به گزارش ایرنا، ' آسیای مرکزی ' روز سه شنبه به نقل از فرهنگستان علوم ازبکستان، گزارش داد که باستان شناسان در جریان کاوش درایالت سمرقند این کشور یک تابلوی چوبی متعلق به دوره زرتشتی که بر روی آن تصاویری ازاقشار مختلف جامعه آن دوره حک شده است، کشف کردند .
بنا به این گزارش ، این نخستین یافته در تاریخ باستان شناسی آسیای مرکزی و یک اثر باستان شناسی منحصر بفرد و دارای اهمیت جهانی است .
تابلوی کشف شده از سوی باستان شناسان ازبکستانی به عرض ۱۲۴ سانتیمتر و به ارتفاع ۱۴۱ سانتیمتر بوده و متشکل از دو لوح چوبی عریض و چسبانده شده به هم با حلقه فلزی است .
در قسمت جلوی این تابلو تصاویر انسان ها از اقشار مختلف جامعه آن دوره حک شده است و آنها در چهار ردیف قرار گرفته اند و تعداد تصاویر انسانهای حک شده در این تا بلو ۴۶ نفر است .
به عقیده باستان شناسان ازبکستانی سوژه اصلی این تابلو پرستش خدای زرتشتی نشسته در تخت به شکل شیر دراز کشیده است که افراد برای ستایش در کنار وی حاضر شدند .
در ردیف پایین نیز نوازندگان و افرادی که با هدایای مختلف به سوی خدای زرتشتی حرکت می کنند، دیده می شود .
در اراضی ایالت سمرقند و در ساحل چپ رود «دارگوم» کاخ قدیمی متعلق به زمامداران دوره قبل از اسلام ( قرن هشتم قبل از میلاد ) قرار داشته که دیوارهای آن با تابلوهای چوبی مختلف تزیین شده بود.
در حال حاضر کاوش های باستان شناسی در این محل ادامه دارد .
- 12
- 4