چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۲۰۱۱۲

درمان نیش زنبور با راهکارهای ساده

درمان نیش زنبور,روش های درمان نیش زنبوردرمان نیش زنبور
واکنشی که افراد نسبت به نیش زنبور نشان می دهند با همدیگر متفاوت است به طوری که برخی ممکن است علامتی جزء قرمزی محدود نداشته باشند اما گروهی دیگر ممکن است واکنش های گسترده ای را از خود نشان دهند. در ادامه این مطلب سرپوش به راه های درمان نیش زنبور اشاره می شود.

نیش زنبور:

عمدتا زنبور عسلی که از کندو دور شده به دنبال شهده یا گرده است و کم پیش می آید که نیش بزند مگر اینکه روی آن پا گذاشته یا دست زده شود. زنبور عسل زمانی که متوجه خطر برای کندو می شوند به شدت شروع به محافظت کرده و نیش می زنند. آنها می توانند خطر را با دریافت فرومون های حمله که توسط سایر زنبورها ترشح می شوند، متوجه شده و اقدام کنند. 

باوجودی که عموم مردم اعتقاد دارند زنبور عسل کارگر فقط به مرتبه درطول زندگی اش می تواند نیش بزند، اما باید اشاره کرد که این تصور اشتباهی است. تنها زمانی این اتفاق می افتد که پوست قربانی ضخیم باشد به طوری که نیش داخل پوست بماند و همراه با اعماء و احشاء از شکم زنبور عسل خارج شود. در این صورت زنبور بعد از گذشت چند دقیقه از بین می رود، با این وجود زنبورهای عسل تنها زنبورهایی هستند که پس از نیش زدن می‌میرند.

درمان نیش زنبور,راه های درمان نیش زنبوردرمان نیش زنبور عسل

علائم بعد از نیش زنبور:

درصورتی که به نیش زنبورها حساسیت دارید یا محل نیش بعد از چندین بار گزگز می کند، نیش می تواند برایتان مشکل ساز شود گاهی حتی ممکن است زندگی فرد درمعرض خطر باشد. 

زمانی که زنبور عسل شما را نیش می زند زهری در پوست آزاد خواهد شد که این زهر می تواند در نهایت زنبور عسل را از بین ببرد. همانطور که اشاره شد زنبورهای عسل تنها نوع زنبورهایی هستند که پس از نیش زدن می میرند، سایر زنبورها بعد از گزش کیسه زهری خود را از دست نمی دهند، البته ممکن است زنبورها چندین بار هم نیش بزنند. 

درصورتی که زنبور عسل شما را نیش بزند سمی در محل گزش رها می شود که می تواند علائم درد، سوزش، خار. قرمزی و.. را ایجاد کند. در برخی از موارد افراد به این سم حساسیت نشان می دهند. درصورتی که واکنش حساسیتی خفیف باشد علائمی مانند قرمزی شدید یا افزایش تورم در محل نیش دیده خواهد شد. اما اگر واکنش شدید آلرژیک ایجاد شود علائم زیر قابل مشاهده هستند: 

- پوست رنگ پریده

- خارش شدید

- تورم زبان و گلو

- تنفس دشوار

- ضربان نبض سری

- تهوع و استفراغ

- اسهال

- سرگیجه

- از دست دادن هوشیاری

درصورتی که علائم واکنش شدید در فرد دیده شد باید کمک های اضطراری صورت بگیرند زیرا احتمال شوک آنافیلاکسی یا واکنش آلرژيک که زندگی را تهدید می کند، وجود دارد. 

درمان نیش زنبور,درمان نیش زنبور بعد از گزشدرمان نیش زنبور و علائم بعد از گزش

اقدامات بعد از نیش زنبور:

در ابتدا باید آرامش خود را حفظ کنید و مطمئن باشید که اتفاق خاصی نمی افتد با استفاده از درمان های خانگی که در ادامه آورده شده اند نیش زنبور را بهبود دهید. درصورتی که سابقه آلرژي به نیش زنبور را دارید سریعا به متخصص پوست یا پزشک عمومی مراجعه کنید. 

در مرحله بعد باید محل را ترک کنید، درصورتی که زنبور قرمز شما را نیش می زند باید دقت کنید که دیگر اطراف شما نباشد زیرا این زنبور می توان یک مرتبه دیگر نیش بزند بدون اینکه بمیرد، پس پیش از هرگونه اقدام جهت درمان محل را به آهستگی ترک کنید. 

شما باید بعد از ترک کردن محل نیش زنبور را از محل گزش بیرون بیاورید زیرا هرچه زمان بیشتر در آن مکان بماند سم بیشتری آزاد خواهد شد، پس سعی کنید که نیش را با استفاده از یک گاز یا نوک ناخن بیرون بیاورید. از موچین استفاده نکنید زیرا ممکن است نیش را بیشتر در پوست فرو ببرد. 

جای زخم را به خوبی با آب و صابون بشویید.، این کار می تواند هرگونه آلودگی را برطرف کند و زخم را تسکین دهد. 

بعد از اینکه ۴ مرحله را انجام دادید می توانید انواع روش های درمان خانگی زنبور را امتحان کنید که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود: 

درمان خانگی نیش زنبور:

درمان نیش زنبورهای قرمز و زرد به شیوه‌های زیر انجام می‌شود:

کمپرس یخ:

کمپرس یخ می تواند جریان خود را در ناحیه مدنظر کاهش داده و درد و تورم را محدودتر می کند. باید اشاره کرد که یخ نباید به صورت مستقیم روی پوست باشد زیرا می تواند پوست را بسوزاند پس باید آن را داخل یک پارچه نخی بگذارید و سپس روی جای زخم قرار دهید. این کار برای مدت ۲۰ دقیقه یا کمتر مفید است. 

درمان نیش زنبور,درمان نیش زنبور با کمپرس یخدرمان نیش زنبور؛ استفاده از کمپرس یخ

داروهای ضد التهاب برای تسکین درد و التهاب:

ژلوفن و بروفن که از جمله داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی هستند می توانند کاهش التهاب و درد کمک کنند، از طرفی شما می توانید خارش یا قرمزی را با کرم های هیدروکورتیزون یا لوسیون کالامین کمتر کنید. 

آنتی هیستامین‌ها برای کنترل آلرژی:

داروهایی مانند نادریل یا زیرتک از جمله آنتی هیستامین های خوراکی هستند که می توانند خارش و تورم را تاحد زیادی کاهش دهند. آنتی هیستامین به سیستم ایمنی کمک می کند تا واکنش های آلرژيک شدید ایجاد نشوند، با این وجود اگر علامتی بیشتر از یک واکنش آلرژیک خفیف مشاهده کردید باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. 

عسل برای بهبود جای نیش زنبور:

عسل می تواند زخم را بهبود داده از عفونت پیشگیری کند، از طرفی می تواند با خاصیت ضدمیکروبی بسیاری قوی خود التهاب را هم بهبود دهد. بسیاری معتقد هستند که عسل اکسیژن را در زخم آزاد می کند درنتیجه روند بهبودی را تسریع می کند و بافت های مرده را می شوید. برای درمان خانگی نیش زنبور کافی است مقداری عسل طبیعی در ناحیه آسیب دیده بگذارید و سپس یک بانداژ شل روی آن قرار داده تا یک ساعت صبر کنید. 

جوش شیرین برای نیش زنبور عسل:

عوارض ناشی از نیش زنبور زرد، قرمز یا سایر حشرات می توانند با خمیر ساخته شده با جوش شیرینی و آب بهبود پیدا کنند. بسیاری معتقد هستند که جوش شیرین می تواند زهر زنبور عسل را خنثی کرده و خارش و تورم را کاهش دهد. برای این کار می توانید ۱ قاشق چایخوری آب را با مقداری جوش شیرین مخلوط کنید تا خمیری غلیظ ایجاد شود. خمیر را روی ناحیه آسیب دیده گذاشته و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه روی محل بماند سپس پوست را بشویید. 

پیشنهاد دیگر این است که روی خمیر را با بانداژ بپوشانید و ۱۵ دقیقه صبر کنید.

درمان نیش زنبور,روش های درمان نیش زنبور,درمان نیش زنبور با استفاده از جوش شیریندرمان نیش زنبور با استفاده از جوش شیرین

خمیر دندان:

هیچ مدرک علمی وجود ندارد که بتواند تاثیر مثبت خمیردندان را بر درمان نیش زنبور نشان دهد. با این وجود بسیاری ادعا می کنند خمیردندان قلیایی است و زنبور عسل خاصیت اسیدی دارد که می توانند همدیگر را خنثی کنند. 

از طرفی بسیاری اعتقاد دارند که خمیر دندان مانند جوش شیرین سم را بیرون می آورد و گفته می شود نوع نعناعی آن خاصیت خنک کننده و آرامبخش هم دارد. 

درهر صورت خمیردندان یک درمان خانگی نیش زنبور ارزان و آسان خواهد بود که می توانید آن را امتحان کنید تنها کافی است مقداری از آن را روی ناحیه آسیب دیده گذاشته و بعد از ۱۰ الی ۲۰ دقیقه آن را پاک کنید.

سرکه سیب برای بهبود التهاب جای نیش:

از سرکه سیب برای درمان طیف گسترده ای از مشکلات سلامتی استفاده می شود از بیماری های پوستی گرفته تا مدیریت دیابت، با این وجود مدرکی قطعی وجود ندارد که نشان دهد برای درمان نیش زنبور هم خاصیت دارد. این ماده یک آنتی باکتریال خوب است که می‌تواند آلودگی نیش را از بین ببرد.

برخی از مردم اعتقاد دارند که سرکه سیب می تواند زهر زنبور را خنثی کرده از عفونت پیشگیری کند. برای استفاده از خاصیت درمانی این ماده باید محل نیش زنبور را حداقل به مدت ۱۵ دقیقه در سرکه سیب بگذارید. از طرفی می توانید با یک باند یا پارچه خیس از سرکه سیب محل نیش را پوشش دهید. در صورتی که احساس کردید زخم شما تحریک شده است کار را متوقف کنید. 

استفاده از گیاهان و روغن ها:

گیاهانی که در ادامه به آنها اشاره می شوند خاصیت ترمیم زخم دارند و می توانند علائم نیش زنبور را تسکین دهند:

آلوئه ورا:  این گیاه برای تسکین پوست و درد شناخته شده است، شما می توانید یک برگ آن را بشکنید و ژل آن را به صورت مستقیم روی ناحیه آسیب دیده بگذارید. 

کرم گل همیشه بهار: این کرم خاصیت ضدعفونی دارد و می تواند زخم های جزئی را بهبود دهد همچنین تحریکات پوستی را کاهش می دهد کافی است کرم را به صورت مستقیم روی نیش گذاشته و با استفاده از باند آن را بپوشانید. 

اسانس اسطوخودوس: این ماده توانایی ضدالتهابی دارد و می تواند تورم را برطرف کند. اسانس را با یک روغن حامل مثال روغن نارگیل یا زیتون رقیق کرده و چند قطره روی محل نیش قرار دهید. 

روغن درخت چای: چای یک ضدعفونی کننده طبیعی است که می تواند درد نیش زنبور را تسکین دهد، کافی است آن را با یک روغن حامل مخلوط کرده و یک قطرع روی محل نیش بگذارید. 

فندق: این داروی گیاهی آزمایش شده و بر گزش حشرات و نیش زنبور تاثیر دارد. این ماده می تواند التهاب، درد و خارش را کاهش دهد. اگر نیاز داشتید می توانید فندق را به صورت مستقیم به نیش بزنید. 

درمان نیش زنبور,روش های درمان نیش زنبور,درمان نیش زنبور با استفاده از روغن اسطوخودوسدرمان نیش زنبور با استفاده از روغن اسطوخودوس

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

بیشتر موارد نیش زنبور نیازی به مراجعه به پزشک ندارند. درصورتی که علائم شدید آلرژیک مانند مشکل تنفس ، کهیر یا سرگیجه داشتید سریعا با اورژانس تماس بگیرید. بهتر است فرد گزیده شده رانندگی نکند و از دیگران بخواهد که وی را به اورژانس برسانند. 

درصورتی که توسط چند زنبور گزیده شدید به کمک اضطراری نیاز خواهید داشت، درصورتی که علائم گزش بعد از چند روز بهبود پیدا نکرند سریعا با پزشک تماس بگیرید. 

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش