تمیز کردن کاشی
برای این که لکه های سخت و پاک نشدنی بر روی سرامیک های شما بوجود نیاید، بهتر است که آنها را بطور مداوم بشویید. از این رو با استفاده از یک اسفنج خیس، سرامیک ها را تمیز کنید. نظافت و تمیزی محیط آشپزخانه، به ویژه دیوار و کاشی آشپزخانه به خاطر وجود تمام موادغذایی که بر سلامت افراد خانه مؤثر است، بسیار حائز اهمیت است. بدین ترتیب می توانید آشپزخانه ی خود را با چند روش ساده، تمیز کنید که در ادامه برایتان شرح داده ایم:
* برای براق شدن کاشی آشپزخانه باید از آبلیمو استفاده کنید، بخاطر این که آب لیمو علاوه بر این که پاک کننده ای قوی محسوب میشود باعث میشود که کاشی های آشپزخانه شما درخشان شود و آشپزخانه ای درخشان و زیبا داشته باشید. برای تمیز کردن کاشی، ابتدا مقداری آبلیمو را باهمراه آب ترکیب کنید تا رقیق شود و پس از آن کاشی های آشپزخانه را اسپری کنید. پس از گذشت چند دقیقه این لکه های چربی یا موادغذایی کاملا از بین می رود. بعد از آن رد آب و اثر لکه ها را با یک دستمال مرطوب پاک کنید. در مرحله پایانی دیوار را با حوله ی آشپزخانه، بطور کامل خشک کنید تا لکه ها پاک شوند. آبلیمو علاوه بر تمیز کردن به خوشبو کردن خانه و دیوار و محیط آشپزخانه ی شما کمک می کند و مثل مواد شوینده شیمیایی، به دیوار آشپزخانه ی شما آسیب نمیزند و باعث حساسیت نمی شود.
* یکی دیگر از راههای پاک کردن لکه آب و جرم از کاشی ها استفاده از جوش شیرین می باشد. جوش شیرین از چسبیدن انگل به کاشی های چرب پیشگیری می کند. توصیه ی ما به شما اینست که در هفته، یک بار نصف لیمو بردارید و به منظور تمیز کردن کاشی استفاده کنید و بعد از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آن را با آب بشویید و خشک کنید.
* سرکه ساده که یک ماده پاک کننده قدرتمند و طبیعی محسوب میشود ، به دلیل این که اسیدی است علاوه بر تمیز کردن کاشی شما، خیالتان را از بابت ویروس های روی کاشی با فراهم کردن خاصیت گندزدایی و ضدعفونی کنندگی، راحت می کند. اسید ماده ای مفید برای مقابله با لکه ها، به خصوص لکه های روی کاشی می باشد. به موجب خاصیت اسیدی سرکه، بهتر است آن را روی سطوح سخت تر، سرامیکی و مرمر استفاده کنید و برای تمیز کردن کاشی چینی از آن استفاده نکنید و از مواد ملایم تر نظیر مایع ظرفشویی استفاده کنید.
برای تمیز کردن کاشی ابتدا سرکه و آب را به میزان مساوی با هم مخلوط کرده و بر روی کاشی هایتان اسپری کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که بین متخصصین برای استفاده از سرکه ای عدم استفاده از آن و بی ضرر بودن آن برای کاشی و سرامیک اختلاف نظر وجود دارد. درصورت استفاده از مواد درزگیر در اطراف کاشی کف اتاق، بهتر است از مواد تمیزکننده ملایم تر مانند مایع ظرفشویی استفاده کنید. سرکه با گذشت زمان، مجب از بین رفتن ماده درزگیر میشود. با این حال، بیشتر کفپوش های سرامیکی دارای میزان کمی درزگیر می باشند و استفاده از سرکه به میزان کم اشکالی ندارد. سرکه به عنوان یک ماده تمیزکننده محسوب میشود و برای برق انداختن کاشی کاربردی ندارد. برای تمیز کردن کاشی از سرکه استفاده کنید و بعداز آن، کاشی ها را با آب داغ بشوید تا براق و درخشان شوند.
* برای تمیز کردن کاشی می توانید نصف فنجان( ۹۰ گرم) جوش شیرین را بهمراه یک قاشق چای خوری مایع ظرف شویی و ¼ فنجان( ۶۳ میلی لیتر) آب اکسیژنه ترکیب کنید و در یک بطری آب پاش بریزید، سپس بر روی کاشی های حمامتان اسپری کنید. بعد از گذشت ۱۰ دقیقه با استفاده از یک اسفنج مرطوب یا پارچه، کاشی ها را پاک کنید.
* یکی از دیگر راههای تمیز کردن کاشی اینست که هیدروژن پراکسیدی با غلظت ۳% بخرید و آن را داخل یک بطری تیره یا مات بریزید. چون خاصیت خود را اگر درمعرض نور باشد، از دست میدهد. برای این که اثر بیشتریاز این محلول ببینید، می توانید میزان کمی سرکه نیز به آن اضافه کنید. این محلول را در ابتدا به یک نقطه بزنید و تست کنید، در صورتی که باعث محوشدن طرح و آسیب زدن به کاشی نشد، آن گاه بطور کامل بر روی سطوح کاشی اسپری کنید. سپس بعد از ۱۰ الی ۲۰ دقیقه و حتی بیشتر می توانید آن محل را خشک کنید.
* در صورت مشاهده ی جرم زیاد بر روی کاشی های آشپزخانه ی خود، بهتر است مقداری سرکه، جوش شیرین و پودر لباسشویی را با مقداری سفیدکننده مخلوط کنید و این محلول را بر روی درزهای کاشی آشپزخانه اسپری کنید و بعد از این که بمدت نیم ساعت بر روی سطوح ماند با فرچه آنرا تمیز کنید. باتوجه به خاصیت شیمیایی مواد سفید کننده، این مواد برای سلامتی مضر هستند، به همین منظور فراموش نکنید که باید هواکش را هنگام انجام این کار روشن کنید یا درب سرویس بهداشتی خود را باز بگذارید.
* از دیگر ترکیبات مؤثر در تمیز کردن کاشی آشپزخانه استفاده از آب و صابون می باشد. معمولاً دوده و الودگی در اثر پخت و پز، بر روی دیوار آشپزخانه بوجود می آید. همچنین حضور سبزیجات، میوه و بسته های مواد غذایی آلوده، باعث ایجاد باکتری و آلودگی بیشتر در محیط و کاشی های آشپزخانه میشود. به همین خاطر برای حفظ سلامتی افراد خانواده، محیط آشپزخانه ی شما باید فاقد هر گونه الودگی باشد. برای تمیز کردن کاشی آشپزخانه، ابتدا صابون خیس شده را به دیوار آشپزخانه بکشید. سپس تمام سطح دیوار را با یک اسفنج تمیز کنید تا دوده و چربی های ایجاد شده از بین برود. در مرحله آخر، با استفاده از یک دستمال نخی به صورت عمودی، تمام کاشی های آشپزخانه را خشک و تمیز کنید. همچنین این نکته را فراموش نکنید که بر روی کاشی های آشپزخانه، لکه کف و آب باقی نماند.
گردآوری: بخش مهارتهای زندگی سرپوش
- 9
- 2