شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۷:۱۶ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۴۷۷۴
حوزه

مدیر حوزه های علمیه کشور:

۲۷۰ رشته جدید به رشته های حوزه علمیه افزوده می شود

سومین نشست کمیسیونهای تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,حوزه علمیه
مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: افزایش دست کم ۲۷۰ گرایش و رشته جدید به رشته های حوزه های علمیه در دستور کار است.

به گزارش ایرنا، آیت الله علیرضا اعرافی روز پنجشنبه در سومین نشست کمیسیونهای تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان با موضوع 'حوزه و آینده' در مشهد گفت: حوزه های علمیه طی چهل سال انقلاب اسلامی در بخشهای زیر ساخت، آموزش، پژوهش، فناوری، موضوعات مرتبط با بانوان و بین الملل به شکل خوبی وارد شده و موفقیت هایی داشته اند.

 

وی اظهار داشت: هم اکنون دست کم ۷۰ هزار طلبه زن در حوزه های علمیه تحصیل می کنند و در جامعه المصطفی هم دست کم طلبه هایی از یکصد کشور در علوم حوزوی مشغول تحصیل هستند. 

 

وی با بیان اینکه کاستی و ضعفهایی هم در بخشهای مختلف حوزه های علمیه وجود دارد گفت: کاستی ها و چالش ها باید به دقت شناسایی شده و طراحی های جدید اجرا شود.

 

آیت الله اعرافی بر استفاده از شیوه های نوین تاکید کرد و افزود: در روشها و متدهای علمی و آموزشی باید بسیار دقت کنیم و مواظب باشیم برخی روشهای قدیمی از بین نرود. در عین حال می توان تنوع و تکثر انتخاب را در بخش استاد، متون، نظام آموزشی و گرایش با نظارت هوشمندانه در نظر گرفت.

 

وی اظهار داشت: نظام کهن سنتی حوزه های علمیه، آزادی و بی نظمی فراوان داشت اما همین آزادی ها افراد بزرگی تربیت کرد. در روش نوین آموزشی آزادی ها کمتر شده است لذا آزادی و نظم را باید بزرگ بشماریم و در تضاد بین آنها شیوه های جدید پیدا کنیم.

 

حوزه های علمیه قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی هم گفت: کسانیکه حوزه های علمیه پیش از انقلاب را دیده اند می دانند وضعیت امروز با آن دوره قابل مقایسه نیست.

 

آیت الله سید احمد علم الهدی افزود: در آن دوره جریان محتوایی و معنوی حوزه علمیه، متکی بر یک اقلیت نخبه در علم، تقوا و اجتهاد بود و بدنه حوزه در تشکیلات منسجمی که بتواند مسیر حوزه را راهنمایی کند نبود اما امروز علاوه بر جریان خاص نخبگی، در بدنه حوزه های علمیه هم حرکت به سوی کمال آموزشی و پژوهشی احساس می شود.

 

وی با بیان اینکه حوزه علمیه در چهل سال عمر انقلاب از تحول و دگرگونی خاصی برخوردار شده است اظهار داشت: در این مدت دگرگون سازی اجتماعی در همه ابعاد صورت گرفته است اما نیاز به تکمیل دارد که در گام دوم باید به تکمیل این فعالیتها توجه شود. 

 

امام جمعه مشهد گفت: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب، رسالت ها را ابلاغ کردند. اگر در ایفای رسالت، سیاستگذاری، برنامه ریزی و مدیریت حوزه های علمیه کوتاهی کنیم غیر قابل بخشش است.

 

آیت الله علم الهدی افزود: در سه سال اخیر و با شورای جدید که با مدیریت و حکم رهبر معظم انقلاب برای اداره حوزه علمیه خراسان انجام شد کارها به سرعت سر و سامان گرفت و معظم له افراد باسابقه در علم، فقاهت و آموزش را در این شورا منصوب کردند.

 

اگر فقه با علوم آمیخته نشود میدان را واگذار می کند

رئیس شورای استانی حوزه های علمیه تهران هم با بیان اینکه فقیه باید اقتصاد، مدیریت و امور دیگر را بفهمد تا نظام آنها را تولید کند گفت: نظام سازی هم جزو وظایف فقیه است.

 

آیت الله علی اکبر رشاد افزود: تولید علوم انسانی اسلامی از عهده افراد غیر فقیه برنمی آید و کار آنها نیست در این خصوص نیاز به فقه تخصصی و اجتهاد داریم اما باید دقت کنیم که از فقه سنتی جدا نشویم.

 

وی اظهار داشت: فقه امروز، رقیبی به نام علوم انسانی دارد که در بیشتر کشورهای جهان امور را در دست گرفته است و دخالت می کند. امروز اقتصاد دنیا در دست اقتصاد سکولار است. رقابت امروز بین فقه و علوم انسانی است تا زمانی که به تولید علوم انسانی اسلامی نپردازیم، فقه را با آنها آمیخته نکنیم و فقه را بسط ندهیم میدان را باخته ایم.

 

رئیس شورای استانی حوزه های علمیه تهران گفت: در زمینه های مختلف از فقه مانند فقه سیاست، فقه محیط زیست، مالکیت معنوی، دیپلماسی، فضای مجازی یا به خوبی پرداخته و توجه نشده است یا توجه به آنها کم رنگ است که تلاش و جدیت بیشتری در این زمینه می طلبد.

 

اهداف نشست 'حوزه و آینده'

دبیر اجرایی نشست کمیسیون های تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان نیز در باره اهداف این نشست به خبرنگار ایرنا گفت: گفتمان سازی مسائل کلان حوزه های علمیه در عرصه های مختلف و تبیین رویکرد های جدید این مسائل، ایجاد فضای هم گرایی و هم افزایی و مشارکت بین حوزه های علمیه در باره مسائل کلان حوزه ها و ارائه گزارش فعالیت های کمیسیون های تخصصی شورای عالی حوزه علمیه خراسان از جمله اهداف این نشست است.

 

حجت الاسلام حسن بوژمهرانی افزود: نشست امسال با حضور مدیران و مسئولان حوزه های علمیه قم، تهران و اصفهان و با رویکرد 'حوزه علمیه و آینده' برگزار شده است.

 

حوزه علمیه خراسان با هزار و ۲۰۰ سال قدمت و ۴۳ هزار طلبه در ۱۵۲ مدرسه علمیه تحت نظر دو هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز حوزوی ایران است. 

 

هم اکنون افزون بر ۴۰ جلسه درس خارج و ۴۰۰ جلسه درس سطوح عالی در حوزه علمیه خراسان برقرار است.

 

 

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش