به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین قنبری امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در گردهمایی اساتید جامعهالمصطفی(ع)، افزود: در بیش از ۶۰ کشور اساتید فعال هستند که با احتساب مجموعه های قرآنی و علمی در سراسر جهان گستره بالایی از فعالیت های علمی در خارج از کشور انجام می شود.
وی با اشاره به ثبت نام ۵۴۰۰ طلبه جدید در جامعهالمصطفی(ص) طی سال گذشته، افزود: از این تعداد ۱۲۰۰ نفر در طرح ثبت طلاب غیر رسمی جذب شدند .
وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از ۱۰۰ مجوز رشته به موسسات مرتبط به المصطفی صادر شده است، افزود: در این بین ۱۴ رشته مرتبط به دکتری بوده است و در سال گذشته ۲۱۶۵دانشنامه رسمی جامعه المصطفی ارایه شده است.
به گفته وی؛ بیش از ۲هزار گواهی نامه رسمی آموزش زبان عربی و فارسی نیز صادر شده است.
وی در ادامه سخنان خود گفت: حوزههای علمیه از دیرباز دارای سنن متعالی آموزشی و علمی و تهذیبی بودند که آنها را از سایر مراکز علمی و آموزشی متمایز کرده است.
وی افزود: از جمله سنن حوزوی می توان به سنت آزادی در انتخاب استاد اشاره کرد؛ این سنت باعث پویایی طلاب در اعصار و قرون مختلف شده و باعث شده است که بزرگان حوزه ما با حضور نزد اساتید سطح عالی خود را به بالاترین سطوح علمی و تهذیبی برسانند.
معاون آموزشی جامعهالمصطفی(ص) با بیان اینکه از دیگر سنن حوزوی، سنت هدایت تحصیلی است که همیشه از دیرباز اساتید عالی حوزه نسبت به این مساله التزام داشتند، ادامه داد: از دیگر سنن حوزوی سنت پیش مطالعه است که در این خصوص بزرگان بیان کردهاند که اگر امر بین پیش و پس مطالعه دایر شد، پیش مطالعه ارجحیت دارد.
قنبری تصریح کرد: از دیگر سنن حوزوی میتوان به حضور مستمر در کلاس درس ونزد استاد اشاره کرد که با توجه به رشد فضاهای آموزشی مجازی بازهم هیچ عنصری بالاتر از حضور نزد استاد نخواهد بود زیرا این حضور باعث رشد و تعالی طلاب از نظر علمی و شخصیتی میشود.
وی به بازنویسی دروس اشاره کرد و گفت: در این عرصه طلاب مبرز همیشه سعی میکردند که به مستندسازی این تقریرات دست زده و حواشی را به آن اضافه کنند تا در آینده بهره علمی بیشتری ببرند.
وی گفت: روش شناسی درست مطالعه درس و همچنین تمرین و مباحثه گروهی که از جمله شیوههای بسیار مهم در تمرین تدریس و افزایش اعتماد به نفس است از سایر سنن متعالی حوزو یاست که میتوان نقش مهمی در رشد طلاب داشته باشند.
- 15
- 6