شنبه ۰۹ فروردین ۱۴۰۴
۱۴:۰۰ - ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۴۹۲۹
کتاب، شعر و ادب

مرا نه شکوه است، نه گلایه؛

درباره احمدرضا احمدی

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,احمدرضا احمدی
احمدرضا احمدی از آخرین بازماندگان نسلی است که شعر نوین ایران را بنیان گذاشتند؛ با صدای جادویی‌اش و با کلمات عاشقانه‌اش…

احمدرضا احمدي ساعت ۱۲ ظهر روز دوشنبه ۳۰ ارديبشهت ۱۳۱۹ در کرمان متولد شد. پدرش کارمند وزارت دارايي بود و ۵ فرزند داشت که احمدرضا کوچک‌ترين آن‌ها بود. جد پدري‌اش ثقه الاسلام کرماني و جد مادري‌اش آقا شيخ محمود کرماني است. سال اول دبستان را در مدرسه کاوياني کرمان گذراند و در سال ۱۳۲۶ با خانواده به تهران کوچ کرد. در دبستان ادب و صفوي تهران دوران ابتدايي را به پايان برد و دوره‌ي دبيرستان را در دارالفنون تهران به‌ پايان رساند.

 

احمدي در سال ۱۳۴۳ به همراه نادر ابراهيمي، اسماعيل نوري‌علا، مهرداد صمدي، محمدعلي سپانلو، بهرام بيضايي، اکبر رادي و… گروه طرفه را با هدف دفاع از هنر موج نو تاسيس کرد. انتشار دو شماره از مجله‌ي طرفه و تعدادي کتاب در حوزه‌ي شعر و داستان از فعاليت‌هاي اين گروه است. احمدي در مهر ماه سال ۱۳۴۹ در کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان مشغول به کار شد. تا سال ۱۳۵۸ در سمت مدير توليد موسيقي براي صفحه و نوار ماند و از سال ۱۳۵۸ تا زمان بازنشستگي يعني سال ۱۳۷۳ در بخش انتشارات کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان به ويراستاري مشغول شد.

 

احمدرضا احمدي شاعري است که در تمام اين ۴۵ سال بي‌آنکه به جرياني بپيوندد يا شعرش را خرج چيزي جز شعر کند، منظم و پيوسته مشغول نوشتن بوده است. آشنايي عميق او با شعر و ادبيات کهن ايران و شعر نيما دستمايه‌اي شد تا حرکتي کاملاً متفاوت را در شعر معاصر آغاز و پي‌ريزي کند. از بيست سالگي به طور جدي به سرودن شعر مشغول بود. نخستين مجموعه شعرش با عنوان «طرح» در سال ۱۳۴۰ منتشر شد که توجه بسياري از شاعران و منتقدان دهه‌ي ۴۰ را جلب کرد. در سال ۱۳۷۸ سومين جايزه شعر خبرنگاران با مراسمي متفاوت و خصوصي در خانه‌ي احمدرضا احمدي برگزار شد. همان سال کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان در مراسم بزرگداشت احمدرضا احمدي، تنديس مداد پرنده را به او اهدا کرد.

 

در سال ۱۳۸۵ احمدي به عنوان شاعر برگزيده‌ي، پنجمين دوره اهداي «جايزه شعر بيژن جلالي» انتخاب شد.

 

احمدرضا احمدي در سال ۱۳۸۸ نامزد دريافت جايزه هانس کريستين اندرسن شد. در جايي احمدرضا احمدي اين‌طور گفته است: «من از اول نميخواستم که شعر شعارگونه و سياسي بگويم؛ اما هميشه با دردسر روبه‌رو مي‌شدم؛ يک روز مرا مسخره مي‌کردند که شعر من شعر کاهلان است و روز ديگر ساواک من را دستگير ميکرد. شعر من درد من است، زندگي من است و به مرور با گذر عمرم پخته‌تر شده است. من معتقدم شاعر متکي به حافظه و خاطره‌هايش است.

 

احمد پوری

نویسنده

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,احمدرضا احمدی

 

دوره‌اي در روسيه شاعراني بودند که از سمبوليسم در شعر روسيه به ستوه آمده بودند و مي‌خواستند وقتي در شعري از گل سرخ حرف مي‌زنند، منظورشان همان گل سرخ باشد؛ جرياني که در شعر احمدرضا احمدي هم شاهدش هستيم. اما تمام شاعران منسوب به اين جريان جز آخماتوا خود را درگير بازي‌هاي ديگر کردند و شعرشان شکل ديگري گرفت. احمدرضا احمدي هم همچون آخماتوا توانست به جريان شعري که به آن معتقد بود و پايه‌هاي آن را گذاشت، وفادار بماند. او راه شعري خود را به مرور در جريان زمان هموار کرد. احمدي با پايداري که از خود در شعرش نشان داده هرگز نمي‌تواند از شعرش جدا باشد.

 

مسعود کیمیایی

فیلم ساز

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,احمدرضا احمدی

 

احمدرضا از همان اول آرتيست بود، ديوانه بود. پريشاني داشت که من دوستاش داشتم. او غيرقابل مهار بود. اگر به شعرش نگاه کنيم او در شعر حتي نگاهي به شاعران اطراف خود نداشت. تمام روز براي خودش مي‌خواند و براي خودش جور ديگري مي‌تاخت. احمدرضا فيلم بازي کرد و خيلي هم موفق بود. او هر کاري که مي‌کند خوب است. او در خلوت‌اش مي‌نشيند و شعر مينويسد. او گاهي خيلي بازيگوش يا تلخ ميشود و همينجور سر مي‌رود و در قالب نمي‌گنجد، او در تمام اين سال‌ها خيلي جرئت داشته و اسب خودش را تازانده.

 

آیدین آغداشلو

نقاش

 

اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,کتاب و ادبیات,احمدرضا احمدی

 

احمدرضا شاعري بي حد و حصر است که به وظيفه‌ي خودش عمل مي‌کند و اين انجام وظيفه چندان با جريان روشنفکري ما سازگار نيست. او با روحيه‌ي جواني که داشته لحظه به لحظه راهش را گشوده و به پيش رفته و به دليل اينکه هرگز اهل معامله نشد، مانند هر هنرمند پيشتاز و گستاخي پيشرفت کرد. شعر احمدرضا و سعدي کتاب‌هاي باليني من هستند.

 

 

 

digikala.com
  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش