چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۸۴

اختلال نعوظ چیست؟ + نشانه ها، علل، تشخیص و درمان این بیماری

رفع مشکل نعوظ,درمان اختلال نعوظ,پیشگیری از بروز اختلال نعوظاختلال نعوظ غیر معمول نیست و بسیاری از مردان در زمان استرس، آنرا تجربه می کنند
یکی از مهمترین ارکان تشکیل دهنده ی زندگی زناشویی، روابط جنسی می باشد. از رایج ترین مشکلات بین زوجین می توان به ناتوانی و اختلال نعوظ در برقراری روابط جنسی اشاره کرد که اگر ریشه یابی و درمان نشود، موجب سست شدن پایه های زندگی میشود.

اختلال نعوظ

وقتی که آلت تناسلی مردان، بزرگ و سفت میشود این حالت را نعوظ یا ارکشن( erection) می گویند. بافت های اسفنجی آلت مردانه در حالت نعوظ، پر از خون می شود و به همین خاطرسفت میشود تا برقراری رابطه جنسی میسر باشد. برای ایجاد نعوظ آلت تناسلی، باید قسمت های مختلف بدن با هم هماهنگ شوند. برای این که نعوظ ایجاد شود و آن حالت حفظ شود، مواردی همچون هماهنگی بین روان، مغز و دستگاه اعصاب مرکزی و محیطی، هورمون های خونی، عروق خونی شامل شریان و ورید جهت ورود خون به داخل آلت و عدم خروج آن از این بافت، الزامی است. درصورت کار کردن تمام این دستگاه ها با هم در داخل آلت، دو جسم غاری بزرگ شبیه اسفنج با خون پر میشود و در نتیجه آلت، بزرگی و سفت میشود و نعوظ با موفقیت انجام می شود.

دریچه های وریدی در طول مدت نعوظ و رابطه جنسی تا وقتی که مایع منی خارج شود، بسته هستند به همین علت نعوظ تداوم می یابد. دریچه های وریدی پس از انزال باز میشود و خون از آلت تناسلی خارج میشود، در نتیجه نعوظ خاتمه میابد و آلت تناسلی به حالت اولیه بازمی گردد. توجه کنید که افراد بطور طبیعی در هنگام خواب و صبح گاه، چندین بار برایشان نعوظ اتفاق می افتد که به این حالت نعوظ صبحگاهی یا NPT گفته میشود.

علل روانی اختلال نعوظ,آزمایش های اختلال نعوظ,اختلال نعوظ چیستبا توجه به این که چه عاملی باعث ایجاد اختلال نعوظ شده، درمانهای متفاوتی وجود دارد

بدین ترتیب اختلال نعوظ ناتوانی به منظور سفت نگه داشتن آلت مردان به میزان کافی برای برقراری ارتباط جنسی میباشد که به چنین شرایطی ناکارآمدی جنسی نیز می گویند. اختلال نعوظ غیر معمول نیست و بسیاری از مردان در زمان استرس، آنرا تجربه می کنند ولی اگر این اختلال نعوظ بطور مداوم رخ دهد شایع نیست و باید نسبت به درمان آن اقدام کنید.

علائم اختلال نعوظ 

از علائم اختلال نعوظ می توان به موارد زیر اشاره کرد :

*  مشکل در رسیدن به نعوظ

*   مشکل در نگه داشتن نعوظ

*  کاهش میل جنسی

علل فیزیکی اختلال نعوظ

اختلال در نعوظ در اغلب موارد ناشی از مشکلات جسمانی است. در ادامه علل شایع عبارتند از:

- بیماری های قلبی

- انسداد عروق خونی( تصلب شرایین )

- کلسترول بالا

- فشار خون بالا

- دیابت

- چاقی

- بیماری پارکینسون ، بیماری پیرونی( توسعه بافت سفت در داخل آلت تناسلی مرد)

- مولتیپل اسکلروزیس

- برخی داروها

- مصرف دخانیات

- اختلالات خواب

- درمان سرطان پروستات یا بزرگ شدن پروستات

- جراحی یا صدماتی ناحیه لگن و نخاع

علل روانی اختلال نعوظ,آزمایش های اختلال نعوظ,اختلال نعوظ چیستاورولوژیست بهترین راه درمان اختلال نعوظ و درمان سستی نعوظ می باشد 

علل روانی اختلال نعوظ

مغز در تحریک مجموعه رویدادهای فیزیکی نقش بسزایی دارد که باعث ایجاد نعوظ و بروزاحساس هیجان جنسی میشوند. مواردی که باعث  تشدید اختلال در نعوظ میشود، شامل موارد زیر میباشد :

* افسردگی، اضطراب و یا دیگر شرایط سلامت روان

* استرس

* مشکلات رابطه ناشی از استرس، ارتباط ضعیف با شریک جنسی و یا نگرانی های ديگر

چه بیماری هایی موجب اختلال نعوظ می شوند؟

بیماری هایی که سبب کاهش هورمون جنسی می شود شامل سیروز کبدی، تالاسمی، آنمی سیکل سل، آمینوئیدوز، آرتریت روماتوئید، بیماری انسدادی مزمن ریه( COPD) و عفونت های مزمن می باشد. وقتی که توستسترون بخاطر نارسایی بیضه کاهش یابد، تسوسترون خوراکی یا تزریقی به بیمار تجویز میشود.

پیشگیری از بروز اختلال نعوظ

از بهترین راه برای جلوگیری و کنترل مشکلات جنسی می توان به آگاهی و دانش از روابط جنسی اشاره کرد. درمان اختلال نعوظ توسط پزشک معالج ، به این صورت است که شرح حال دقیق و امتحان بالینی فرد بیمار بررسی میشود تا اگر ناتوانی جنسی داشت، درمان مناسب را تجویز کند. به عنوان مثال :

۱. دیابت، بیماری های قلبی یا سایر بیماری های مزمن خود را به کمک پزشکتان مدیریت کنید.

۲. برای چکاپ شدن و انجام آزمایش های غربالگری، باید بطور منظم به پزشکتان مراجعه نمایید.

۳. از استعمال دخانیات و مصرف مواد مخدر خودداری کنید.

۴. ورزش را بطور مداوم انجام دهید.

۵. از کارشناسان به منظور کنترل اضطراب، افسردگی یا سایر مشکلات روانی کمک بگیرید.

۶. استرس خود را کنترل کنید.

داروهای اختلال نعوظ,علائم اختلال نعوظ,علل روانی اختلال نعوظمواردی که باعث تشدید اختلال نعوظ میشود، شامل مشکلات رابطه ناشی از استرس است

تاثیر تستوسترون بر نعوظ

یک هورمونی که توسط بدن انسان تولید میشود، هورمون تستوسترون نام دارد و این هورمون توسط بیضه در مردان تولید می شود. تستوسترون تأثير مهمی بر ظاهر مرد و رشد جنسی دارد. بطور معمول تولید تستوسترون با سن کاهش می یابد. درصورت کاشه بیش از حد تستوسترون، ممکن است مردان، علائم فراوانی را تجربه کنند که عدم نعوظ یکی از علایم آن به شمار می رود.

تاثیر دوچرخه سواری بر اختلال نعوظ

درصورتی که بمدت طولانی دوچرخه سواری و ورزش های امثال آن را انجام دهید به عروق ناحیه تناسلی، آسیب های ریز مکرر وارد میشود که برای رفع این مشکل باید نوع و شدت ورزش را تغییر دهید. همچنین افرادی که در اثر مصرف دارو با مشکلات رو به رو می شوند باید دارو را تغییر دهند. همینطور تقویت عضلات کف لگنی با ورزش نیز مفید است.

برای درمان نعوظ به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

اورولوژیست بهترین راه درمان عدم نعوظ و درمان سستی نعوظ می باشد. به متخصص کلیه و مجاری ادراری و ناباروری و ناتوانی جنسی مردان،  اورولوژیست گفته میشود. درصورت وجود مشکل از میزان تستوسترون فرد برای درمان آن باید از دارو و یا تزریق توسط اورولوژیست استفاده کنید.

آزمایش های اختلال نعوظ

مراحل مختلفی از آزمایش اختلال نعوظ نظیر معاینه فیزیکی و سابقه جنسی وجود دارد. ممکن است آزمایشات اضافی به منظور تشخیص ایجاد علائم شما به علت یک بیماری زمینه ای انجام شود. پزشک گاهی اوقات به منظور کمک به تشخیص عامل اختلال نعوظ، آزمایش های اضافی را انجام می دهد. این آزمایشات میتواند در نحوه درمان اختلال نعوظ به پزشک شما کمک فراوانی می کند و همچنین تعیین کند که ممکن است بیماری زمینه ای باعث اختلال نعوظ شما شود یا خیر. از این آزمایشات میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

* سونوگرافی: 

سونوگرافی به بررسی رگ های خونی آلت تناسلی می پردازد تا مشکلاتی که از نظر جریان خون آلت تناسلی رخ می دهد را تشخیص دهد.

* تست( NPT): 

از یک دستگاه قابل حمل و باطری مجهز به ران به منظور ارزیابی کیفیت نعوظ های شبانه استفاده می شود. در این دستگاه، داده ها ذخیره میشوند تا پزشک بعدها به آن ها دسترسی داشته باشد.

* تست تزریق: 

دارویی به آلت تناسلی شما در طول این آزمایش به منظور تحریک نعوظ، تزریق می شود. پزشک شما با انجام این آزمایش می تواند به بررسی سفتی نعوظ و مدت زمان آن بپردازد.

* آزمایشات ادرار: 

برای بررسی دیابت یا سایر بیماریهای زمینه ای از آزمایش ادرار استفاده میشود.

* آزمایش خون: 

با انجام آزمایش خون میتوانید شرایطی مثل دیابت، مشکلات تیروئید، بیماری های قلبی و سطح پائین تستوسترون را بررسی کنید.

درمان اختلال نعوظ

با توجه به این که چه عاملی باعث ایجاد اختلال نعوظ شده، درمانهای متفاوتی وجود دارد. همچنين گاهی وقت ها علاوه بر استفاده از دارو، باید سبک زندگی خود را تغییر دهید و حتی در جلسات مشاوره اصلاح سبک زندگی حاضر شوید.

>>  پیشنوازی:

به یک تجربه جنسی نظیر لمس کردن، ماساژ دادن و نوازش دادن بدن شریک جنسی بدون انجام دخول پیشنوازی گفته میشود که در صورت همراه شدن با نفس های عمیق و آرام در درمان زود انزالی مؤثر است. فشار خون مرد و زن در هنگام پیشنوازی و ملاعبه به آرامی زیاد میشود و مانع ایجاد هیجان سریع و ناگهانی می شود. حفظ این آرامش از اهمین بسیاری برخوردار است بدین دلیل که مردان سریعا تحریک جنسی میشوند ولی زن ها برای تحریک شدن به زمان بیشتری نیاز دارند. در واقع زن ها برای تحریک شدن از نظر جنسی به ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارند در حالیکی مردها خیلی سریعتر تحریک میشوند . مردها با تمرین طولانی مدت پیشنوازی، نحوه ی کنترل هیجانشان را می آموزند و به این ترتیب برای جلوگیری از انزال از نظر روانی تمرکز لازم را در طولانی مدت پیدا می کنند.

علل اختلال نعوظ,داروهای اختلال نعوظ,علائم اختلال نعوظمیتوانید برای درمان اختلال نعوظ از مشاور آموزش دیده کمک بگیرید

>> داروهای درمان اختلال نعوظ:

پزشک گاهی اوقات داروهایی را برای کنترل علایم تجویز میکند. ممکن است برای رسیدن به نتیجه ی دلخواه از چندین دارو استفاده کنید. گاهی وقت ها این داروها دارای عوارض جانبی می باشند. اگر عوارض جانبی ناخوشایندی را دیدید، آنها را با پزشکتان در میان بگذارید تا داروی دیگری را در صورت امکان برایتان تجویز کند. داروهای زیر باعث تحریک جریان خون به آلت می شوند و به درمان اختلال در نعوظ کمک می کنند:

- آلپروستادیل( کاورجکت)

- آوانافیل( استندرا)

- سیلدنافیل( ویاگرا)

- تادالافیل( سیالیس)

- تستوسترون( آندرودرم)

- واردنافیل( لویترا)

>> داروهای گیاهی اختلال نعوظ :

داروهای طبیعی و گیاهی در برخی موارد در درمان اختلال نعوظ موثرند. پیش از این که داروهای تقویتی و دارویی را امتحان کنید، باید با پزشکتان مشورت کنید. احتیاط لازم را در زمان خرید داروهای تقویتی و دارویی به عمل بیاورید چون گاهی وقت ها این داروها ممکن است موادی داشته باشند که اسمی از آنها بر روی برچسب آورده نشده باشد. از پزشکتان درخواست کنید تا نام برندهای معروف را برایتان معرفی کند و به صورت اینترنتی، این داروها را تهیه نکنید. بعضی از داروهای تقویتی و گیاهی که در درمان اختلال نعوظ موفقیت آمیز بوده اند عبارتند از:

* L- آرژینین

* DHEA

* جینسنگ

* یوهیمبی

* آسپاراگوس راسموسوس

داروهای اختلال نعوظ,علائم اختلال نعوظ,علل روانی اختلال نعوظداروهای طبیعی و گیاهی در برخی موارد در درمان اختلال نعوظ موثرند

>> هورمون ها:

مردانی که سطح تستوسترونشان کم است، ممکن است درمان جایگزینی تستوسترون برای آن ها تاثیرگذار باشد.

>> کمک های مکانیکی:

از کمک هایی که در درمان مردان مبتلا به اختلال نعوظ مؤثر است می توان به دستگاه های خلا( وکیوم) و کاشت( ایمپلنت) آلت تناسلی اشاره کرد.

>> درمان روان شناختی:

در صورتی که برای درمان اختلال نعوظ از مشاور آموزش دیده کمک بگیرید در درمان احساس اضطراب، ترس یا احساس گناه شخص که بر عملکرد جنسی اش تأثیر می گذارد، مؤثر است.

>> دستگاه های مکنده (وکیوم):

یکی از ابزارهای مکانیکی برای ایجاد نعوظ برای مردانی که تمایل به استفاده از درمانهای دارویی ندارند و یا بر روی آن ها تاثیر گذار نیست، دستگاه های مکنده ی وکیوم نام دارد. وظیفه ی این دستگاه در اطراف آلت اینست که، خون را بطور مرتب به داخل آلت پمپ می کند و آن را سفت نگه میدارد. به پایه ی آن، یک حلقه لاستیکی متصل میشود که این پایه باعث میشود مقاربت جنسی صورت بگیرد. برای چنین دستگاه های مکانیکی مشکلات بالقوه ای نظیر عدم خودانگیختگی آشکار هستند. از دیگر معایب بالقوه می توان به کبودی آلت تناسلی مرد، آسیب بافتی( در صورتیکه حلقه به مدتی بیش از حد طولانی روی آلت قرار بگیرد)، سردی نوک آلت تناسلی مرد  اشاره کرد.

>> درمان جراحی:

آخرین مرحله ی درمان اختلال نعوظ، جراحی پروتز آلت است و در صورتی که هیچ کدام از درمانهای قبل مفید نبود، این جراحی انجام میشود. باید توجه کنید که در تمام درمانهای ذکر شده، نعوظ آلت تناسلی بدون تحریک جنسی ایجاد نمی شود.

۱. جراحی پروتز آلت:

مردانی که با سایر روشهای درمان اختلال نعوظ، مشکلشان برطرف نشده می توانند به سراغ ایمپلنت آلت تناسلی بروند. با استفاده از عمل جراحی، این پروتزها را در ایمپلنت های مکانیکی قرار می دهند تا در زمان موردنیاز ، آلت تناسلی مرد را سفت کنند. ایمپلنت سه تکه، پیچیده ترین ایمپلنت به شمار میرود که در داخل بدن بطور کامل پنهان میشود و ظاهری طبیعی در حین رابطه و یا هنگام شل بودن آلت تناسلی مرد دارد.

علل اختلال نعوظ,داروهای اختلال نعوظ,علائم اختلال نعوظآخرین مرحله ی درمان اختلال نعوظ، جراحی پروتز آلت است 

۲. جراحی عروق :

جراحی عروق یکی از دیگر جراحی های اختلال نعوظ است که برای افراد خاصی مناسب است که از آن ها می توان به افراد جوان غیر سیگاری و فاقد بیماری زمینه ای( دیابت) که بیشتر در اثر ضربه دچار اختلالات عروقی و اختلال در خونرسانی به آلت شده اند، اشاره کرد.

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش