یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۹۰۰۶۲

همه چیز درباره اختلال بیزاری جنسی

اختلال بیزاری جنسی,بیزاری جنسی چیست,انواع بیزاری جنسیاختلال بیزاری جنسی
رابطه جنسی یکی از ارکان اصلی زندگی زناشویی است وجود یک اختلال می تواند زندگی را با مشکلات متعددی روبرو کند یکی از اختلالاتی که در زوجین به چشم می خورد بیزاری جنسی است. در ادامه این مطلب سرپوش بیشتر درباره این موضوع صحبت می شود.

بیزاری جنسی چیست؟

اختلال بیزاری جنسی توسط کتابچه تشخیصی و آمار اختلالات روانی به صورت؛ عدم تمایل یک‌ فرد به تماس جنسی تناسلی یا برقراری رابطه جنسی با یک شریک جنسی تعریف می شود. این اختلال موجب می شود فرد احساس پریشانی داشته باشد تا جایی که از هرگونه تماس با جنس مخالف پرهیز می کند. آمار شیوع بیزاری جنسی در میان انسان ها بسیار کم می باشد، این موضوع به دلیل اشتباهی است که در تشخیص این اختلال با سایر موارد ایجاد می شود. 

اختلال بیزاری جنسی برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ در لیست DSM آمده است، غالبا این اختلال جنسی در اوایل ۲۰ سالگی تشخیص داده می شود. باید توجه داشت که ۲۰ سالگی زمانی است اکثر افراد فعالیت جنسی خود را آغاز می کنند، با شروع فعالیت ها جنسی بیمار می تواند متوجه این اختلال جنسی شود. 

اختلال بیزاری جنسی,بیزاری جنسی چیست,درباره اختلال بیزاری جنسیدرباره اختلال بیزاری جنسی

انواع بیزاری جنسی:

اختلال بیزاری جنسی نوعی بیماری مادام العمر می باشد که فرد بدون توجه به رابطه ای که دارد، فرد مورد تماس با او بیزاری جنسی را تجربه خواهد کرد. این نوع اختلال می تواند به فردی اشاره کند که در پاسخ به یک رابطه خاص اختلال رابطه جنسی را تجربه می کند. با این وجود زمانی که شخص خارج از رابطه ای خاص باشد، حتی می تواند به طور عادی رابطه مورد انتظار خود را داشته باشد. فردی که به این نوع اختلال مبتلا می شود درصورت تغییر رابطه با مشکل روبرو می شود. 

عوامل ایجاد کننده اختلال بیزاری جنسی:

عوامل متعددی می توانند اختلال بیزاری جنسی را ایجاد کنند که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می شود: 

اضطراب و خشم از جمله موارد کاهنده میل جنسی در زنان و مردان می باشد. 

تجربه کردن رابطه جنسی در موقعیت های نامناسب و ناخوشایند می تواند زمینه اختلال بیزاری جنسی را ایجاد کند. 

نگرانی، ترس، خاطرات یا هنجارهایی که در ذهن فرد درباره رابطه جنسی وجود دارد برای مثال؛ غیر اخلاقی یا خطرناک دانستن سکس می تواند منجر به بیزاری جنسی شود. 

تربیت و آموزش های نادرستی که درباره مسائل جنسی وجود دارند، این موضوع نگرش های نادرستی در فرد ایجاد می کند که زمینه ساز اختلالات جنسی از جمله كم كاری و بیزاری جنسی می شود. 

علائم اختلال بیزاری جنسی:

بسیاری از افراد در طول عمر خود به دوره هایی برخورد می کنند که دچار کاهش میل جنسی می شوند، در نتیجه میل و لذتی که به برقراری رابطه جنسی داشته اند کاهش پیدا می کند. زمانی که این موضوع برای مدتی طولانی ادامه پیدا کند به تدریج زندگی فرد را با پیامدهای نامطلوب و البته جدی روبرو می کند، کاهش میل جنسی خود یکی از نشانه های اختلال بیزاری جنسی است. 

درصورتی که فرد علائم دیگری نظیر حمله پانیک قبل و در طول رابطه جنسی یا حتی در اثر فکر کردن به رابطه جنسی داشته باشد می توان به اختلال بیزاری جنسی مشکوک بود. حملات پانیک در مواجهه با رابطه جنسی دارای نشانه های است که از جمله آنها می توان به احساس خفگی، تپش قلب، ضعف، تهوع، سرگیجه و مشكلات تنفسی اشاره کرد. 

برخی از بیماران در هنگام مشاهده رفتارهای جنسی مانند بوسیدن یا لمس کردن دچار نفرت بسیار زیادی می شوند، شدت واکنش های فرد زمان مواجهه با این موقعیت ها ممکن است طیفی بین خفیف از جمله فقدان علاقه و نفرت، علائم متوسط مانند استرس و اضطراب متوسط تا علائم شدید مانند فقدان لذت، پریشانی روانی شدید و تمام علائم پانیک را شامل شود. 

در موارد شدید دیده شده است که فرد به هرچیزی چنگ می زند تا از رابطه جنسی با همسرش امتناع کند؛ برای مثال عدم خوابیدن در زمان یکسان با همسرش، صرف زمان بیشتر در محل کار و فرار کردن از محیط خانه و تلاش برای کاهش جذابیت جنسی خود.

به طورکلی می توان علائم را شامل موارد زیر دانست: 

پرهیز از هرگونه رابطه جنسی

ترس و تنفر از فعالیت جنسی

مشکل در زندگی مشترک

بی توجهی به علائم بیزاری جنسی سبب بهتر شدن فرد نخواهد شد بلکه درنهایت با تشدید شدگی روبرو خواهید بود. 

اختلال بیزاری جنسی,بیزاری جنسی چیست,علائم اختلال بیزاری جنسیعلائم ناشی از اختلال بیزاری جنسی

تشخیص اختلال بیزاری جنسی:

اختلال بیزاری جنسی غالبا زمانی تشخیص داده می شود که فرد یا همسرش زمان برقراری رابطه جنسی با مشکل یا نارضایتی روبرو می شوند و درباره این موضوع با پزشک یا روان درمانگر صحبت می کنند. 

اولین قدم برای تشخیص این اختلال انجام معاینات یا آزمایشات تشخیصی است که برای حذف علل پزشکی زمینه ساز اختلال انجام می شوند. مواردی که منجر به پرهیز از رابطه جنسی می شوند شامل؛ بیماری های مسری جنسی، بدشکلی جسمی، تمیز نبودن همسر و ابتلا به واژینیسموس می باشد. 

بر اساس توصیفاتی که از این اختلال وجود دارد؛ فردی که به بیزاری جنسی مبتلا شود نه تنها از برقراری رابطه جنسی با پارتنر خود امتناع می کند بلکه احساسی منفی نسبت به انجام این رابطه و حتی احتمال وقوع آن دارد، البته باید اشاره کرد اختلالات جنسی دیگری هم وجود دارند که علائم و نشانه های مشترک با بیزاری جنسی دارند، همین موضوع تشخیص را دشوار خواهد کرد. 

یکی از اختلالاتی که شبیه به بیزاری جنسی است؛ اختلال برانگیختگی جنسی زنانه می باشد، این بیماری به ناتوانی مداوم زن برای حفظ یا رسیدن به پاسخ روان شدن واژن در طول فعالیت جنسی اطلاق می شود که به دنبال دلایل فیزیکی یا روانی ایجاد خواهد شد. زنان مبتلا به این بیماری، رابطه جنسی دردناکی را تجربه خواهند کرد، به دنبال این موضوع فرد از برقراری رابطه جنسی خودداری می کند. 

این اختلال با بیزاری جنسی اشتباه گرفته می شود، زیرا هر دو به صورت مشکل در علاقه و میل به رابطه جنسی خود را نشان می دهند. محققان تاکید می کنند این اختلال تا حدی شبیه به یک اختلال اضطرابی است تا یک اختلال جنسی، به همین دلیل است که روش های درمانی مربوط به این اختلال مشابه روش های درمانی اختلال اضطراب شدید است.

درمان اختلال بیزاری جنسی غالبا با استفاده از تکنیک های کاهش اضطراب صورت می گیرد. برخی از روش های درمانی مورد استفاده در ادامه آورده شده اند: 

حساسیت زدایی سیستماتیک:

این روش شامل همکاری یک درمانگر با بیمار می شود که لیستی از فعالیت های جنسی را ایجاد می کند که هرکدام باعث افزایش سطح اضطراب می شود. سپس بیمار در جلسات درمانی با تمرینات آرام سازی، تحت نظارت درمانگر خود، در معرض محرک های اضطرابی قرار می گیرد.

درمانگر و بیمار از طریق این جلسات درمانی تا زمانی که فرد دیگر با تصور محرک خاص اضطراب شدید نداشته باشد ادامه می دهند. در مرحله بعدی لیست قبلی به یک لیست جدید تبدیل می شود. زمانی که بیمار تمامی موارد فهرست را با موفقیت پشت سر گذاشت تکنیک یکسانی را برای گذراندن هر یک از آن ها، با شریک خود، آغاز می کند.

اختلال بیزاری جنسی,بیزاری جنسی چیست,تشخیص اختلال بیزاری جنسیتشخیص اختلال بیزاری جنسی

درمان یکپارچه:

این نوع روش درمان ممکن است شامل همکاری با پزشکان، روانشناسان، درمانگران جنسی و حتی فیزیوتراپیست ها باشد. 

درمان روانشناختی:

این روش درمانی شامل یک همکاری با یک درمانگر جنسی می باشد، باید یک درمانگر حرفه ای را جستوجو کنید که مجوز رسمی درمانگری داشته باشد. برای مثال؛ در ایالات متحده، انجمن مربیان، مشاوران و درمانگران جنسی آمریکا و کالج متخصصین جنسی آمریکا هر دو دارای فهرست هایی هستند که به بیماران این امکان را می دهند تا بر اساس تخصص، مکان، بیمه و موارد دیگر، درمانگر خود را انتخاب کنند.

بعد از گذشت چندین جلسه همراه شدن محرک های ایجاد کننده ترس با حالت آرامش، فرد معمولاً می تواند رابطه جنسی را بدون اضطراب شدید تصور کند، سپس فرد می تواند سناریوی بعدی در سلسله مراتب درمانی را ادامه دهد. زمانی که فرد تمام سناریوهای موجود در سلسله مراتب را بدون تجربه کردن ناراحتی قابل ملاحظه تصور کند؛ همان تکنیک را برای تجربه سناریوها در زندگی واقعی، به تنهایی یا با شریک خود، اعمال می کند.

درمان دارویی:

در این روش درمانی از داروها استفاده می شود، بسیاری از داروهایی که برای این افراد تجویز می شوند غالبا برای کسانی است که دارای سایر اختلالات اضطرابی هم می باشند. 

اختلال بیزاری جنسی,بیزاری جنسی چیست,درمان دارویی اختلال بیزاری جنسیدرمان دارویی اختلال بیزاری جنسی

گردآوری: بخش سلامت سرپوش

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش