چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۲۳:۰۵ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۷۹۳
کتاب، شعر و ادب

تاکید بر فقدان کتاب‌خوانی در کشور

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,کتاب‌خوانی در کشور
وزیر آموزش و پرورش با بیان این‌که در جامعه فقدان کتاب‌خوانی و فرهنگ کتاب‌خوانی داریم، برای حرکت در مسیر کتاب‌خوانی ابراز امیدواری کرد.

به گزارش ایسنا، در آیین پایانی نخستین جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان که امروز (۱۰ اسفندماه) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد فخرالدین احمدی دانش‌آشتیانی گفت: امیدوارم این حرکت آغاز حرکتی باشد که ما در مدارسمان بحث کتاب‌خوانی و قصه‌گویی را اصل قرار دهیم.

 

در بخش دیگری از این مراسم علی‌اصغر سیدآبادی دبیر جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی گفت: فکر می‌کردیم ۵۰۰ باشگاه راه‌اندازی شود، اما اکنون بیش از ۲۰۰۰ هزار باشگاه و ۲۴۰۰۰ کودک در این طرح مشارکت کرده‌اند.

 

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتاب‌خوانی اظهار کرد: باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان قبل از هرچیز تمرینی است برای کار جمعی.

 

او افزود: من دوره راهنمایی یعنی ششم و هفتم الان را در یک مدرسه شبانه‌روزی درس خواندم. وقتی در شبانه‌روزی درس می‌خوانید، انگار عضو یک باشگاه هستید. شاید اولین باشگاه کتاب‌خوانی را در آن مدرسه تجربه کرده بودم، اما خوب که فکر می‌کنم، یادم می‌آید که چیزی شبیه باشگاه کتاب‌خوانی را در خانواده تجربه کرده‌ام.

 

سیدآبادی در ادامه گفت: پدربزرگی داشتم که سبیل های پرپشتی داشت و مردم روستای ما به آخر اسمش سبیلی چسبانده بودند.او اولین باشگاه کتاب‌خوانی را برای ما تشکیل داده بود و برای ما نوه‌هایش کتاب می‌خواند. کتاب‌هایی که او می‌خواند البته که کتاب کودک و نوجوان نبود، اما جذاب و هیجان‌انگیز بود. بعدها که دوباره سراغ آن کتاب‌ها رفتم دیدم که جذابیت در دور هم خواندن آن کتاب‌ها بود نه در خود کتاب‌ها. البته او قصه‌گوی خوبی هم بود و در همه قصه‌هایی که تعریف می‌کرد خودش قهرمان و شخصیت اصلی بود.

 

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: یک بار برای پسرم قصه‌ای درباره او گفتم. طبیعی است که مثل هر نویسنده‌ای حق داشتم در اندازه سبیل‌های پدربزرگم کمی اغراق کنم و کردم، اما پسرم هی حواسش از قصه‌ام پرت می‌شد و من مجبور می‌شدم برای جلب توجه او اندازه سبیل ها را گسترش بدهم و آن قدر اندازه سبیل های پدربزرگم گسترش یافت که مثل موکت جمع می‌شد تا مزاحم رفت و آمدش نشود. آن قصه به رمانی کودکانه تبدیل شد و ناخودآگاه کاری درباره کار جمعی است.

 

این نویسنده کودکان همچنین گفت: باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان قبل از هرچیز تمرینی است برای کارجمعی، کار جمعی که محورش کتاب است. هر باشگاه کتاب‌خوانی از دست کم ۱۲ کودک یا نوجوان تشکیل شده است که با حمایت یک هماهنگ‌کننده بزرگسال فعالیت می‌کند. اعضا در باشگاه‌های کتاب‌خوانی تمرین می‌کنند تا کتاب‌هایشان را مبادله کنند و آن‌ها با خریدن یک کتاب از کتاب‌فروشی، دست کم ۱۲ کتاب می‌توانند بخوانند. تاکید شده است که حتما از کتابفروشی کتاب بخرند و بعضی از بچه‌ها گفته‌اند که برای اولین بار رفته‌اند کتاب‌فروشی و کتاب غیردرسی خریده‌اند. آن‌ها درباره کتاب‌ها با هم گفت‌وگو کرده‌اند. پس از گفت‌وگو کتاب‌ها را داوری کرده‌اند. در طول گفت‌وگو و داوری هم شنیدن را تمرین کرده‌اند و هم استدلال کردن را. بعد برای نویسندگان کتاب‌ها نامه نوشته‌اند و درباره کتاب هایی که دوست داشته‌اند، فیلم‌های یک‌دقیقه‌ای ساخته‌اند.

 

دبیر جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی با بیان این‌که تعداد زیادی فیلم و نامه از شهرهای مختلف رسیده بود و وقتی گروه داوری این نامه ها را می‌خواندند و این فیلم را می‌دیدند، ذوق‌زده بودند تصریح کرد: امسال جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در ۱۵ شهر برگزار شد. ما دکمه‌ای در نیشابور پیدا کردیم و برای آن دکمه لباسی به این قشنگی دوختیم. منظور از دکمه طرح کتاب‌خوانی گروهی در دبستان فردوسی نیشابور بود و منظور از لباس هم باشگاه‌های کتابخوانی و این ما که می‌گویم تعداد زیادی هستیم؛ از همکارانمان در دفتر مطالعات و برنامه ریزی فرهنگی گرفته تا نویسندگان و مروجان کتاب‌خوانی که ما را یاری دادند و برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای تسهیل‌گران و هماهنگ‌کننده‌های باشگاه‌ها به این ۱۵ شهر سفر کردند و تا مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری شهرهای مختلف تا نهادهای غیردولتی تا معلمان و کتابداران و مربیان و همه کسانی که بی مزد و منت کنار بچه‌ها قرار گرفتند تا باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان تشکیل شوند.

 

سیدآبادی در ادامه افزود: ما وقتی این کار را پیشنهاد می‌دادیم خودمان هم چنین تصوری نداشتیم. جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی مثل گلوله کوچک برفی از کوه سرازیر شد و کم کم بزرگ و بزرگ‌تر شد. حالا نمی‌گویم بهمن شد، اما ان‌شاءالله خواهد شد. یک روز آقای صالحی معاون محترم امور فرهنگی که با حمایت ایشان این کار شروع شده بود، با نگرانی پرسید حواستان هست که این کار دارد خیلی بزرگ می‌شود؟ ما برای دلگرمی ایشان گفتیم بله! و خدا را شکر می گوییم که امروز در جلسه ای هستیم که وزرای بزرگوار آموزش و پرورش جناب آقای دکتر دانش آشتیانی و فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب آقای دکتر صالحی امیری و بسیاری از فرهیختگان و بزرگواران حضور دارند و ان‌شاءالله این حرکت را تایید می‌کنند.

 

 

 

 

  • 13
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش