چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۱۰۰۰۶۴

آشنایی با خواص سرکه سیب و مضرات افراط در مصرف آن

سرکه سیب,خواص سرکه سیب,سرکه سیب برای لاغرییکی از فواید سرکه سیب برای سلامتی،خاصیت ضد درد آن در مواقع دل‌درد است
در اثر سیب های تخمیر شده، سرکه سیب به وجود می آید. اگر مدت زمان تخمیر طولانی باشد، موجب می شود تا سرکه، نوعی شبکه عنکبوتی را تشکیل دهد که ظاهر سرکه را تیره می کند و درواقع تیره شدن سرکه نشان از کیفیت بالای محصول میباشد. در بسیاری از سس ها و مواد نگهدارنده غذایی، از سرکه سیب استفاده میشود.

سرکه سیب

برای این که به روش سنتی سرکه سیب را تهیه کنند حدودا یک ماه زمان احتیاج است؛ ولی برای تهیه ی سرکه سیب در فرآیندهای صنعتی میتوانند سرعت تهیه ی آنرا افزایش دهند و حتی یک روزه آنرا تهیه کنند. یکی از ترکیبات اصلی سرکه سیب، اسید استیک است که از فواید آن می توان به چربی سوزی اشاره کرد. درواقع در ترکیبات سرکه سیب ۶ درصد آن اسید استیک و بقیه ی آن از آب و اسیدهای دیگر تشکیل می شود. در سرکه سیب از هیچ کربوهیدراتی استفاده نشده و ۳ کالری در هر قاشق غذاخوری آن وجود دارد. وقتی سرکه سیب به میزان متوسط مصرف شود، فواید بسیاری برای سلامتی انسان دارد؛ هر چند مصرف بیش از حد سرکه سیب باعث به وجود آمدن عوارضی همچون مشکلات گوارشی، کاهش سطح پتاسیم( هیپوکالمی) و پوسیدگی دندان و ... می شود.

خواص سرکه سیب

یکی از خواص سرکه سیب که بسیار زبانزد است، لاغری میباشد؛ علاوه بر خواص لاغری فواید دیگری نیز دارد که از جمله ی آننها می توان به کاهش قند، کلسترول، خاصیت ضد عفونی کننده و ایجاد احساس سیری اشاره کرد.

* کاهش گلو درد:

هنگامی که در گلوی خود احساس سوزش دارید مقدار کمی سرکه سیب مصرف کنید؛ زیرا سرکه در از بین بردن عفونت نقش موثری دارد بدین دلیل که ها در محیط اسیدی سرکه، میکروب ها نمیتوانند دوام بیاورند. برای این منظور باید یک چهارم فنجان سرکه سیب را به یک چهارم فنجان آب گرم اضافه کنید و در هر ساعت تنها یک مرتبه غرغره کنید.

* سرکه سیب به گوارش کمک می کند:

تنها با خوردن یک قاشق غذاخوری سرکه سیب می توانید به تسکین گوارش کند یا سنگین، گرفتگی و اختلال شکمی کمک کنید. زیرا سرکه سیب، اسیدیدته معده را کاهش می دهد و سوزش سر دل را از بین می برد. به منظور هضم غذاهای غنی و سنگین بهتر است پس از خوردن غذا سرکه سیب مصرف کنید زیرا با خوردن سرکه سیب دیگر دچار مشکلات گوارشی نمی شوید.

سرکه سیب,اثرات درمانی سرکه سیب,خواص سرکه سیب برای پوستبرای تهیه سرکه سیب به روش سنتی به حدود یک ماه زمان نیاز است

* کنترل دیابت:

زمانیکه تحرک نداشته باشید و سبک زندگی نادرستی داشته باشید به دیابت نوع ۲ مبتلا می شوید، که باعث افزایش قندخون و مقاومت به انسولین می شود. کاهش قندخون ، از دیگر خواص سرکه سیب است که در کنترل و درمان دیابت نوع ۲ نقش موثری دارد؛ علاوه بر آن برای پيش‌گيري از ابتلا به دیابت نوع دو ، مصرف سرکه سیب مؤثر است. طبق تحقيقات صورت گرفته بر روی سرکه سیب، به این نتیجه رسیده اند که این ماده، قندخون را کاهش میدهد.

* از بین بردن خستگی تمرین های ورزشی:

هنگامی که تمرینات ورزشی انجام می دهید باعث می شود تا اسید لاتیک در بدن تولید شود، به همین علت فرد احساس خستگی می کند. همچنین در بعضی مواقع، وقتی استرس های شدید داشته باشید موجب ساخت اسید لاتیک در بدن می شود. یکی از ترکیبات موجود در سرکه سیب اسید آمینه است که شبیه یک پادزهر عمل می کند. پتاسیم و آنزیم هایی در سرکه سیب وجود دارد که در رفع خستگی شما نقش موثری دارد. زمانیکه احساس خستگی میکنید باید یک الی دو قاشق از سرکه سیب را به یک لیوان آب یا یک لیوان نوشیدنی سرد اضافه کنید و مصرف کنید.

* سرکه سیب گرفتگی بینی را کاهش می دهد:

آنتی بیوتیک موجود در سرکه سیب باعث می شود تا خطر عفونت را کاهش دهد. علاوه‌براین مصرف سرکه سیب به کاهش میزان مخاط و پاک سازی سینوس ها کمک می کند به همین علت، گرفتگی کمتری در سینوسها دیده می شود. اگر تمایل ندارید روزانه یک قاشق غذاخوری سرکه سیب مصرف کنید، حداقل زمانی که دچار انفولانزا شده اید، این کار را انجام دهید. معمولا برای از بین بردن این مشکل، به مدت ۱۰ روز سرکه سیب مصرف کنید؛ علاوه‌براین زمانیکه مبتلا به مشکلات التهابی شده اید، برای کاهش و از بین بردن آن، سرکه سیب مصرف کنید.

* درمان اگزمای پوستی:

بسیاری از افراد برای این که خشکی و اگزمای پوست را درمان کنند از سرکه سیب استفاده می کنند؛ به همین منظور در محصولات مراقبت پوستی، به میزان اندکی از سرکه سیب استفاده شده است. PH قلیایی موجود در صابون ها بتعث به وجود آمدن اگزما و خشکی پوست می شود و چون سرکه سیب خاصیت اسیدی بودن دارد، برای بعضی از افراد نقش موثری را در کاهش خشکی و اگزما ایفا می کند. بعلاوه این ماده عفونت های پوستی را کاهش می دهد. این نکته را در نظر داشته باشید که هیچگاه از سرکه سیب برای پوستتان بدون مشورت متخصص استفاده نکنید بدین دلیل که ممکن است به پوستتان اسیب بزند.

* دندان های سفیدتر:

چنانچه تمایل دارید دندان هایتان سفیدتر باشد، توصیه می شود صبح ها سرکه سیب غرغره کنید و همانند روزهای معمولی مسواک بزنید؛ زیرا باعث می شود تا لکه ها، باکتری های دهان و لثه از بین یروند و دندان ها سفیدتر شوند. همچنین در صورت امکان دندان هایتان را یک مرتبه در هفته با جوش شیرین بشویید، به دلیل این که جوش شیرین برای از بین بردن لکه ها و سفید شدن دندان ها نقش موثری را ایفا میکند. علاوه بر موارد گفته شده اگر در لثه هایتان احساس نرمی دارید، میتوانید نمک را جایگزین خمیر دندان کنید و روزانه با نمک مسواک زدنتان را ادامه دهید.

کاربرد سرکه سیب,خواص سرکه سیب,سرکه سیب برای لاغری۶ درصد سرکه سیب اسید استیک و باقی آن، آب و اسیدهای دیگر است

* رگ های واریسی:

از دیگر خواص سرکه سیب می توان به بهبود رگ های واریسی اشاره کرد. سرکه سیب به افزایش میزان گردش خون در دیواره ی رگ ها کمک می کند و به دلیل این که خاصیت ضدالتهابی دارد، موجب می شود تورم رگ ها کاهش یابد. برای این منظور نارون کوهی را با سرکه سیب مخلوط کنید و بر روی رگ های جریان دهنده ی خون بمالید. اینکار ار تا دو هفته انجام دهید تا تأثير شگفت انگیز آنرا ببینید.

* مصرف سرکه سیب برای لاغری:

برای اطمینان از اثرگذاری سرکه سیب بر روی چربی بدن، تحقیق دوازده هفته ای انجام دادند؛ به این صورت که به ۳ گروه از افراد با رژیم غذایی معمولی و سبک زندگی عادی، روزی یک قاشق غذاخوری سرکه سیب، ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب و نوشیدنی شبیه به دارو دادند. در نتیجه، گروه اول و دوم با نتایجی همچون کاهش درصد چربی بدن، کاهش وزن ، کاهش سایز میان تنه و کاهش تری گلیسیرید مواجه شدند و میزان کاهش وزن گروه دوم نسبت به گروه اول، بیشتر بود؛ ولی این میزان به دو برابر نمی رسید. گروه سوم نیز علاوه بر اضافه وزن، هیچ کاهش وزنی نداشتند و سایز میان تنه ی چنین افرادی زیاد شد. به این ترتیب سرکه سفید، تأثير به سزایی در چربی سوزی و کاهش تری گلیسیرید خون دارد؛ ولی بازهم باید تحقیقات بیشتری در این خصوص انجام شود.

سرکه سیب این خاصیت را دارد که کلسترول بد خون را کاهش دهد و همچنین موجب افزایش نسبت کلسترول خوب به بد میشود. همچنین یکی از دلایل دیگر کاهش وزن در اثر سرکه سیب، اینست که احساس سیری در افراد بوجود می آورد. افراد با ایجاد احساس سیری، کم تر غذا می خورند که نتیجه ی تحقیقات بر روی ۱۷۵ نفر این طور بود که میزان چربی دور شکم آنها و همچنین وزنشان کاهش یافت. البته در زمان محدودی این تحقیقات را انجام دادند و احتمالا تأثير آن در طولانی مدت متفاوت است. از از این رو توصیه میشود که برای لاغر شدن، بهتر است سرکه سیب را پیش از وعده غذایی میل کنید. شما میتوانید در حجم مشخصی از مایعات همچون آب و یا سایر نوشیدنی ها بمیزان یک یا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب حل کنید و بخورید. همچنین در تهیه سس سالاد و یا غذای خود میتوانید از سرکه سیب استفاده کنید تا به خاصیت چربی سوزی آن پی ببرید.

* سرکه سیب کلیه ها را سمزدایی می کند:

اگر دچار عفونت های کلیوی یا سنگ های کلیه هستید و از این مشکلات رنج می برید برا رفع آن باید هنگام صبح یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را مصرف کنید. همچنین، به توصیه های پزشکتان توجه کنید و آب به میزان کافی بنوشید. بعلاوه اگر آبمیوه دوست دارید، هنگام مصرف آن مطمعن شوید که فاقد شیرین کننده باشد. همچنین، باید به مدت دو هفته نمک را از رژیم غذاییتان حذف کنید.

فواید سرکه سیب,خواص درمانی سرکه سیب,سرکه سیبسرکه سیب برای لاغری بسیار موثر است

* دل درد:

یکی از خواص سرکه سیب، خاصیت ضد درد آن برای سلامتی بخصوص در مواقع دل درد میباشد. هنگامی که به دلیل یبوست، غذای مسموم یا نفخ به دل درد مبتلا می شوید، برای رفع آن بهتر است سرکه سیب و آب را مخلوط کنید زیرا در درمان آن مؤثر است، به دلیل این که این ماده خواص ضدباکتری و ضد ویروسی دارد.

* صورت:

یکی از نکات جالب توجه اینست که هنگامی که صورت را با سرکه سیب بشویید، در تنظیمph پوستتان مؤثر است. به همین منظور کافیست سرکه سیب را با مقداری آب مخلوط کنید و این ترکیب را با یک پنبه به صورتتان بمالید. بهتر است این ترکیب را شب، پس از این که صورتتان را شستید و یا صبح، قبل از این که از مرطوب کننده استفاده کنید، انجام دهید. به جز این موارد میتوانید از سرکه سیب بمنظور روشن شدن پوستتان استفاده کنید، به این صورت که شب هنگام ، ترکیب را روی نقاط تیره بمالید و تا صبح آنرا نشویید.

مضرات مصرف بیش از حد سرکه سیب

>> باعث پایین آمدن سطح قند خون می شود:

هنگامی که در مصرف سرکه سیب افراط کنید، سطح قند خونتان کاهش می یابد بدین دلیل که سرکه دارای اثر ضد قندخون میباشد. با این وجود، هنگامی که همراه با داروهای دیابت مصرف شود موجب کاهش بسیار سطح قندخون می شود؛ چنانچه به درمان آن توجهی نکنید باعث بیهوشی و حتی در مواردی کما می شود. مصرف سرکه سیب برای افرادی همچون زنان باردار/شیرده و افردی که تحت شیمی درمانی هستند غدغن است زیرا امکان دارد عوارضی را بوجود آورد.

>> نفخ شکم:

اگر در دوره قائدگی دچار نفخ شکم می شوید، باید از مصرف سرکه سیب جلوگیری کنید زیرا فرآیند خالی شدن معده با مصرف سرکه سیب به تأخیر می افتد. در واقع به این معنیست که فرد برای مدت زمان بیشتری احساس سیری می کند که باعث کاهش وزن آن می شود؛ بنابراین، این مسأله باعث می شود به مشکلات دیگری نظیر نفخ، گاز معده و حالت تهوع مبتلا شوید.

>> احساس خستگی:

افراط در مصرف سرکه سیب موجب می شود که کالری لازم برای انجام فعالیت های روزمره تان کاهش یابد و اختلال در توازن انرژی بدنتان به وجود می آورد. چنانچه تمایل دارید سرکه سیب مصرف کنید، بهتر است از این ماده در وعده های غذایی که حاوی سبزیجات، پروتئین و کربوهیدرات هستند و یا بعنوان جایگزینی برای سس یا چاشنی ها هستند بهره ببرید؛ زیرا با این کار انرژی موردنیاز بدن تامین می شود و حتی امکان دارد از مصرف کالری اضافه جلوگیری کند.

>> باعث سوختگی گلو می شود:

هنگامی که مصرف سرکه سیب را افزایش دهید باعث می شود تا دچار سوختگی گلو شوید. براساس مطالعات صورت گرفته زمانیکه از سرکه سیب بیش از حد خوراکی استفاده کنید به سوزش گلو مبتلا می شوید بدین دلیل که اسید استیک موجود در سرکه علت اصلی سوزش گلو میباشد.

>> تغییر در حرکات روده:

تخمیر سیب باعث به وجود آمدن سرکه سیب می شود که این سیب های تخیر شده شامل پکتین می باشد و شبیه یک فیبر محلول است به همین علت در دستگاه گوارش مانند ژله عمل می کند. این ماده نقش موثری در کاهش التهابات، دفع راحت مدفوع و رشد باکتری های مفید روده دارد. بنابراین افراط در مصرف سرکه سیب موجب میشود تا به اسهال مبتلا شوید.

>> تشدید رفلاکس معده:

افرادی که مبتلا به بازگشت اسید معده به مری هستند، مصرف غذا های اسیدی برای آن ها غدغن است. همچنین به دلیل خاصیت اسیدی سرکه سیب، رفلاکس معده در این بیماران تشدید می شود.

خواص سرکه سیب,فواید سرکه سیب,خاصیت سرکه سیببسیاری از افراد برای درمان خشکی و اگزمای پوست از سرکه سیب استفاده می‌کنند

تفاوت سرکه سیب خانگی و صنعتی

درصد اسید سرکه های خانگی نسبت به سرکه های صنعتی پائین تر است، ولی خواص تغذیه ای آن ها بسیار بیشتر است. زیرا در سرکه های کارخانه ای از مواد نگهدارنده برای ماندگاری بیشتر محصول استفاده می کنند، بنابراین برای تهیه سرکه های خانگی استارتر خوبی نیستند. اغلب سرکه های صنعتی به رنگ سفیدند که به واسطه اضافه کردن کارامل( شکر سوخته)، انواع رنگی آن به رنگ قرمز تغيير می یابد.

نکاتی در مورد مصرف سرکه سیب

با توجه به دستورالعمل هایی که در زیر گفته می شود، مقادیر مناسب سرکه سیب را میتوانید با خیال راحت مصرف کنید:

- مصرف سرکه سیب را محدود کنید، به این صورت که ابتدا با مقدار کمتری شروع کنید سپس در روز باتوجه به تحملتان به تدریج حداکثر تا ۲ قاشق غذاخوری( ۳۰ میلی لیتر) مصرفتان را افزایش دهید.

- تا جای ممکن اجازه ندهید دندان هایتان در معرض اسید استیک قرار بگیرد. برای این منظور بهتر است سرکه سیب را به وسیله ی آب رقیق کنید و با نی بنوشید.

- حتماً پس از این که سرکه سیب مصرف کردید، دهانتان را با آب غرغره کنید و بشویید. برای این که به مینای دندانتان اسیب نزنید، حداقل ۳۰ دقیقه صبر کنید و پس از آن مسواک بزنید.

- یکی از موارد نادر، آلرژی به سرکه سیب است ولی چنانچه واکنش آلرژیکی مشاهده کردید فورا از مصرف آن اجتناب کنید و از پزشکتان مشورت بگیرید.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 13
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش