در آستانه هفته دفاع مقدس دفتر سياسي حزب اعتماد ملي با صدور بيانيهاي از روزهاي جنگ گفت و از روزهاي پس از جنگ كه ايثارگران كنار گذاشته شدند گلايه كرد. اين حزب اما در پايان ابراز اميدواري كرد كه « جويندگان و صاحبان قدرت از استفاده ابزاري و بهرهگيري سياسي از اين دفاع مقدس دست بكشند و عرصه را براي حضور همه ايثار گران در همه عرصهها باز كنند.»
در متن اين بيانيه آمده است: «سي و هفت سال پيش در چنين ايامي رژيم بعثي صدام، به گمان پيروزي در اندك زمان، از زمين و هوا و دريا به كشور عزيزمان ايران كه كمتر از دو سال از استقرار نظام انقلابي جمهوري اسلامي در آن ميگذشت، حمله همهجانبه كرد و ملت عزيز ايران را به دفاع همهجانبه از كيان ارضي و اعتقادي و سياسي خود واداشت.
اختلافات ديرينه ميان دو كشور و نارساييهاي روانشناختي صدام حسين و توسعهطلبي بعثيهاي حاكم بر عراق، بستر مناسبي را براي امريكا و همدستان او فراهم ساخت كه به دنبال اقدامات مسلحانه و تجزيهطلبانه گروهكهاي ماركسيستي و مدعيان دروغين اسلام و مردم، سناريوي سرنگوني نظام انقلابي جمهوري اسلامي را با يك جنگ خارجي تكميل كنند.
اما اقتدار كاريزماتيك و ديني بينظير امام خميني (ره)، باورهاي ديني جامعه و روحيه انقلابي- اسلامي مردم مسلمان ايران آنچنان موجي از حضور و اعزام و فداكاري را در عرصههاي نبرد حق عليه باطل برانگيخت كه نتايج معكوس براي استكبار جهاني آغاز شد.
جنگ موجب همگرايي بيبديل در داخل، آزمودگي و ورزيدگي اقتصادي، نظامي و عرفاني نيروهاي سياسي و به ويژه نوجوانان و جوانان، حذف نيروهاي مخالف داخلي و پيدا شدن دست و نقش نهان كشورهاي استكباري به واسطه حمايت از صدام شد. »
در ادامه اين بيانيه تاكيد شده است: «رهبري اخلاقمدار و دينباورانه امام خميني (ره) آنچنان فضاي عرفاني و اعتقادي را در جبهههاي نبرد حاكم ساخت كه تمامي نيروها، فارغ از تفكرات جناحي، تمامي همت و عزم خود را براي دفاع از كشور و بالاتر از آن براي رسيدن به شهادت به كار ميگرفتند و در پشت جبهه نيز دولت اسلامي ـ مردمي ميرحسين موسوي، نخستوزير وقت كشور با تدبير و درايت و برنامهريزي دقيق به همراه همدلي مردم خوب ايران، حداكثر تداركات لازم را براي جبههها فراهم ميساخت. البته به ياد داريم كه معدود افرادي كه امروز جامه دفاع از رزمندگان را بر تن كردهاند، در آن هنگام با حضور در ستادهاي پشت جبهه در تلاش بودند كه خاك جبهه و جراحت و شهادت بر دامن آنان ننشيند.
هرچند اين جنگ به اعتراف سازمانهاي بينالمللي هزار ميليارد دلار خسارت مادي به كشورمان وارد ساخت و صدها هزار شهيد و مجروح و جانباز و اسير را بر ملت عزيز ايران تحميل كرد، اما وفاداري و فداكاري مردم عزيز ايران براي حراست از مرز و بوم اعتقادي، اخلاقي و ارضي نمادي از ايمان، شرف و غيرت را در تاريخ ايران و اسلام آفريد كه اسوه غيرتمندان جهان، ايران و تاريخ خواهد شد.»
همچنين در اين بيانيه تاكيد شده است: «ما ضمن اداي احترام به امام و همه شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان و خانوادههاي صبور و غيرتمند آنان، وظيفه خود ميدانيم كه پاسدار همان هويتي باشيم كه چنين سرمايهاي را براي ما خلق كرد، و از همه بازماندگان آن ايام بخواهيم كه به سهم خود در پاسداشت اين سرمايه بكوشند، و اما بيش از همه از رهبران و سياستمداران و فعالان سياسي متوقع باشيم كه نه در گفتار و شعار، بلكه در عمل و رفتار پاسدار ارزشها، هنجارها و نمادهاي آن ايام باشند.
طبيعي است كه مسوولان سياسي از صدر تا ذيل همه نهادها بيشترين نقش را در اين فرآيند خواهند داشت و اگر امروزه شاهد كمرنگ شدن ارزشهاي انساني ـ اسلامي و تضعيف هنجارهاي ارزشمند و تغيير نمادهاي اجتماعي هستيم، هيچ كس جز مديريت و مديران سياسي ـ حكومتي كشور مسوول آن نيستند، چرا كه به قول پيامبر بزرگ اسلام: هرگاه امرا و علماي امت فاسد شوند، مردم و جامعه نيز فاسد خواهند شد.»
حزب اعتماد ملي در اين بيانيه افزوده است: «متاسفانه پس از اندك مدتي از پايان جنگ، شاهد آن شديم كه بسياري از رزمندگان و جانبازان اين دفاع مقدس به نام دفاع از اسلام و... از امكان و فرصت حضور در بسياري از عرصههاي سياسي حذف شدهاند و عدهاي در مصادر امور قرار گرفتهاند كه غالبا در جبههها حضور جدي نداشتند كه اين امر مايه دلسردي ايثارگران شده است.
اميد داريم كه جويندگان و صاحبان قدرت از استفاده ابزاري و بهرهگيري سياسي از اين دفاع مقدس دست بكشند
و عرصه را براي حضور همه ايثار گران در همه عرصهها باز كنند، انشاءالله.»
هلال احمر متمايز از ساير نهادها
خودشان براي تامين نياز خيرخواهي و دگرخواهي است كه به اين جمعيت مراجعه ميكنند و اين امر مستلزم داشتن اعتماد كامل به آن است.
اكنون با يك انتخاب دو مرحلهاي مواجه هستيم در مرحله اول شوراي عالي جمعيت است كه بايد از ميان نامزدها دو نفر را برگزينند؛ دو نفري كه بيشترين انطباق را با شرايط پيشگفته داشته باشند. آنان بايد به كساني راي دهند كه اگر از خودشان بپرسيم بخواهيد ثروت خود را به هلال احمر هديه كنيد آيا حاضريد آن را در اختيار مديري كه راي ميدهيد قرار دهيد؟
هر راي در اين زمينه بايد متكي به يك وجدان آگاه و آسوده باشد. رايدهندگان نميتوانند بنا به توصيه اين و آن و سفارشهاي بيرون از هلال انتخاب كنند. مديريت هلال با مديريت يك سازمان دولتي متفاوت است. در مرحله دوم هم انتخاب آقاي رييسجمهور است كه نه تنها بايد خالي از شايبه روابط شخصي باشد بلكه فرد منتخب او بايد آن قدر امين و درستكار باشد كه وي هيچ گاه از انتصابش پشيمان نشود.
- 9
- 5