دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۰۲ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۵۷۳
حوزه

برای افزایش جمعیت باید فرزند آوری بین حوزویان و روحانیان تشویق شود

مدیر حوزه های علمیه کشور,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,حوزه علمیه
مدیر حوزه های علمیه کشور بر لزوم تجمیع ظرفیت ملی و هوشیاری در مقابل مساله کاهش جمعیت تاکید کرد.

آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه کشور امروز در جلسه ستاد هماهنگی جمعیتی نهادهای حوزوی و دانشگاهی که در مرکز مدیریت حوزه های علمیه برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن ماه ربیع الاول، گفت: لازم می دانم از همه تلاش‌هایی که در اجرای منویات رهبر انقلاب در بحث جمعیت از سوی ستاد جمعیت مراکز حوزوی انجام شده، تقدیر و تشکر کنم.

عضو شواری عالی حوزه‌های علمیه اظهار داشت: امروز حوزه خود را بدهکار و وام‌دار نظام و مردم در بحث جمعیت می داند و سعی دارد بیش از گذشته این امر را دنبال کند.

وی افزود: بنده در جاهای مختلف مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست‌های مختلف با فراکسیون و نمایندگان مجلس و جاهای دیگر بر توجه به بحث جمعیت تذکر داده‌ام و پیگیر هستم؛ این کار رها شده نیست، ولی فعالیت‌هایی که در این موارد انجام شده کم است.

عضو شورای عالی حوزه با اشاره به ابلاغ سیاست کلی جمعیت از سوی رهبر انقلاب، اظهار داشت: رهبر انقلاب در گذشته بر اهمیت بحث جمعیت تأکید فراوان داشته و سیاست کلی جمیعت را هم ابلاغ کرده و از همه نهادهای نظام خواستند که برنامه ها بر اساس سیاست های کلی جمعیت، طراحی و با سرعت و دقت اقدام شود، که ۱۴ سیاست بود.

آیت الله اعرافی با اشاره به اهمیت ابعاد بحث جمعیت و تذکر و یادآوری همگانی در این موضوع گفت: جمعیت یک موضوع ملی، بین‌المللی، سیاسی، مذهبی، اجتماعی، خانوادگی، معنوی و حتی انقلابی است. این مسئله نشان دهنده اهمیت چند لایه بودن و هماهنگ با همه ساحت‌های زندگی فردی و اجتماعی جامعه ایران اسلامی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان این که بحث کاهش جمعیت، تبدیل به بحران ویژه و نگران کننده‌ای شده و همه هم در این موضوع اتفاق نظر دارند، افزود: به دلیل ذواضلاع بودن مسئله جمعیت و اتفاق نظر داشتن همه، باید نگاه و رویکرد به این مسئله فراگیر، جامع و عمیق باشد و نباید نگاه سطحی و ساده به آن کرد.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه نباید از اقدامات توده‌ای و عام در بحث جمعیت غفلت کرد، گفت: معتقدیم در هر حرکتی باید به زیر ساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری فرهنگی توجه شود؛ این دو مقوله از هم جدا و نافی مسئولیت‌ها نیستند و هر کسی باید در جای خود عهده‌دار مسئولیت باشد.

مدیر حوزه های علمیه افزود: در این حرکت فکری و فرهنگی باید از گفتمان عقلانی و جذاب بهره‌مند باشیم، ولی متأسفانه در تولید گفتمان ضعف‌هایی وجود دارد.

آیت الله اعرافی با بیان این که هنر، فضای مجازی و رسانه نقش مهمی در بحث جمعیت دارد، اظهار داشت: ولی این موارد نافی نقش روحانیت و شبکه حوزوی هم نیست، بلکه این شبکه، رسالت مهمی در بحث ترویج جمعیت دارد و باید در تعامل با هنر و رسانه اقدام نماید.

وی افزود: نکته دیگر توجه به ظرفیت های درونِ حوزه است که کم هم نیست؛ در این رابطه ۲۰ درصد آن فعال شده، مانند اقداماتی که در مؤسسه امام خمینی(ره)، معاونت تبلیغ، حوزه علمیه خواهران و جاهای دیگر صورت گرفته و همه آنها ارزشمند است ولی ظرفیت حوزه مانند شبکه روحانیت، درس‌ها و جشنواره‌ها بسیار بیشتر است و درصد کمی با این مسئله جمعیت گره خورده و باید از این ظرفیت در هماهنگی های آینده بیشتر استفاده شود و با بحث تعالی خانواده و افزایش جمعیت پیوند بخورد.

امام جمعه قم اظهار داشت: مسئله دیگر که در بحث افزایش جمعیت باید توجه شود، بحث سن ازدواج است. اگر همین مقوله حل شود، بحث جمعیت هم تکان خواهد خورد.

آیت الله اعرافی افزود: مسئله مهم‌تر تشویق فرزندآوری بین حوزویان و نهاد روحانیت است که باید اقدامات شایسته و بایسته‌ای در این زمینه صورت بگیرد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه بیان داشت: محوهای دیگر که باید مورد همکاری همگان قرار گیرد، تهیه نقشه راه و منشور جامع ناظر به بحث جمعیت و خانواده از منظر حوزه است. در این منشور باید رسالت جامع حوزه تبیین و بر این اساس، ایفای نقش بخش های مختلف تعریف و ترسیم شود.

آیت الله اعرافی گفت: از این ستاد انتظار می‌رود طرح تعالی خانواده را که پایه اش در شورای عالی انقلاب فرهنگی تهیه شده، مورد بررسی قرار دهد.

مدیر حوزه های علمیه افزود: مسئله دیگر این است که مطالبات این ستاد از قوای سه گانه و نهادهای دیگر هم مورد توجه و بررسی قرار گیرد تا بنده به عنوان سخنگو این مطالبات را به مجلس ارائه دهم.

وی افزود: اما در دور جدید مدیریت، علاوه بر ساختار موجود قبلی، طرحی را آغاز کردیم و آن اینکه شوراها، یا دبیرخانه یا ستاد راهبری ناظر به موضوعات مهم کشور و نظام البته زیر نظر مدیریت حوزه‌های علمیه شکل گیرد که یکی از آن محورها بحث جمعیت است. بر اساس آن طرح، این جمع به عنوان مجمع عمومی شورای راهبری حوزوی تلقی می شوند که بعضی از این افراد باید به صورت ویژه، کار را دنبال کنند.

  • 9
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
ایشون خیلی تلاش کرد وشهریه ما طلبه ها رو از ۲۵۰کرده ۵۰۰تومن!!!! که پول یک ماه پوشک بچمه حالا حداقل هزینه ی پوشک دوم رو هم در نظر بگیرید تا بفکر بچه دوم باشیم !!!مدیران حوزه هم باید مثل بقیه ی طلاب حقوق میگرفتن و شهریه ،تا زندگی طلبه ها رو بهتر درک میکردن...
شما لطفاً همین جمعیتی که وجود داره را حفظ کنید جمعیت سالهای آتی پیش کش مسولان.ملتی که هرروز مانند برگ پاییز دویست واندی کشته میدهد واز کنترل به دلیل ضعف بهداشتی و نبود دارو وتست بیماران وغیره....تلفات میدهد ملتی که کودک یازده ساله اش به دلیل عقب ماندن از تحصیل خودکشی میکند چون ندارد گوشی بخرد وهم پای بقیه کودکان تحصیل کند جوانانی در سن باروری و شکوفایی استعداد وتشکیل خانواده در پارکها پای قلیان ها وقت میگذرانند.اینها اتلاف عمر جمعیت نیست؟نسل میان سال وسالمندمان نیز که بماند.بنا به اظهار اکثر مدیران بهداشتی خیلی از فوتی های کرونا همین ذخیره‌ای تجربه ای کشورند.لطفا اول مشکلات معیشتی ومسکن وروحی جامعه را حل کنید بعد سفارش نسل جدید بدهید جوانان عزیز وفهیم کشورمان این را خوب فهمیده‌اند کاش شما هم متوجه شوید
شما لطفاً همین جمعیت...
با نظر شما کاملا موافقم
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش