شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۷:۳۰ - ۱۹ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۵۱۷۶
میراث فرهنگی و صنایع دستی

در نشست خبری مونسان و طالبیان مطرح شد؛

ایجاد سازه‌های حفاظتی در عرصه بنای تاریخی به قصد پژوهش هیچ اشکالی ندارد / پنج میلیون بازاریاب ایرانی در سطح جهان داریم

مونسان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
پاسخ طالبیان به منتقدان ساخت سازه‌ در عرصه تل آجری تخت جمشید: ساخت سایت موزه در تل آجری صد در صد قانونی است. باید توجه داشت که کاوش‌های گسترده مثل تل آجری اگر حفاظت نشوند راه برای قاچاق آثار تاریخی آن باز می‌شود.

به گزارش  ایلنا، نشست خبری علی اصغر مونسان (معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری) با موضوع تشریح وضعیت موجود، ارائه گزارش عملکرد صد روزه و ترسیم چشم‌انداز آینده حوزه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در عرصه داخلی و بین‌المللی روز یکشنبه ۱۹ آذر با حضور محمدحسن طالبیان (معاون سازمان میراث فرهنگی) برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست علی اصغر مونسان گفت: سال آینده امیدواریم که در حوزه ایجاد شغل بتوانیم نقش موثری داشته باشیم. خوشبختانه با تلاش همکاران ما در معاونت میراث فرهنگی موفق شدیم که چوگان و کمانچه را به ثبت جهانی و به تایید یونسکو برسانیم. ما چوگان را به صورت سهمیه ملی و کمانچه را به صورت مشترک با آذربایجان به ثبت رساندیم. در این مورد کشورهای ارمنستان و آذربایجان مدعیان جدی ایران محسوب می‌شدند. در حال حاضر مساله ثبت جهانی راه‌آ‌هن کشور مطرح است که امیدواریم آن را نیز به ثبت جهانی برسانیم.

 

وی ادامه داد: در این مدت ۲۰ اثر طبیعی، ۱۸۳ اثر منقول، ۱۰۰ اثر غیرمنقول و ۱۰۵ اثر ناملموس را به ثبت ملی رسانده‌ایم. سازمان میراث فرهنگی در حفظ و نگهداری ۸۰ اثر تاریخی نقش موثری داشته است. در این خصوص ما هم باید بتوانیم منابع لازم برای تملک اراضی این آثار تاریخی را به دست بیاوریم. ۷۰۰ بنای تاریخی در دست مرمت است که به زودی به اتمام خواهد رسید.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی در خصوص ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران گفت: در تلاشیم که جنگل‌های ارسباران واقع در شمال کشور را به ثبت جهانی برسانیم و در صورت موفقیت در این امر این جنگل‌ها دومین اثر طبیعی ایران بعد از بیابان‌های لوت خواهد بود که به ثبت جهانی رسیده است.

 

وی در خصوص معاونت صنایع دستی گفت: اعتقاد داریم که این معاونت می‌تواند با حداقل‌ها، زمینه‌های شغلی بسیاری را ایجاد کند در حال حاضر ۳۷ هزار شغل سازماندهی شده است و در سال آینده انشاالله این رقم به ۷۰ هزار خواهد رسید. سازمان میراث فرهنگی امسال ۱۳ نمایشگاه داخلی و ۱۴ نمایشگاه خارجی در حوزه صنایع دستی برگزار کرد.

 

وی اظهار داشت: دو شهر مریوان و شهر سیرجان به ثبت جهانی رسید. ایران اولین کشوری است که در ثبت جهانی شهرهای خود پیشگام است. تا چندی پیش چین رتبه اول داشت و حالا ما جایگاه نخست را تصاحب کرده‌ایم.

 

مونسان درخصوص وضعیت نامطلوب زیرساخت‌های میراث فرهنگی و گردشگری کشور خاطرنشان کرد: ما در زمینه توسعه زیرساخت‌ها هنوز خیلی عقب هستیم. در این زمینه جای کار بسیار دارد تا بتوانیم این زیرساخت‌ها را به حد مطلوبی برسانیم. در حدود ۱۷ هزار پروژه در حال ساخت در بخش گردشگری داریم. امسال سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به چهار پروژه تاسیسات گردشگری در استان‌های خراسان رضوی، قم، تهران و خوزستان تخصیص داده شد. یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی قرار است که به سازمان میراث فرهنگی با نرخ پایین شش درصد اعتبار تعلق بگیرد. ۲۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با نرخ شش درصد به سازمان میراث فرهنگی تعلق خواهد گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه تبریز در سال ۲۰۱۸ به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام انتخاب شده، گفت: افتتاحیه و شروع این جشن در فروردین ۱۳۹۷ با حضور رئیس جمهور خواهد بود.

 

مونسان گفت: ما در بخش پروژه‌های گردشگری ۶۲۶ پروژه در دست اجرا داریم که تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در بخش روستایی و مناطق عشایری حدود ۴۳۰ پروژه در حال اجرا یا تصویب طرح هستند و آنها نیز حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند. در حوزه گردشگری خارجی به ازای هر گردشگر بین ۱۵۰۰ تا ۱۲۰۰ دلار درآمد ارزی به کشور وارد می‌شود و هر شش گردشگر خارجی یک شغل ایجاد می‌کند. طبق برنامه سه ساله حدود ۲۰ میلیون گردشگر برای ورود به کشور برنامه‌ریزی  شده است ولی در حال حاضر رقم اصلی فاصله زیادی تا این عدد دارد.

 

مونسان با اشاره به مبحثی تحت عنوان گردشگری حلال گفت: باید با توجه به جمعیت زیاد مسلمانان در جهان بیشترین جذب گردشگر را از سوی کشورهای مسلمان پیرامونی که جمعیت بسیاری دارند، داشته باشیم و اولویت اصلی ما این کشورها هستند. ما در بحث معرفی، بازاریابی و تبلیغات گردشگری هم در داخل و هم خارج کشور باید قوی‌تر عمل کنیم و هنوز در این زمینه به حد مطلوبی نرسیده‌ایم. ما از ایرانیان مقیم خارج کشور به عنوان بازاریاب استفاده می‌کنیم و بسته‌های تشویقی‌ای را در نظر گرفته‌ایم که به ازای هر پنج توریست خارجی که از طریق آنها به کشور وارد می‌شود یک سفر رایگان به ایران به آنها تعلق می‌گیرد و آنها می‌توانند این بسته‌ها را به افراد دیگر خانواده‌شان نیز اهدا کنند.

 

.وی افزود: در حال حاضر ما پنج میلیون ایرانی را به عنوان بازاریاب در سطح جهان داریم. در همین زمینه با شرکت هواپیمایی کوکریش صحبتی داشتیم و مقرر شد که پنج شهر ایران توسط این آژانس هواپیمایی به سراسر دنیا معرفی و تبلیغ شود.

 

در ادامه این نشست رئیس سازمان و معاون وی به سوال‌های خبرنگاران پاسخ دادند.

 

مونسان در پاسخ به این سوال که چه اقدامی برای تخریب چند بنای تاریخی در این روزها و تحت خطر بودن آنها ترتیب دیده است، گفت: ابلاغیه‌ای از سوی رئیس جمهور به سازمان میراث فرهنگی نوشته شده و از ما خواسته شده است که خلاءهای موجود در حفاظت آثار تاریخی کشور را پر کنید.

 

طالبیان (معاون میراث فرهنگی) نیز در ادامه و در پاسخ به سوالی درباره تخریب چند بنای تاریخی، گفت: در خصوص کافه نادری جمعه‌ای که گذشت من با مدیرکل میراث تهران صحبت کردم و خودم نیز به بنا سر زدم. در خصوص کافه نادری بحث ما حفظ کلیت این کافه است. اگر هم زمانی قرار به فروش این کافه باشد باید طبق شرایط ثبتی میراث فرهنگی عمل شود و بنا تحت تملک هر کسی که باشد سلامت آن باید حفظ شود. همچنین در خصوص خانه تاریخی نائل نیز باید گفت که با توجه به تعدد بناهای تاریخی در اصفهان باید اذعان کرد که یگان ما آنقدر نیرو ندارد تا به تک تک بناها سرکشی کند. باید نیروهای دیگری نیر به کمک یگان ما بیایند. ما بعد از تخریب خانه نائل دو گروه را برای بررسی به آنجا فرستادیم. یکی گروه فنی بود که برای بررسی بنا اعزام شد و دیگری گروه بازرسی حقوقی بود که آنها وظیفه دارند گزارش کنند که آیا از داخل میراث هم در این تخریب نقش داشتند یا نه؟ هنوز اقدامات آنها ادامه دارد ولی سرنخ‌هایی پیدا شده و دوربین‌های اطراف نیز تصاویری را گرفته‌اند که به زودی حکم قطعی اعلام خواهد شد. یک گروه مرمت هم وارد شده‌اند تا بنا را عین به عین بازسازی کنند.

 

معاون سازمان میراث فرهنگی در پاسخ به این سوال که ساخت سازه‌های عظیم روی عرصه درجه یک تخت جمشید و در حوزه تل آجری خلاف قانون خود سازمان میراث فرهنگی است، گفت: تمام سازه‌های حفاظتی که در بناهای مختلف تاریخی ایجاد شده در عرصه بنا هستند. سازه حفاظتی باید در داخل عرصه باشد تا بتوانند از بنا مراقبت کنند. در قانون نیز آمده که هر گونه تعدی به عرصه درجه یک بناهای جهانی خلاف مقررات است اما این قانون مشمول کاوش، پژوهش و معرفی بنا نمی‌شود و اگر قصدی برای این کار باشد هیچ اشکالی ندارد که روی عرصه بنا نیز سازه‌هایی استوار شود. از این حیث ساخت سایت موزه در تل آجری صد در صد قانونی است باید توجه داشت که کاوش‌های گسترده مثل تل آجری اگر حفاظت نشوند راه برای قاچاق آثار تاریخی آن باز می‌شود.

 

علی اصغر مونسان نیز در ادامه در خصوص حجم بالای سفر گردشگر ایرانی به خارج کشور گفت: تعداد خروجی گردشگران از ایران خیلی بیشتر از ورودی گردشگران به ایران است. ما به دلیل کمبود اعتباراتمان هنوز نتوانسته‌ایم داشته‌هایمان را در سطح بین‌المللی معرفی کنیم. در همین راه نخستین هدف ما کشورهای همسایه هستند و باید در وهله اول پای گردشگران همسایه را به داخل ایران باز کنیم. ما دو برابر تورهای ورودی تور خروجی داریم. بانک‌های عامل ما نتوانسته‌اند در این زمینه به خوبی عمل کنند و ما قصد داریم آن دسته از بانک‌های عاملی که عملکرد خوبی نداشته‌اند را با بانک‌های دیگری جایگزین کنیم. صندوق توسعه ملی در سال ۹۶ تعامل خوبی با سازمان میراث فرهنگی داشته است و ۳۰۰ میلیارد تومان از منابع این صندوق به تاسیسات اقامتی اختصاص داده شد.

 

سپس طالبیان در خصوص ثبت میراث ناملموس ایران در عرصه بین‌المللی گفت: هر کشوری در ثبت میراث ناملموس خود یک در میان سهمیه ملی دارد جمهوری اسلامی این زمینه خیلی خوب عمل کرده است. ما امسال قصد داشتیم که ساز عود را با کشورهای عربی که آنها هم بسیار خواهان همکاری با ما بودند به ثبت جهانی برسانیم ولی به دلیل زاویه‌های شدید سیاسی آنها از این همکاری پرهیز کردند. در نتیجه باید عود را به صورت ملی معرفی می‌کردیم و چون در سال ۲۰۱۸ سهمیه ملی نداشتیم؛ از ثبت آن باز ماندیم.

 

طالبیان درخصوص ثبت آثار ناملموس در سال ۲۰۱۹ افزود: تا پایان امسال ما یلدا، عود و بادگیر را به یونسکو معرفی خواهیم کرد همچنین چند مورد مشترک مثل کاشی، تزئینات معماری، آیینه کاری و چند مورد دیگر را نیز برای سال ۲۰۱۹ درنظر گرفته‌ایم. اینکه در سال ۲۰۱۸ اثری را معرفی نکردیم به همین دلیل بود که امسال سهمیه ملی نداریم و کشورهای عربی نیز نپذیرفتند که اثر مشترکی را به ثبت برسانیم البته ما سعی داریم که پرونده‌های مشترکمان را بیشتر کنیم چراکه این مشترکات صلح و دوستی با خود به همراه دارد.

 

محمدحسن طالبیان در پاسخ به این سوال که در چند سفر کاری خارج از کشور خانواده‌اش نیز حضور داشتند، پاسخ داد: اینکه خانواده یک فرد با هزینه خودش به یک سفر کاری برود موضوعی نبوده که در شبکه‌های مجازی دست به دست بچرخد و این اقدام نیز اصلا درست نبوده است. در این نشست‌های بین‌المللی افرادی می‌توانند به عنوان ابزرو حضور داشته باشند و حضورشان نیز کاملا آزاد است متاسفانه افرادی پیدا می‌شوند که هر جور دلشان می‌خواهد می‌نویسند. من در پی این بودم شکایتی تنظیم کنم ولی با توجه به اینکه روابط عمومی سازمان از من خواست که این کار را انجام ندهم؛ من نیز از انجام آن صرف‌نظر کردم.

 

 

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه

انواع ضرب المثل درباره امانت داری ضرب المثل ها ابزار ارزشمندی برای انتقال مفاهیم مهم اجتماعی و اخلاقی به نسل های بعدی هستند. انواع ضرب المثل درباره امانت داری نیز از این قاعده مستثنی نیستند و طی قرن ها، اهمیت حفظ امانت و درستی در روابط انسانی را به ما گوشزد کرده اند.

...[ادامه]
ویژه سرپوش