به گزارش تسنیم به نقل از آرگوس مدیا، عربستان سعودی از اول نوامبر( ۱۱ آبان) به زائران خارجی اجازه اجرای مراسم حج عمره را می دهد و به این ترتیب تقاضای جهانی برای سوخت افزایش خواهد یافت.
مقامات عربستان در ماه مارس حج عمره را متوقف کردند که سبب شد تعداد زائران حج در ماه جولای( نخستین ماه تابستان) در بحبوحه همه گیری ویروس کرونا کاهش چشمگیری داشته باشد .عربستان از ابتدای ماه جاری کم کم حج عمره را آزاد کرد.
عربستان از آغاز ماه نوامبر به زائران داخلی و خارجی اجازه اجرای مراسم حج را با ظرفیت کامل می دهد. این به معنای ۲۰ هزار زائر و شصت هزار نمازگزار در روز است. تنها زائران بین ۱۸ تا ۵۰ سال اجازه سفر به عربستان برای حج عمره را دارند و باید قبل از ورود به این کشور جواب تست کرونای آنها منفی باشد. تمام زائرانی که از خارج از عربستان می آیند به مدت سه روز قرنطینه می شوند. مقامات عربستان اعلام کردند با شرکت هواپیمایی« سعودی عربین» برای فراهم کردن ظرفیت کافی برای ورود زائران هماهنگ کرده اند.
این سومین بخش از طرح چهار مرحله ای عربستان برای از سرگیری حج است که از چهارم اکتبر( ۱۳ مهر) شروع شد. عربستان در مرحله اول روزانه به ۶۰۰۰ زائر داخلی اجازه انجام مراسم عمره را می داد که معادل ۳۰ درصد کل ظرفیت حج بود. مرحله دوم از ۱۸ اکتبر( ۲۷ مهر) آغاز شد و طی آن ۱۵ هزار زائر داخلی اجازه برگزاری حج عمره را داشتند. این رقم ۷۵ درصد از کل ظرفیت حج را تشکیل می داد.
عربستان ماه قبل اعلام کرد تمام محدودیت های سفرهای هوایی این کشور از اول ژانویه سال آینده میلادی برداشته می شود.
تعداد مبتلایان جدید به ویروس کرونا در عربستان از بین ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ ابتلا در ماههای ژوئن و جولای به ۴۰۰ مورد در این ماه رسیده است. تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور اکنون کمتر از ۸۲۵۰ نفر است در حالی که اوج ابتلا به این ویروس در اواسط جولای به ۶۳۰۲۶ نفر می رسید.
شروع حج عمره برای زائران بین المللی و افزایش به تدریج پروازهای مسافرتی از ماه آینده در عربستان، باعث افزایش تقاضا برای سوخت در این کشور میشود. تقاضا برای سوخت هواپیما در عربستان در ۸ ماه اول سال جاری میلادی تا ۴۷۵۰۰ بشکه در روز کاهش یافت یعنی ۵۵ درصد کمتر از ۱۰۵۵۰۰ بشکه در روز مصرف شده در همین دوره در ۲۰۱۹. تقاضا برای بنزین در عربستان ۲۱ درصد در این دوره نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
- 18
- 5