به گزارش مهر، اربعین که می شود سیل جمعیت به مرز مهران تنها مرز استان ایلام روانه می شود، شلوغی ها و ترافیک تنها بخشی از مشکلات تردد زوار از این مرز است.
با بهره برداری از مرز چیلات در نزدیکی شهر دهلران می توان تردد زوار را سهولت بخشید اما موضوعی که باعث شده تا مرز چیلات در بلاتکلیفی اربعینی شدن بماند توسعه زیرساخت ها و رضایت طرف عراقی است.
نقش مهم چیلات در کاهش مشکلات مرز مهران
احمد کرمی معاون امور عمرانی استانداری ایلام در این خصوص اظهار داشت: طبق برنامه ریزی ها در این راستا تا قبل از اربعین سال آینده بحث راه به صورت کامل تکمیل می شود، در خصوص برق رسانی به منطقه هم که نیاز به تقویت دارد، این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.
معاون استانداری ایلام گفت: آثار تاریخی وتمدن شهرستان دهلران و قرابت های فامیلی با شهرهای علی غربی و میسان کشور عراق می تواند بستر ساز توسعه در مرز چیلات باشد.
وی اظهار داشت: تا کنون بیش از ۱۵ میلیارد تومان در بحث زیر ساختهای مرز چیلات هزینه شده است.
وی بیان داشت: مرز چیلات تا قبل از اربعین تکمیل خواهد شد و بدون شک نقش موثری در راستای توسعه اقتصادی واجتماعی این شهرستان خواهد داشت.
معاون امور عمرانی استانداری ایلام اظهار داشت: تسریع در پیگیر ها از موضوعات بسیار مهمی است که باید در دستور کار دو کشور قرار بگیرد.
وی بیان داشت: سالانه چهار میلیون زائر از مرز مهران به کشور عراق سفر می کند که با راه اندازی گذرگاه مرزی چیلات بخش بسیار مهمی از بار ترافیکی مرز مهران کاسته خواهد شد.
کرمی عنوان کرد: باتکمیل بازارچه چیلات و راه اندازی گذر مرزی علاوه بر اشتغال جوانان این شهرستان ما شاهد کاهش عمده مشکلات مرز مهران خواهیم بود.
محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات نیز هفته های گذشته در سفر به استان ایلام درباره زیرساخت های ارتباطی مرز چیلات اظهار داشت: طبق اعلام پیمانکار فیبر نوری مسیر دارای آلودگی های احتمالی به مین است، طبق مکاتباتی که با استاندار استان داشتیم که اگر این مشکل برطرف شود پیمانکار می تواند کار خود را آغاز کند.
مقامات عراقی باید پای کار باشند
حسینعلی موسوی فرماندار دهلران نیز در این خصوص اظهار داشت: در سریعترین زمان از طریق هنگ مرزی ایران و هنگ گارد مرزبانی کشور عراق نقطه صفر مرزی را مشخص خواهیم کرد.
همچنین معاون وزیر خارجه از نزدیک روند عملیات اجرایی احداث بازارچه مرزی چیلات را مورد بررسی قرار داد.
غلامرضا انصاری معاون اقتصادی وزارت خارجه طی بازدید عملیات اجرایی احداث این بازارچه اظهار داشت: ظرفیت های خوبی در این نقطه وجود دارد اما موکول به این است که ارزیابی بیشتری از وضعیت های حقوقی مرزها به عمل آید.
وی افزود: به ویژه در بحث مرز ما هر تصمیمی داشته باشیم ۵۰ درصد ماجرا است، در این خصوص بایستی با مقامات عراقی نیز در دیگر سمت مرز صحبت شود و ظرفیت های مشترک مورد ارزیابی و در جهت منافع مشترک مورد استفاده و فعالیت قرار گیرد.
مرز چیلات علاوه بر موثر بودن در توسعه اقتصادی تجاری استان می تواند به عنوان یکی از دروازه های مهم عتبات عالیات مطرح شود.
زیرساخت های چیلات باید تکمیل شود
حجت الله بابایی رئیس اداره گذرنامه و امور مرزهای وزارت کشور نیز روز گذشته در بازدید از مرز چیلات اظهار داشت: بازارچه چیلات دهلران یکی از مصوبه های هیئت دولت است و راه اندازی این بازارچه مورد تایید کارگروه مرزهای مجاز است.
وی عنوان کرد: برای ایجاد بازارچه چیلات دهلران زیرساخت های زیادی نیاز است که هم اکنون ۲۰ کیلومتر از ۲۸ کیلومتر مسیر دسترسی این بازارچه آسفالت شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات این بازارچه نبود فیبرنوری، آب شرب و نبود ساختمان های اداری است، گفت: مسئولان اجرایی استان و شهرستان زیرساخت های این بازارچه را تکمیل کنند.
بابایی عنوان کرد: از دیگر مشکلات این بازارچه این است که هنوز کشور عراق برای مرز متقابل پای کار نیامده است که باید از طریق وزارت امور خارجه این مسئله را نیز پیگیری کرد.
وی تصریح کرد: ایجاد بازارچه مرزی چیلات نقش بسیار مهمی در فضای کسب و کار در منطقه دارد و وزارت کشور نظری مثبت روی این بازارچه دارد.
وی درباره اینکه چیلات چه زمانی به عنوان مرز رسمی شناخته می شود، گفت: تا زمانی که زیرساخت های لازم برای ایجاد بازارچه در منطقه فراهم شود و بعدا دوباره مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
رئیس گذرنامه و امور مرزهای وزارت کشور افزود: مسئولان شهرستان و استانداری ایلام برای رفع موانع تحقق بازارچه و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز گام بردارند.
- 9
- 4