دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۱۴

فیزیوتراپی چیست و برای درمان چه بیماریهایی مناسب است؟

انواع روش های فیزیوتراپی,دستگاه فیزیوتراپی,فیزیوتراپی دیسک کمرفیزیوتراپی علاوه بر این که باعث بهبود کیفیت زندگی افراد میشود، مانع از ایجاد آسیب هم میشود
گاهی وقت ها از رشته فیزیوتراپی به منظور درمان بیماریها با جریان برق یاد میشود یا به عنوان نمونه برخی از افراد بر این تصورند که فیزیوتراپی با ماساژ دادن یکسان است، ولی اگر به معنای این کلمه دقت داشته باشید، فیزیکال تراپی برگرفته از دو واژه ی فیزیک و تراپی به معنی درمان می باشد.

فیزیوتراپی

یکی از زیرشاخه های رشته پزشکی، فیزیوتراپی میباشد که به منظور بهبود عملکرد اندام ها و کارکرد آن ها برای بیمارانی که مشکلات اسکلتی عضلانی دارند تأثير به سزایی دارد و استفاده از ماهیت فیزیک و خواص آن در درمان باعث تحریک سلولی و درمان می شود یا بعبارتی دیگر فیزیوتراپی علاوه بر این که باعث بهبود کیفیت زندگی افراد میشود، مانع از ایجاد آسیب هم میشود. همچنین فیزیوتراپی به عنوان بخشی از سیستم توانبخشی میباشد و نقش موثری در مراقبت های حاد دارد. درکنار اینها باعث حفظ عملکرد های حرکتی، مدیریت بیماری های مزمن و آموزش به بیمار و مراقب او میشود. فیزیوتراپی برای افراد در هر مرحله ای از زندگی کمک کننده است به عنوان نمونه وقتی که یک نفر به خاطر تصادف، بیماری و … توانایی جسمی و حرکتی اش را از دست داده است.

 تاریخچه فیزیوتراپی

 برای نخستین بار ، فیزیوتراپی برای بازتوانی سربازان در آمریکا و در طول جنگ جهانی اول معرفی شد. بقراط، فیزیوتراپی را در ۴۶۰ سال قبل از میلاد به شکل ماساژ، آب درمانی و درمان دستی انجام می داد. در قرن نوزدهم، فیزیوتراپی مدرن توسعه پیدا کرد.

انواع خدمات فیزیوتراپی,فواید فیزیوتراپی,فیزیوتراپی کمرفیزیوتراپی برای افراد در هر مرحله ای از زندگی کمک کننده است

چه بیماری هایی با فیزیوتراپی درمان میشوند؟

فیزیوتراپی درواقع به منظور درمان بیماریهای مغز و اعصاب و ارتوپدی تا بیماری های کودکان و زنان و سالمندان می باشد. پزشک متخصص با دانش بر این که فیزیوتراپی و فیزیوتراپیست میتوانند برای بیماران در رفع محدودیت هایشان کمک کنند در هر کدام از این محیط ها با معرفی بیمار به کلینیک های فیزیوتراپی پیشرفته و با امکانات کامل در حیطه تخصص مربوطه موجب درمان بیمار شوند.

بعضی از موارد وجود دارد که افراد، اغلب در اثر آن ها به فیزیوتراپی مراجعه میکند. این موارد شامل آرتروز، سکته های مغزی، کمردرد و شکستگی ها می باشد.

از دیگر مواردی که بیماران به منظور درمان خود نزد فیزیوتراپی می روند میتوان به شکستگی استخوان ها، دررفتگی مفاصل، اختلالاتی مثل کمردرد، دردهای عضلانی، اسپاسم های عضلانی، انحراف در انحناهای ستون فقرات، ضایعات بافت نرم مثل پیچ خوردگی ها، پارگی رباط ها، منیسک ها، فتق دیسک بین مهره ای، کشیدگی زردپی ها و ماهیچه ها، نرمی کشکک، اختلالات مادرزادی مثل دررفتگی مفصل ران، کف پای صاف،  پای پرانتزی،  پای ضربدری، خشکی مفصل شانه و آرنج تنیس، قطع اندام ها به علل مختلف، فلج مغزی، فلج اطفال، تومورهای دستگاه عصبی، سکته مغزی ، عدم تعادل، سردردها، آرتریت ها،  صدمات و ضایعات ورزشی، نشانگان گیلن–باره،  کژگردنی،  فلج ارب و بیماری های قلبی و تنفسی، سرطان ها، سوختگی ها و جراحی های مختلف اشاره کرد.

فیزیوتراپیست ها چه کسانی هستند؟

فیزیوتراپ ها به افرادی متخصصی گفته میشود که با تحصیلات عالی از دانشگاه های سراسری تیپ یک علوم پزشکی کشور فارغ التحصیل شده اند که در بسیاری از مواقع، موجب کاهش درد بیمار بدون نیاز به جراحی های پرهزینه و بدون استفاده از داروهای شیمیایی و تحمیل عوارض احتمالی این داروها به بدن می شوند و حرکت را بازمیگردانند و بهبود می بخشند. فیزیوتراپیست ها به افراد جامعه، روش پیشگیری از بروز مشکل را آموزش می دهند و از این طریق در طول زمان، فواید سلامتی بیشتر را نصیب افراد میکنند.

فیزیوتراپی کمر,متدهای درمانی در فیزیوتراپی,فیزیوتراپی چیستاز قدیمی ترین و مفید ترین روشها و تکنیک های فیزیوتراپی می توان به ورزش درمانی اشاره کرد

پس از این که توسط متخصص فیزیوتراپی معاینه شدید، پروتکل درمانی شما را پس از تشخیص مشکل با هدف کاهش درد، افزایش و بهبود حرکت و عملکرد فیزیکی و پیشگیری از بروز ناتوانی طرح ریزی می کنند. همچنین فیزیکال تراپیست ها به منظور پیشگیری از کاهش حرکت در مفاصل، پیش از بروز مشکل با شما صحبت می کنند تا با اصلاح سبک زندگی، در آینده بدنی سالم تر و فعال تری داشته باشید.

چه زمانی باید به فیزیوتراپی مراجعه کنیم؟

پزشکان طبق معمول برای درمان بیمار، فیزیوتراپی تجویز می کنند. فراموش نکنید که بعضی از بیماریها مثل سکته ی مغزی برای مراجعه به فیزیوتراپی و استفاده از خدمات توانبخشی یک زمان طلایی( ۳ تا ۶ ماه اول) دارند که پزشکان با تجربه نسبت به آن خبر دارند.

انواع روش های فیزیوتراپی

قبل از مراجعه به فیزیوتراپ با تجویز پزشک، فرآیند کارتان آغاز می شود. با توجه به این که چه مشکلی دارید، پزشک متخصص شما فرق دارد. مثلا اگر در فرد، مشکلات شکستگی و ضرب دیدگی مشاهده شود، پزشک ارتوپد به منظور درمان آن شخص، فیزیوتراپی را تجویز می کند یا اگر در اثر سکته مغزی ، فرد دچار مشکلات حرکتی شده باشد، این وظیفه بر عهده ی پزشک مغز و اعصاب می باشد. فرد بعد از انجام این کار باید پیش متخصص فیزیوتراپی برود و با معاینه وی در این مرحله، تعداد جلسات موردنیاز و نوع تکنیک های درمانی او مشخص شود. به صورت کلی در فرآیند فیزیوتراپی، تکنیک های کاربردی زیادی نقش دارند که اصلی ترین آنها عبارتست از:

- ورزش درمانی:

از قدیمی ترین و مفید ترین روشها و تکنیک های فیزیوتراپی می توان به ورزش درمانی اشاره کرد. در بیشتر موارد، این روش به تجهیزات پیچیده و هزینه نیاز ندارد. تخصص فیزیوتراپیست در ورزش درمانی از اهمیت بسیاری برخوردار است و در خصوص تکنیک های ورزشی مختلف، مطلع است. هر چه در این زمینه فرد، تخصص بیشتری داشته باشد، حرکات ساده تر، جذاب تر و موثرتری را به فرد بیمار یاد می دهد.

- امواج درمانی:

امواج درمانی یکی از تکنیک های کاربردی فیزیوتراپی به شمار میرود که در آن برای درمان و بهبود شرایط بیمار از امواج فراصوت استفاده می کنند. به علت این که امواج فراصوت موجب ایجاد عمق نفوذی بیشتر می شوند و همینطور دارای گرمای قابل کنترلی می باشند، میتوانند با استفاده از این امواج موجب درمان بعضی از مشکلات عمده نظیر مشکلات التهابی، شکستگی ها، رگ به رگ شدن ها و موارد مربوط به مفاصل و عضلات میشوند.

- حرارت درمانی:

یکی از خواص حرارت اینست که هنگامی که در یک نقطه خاص حرارت متمرکز شود، میتواند گردش خون را در آن قسمت بهبود ببخشد. از حرارت درمانی در فیزیوتراپی برای همین امر و به همین روش استفاده می شود. البته برای رفع گرفتگی عضلات نیز از حرارت درمانی استفاده می شود.

انواع روش های فیزیوتراپی,دستگاه فیزیوتراپی,فیزیوتراپی از عوارض شایع فیزیوتراپی های غیر استاندارد می توان به افزایش شدت مشکل و بیماری اشاره کرد

- درمان به کمک تنس:

استفاده از محرک های الکتریکی و تنس از دیگر موارد حائز اهمیت در فیزیوتراپی می باشد. کاربر اصلی این روش در درمان مشکلات مربوط به ماهیچه های آسیب دیده می باشد.

- ماساژ درمانی:

از زیر مجموعه های اصلی علم فیزیوتراپی می توان به انجام تخصصی ماساژ اشاره کرد. یکی از مشکلاتی که به وسیله ی ماساژدرمانی درمان میشود، ایجاد گردش خون متعادل در بافت های بدن است. افرادی که مبتلا به مشکلات بافتی و عضلانی شده اند، در روند بهبود مشکلات خود با دریافت ماساژ تخصصی میتوانند رشد چشمگیری داشته باشند.

محیط کار یک فیزیوتراپی چگونه است؟

فرصت های شغلی فیزیوتراپیست ها بسیار زیاد است. آنها این قابلیت را دارند که در بیمارستان ها، خدمات پرستاری در خانه، خدمات توانبخشی، درمان های خصوصی یا با تیمهای ورزشی در بخش های دولتی مشغول بکار شوند حتی میتوانند فیزیوتراپی را به عنوان استاد در دانشگاه ها تدریس کنند.

رایج ترین متدهای درمانی در فیزیوتراپی

در دوره های دستیار فیزیوتراپیست و مزایای مرتبط با هر تکنیک، برخی از متداولترین معالجه شما به شرح زیر میباشد:

> تمرینات محدوده حرکت( ROM):

اگرچه در مراحل ابتدایی به منظور بهبود استخوانهای شکسته یا جراحی، استراحت را برایتان تجویز می کنند، در دوره های طولانی بی حرکتی باعث میشد که روند بهبودی طولانی‌تر یا خنثی شود. به همین خاطر، فیزیوتراپیست ها برای ترویج حرکت، تشویق تحرک مفصل و تسهیل گردش معمولاً دامنه تمرینات حرکتی را تجویز می کنند. حرکت مفاصل و عضلات آسیب دیده ، مانع از آتروفی ماهیچه ها و مشکلات مربوط به وضع حمل بدن میشود. اغلب پزشکان مراقبت های بهداشتی، از تمرینات ROM بهره می گیرند.

> الکتروتراپی:

وقتی که از جریان های الکتریکی، مغناطیسی، لیزر، اولتراسوند و … استفاده کنید به چنین حالتی الکتروتراپی می گویند که هر کدام خواص مخصوصی دارند. رایج ترین کاربرد جریان های الکتریکی، تحریک پوست یا تحریک عضله و عصب میباشد و گاهی وقت ها برای کاهش درد یا تقویت و فعالسازی عضله استفاده میشود.

رشته فیزیوتراپی,فیزیوتراپی,انواع خدمات فیزیوتراپیفیزیوتراپی درواقع به منظور درمان بیماریهای مغز و اعصاب و ارتوپدی تا بیماری های کودکان و ... می باشد

> کرایوتراپی و گرما درمانی:

یکی از رایجترین مشکلات افراد دارای مشاغل پشت میزنشین و ورزشکاران حرفه ای، عضلات سفت و سخت می باشد. در صورتیکه بیمار از عضلاتش در هر مکانی شکایت داشته باشد، به همین منظور استفاده از گرما یا سرما در مناطق آسیب دیده مؤثر است. به استفاده از بسته های گرم یا حتی موم پارافین، گرما درمانی گفته میشود.

> منوال تراپی:

به مجموعه ای از تکنیک های دستی که به منظور کاهش درد یا ناتوانی اسکلتی عضلانی استفاده می شود منوال تراپی گفته میشود.

> تمرین درمانی:

تمرین درمانی به بخشی از تمرینات گفته میشود که به هر فردی بطور منحصر به فرد داده می شود و برای کاهش علایم یا بهبود عملکرد از روش کاهش التهاب( در صورت وجود)، حفظ دامنه ی حرکتی وبهبود قدرت و استقامت عضلانی کمک می کند.

> هیدروتراپی:

از خواص مهم هیدروتراپی در رابطه با آب می توان به کاهش وزن بدن در آب و ایجاد مقاومت دربرابر حرکت اشاره کرد. در اثر کاهش وزن بدن در آب، وزن روی مفاصل شما کم میشود و در نتیجه فشار کمتری به آن ها وارد میشود که در بیماری های تخریب مفصلی مثل آرتروز چنین موضوعی را می توان دید. همچنین در اثر ایجاد مقاومت توسط آب، تمرینات کمی با مقاومت انجام میشود.

> سونوگرافی درمانی:

با این که سونوگرافی معمولاً همراه با فیزیوتراپی نیست، ولی پزشکان در سالهای اخیر موفق شده اند برای درمان جراحات در بدن از امواج صوتی استفاده کنند. برای هدف قرار دادن بافت آسیب دیده با پرتوهای نرم روشی ملایم وجود دارد که به آن فرکانس سونوگرافی می گویند. کاربرد این روش درمانی برای بیمارانیست که به آرتروز، تاندونیت و فشار عضلانی مبتلا هستند.

فواید فیزیوتراپی

>> کاهش درد

>> سفتی پس از شکستگی

>> جلوگیری از صدمات و آسیب ها با فیزیوتراپی

>> افزایش تعادل و تحرکت با فیزیوتراپی

>> افزایش بازه حرکتی عضلات

>> عدم وابستگی به داروهای ضد درد

>> جراحت های ورزشی

>> فیزیوتراپی پس از سکته مغزی

>> کنترل دیابت

>> کنترل بیماریهای قلبی

>> کنترل بیماریهای ریوی

>> سلامت زنان

انواع خدمات فیزیوتراپی,فواید فیزیوتراپی,فیزیوتراپی کمر,در قرن نوزدهم، فیزیوتراپی مدرن توسعه پیدا کرد

عوارض فیزیوتراپی

از عوارض شایع فیزیوتراپی های غیر استاندارد می توان به افزایش شدت مشکل و بیماری اشاره کرد. به عنوان نمونه اگر فردی به هر دلیلی دچار شکستگی شده باشد و توسط یک فرد غیر متخصص، تکنیک های غیر استاندارد فیزیوتراپی بر روی او اجرا شود، مسلما نه تنها در شخص، نشانه های بهبودی دیده نمی شود؛ بلکه ممکن است شخص از هر نظر به مشکلات شدیدتری دچار شود که حتی نمیتوان آن ها را درمان کرد.

آسیب رسانی به قسمت های حساس بدن از جمله عصب ها و نخاع از دیگر مشکلات ناشی از فیزیوتراپی غیر صحیح می باشد. به عنوان نمونه در فیزیوتراپی یکی از دشوارترین تکنیک ها، به فیزیوتراپی گردن مربوط میشود. درصورت عدم انجام این کار بدرستی ، ممکن است در فرد مشکلات بسیاری جدی تری ایجاد شود و او را به مشکلات عمیق تری دچار کند.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش