چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۱۲۸

نحوه ساییدن و دم کردن زعفران طلای سرخ

دم کردن زعفران در ماکروفر,نحوه دم کردن زعفران,آموزش دم کردن زعفراننحوه دم کردن زعفران
زعفران با طعم، عطر و رنگی منحصر به فرد توانسته حایگاه مهمی را در میان ایرانیان سراسر دنیا به خود اختصاص دهد. این طلای سرخ با داشتن خواص فراوان می تواند به عنوان یک ماده غذایی نیز استفاده شود. یکی از روش های استفاده از زعفران دم کردن آن است.

زعفران:

زعفران به عنوان گران ترین ادویه جهان شناخته می شود که رنگ ، طعم و بوی فوق العاده ای دارد. ایرانیان برای پخت اغلب غذاهای خود از این ادویه استفاده می کنند، البته به عنوان ماده اولیه در برخی غذاهای هندی نیز به کار می رود. زعفران را می توان به شکل پودر یا کلاله خریداری کرد، در صورتی که کلاله زعفران را بخرید؛ اطمینان دارید که خالص، ناب و بدون رنگ افزودنی است و شما یک زعفران اصل خریداری کرده اید.

زعفران دارای خواص ارزشمندی است که از مهم ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بهبود سلامت روانی

- بهبود سلامت پوستی

- افزایش هوش

- بهبود سلامت تنفسی

- بهبود سلامت قلبی

- کاهش درد

- جلوگیری از ریزش مو

- تقویت سیستم گوارشی

- ضد افسردگی

- درمان قندخون و فشارخون

- درمان علائم قائدگی از قبیل؛ دل درد، بدن درد

- درمان نقرس با گل زعفران

- تقویت میل جنسی آقایان

- رفع سردی و درد معده

- درمان کهیر ناشی از سردی بدن

- درمان ناباروری

- هبود متابولیسم بدن و کمک به لاغری

ساییدن زعفران:

برای دم کردن زعفران ابتدا باید بهترین روش برای سابیدن زعفران را صورت بگیرید تا عطر و طعم زعفران را به خوبی آزاد شود؛ پس سرگل را بساید تا خرد شود و رنگ و طعم آن سریع تر و بهتر آزاد شود، در برخی مناطق مرطوب ایران برای ساییدن زعفران از یک حبه قند یا مقداری شکر استفاده می کنند؛ همین موضوع می تواند تاثیر خوبی در نسوختن و شیرین شدن زعفران به جا بگذارد.

باید یه این نکته توجه کرد که ساییدن زعفران با استفاده از هاون های فلزی یا سرعت بالا می تواند سبب سوختن زعفران شود؛ در نتیجه خاصیت و میزان رنگدهی زعفران شما به مراتب کاهش پیدا خواهد کرد.

ساییدن زعفران با قاشق بهترین و آسانترین روش ساییدن زعفران است.

روش دم کردن زعفران,فن وفوت دم کردن زعفران,دم کردن زعفرانخواص زعفران

روش های دم کردن زعفران:

دم کردن زعفران می تواند علاوه بر ایجاد رنگ فوق غذا؛ طعم بی نظیر و به یاد ماندنی را نیز ایجاد کند. برای دم کردن زعفران دو روش مختلف وجود دارد که در ادامه این مقاله سرپوش به تفسیر هر کدام خواهیم پرداخت.

روش اول؛ دم کردن زعفران با استفاده از آب جوش:

از نظر طب سنتی؛ زعفران دارای طبع گرم و خشک است و با طعم تلخ خود شناخته می شود. بعد از اینکه زعفران را با روش مناسب سابیدید ( دقت داشته باشید که زعفران باید کاملا پودر شده باشد) مقداری از آن را داخل آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت دهید تا زعفران به راحتی طعم و رنگ خود را به آب منتقل کند. در صورتی که از ظرف دربسته استفاده کنید کیفیت کارتان افزایش پیدا می کند. گاهی افراد با قرار دادن درپوش برای طرف خود؛ محتوی زعفران را روی حرارت مستقیم بالای سماور یا کتری می گذارند، این حرارت جزئی می تواند سبب دم کشیدن بهتر زعفران شود تا شما رنگ بهتری را داشته باشید.

مقدار آبی که برای دم کردن زعفران استفاده می کنید به دلخواه است اما بهتر است؛ مقدار مورد استفاده کمتر از یک سوم لیوان و مقدار زعفران هم یک قاشق سوپ خوری یا بیشتر باشد.

یکی از روش های متداول برای گلاب گیری از گل محمدی و عرق گیری گیاهان دارویی؛ دم کردن و گرم کردن آنها بوده است، البته این روش هنوز هم مرسوم است اما باید توجه شود برای دم کردن زعفران کارامد نیست به همین دلیل توصیه نمی شود.

دم کردن زعفران,روش های دم کردن زعفران,طریقه دم کردن زعفراندم کردن زعفران با آب جوش

روش دوم؛ دم کردن زعفران با یخ:

قبل از این تصور می شد برای دم کردن زعفران فقط می توان از آب جوش و داغ دم استفاده کرد تا بیشترین رنگ دهی را دریافت کنیم، اما برای دم کردن این ادویه سرخ روش دیگری نیز وجود دارد که کاملا متفاوت با روش سنتی و قدیمی آن است. در کتاب های آشپزی و شیرینی پزی؛ زمانی که احتیاج به دم کرده زعفران است استفاده از همان روش قدیمی توصیه شده است، البته توصیه می شود؛ برای دم کردن زعفران بیشتر از آب جوس استفاده کنید، زیرا در تمام مراحل داروسازی هم زعفران را گرم و دم می کنند نه اینکه آن را فریز کنند، به این شکل خواص زعفران بهتر حفظ خواهند شد.

برای دم کردن زعفران در این روش شما به چند قالب یخ نیاز دارید، تکه های یخ را داخل طرفی بریزید و سپس پودر زعفران را روی آن ریخته و درب آن را ببندید. ( بهتر است از ظرف شیشه ای برای این کار استفاده کنید). در این مرحله ار شما عملا به پایان رسیده است و باید اجازه دهید تمام یخ در دمای محیط ذوب شود، همین موضوع باید رنگ دهی کامل و بهتر زعفران خواهد شد.

مقدار یخی که برای این کار نیاز دارید بستگی به مقدار زعفران شما دارد؛ اگر نصف قاشق چای خوری پودر زعفران دارید از دو تکه یخ (در ابعاد یخ‌های تولیدی یخ ساز یخچال‌های خانگی) کفایت می کند. در صورتی که به زعفران بیشتری نیاز داشتید تناسب را به همین شکل برقرار کنید.

تجربه افرادی که از دو روش استفاده کرده اند ثابت کرده؛ روش دم کردن زعفران با یخ سبب خوشبو و خوشرنگ تر شدن رعفران خواهد شد. می تونید محلول باقی مانده را در یک ظرف دربسته مناسب و بهداشتی در فریزر بگذارید و اطمینان داشته باشید که رنگ آن بدون تغییر خواهد ماند.

طرز دم کردن زعفران,روش دم کردن زعفران,فن وفوت دم کردن زعفراندم کردن زعفران با یخ

مقدار مجاز مصرف دم کرده زعفران:

مقدار مجاز مصرف زعفران؛ حدودا روزانه یک گرم است و مقدار مصرف تنتور زعفران هم ۱۵ قطره در روز می باشد. سه گرم زعفران برای هر فرد در ماه می تواند مفید و سالم باشد اما اگر بیشتر از ۵ گرم در ماه شود مضر خواهد بود. مصرف ۵ گرم از زعفران در روز می تواند موجب مرگ فرد شود.

گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش