پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۱۵ - ۰۸ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۱۹۴۲
علما و مراجع تقلید

صالحی: آبروی ما از آبروی حوزه است

آیت‌الله مکارم: وزارت ارشاد نباید وارد مسائل سیاسی و حزبی شود

آیت الله مكارم شیرازی و صالحی,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,علما
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در دفتر آیت الله مکارم شیرازی با این مرجع تقلید دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش خبرآنلاین آیت الله مكارم شیرازی عصر امروز چهارشنبه (هشتم شهریور ماه) در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مشخص است که شما با زاویای این وزارتخانه آشنا هستید، اظهار داشت: وزارت ارشاد یكی از حساس ترین وزارتخانه‌ها است، نظام جمهوری اسلامی ایران از جمهوریت و اسلام تشكیل شده است، جمهوریت از سوی دیگران انجام می‌شود اما اسلامیت آن باید توسط وزارت ارشاد انجام شود، حوزه‌های هشت گانه ارشاد نشان می‌دهد كه این حوزه جای فعالیت زیادی دارد، برخی از این حوزه‌ها نسبت به دیگر حوزه‌ها آسیب پذیرتر است.

 

این مرجع تقلید تأکید کرد: یكی از مسائل حساس در این حوزه كتاب و نشر است، كسانی باید باشند كه كتاب را بخوانند و نظر بدهند، زیرا كتاب می‌تواند داروی شفابخش و در عین حال سم مهلک باشد، كسانی هستند كه ممكن است یک كتاب بنویسند اما فقط داخل یک صفحه سم خود را بریزند و عده‌ای را گمراه كنند.

 

وی در ادامه افزود: در دوران شاه كتابی به عنوان جامعه شناسی تدریس می‌شد، جامعه شناسی غربی بود كه تنها در یک صفحه آن درباره دین نوشته شده بود، در این كتاب نشان داده می‌شد كه دین تنها تراوش از ذهن انسان است، كتاب را همین یک صفحه مسموم كرده بود و كسی كه این كتاب را می‌خواند با مذهب خداحافظی می‌كرد.

 

آیت الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: امروز تعداد تولید كتاب‌ها زیاد شده است و همین امر كار نظارت را سخت کرده است. فضای مجازی امروز كار را سخت‌تر از همه كارها كرده است، رؤسای فضای مجازی در خارج هستند، امروز با یک وسیله چون موبایل می‌توان اطلاعاتی را به سرعت نشر داد، این وسیله خوب است اما راه استفاده آن هم شرط است، تنها راه استفاده صحیح از این وسیله ایجاد شبكه ملی فضای مجازی است تا مردم اطلاعات درست و مفید را در این شبكه ببینند و اطلاعات غلط را نبینند، ضمانت آمدن مردم به سوی این شبكه این است كه دسترسی به این شبكه را آسان كنید، اما دسترسی به آن فضا را سخت كنید، به این معنا كه پهنای باند در این وسیله را سریع و در شبكه خراب سخت كنید.

 

وی تأکید کرد: بیگانگان در این فضا جنایت می‌كنند، زیرا با وجود این وسیله هر گونه اطلاعات را وارد می‌كنند و تحزیه و تحلیل‌های خود را در آن ارسال می‌كنند، افراد مطلع به ما گفتند فضای مجازی در دسترس كودكان با بزرگسالان فرق می‌كند و این در حالی است كه در داخل كشور ما همه گروه‌های سنی از یک فضا استفاده می‌كنند، یک گروه از سوی ما در حال بررسی فضای مجازی هستند و به گوش ما رسیده است كه در مورد قرآن، دین، رهبری و مراجع بدگویی می‌كنند.

 

این مرجع تقلید یادآور شد: در این فضا اتفاقات سیاسی و بداخلاقی موج می‌زند، دولت هنوز تصمیمات جدی درباره این فضا نگرفته است، این فضا می‌تواند بنیان كشور را از بین ببرد، این فضا سریعا باید مورد مطالعه قرار گرفته و چاره‌اندیشی شود. رسانه‌ها مهم هستند، در برخی رسانه ها آمده است كه جشن قهوه با حضور هم جنس بازان با مجوز صنعت و معدن برگزار می‌شود و این نشان می‌دهد كه رسانه‌ها می‌توانند غوغا كنند، پس باید توجه جدی به این حوزه شود.

 

آیت الله مکارم شیرازی عنوان کرد: مسائل سیاسی نباید وارد وزارت ارشاد شود، ارشاد نباید وارد مسائل جناحی شود، البته شجاعت وزیر ارشاد می‌طلبد كه در مقابل این فشارها ایستادگی كنند، روشنفكری‌های افراطی امروز باید مورد توجه قرار گیرد، اگر این روشنفكری كه یک فرهنگ غربی است، نفوذ كند یكی از آسیب‌ها است، ما باید در مقابل این تفكرات بایستیم و مقابله با آن شود.

 

وی ادامه داد: آسیب دیگر پراكندگی كار ارشاد است زیرا حوزه ارشاد بزرگ است و از این رو نیازمند یک برنامه‌ریزی دقیق است، یک زمانی حوزه از وزارت ارشاد اسلامی ناراحت بود و درخواست داشت از این وزارتخانه نام ارشاد و اسلامی برداشته شود. یكی از مهم‌ترین اقدامات ارشاد باید ارتباط با حوزه باشد، شما خود عضو حوزه هستید و از این رو می‌توانید در هر هشت حوزه ارشاد از حوزه عملیه بهره ببرید، حوزه وزارت اندک است و نباید فراموش كنید كه باید كار كنید.

 

دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با تشکر از پیام‌های تبریک مراجع اعظام تقلید برای وزارتش، اظهار داشت: امیدوارم دوران خدمتتم زمانی برای خدمت به تشیع و اسلام باشد چرا که من خودم را فرزند حوزه می‌دانم.

 

وی در ادامه بیان کرد: من از دوران سیزده سالگی وارد حوزه شدم عملا به صورت پیوسته در قم در حال رفت و آمد بودم و شاگردی حوزه امام صادق(ع) را داشتم، شاید این فرصت باشد كه در ارشاد بتوانیم به اهل بیت(ع) و فرهنگ اسلامی خدمت كنیم، ما باید به خون شهداء احترام بگذاریم و هر مسؤولیتی باید با نگاه خدمت به دین باشد.

 

وزیر ارشاد افزود: مسؤولیت در این سمت سنگین‌تر است و ما نیازمند دعای شما هستیم، راه ما سنگین است و نیازمند دعای مراجع عظام و راهنمایی این عزیزان هستیم.

 

صالحی تأکید کرد: در وزارت ارشاد هشت حوزه فعالیت داریم که ابتدای آن حوزه دین است و سازمان اوقاف، حج و زیارت، قرآن و عترت، كانون فرهنگی هنری مساجد و بنیاد امام رضا(ع) در این راستا فعالیت می‌کنند حوزه دوم ما حوزه فرهنگ است که معاونت فرهنگی و هنری یعنی نشر و كتابت ادبیات، صنعت چاپ اقوام ایرانی، نهاد كتابخانه‌های عمومی، انجمن مفاخر فرهنگی شورای فرهنگ عمومی كشور و ... جزء آن هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: حوزه سوم ما سینما است، که شامل مركز رسانه‌های دیجیتال و بازی‌های رایانه‌ای پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات از حوزه‌های ارشاد در زمینه فعالیت سینما است، در رابطه با فعالیت ما در خارج از کشور هم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حال فعالیت است و ما همچنین حوزه حمایتی ارشاد از بیمه فعالان هنری و قرآنی برای اعضاء وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را داریم.

 

وزیر ارشاد ادامه داد: یكی دیگر از مجموعه‌های دیگر ما مجموعه‌های تک منظوره یا چندمنظوره هستند كه می‌توانند در میان عموم مردم كار كنند. ارشاد یک مجموعه بسیار متنوع است، ما پنج سازمان یا معاونت همراه در حوزه دین در وزارت ارشاد داریم. ما باور داریم که این هشت حوزه ارشاد دارای ظرفیت‌های زیادی است و ما باید از آنها نهایت استفاده را داشته باشیم.

 

صالحی عنوان کرد: آبروی ما از آبروی حوزه است و از اینکه بخواهد اتفاقی در این دوره بیفتد جلوگیری می‌کنیم، امروز مسؤولیت ما سنگین‌تر شده است و نیازمند همراهی بیشتر هستیم و ما درصددیم که نقطه اتصال دين و فرهنگ به همراه حوزه و روحانيت را داشته باشیم، ما در بخش نظرات و بخش عملياتي نيازمند كمک هستيم. حوزه و روحانیت اگر چيزی در زمينه فرهنگ مطالبه دارند بايد به ما بگويند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر چهارشنبه به منظور زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و دیدار با مراجع عظام تقلید وارد قم شد و مورد استقبال استاندار قم قرار گرفت.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش