جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۲۲ - ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۳۳۹۹
میراث فرهنگی و صنایع دستی

وزیر میراث فرهنگی: گزارش شده بود گنجینه ای وجود دارد که می تواند جمهوری اسلامی را نجات بدهد

عزت‌الله ضرغامی,وزیر میراث‌فرهنگی
عزت‌الله ضرغامی از ارائه گزارش به رییس‌جمهور برای رفع محدودیت‌های یگان حفاظت میراث فرهنگی و موافقت ریاست جمهوری با حل مشکل پرداخت حقوق کارکنان پایگاه‌های میراث فرهنگی خبر داد و از گزارش‌های برخی مسؤولان و نمایندگان مجلس درباره گنج و گنج‌یابی سخن گفت.

به گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پنجمین گردهمایی فرماندهان و مدیران پایگاه‌های یگان حفاظت میراث فرهنگی، با بیان این‌که جدی‌ترین وظیفه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حفاظت از میراث فرهنگی است و ماموریت میراث فرهنگی حاکم بر سایر ماموریت‌های وزارتخانه است، به نقش کلیدی یگان حفاظت اشاره کرد و افزود: در این حوزه عدد و رقم معنا ندارد، گنجینه‌ای که در اختیار ما است بی‌انتهاست و عزیزان یگان حفاظت و همه ما از گنجینه ارزشمندی محفاظت می‌کنیم که تعیین عدد و رقم برای آن معنا ندارد.

ضرغامی با اشاره به برخی محدودیت‌های یگان حفاظت میراث فرهنگی، اظهار کرد:‌ ماموران یگان برای انجام ماموریت‌های خود به ابزار نیاز دارند، درحالی‌که از حداقل ابزار محروم‌اند. در این‌باره آسیب‌شناسی صورت گرفته و حداقل نیازهای یگان حفاظت برای انجام ماموریت‌ها در قالب نامه‌ای به رییس‌جمهور به زودی گزارش می‌شود. این ابزار از نیروی انسانی و خودرو گرفته تا تجهیزات و امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و بعضی اختیارات قانونی است که همه آن‌ها جمع‌بندی شده است و سعی می‌کنیم به تدریج آن‌ها را رفع کنیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: در قانون وزارت میراث فرهنگی که مراحل پایانی را طی می‌کند، بند مشروحی درباره یگان حفاظت میراث فرهنگی به عنوان ضابط قضایی آورده شده است، محدودیت و مشکلی که یگان همیشه با آن در برخورد با تخلفات مواجه بود و فرمانده فراجا هم در حاشیه این برنامه در جمع خبرنگاران از پذیرش و آموزش یگان به عنوان ضابط خبر داد.

او در ادامه خطاب به فرماندهان یگان حفاظت گفت: بخش مهمی از کار ما حفاظت در حوزه "سخت" است، اما بخش زیادی از حفاظت ما در حوزه نرم تعریف می‌شود. این موضوع را جدی بگیرید و راه‌های نرفته را امتحان کنید. باید توجه کرد که بیشتر نیروهای ما افراد رسمی نیستند، آحاد مردم نیروهای ما هستند. در واقع ما به اندازه آحاد مردم ایران نیروی محافظ میراث فرهنگی داریم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به گستردگی میراث فرهنگی در سراسر کشور افزود: وجود ۳۵ هزار اثر تاریخی ملی در کشور شوخی نیست. در سفر استانیِ اخیر ریاست‌جمهوری که به ماکو رفته بود، یک پل تاریخی را دیدم که درحال تخریب بود، می‌گفتند به دوره صفوی مربوط می‌شود، گفتم وقتی اعتبار حفاظت و مرمت از این اثر هنوز نیامده است، حداقل یک تابلو معرفی بزنید که مشخص شود این پل تاریخی و مربوط به چه دوره‌ای است. زباله‌های پایین‌دست آن را جمع کنید و تا زمانی که اعتبار برسد از روی آن رفت‌وآمد نکنید. آنقدر مسأله در ماکو بود که کسی به این پل تاریخی توجه نمی‌کرد، درحالی‌که این پل یکی از آن ۳۵ هزار اثر ملی شناسایی‌شده است.

او ضرورت راه‌اندازی سامانه‌ای مردمی برای جلب حمایت و دریافت اطلاعات و گزارش‌های مردمی را به یگان حفاظت یادآور شد و گفت: این سامانه در بخش گردشگری راه‌اندازی شده و نتیجه‌بخش بوده است. امیدوارم این شماره تماس و ارتباط مردمی سریع‌تر در حوزه میراث فرهنگی راه‌اندازی شود. هرچند فعلا فضای مجازی مثل موهبت الهی برای ما است که با انگیزه اطلاع‌رسانی می‌کند، ‌ حال ممکن است گزارش‌های اشتباهی هم بدهند، اما تحقیق می‌شود.  

ضرغامی همچنین به کمبود منابع مالی برای حفاظت از میراث فرهنگی، شاره کرد و افزود: البته اعتبارات دوبرابر شده و اساسنامه صندوق هم برای جلب اهدایی‌ها و هبه مردمی در هیأت دولت تصویب شده است و از دولت جای تشکر دارد؛ چرا که نظام اداری مثل بختک می‌ماند و بحث‌هایی هم در دولت درباره بخش‌هایی از این مصوبه مطرح شد، ‌ اما با پیگیری رفع ابهام شد. یکی از مفاد این مصوبه، مشارکت مردمی به صورت هبه و اهدای کمک است که لکنون کلیت مصوبه به شورای نگهبان رسیده و ایرادهایی هم آنجا وارد کرده‌اند که البته به این بخش برنمی‌گردد و جای نگرانی هم ندارد و فکر می‌کنیم از مرحله شورای نگهبان هم با موفقیت گذر کند.

حل مشکل حقوق کارگران پایگاه‌ها با دستور رییس‌جمهور

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره مرمت‌های نیز اظهار کرد: خیلی از مشکلات را می‌توان با صدور مجوزهای محلی و منطقه‌ای حل کرد. البته که مسأله مرمت حساس است و به کارشناسی نیاز دارد، اما مرمت را می‌توان در دو لایه تعریف کرد، یک لایه مرمت در بناهایی مثل تخت جمشید است که از نزدیک آن را دیدم و اتفاقا در روز بازدید مرمتگران تخت جمشید می‌گفتند که دو ماه حقوق نگرفته‌اند و خوشبختانه با دستور رییس‌جمهور مشکل پرداخت حقوق همکاران پایگاه‌ها حل می‌شود.

او اضافه کرد: توجه شود که همه مرمت‌ها از جنس تخت جمشید نیست، وقتی بنایی بر اثر فرسایش درحال نابودی است می‌توان از نیروهای مردمی، علاقه‌مندان، بسیج و تشکل‌های مساجد کمک گرفت تا مانع از تخریب این دسته از بناها شد. حداقل جلو فرسایش بیشتر را گرفت. گاهی پیش آمده که از ترس این‌که بنا تغییر هویت بدهد، به آن دست نمی‌زنند.

ضرغامی همچنین از یگان حفاظت خواست برای حفاظت از ۳۵ هزار اثر ملی که هنوز بسیاری از آن‌ها شناسنامه ندارند، برنامه داشته باشد و سامانه ارتباط مردمی تشکیل دهد.

ماجرای گنج حضرت سلیمان و گورستان یهودی‌ها

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از سخنانش به گزارش‌ها و ادعاهای مربوط به گنج  که از سوی برخی شخصیت‌های سیاسی در اختیار او قرار می‌گیرد، ‌ اشاره کرد و با بیان این‌که این صحبت‌ها نمی‌تواند و نباید محرمانه باشد و هر چه مردم درباره میراث فرهنگی بیشتر اطلاعات داشته باشند، از آن بهتر محافظت می‌کنند، گفت:  گزارش شده بود که مثلا گنجینه حضرت سلیمان در فلان روستا وجود دارد و اگر حفاری نکنید به دست نااهلش می‌افتد و با این گنجینه می‌توانید جمهوری اسلامی را نجات بدهید، ما هم مجبوریم مطالعه اولیه و تحقیق میدانی انجام دهیم. اتفاقا همه پروژه‌هایی که گزارش داده‌اند مشابه هم بوده است، یک شخصیت سیاسی مورد اعتماد بنده زنگ می‌زند که گنجینه‌ای پیدا شده است و ما مجبوریم تحقیق میدانی کنیم و بعد اطلاع‌رسانی کنیم.

او سپس از یکی از شخصیت‌های دولت نام برد که این گزارش‌ها را بارها به وزارت میراث فرهنگی داده است و افزود:‌ یکی از سیاسیون که ارتباط گرفتن با ایشان هم بسیار سخت است، چند بار به بنده گزارش دادند که بنا بر گزارش‌های یک زمین‌شناس معروف، در فلان نقطه گنجینه‌ای وجود دارد، ما هم تحقیق میدانی را آغاز کردیم چندین متر آن منطقه را به پایین و چپ و راست حفاری کردیم و آخر سر اعلام کردم که می‌خواهیم دستور توقف بدهیم، چون چیزی پیدا نشده است.

ضرغامی بیان کرد: ما همه نوع گزارشی داریم، بعضی‌ها به صراحت می‌گویند ثروت‌هایی وجود دارد، اما به درون سیستم خود اعتماد نکنید، جریان‌های فاسدی هستند که به محض اطلاع یافتن سراغ آن می‌روند، محرمانه اقدام کنید، ولی به آن‌ها هم ثابت کردیم که این‌گونه نیست. از روز اولی که به این وزارتخانه آمدم شورای سه نفره‌ای از معاون اداره مالی، مسول حراست و یگان حفاظت تشکیل دادم و تاکید کردم که حفاظت موزه‌ها و بناهای تاریخی مهم است. اطلاع‌رسانی هم نکردم. هر کجا می‌روم این کار در اولویت است.

وزیر میراث فرهنگی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به گزارش یکی از نمایندگان مجلس درباره گنج‌یابی‌ها اشاره کرد و گفت: نماینده جامعه کلیمیان در مجلس در دیداری که با ما داشت تنها درخواست خود را حفاظت از قبرستان یهودیان مطرح کرد. ایشان می‌گفت، این گورستان متروکه شده ولی برخی بر این باورند که اموات ما را با طلا و جواهر دفن کرده‌اند و این قبرستان را شخم زده‌اند. درخواست کرد فنس بکشیم، گفتم ما حتی بودجه این کار را نداریم، اما قرار شد یگان حفاظت از این گورستان بازدید داشته باشد و با هر کسی که زمین را آنجا می‌کَنَد، برخورد کند تا فضای این گورستان برای حفاران ناامن شود.  

ضرغامی سپس از یگان حفاظت به خاطر برخورد خوب با گردشگران داخلی و خارجی قدردانی کرد و خواست که این رفتار به عنوان یک مزیت ادامه پیدا کند.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
گنج نجات بخش مردم ایران فرزندان آن هستند که در سراسر دنیا پراکنده شده اند. این را نمی فهمید
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش