتی که بین دو کشور به امضا خواهد رسید، گفت: بنای این سند که بخشی از سند جامع بین دو کشور این است که صلح بین دو کشور را به یک امر دائمی تبدیل کند و این که دو کشور در هیچگونه ائتلاف، اتحاد و پیمانی با کشوری ثالث علیه کشور طرف مقابل شرکت نکنند.

او همینطور اظهار‌کرد: در این سند بر موضوع مقابله با تروریسم و همکاري دو کشور در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر تأکید شده است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان این که این سند در صورتی که نهایی شود باید به امضای روسای جمهور دو کشور برسد، اظهار‌کرد: ارزش این همکاري بین دو کشور، فراتر از ارزش یک سند است در واقع امضای این سند به معنای حمایت ایران از دولت افغانستان و مذاکراتی که به رهبری و مالکیت دولت افغانستان برای تحقق صلح در این کشور برگزار می شود، ما فقط دولت موجود در افغانستان را مشروع می دانیم همانطور که اشاره شد معتقدیم روند صلح در افغانستان باید مسیری را طی کند که در آن شاهد مشارکت فراگیر گروه های مختلف موجود در افغانستان باشیم.

او در پاسخ به سوالی در ارتباط با فعالیت گروه «فاطمیون» که از سوی یکی از شرکت کنندگان در این جلسه مطرح شد، گفت: من انتظار داشتم که حضرتعالی از این گروه تقدیر کنید، این گروه کسانی هستند که به صورت داوطلبانه در راه مبارزه با تروریسم تلاش کردند و خون دادند. ما باید این حقیقت را بپذیریم که اگر با این دشمن تکفیری در سوریه نمی جنگیدیم، باید در خیابانهای کابل و تهران با آن ها می جنگیدیم گرچه اینک نیز رگه هایی از داعش در بعضی از نقاط افغانستان وجود دارد.

عراقچی با بیان این که داعش تهدید کننده امنیت منطقه و جهان است، اظهار‌کرد: گروه فاطمیون گروهی داوطلب است که برای مبارزه با داعش و پدیده نفرت انگیز تروریسم ایثار و فداکاری کرد.

سند همکاری ایران و افغانستان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی

او در پاسخ به سؤال دیگری در ارتباط با سند همکاری جامع ایران و چین و تاثیر آن بر افغانستان گفت: همانطور که ما در حال رایزنی و تلاش برای تهیه سند همکاري بین ایران و افغانستان هستیم، تلاش داریم که یک سند و نقشه راهی در ارتباط با همکاري های با چین نیز تدوین کنیم. این سند هنوز نهایی نشده است و جای هیچ نگرانی برای اشخاص و طرف های ثالث به خصوص کشورهای منطقه از جمله افغانستان ندارد و ما حتی می توانیم پس از طی مراحلی به سمت همکاري سه جانبه ایران افغانستان و چین حرکت کنیم.

معاون سیاسی وزیر امورخارجه در بخش دیگری از صحبت های خود در این نشست که با حضور «جاوید لودین» معاون سیاسی پیشین وزارت امور خارجه افغانستان برگزار شده بود و از فیسبوک انستیتو مطالعات استراتژیک افغانستان در کابل به صورت زنده پخش می شد، گفت: امنیت در منطقه ما یک مفهوم یکپارچه است و بدون اغراق میتوان گفت صلح و ثبات در افغانستان متضمن صلح و ثبات در ایران است و و صلح و ثبات در ایران متضمن صلح و ثبات در افغانستان است و این مسئله نه تنها شامل صلح و امنیت بلکه رفاه و پیشرفت در دو کشور نیز می شود.

عراقچی با تأکید بر این که نگاه دو کشور به موضوع امنیت باید نگاهی یکپارچه باشد تا با رویکردی مشترک با تهدیدات امنیتی مقابله کنیم، اظهار‌کرد: در روابط دو کشور ایران و افغانستان هیچ مشکل اساسی و جدّي وجود ندارد البته مشکلات مقطعی وجود دارد ولی هیچ مشکل اساسی مثل اختلاف مرزی وجود ندارد. در مورد مشکلات مقطعی که گاهی پیش می آید باید گفتگو و رایزنی کنیم تا آن ها را حل کنیم.

او با بیان این که بخشی از توسعه اقتصادی ایران به خصوص پس از جنگ تحمیلی مرهون نیروی کار افغانستانی در ایران است، افزود: ما حتی در دوران جنگ تحمیلی شاهد این بودیم که تعدادی از برادران افغانستان مان به شهادت رسیدند.

معاون سیاسی وزیر امورخارجه همچنین با اشاره به سیاست های ایران در ارتباط با موضوع افغانستان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در بحث جنگ های داخلی افغانستان ما همواره تلاش کرده ایم که در راستای ایجاد صلح و مصالحه در افغانستان حرکت کنیم در بحث طالبان ما در کنار دولت و ملت افغانستان بودیم و حتی در این مسیر ۸ نفر از همکاران من در مزار شریف به شهادت رسیدند و ولی ما همچنان در کنار ملت مردم افغانستان ماندیم و هنوز نیز این مسیر را ادامه می دهیم.

عراقچی تأکید کرد: ما در طول چهل سال پیش در کنار افغانستان بودیم و افغانستان نیز در کنار ما بوده است و اکنون دو کشور به دنبال این هستند که سند جامع همکاري با یکدیگر امضاء کنند.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان این که پیدا کردن زمینه های همکاري و کار مشترک میان دو کشور در تمام حوزه ها هدف اساسی ایران در این سند جامع است، گفت: در حوزه آب نیز باید تلاش کنیم تا موضوع آب از مناقشه تبدیل به موضوعی برای همکاري میان دو کشور شود، مسئله آب یک امر انسانی است و افرادی که در دو طرف مرز دو کشور به آب نیاز دارند هیچ فرقی با یکدیگر ندارند.

عراقچی تأکید کرد: امیدوارم دو کشور پیرامون مسایل اختلافی به خصوص آب به یک تفاهم جامع برسند و موارد اختلافی به همکاري تبدیل شود.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش