جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۲۵ - ۱۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۴۳۸۵
میراث فرهنگی و صنایع دستی

علی‌اصغر مونسان:۴ مصوبه‌ای که شاید نجات دهد

علی اصغر مونسان,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,میراث فرهنگی
معاون رییس‌جمهور از چهار تصویب‌نامه برای پیشرفت پروژه‌های گردشگری و صنایع دستی، اشتغال‌زایی و درآمدزایی از طریق آن‌ها و همچنین حفاظت و احیای آثار تاریخی خبر داد و اعلام کرد: با موافقت وزیر صنعت از این پس پروژه‌های گردشگری و صنایع دستی از ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار مصوبه «حمایت و پشتیبانی از تولید و اشتغال» سهم می‌برد.

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر مونسان در نشستی که شنبه ۱۶ دی‌ماه در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به بهانه اعلام این چهار تصویب‌نامه برگزار شد، گفت: هیأت دولت در سال ۹۵ برای حمایت و پشتیبانی از تولید و اشتغال اعتباری را به مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفت و به همین منظور سامانه‌ای را طراحی کرد که پروژه‌ها در آن ثبت می‌شدند. تاکنون فقط طرح‌های صنعت و کشاورزی امکان ثبت در این سامانه را داشتند که پس از دو سال پیگیری سرانجام با موافقت وزیر صنعت، بخش گردشگری نیز مورد پذیرش برای ثبت در این سامانه و دریافت سهمی از آن اعتبارات قرار گرفت.

 

به گفته او از جمله مزایای پیوستن پروژه‌های گردشگری به سامانه «بهین‌یاب» عدم مراجعه سرمایه‌گذاران به تهران و نیاز نداشتن به سپرده است، ضمن آنکه سرمایه‌گذارانی که پیش‌تر از منابع دیگر تسهیلات دریافت کرده‌اند نیز می‌توانند برای اتمام پروژه‌ها و سرمایه در گردش از این محل تسهیلاتی بگیرند.

 

سعید اوحدی ـ معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ نیز در تکمیل این توضیحات اظهار کرد: با توجه به این مصوبه، ۷۵۰ طرح گردشگری که بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند با دریافت این تسهیلات در یک و نیم سال آینده به بهره‌برداری خواهند رسید و دست‌کم برای ۳۰ هزار نفر شغل ایجاد خواهد شد.

 

بولدوزرهای شهرداری‌ها خاموش می‌شود؟

مونسان در ادامه به مصوبه دیگر دولت برای ساماندهی بافت‌ها و بناهای تاریخی اشاره کرد و افزود: خوشبختانه این طرح با پیشنهاد کمیسیون کلان شهرها در هیأت دولت مطرح شد که به شهرداران اجازه داده می‌شود؛ با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در زمینه شناسایی اماکن تاریخی، بناهای میراث فرهنگی واقع در محدوده و حریم شهرها برای تملک، بهره‌برداری و مرمت در چارچوب ضوابط این سازمان همکاری داشته باشد.

 

وی یادآور شد: حجم آثار تاریخی در کشور به حدی زیاد است که اعتبارات این سازمان به تنهایی جوابگوی همه آن‌ها نیست. بنابراین با کمک شهرداری‌ها می‌توانیم به حفظ و مرمت این آثار کمک کنیم.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین متذکر شد: شهرداران طرح مربوط به بناهای تاریخی شناسایی شده در حریم و محدوده شهرها را نخست باید به تأیید این سازمان برسانند و با رعایت قوانین مربوطه، تملک، احیا و مرمت را انجام دهند.

 

او ادامه داد: در بخش دیگر این لایحه آمده است که سازمان می‌تواند در واگذاری بناهای تاریخی با اولویت به شهرداران، اقدام کند.

 

مونسان همچنین گفت: این تصویب‌نامه دولت، شورای شهر را نیز موظف می‌کند با رعایت قوانین مربوطه درصدی از اعتبارات مربوط به شهر را در اختیار شهرداری‌ها قرار دهد تا برای حفاظت، مرمت و احیای این آثار اقدام کند.

 

وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه ضمانت اجرایی این تصویب‌نامه دولت چیست آن هم در شرایطی که هم اکنون شهرداری‌ها بنا به اظهارات خودشان بیشتر به تخریب‌کننده آثار تاریخی شهره هستند تا حامی و حافظ آن‌ها، همانند اتفاقی که هم اکنون در شهر مشهد با وجود ابلاغ ضوابط بافت تاریخی اطراف حرم امام رضا (ع) رخ داده و یا در شهر یزد که حتی پس از ثبت جهانی بدون ممانعت شهرداری، برخی بناها تخریب شد و اتفاقات مشابهی در تهران و اصفهان افتاد، گفت: نگاه شهرداری‌ها خیلی تغییر کرده، شاید در سنوات گذشته به واسطه پروژه‌های عمرانی فکر می‌کردند باید آثار تاریخی را تخریب کنند، اما اکنون این طور نیست. خیلی از شهرداران متوجه‌اند که آثار تاریخی هویت فرهنگی شهر است و باید آن را پاس داشت.

 

او معتقد است: نگاه تخریب تغییر کرده و کمتر جایی است که مورد بی‌توجهی شهرداران قرار گرفته باشد.

 

مونسان اضافه کرد: در این قانون دائما اشاره شده که شهرداران با رعایت ضوابط سازمان میراث فرهنگی باید اقدام کنند، برای همین قرار است در ذیل این مصوبه آیین‌نامه اجرایی با مشارکت وزارت کشور تنظیم شود که هر گونه تملک، ترمیم، حفاظت و احیا با ضوابط معاونت میراث فرهنگی این سازمان باشد.

 

۲۴۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال از گردشگری و صنایع دستی

معاون رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به طرح اشتغال‌زایی در صنایع دستی و گردشگری اشاره کرد و یادآور شد: در قانون حمایت از اشتغال روستایی که بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت در اختیار قرار داده شده است که گردشگری و صنایع دستی نزدیک به ۲۴۰۰ میلیارد تومان سهم خواهند برد و این اعتبار از طریق برش استانی توزیع خواهد شد که امیدواریم در سال آینده شاهد رونق اشتغال در روستاها از این طریق باشیم.

 

مونسان همچنین به مصوبه دیگری اشاره کرد و افزود: آیین‌نامه اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۶ به سازمان برنامه و بودجه اجازه داده تا سقف هشت هزار میلیارد ریال برای تولید و اشتغال با اولویت جوانان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی برای کارآفرینی هزینه کند که براساس ردیف هشت جدول توزیع اعتبارات بخشی از این اعتبار به گردشگری اختصاص خواهد یافت.

 

به گفته او، این اعتبار به واحدهای کوچکی اختصاص می‌یابد تا از این طریق پروژه را به سرانجام برسانند. در حال حاضر ۱۷۰۰ پروژه در کشور در دست اجراست که حدود ۸۰ درصد آن‌ها ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند. امیدواریم با این مصوبه‌ها رونق خوبی برای توسعه گردشگری، صنایع دستی و اشتغال‌زایی از طریق آن‌ها و همچنین حفاظت از آثار تاریخی در سال آینده حاصل شود.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین اعلام کرد: بخش نخست سند راهبردی گردشگری به سازمان برنامه و بودجه قدیم شده که هم‌اکنون درحال بررسی است. ما پیگیریم صنایع دستی و میراث فرهنگی را نیز به این سند اضافه  میکنیم، چون باور داریم این سه حوزه جدا از هم نیستند.

 

 

 

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش