جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۲۲:۵۳ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۵۶۹۱
فرهنگ و رسانه

وزیر ارشاد:

فضای سایبری یک آخر‌الزمان تازه است/ در پی ایجاد وزارت فرهنگ شماره دو هستیم

سیدعباس صالحی,اخبار فرهنگی,خبرهای فرهنگی,رسانه
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ویژگی‌ها و شاخصه‌های مهم و حساس فضای مجازی در روزگار امروز، گفت: جهان سایبر کوچک و بی‌اهمیت نیست بلکه آینده کودکان و نوجوانان ما در آن خلاصه می‌شود.

سیدعباس صالحی سه‌شنبه شب در آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره رسانه‌های دیجیتال در تالار وحدت، افزود: در دوران خاصی قرار گرفته‌ایم و ورود به جهان سایبری جدید تعاریف خاص خودش را دارد و نوع مواجه ما را و از طرفی عمق برخورد افراد را با این جهان متفاوت می‌کند.  

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دوره‌های مختلف تاریخی اعم از پیشا تاریخی، عصر مدرن و پسا تاریخی و مدرن یعنی عصر و جهان سایبری، اظهار داشت: عصر سایبری در واقع یک ورق جدید از تاریخ بشریت است.

به گفته صالحی اگر جهان را به پیشا تاریخ و پساتاریخ تقسیم کنیم پس می‌توان بشریت در فضا مجازی را نیز به پیشا سایبر و پسا سایبر تقسیم کرد.

فضای سایبری یک آخرالزمان و یک جهان تازه

عضو کابینه دولت دوازدهم در عین حال تصریح کرد: عصر سایبر یک مقطع جدید در تاریخ بشریت به شمار می‌آید که با سرعت در حال تحول و گذر به جهانی جدید و تحولات نو است که انسان را با سرعت تحولات و تغییرات خود وارد جهانی تازه می کند.  

به گفته صالحی در جهان تازه سایبری اشیاء معنای تازه پیدا کرده و روابط انسان با انسان و با اشیا نیز تعاریف خاص خودش را پیدا خواهد کرد.  

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروز در فضای وجودی انسان یک خود سایبری در حال شکل گیری است، تاکید کرد: اگر خود را با تحولات و سرعت آن در فضای مجازی هماهنگ نکنیم و با آن به روز نشویم به طور یقین از  سرعت تحولات در این فضا عقب مانده و دچار زیان خواهیم شد بنابراین باید خود را با سرعت تحولات این فضا باید هماهنگ شویم.  

از انقلاب دیجیتالی در این گذر تاریخ چه تصویری داریم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون در یک دوره خاص تاریخی قرار گرفته و به نوعی ورود به جهان سایبری تعریف خودش را پیدا کرده و بسته به تصویری که از آن داریم، مواجهه ما با آن نیز می‌تواند متفاوت باشد، تاکید کرد: اینکه ما از انقلاب دیجیتالی در این گذر تاریخ چه تصویری داریم، در عملکرد ما نیز تاثیرگذار است.

صالحی اضافه کرد: تاریخ به دوره‌هایی تقسیم می‌شود. اما باید پرسید که آیا عصر سایبری در عصر مدرن قرار دارد یا اینکه جهان سایبری دوره‌ای جدید از جهان است که ورق تازه‌ای را در تاریخ بشریت ثبت کرده است. اگر جهان را به دو دوره پیش از تاریخ و پس از تاریخ تعریف کنیم، جهان بشریت را نیز باید به دو بخش پس از سایبری و قبل از سایبری تقسیم کرد. به نوعی ما وارد جهان تازه‌ای شدیم، نه دوره‌ای تازه. فضای سایبری یک آخرالزمان و یک جهان تازه است.

صالحی یادآورشد: غفلت از انقلاب صنعتی و علمی منجر به عقب ماندگی‌ها شد و اگر نجنبیم و همراه و همگام با تحولات فضای مجازی و سایبری نشویم در این مقطع هم دچار عقب ماندگی شده و دیگران گوی سبقت را از ما می‌ربایند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه سازمان‌های حکومتی ما باید خودشان را با شرایط تازه هماهنگ کنند، گفت: وزارتخانه‌های ما باید به این طرف بروند که در اتفاق‌های مختلف به صورت تازه‌ای برخورد کنند. به این ترتیب ما در پی ایجاد وزارت فرهنگ شماره دومی هستیم که برای آن برنامه ۳ ساله در نظر گرفته شده که ۷۱ اقدام دارد. به نوعی ساختارهای ما باید متناسب با این نگاه تازه تغییر کند و در این راستا اقداماتی در حال انجام است.

صالحی خاطرنشان کرد: اقدام دیگر ما این است که حرکت‌ها باید رویکرد ملی پیدا کنند. به این ترتیب با همکاری مرکز فناوری فضای مجازی تفاهم‌نامه‌ای امضا شده که براساس آن ما در همه استان‌ها تولید محتواهایی داشته باشیم. امیدوارم این جشنواره مایه برکت برای مردم و کشور عزیزمان باشد و بتوانیم در کنار هم اتفاق خوبی را ایجاد کنیم.

فضای سایبری در رابطه انسان با حکومت اتفاقات بسیاری را ایجاد کرد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با اشاره به اینکه بسته به تصویری که ما از جهان سایبر داریم، نوع مواجهه ما نیز با آن متفاوت می‌شود، اظهارداشت: هر چقدر که این غول مجازی بیرون‌تر آمد، به نظر می‌آید که دیگر نمی‌توان آن را بخشی از دوره مدرن دانست و به نوعی یک جهان دیگر است. در واقع به نظر می‌آید که ما وارد جهان تازه‌ای شدیم که حتی اشیاء در آن تعریف تازه‌ای پیدا می‌کنند. همچنین در این فضا ارتباط انسان با خود تعریف دیگری پیدا می‌کند و ساحت پنجم به نام ساحت سایبری ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه فضای سایبری در رابطه انسان با حکومت نیز اتفاقات بسیاری را ایجاد کرده، بیان کرد: ما در حال ورود به مرحله جدیدی از حکومت هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال گفت: اگر در دوران عصر مدرن ۴۰ پارگی فرهنگ را داشتیم امروز از تکه تکه شدن فرهنگ باید صحبت کرد. حریم خصوصی دیگر به شکل دوران مدرن نیست و رابطه انسان و حکومت هم وارد فاز تازه ای شده است.

وی تصریح کرد: اگر روزی از دموکراسی غیرمستقیم و انتصابی حرف می زدیم این واژه ها در جهان سایبر در حال در هم شکستن است. وارد مرحله جدیدی از حکمرانی شدیم که مصداق حکومت ملت – ملت است. امروز مجال هایی برای شکل گیری دموکراسی مستقیم شکل گرفته است.

ایجاد وزارت فرهنگ ۲ دستور کار است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری این نکته که اگر عصر سایبری عصر تازه و دنیای تازه‌ای است، قطعا نیاز به مسائلی برای آن است. اگر ما تاخیر زمانی در این موضوع داشته باشیم، عقب‌ماندگی‌مان هم به مراتب زیاد خواهد بود. ولی اگر به این فکر کنیم که چطور باید با این پدیده مواجه شد، شاید بتوان بسیاری از عقب‌ماندگی‌های گذشته را نیز جبران کرد. اینکه چگونه بتوان با این اتفاق مواجه شد، موضوع مهمی است که باید به آن فکر کرد.

صالحی افزود: سازمان‌های حکومتی ما باید خودشان را با شرایط تازه هماهنگ کنند. ما نیازمند هستیم که وزارتخانه‌های ما به این طرف بروند که در اتفاق‌های مختلف به صورت تازه‌ای برخورد کنند. به این ترتیب ما در پی ایجاد وزارت فرهنگ دومی هستیم که برای آن برنامه ۳ ساله در نظر گرفته شده که ۷۱ اقدام را در بر می گیرد که به نوعی ساختارهای ما باید متناسب با این نگاه تازه تغییر کند و در این راستا اقداماتی در حال انجام است.

وی ادامه داد: اقدام دیگر ما این است که حرکت‌ها باید رویکرد ملی پیدا کنند. به این ترتیب با همکاری مرکز فناوری فضای مجازی تفاهم‌نامه‌ای امضا شده که براساس آن ما در همه استان‌ها تولید محتواهایی داشته باشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خاتمه ابراز امیدواری کرد: این جشنواره مایه برکت برای مردم و کشور عزیزمان باشد و بتوانیم در کنار هم اتفاق خوبی را ایجاد کنیم.

  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش