دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۱۷۷۹
علما و مراجع تقلید

فاضل لنکرانی: برخی درباره ویروس کرونا حرف‌های غیرمطابق با دین مطرح کردند

، آیت‌الله محمد جواد فاضل لنکرانی, جلسه درس خارج اصول مرکز فقهی ائمه اطهار
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) قم با بیان اینکه هیچ مانعی حرکت علمی شیعه را متوقف نکرده و نخواهد کرد گفت: نظام مقدس اسلامی ما امروز به طلاب فاضل، ملا ، متقی ، بصیر و اهل میدان نیازمند است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی مرکز فقهی ائمه اطهار، آیت‌الله محمد جواد فاضل لنکرانی در اولین جلسه درس خارج اصول مرکز فقهی ائمه اطهار اظهار کرد: حوزه‌ها همیشه گرفتار طوفان‌ها و حوادث بودند، یعنی اگر کسی تاریخ حوزه‌های علمیه شیعه را از زمان شیخ طوسی دنبال کند می‌بیند زمانی نبوده که حوزه‌ها به گرفتاری‌های مختلف مبتلا نشده باشند که این گرفتاری‌ها یا از ناحیه حکام وقت، یا از ناحیه جنگ‌ها، یا از ناحیه فقر، مریضی یا کسالت بوده اما آنچه انسان می‌بیند این است که هیچ مانعی حرکت علمی شیعه را متوقف نکرده و همیشه چه حوزه‌ی علمیه قم و نجف با قوت و جدیت به حرکت علمی خودشان ادامه داده‌اند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: باید بدانیم بدون علم نمی‌توان به جایی رسید ولو به مقامات عرفانی سیر و سلوک. منظور ما از علم، حقیقت علم است نه اینکه یک مقدار اصطلاحات و قواعد را علم بنامیم، بلکه حقیقت علم همان نوری است که باید در درون ما ایجاد شود.

وی علم را راه خشیت از خدا دانست و ادامه داد: «انما یخشی الله من عباده العلماء » راهش فقط علم است منتهی علما و علمی که به حقیقت علم رسیده باشند یعنی کسی که فعل او قول او را تصدیق کند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه عالم وقتی آیات خدا را دید نمی‌تواند عملاً از یاد خدا غافل باشد، گفت: عالم کسی است که وقتی حرف می‌زند، گوش می‌کند، غذا می‌خورد، کاری را انجام می‌دهد، درس می‌گوید یا درس می‌شنود خودش را در محضر خدا می‌بیند، اگر واقعاً شخص خودش را در محضر خدا دید این می‌شود «یصدق فعله قوله»، این می‌شود عالم. لذا هر کسی، به هر بعدی از ابعاد علم و حقیقت علم رسید باید خشیت از خدا در او به وجود بیاید.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با اشاره به یک مطلب منتشر شده در فضای مجازی از قول بعضی از کسانی که مراتبی در سیر و سلوک داشته‌اند و به نقل از مرحوم آقای قاضی این علوم را حجاب دانسته و بعد تأکید می‌کند که این علوم مانع است، گفت: درباره مرتبه‌ مرحوم آقای قاضی نمی‌خواهیم حرفی بزنیم و قضاوت کنیم که این کار بر عهده‌ اهلش هست، ولی این حرف، به نظر ما مطابق با قرآن و روایات نیست که بگوئیم این علوم مانع است چرا که این موضوع با آیه «والذین اوتوا العلم درجات»، مخالفت دارد.

آیت‌الله فاضل لنکرانی افزود: قرآن این همه تشویق می‌کند به اینکه سراغ علم بروید، علم خشیت می‌آورد، خشیت هم درجه انسان را بالا می‌برد ما بخواهیم به بهانه سیر و سلوک دور علم را خط بکشیم نه مطابق با قرآن است و نه مطابق با روایات است و هیچ ضابطه‌ای ندارد. اینکه بگوئیم پنج سال، ده سال، درس خواندیم بقیه‌اش را سراغ سیر و سلوک برویم، سیر و سلوک سر جای خودش، ولی بزرگان ما تا آن لحظات آخر دست از علم برنداشتند، تا لحظات آخر دست از تحقیق و مطالعه و نوشتن برنداشتند، کنارش امور عبادی هم سر جای خودش بوده، نماز شب، قرائت قرآن، نوافل، اینها هم سر جای خودش بوده.

وی در پاسخ به سؤال برخی که می‌گویند علم حجاب است گفت: بله علم حجاب است اما حجاب نورانی است و تا به این حجاب نورانی نرسیم به آن خشیت نمی‌رسیم، چرا که معنای حجاب این نیست که به سراغش نرویم، یک حجاب‌هایی را باید سراغش رفت تا بتوانیم به مرحله بعد برسیم و الا انسان سراغش نرود اصلاً حجاب معنا ندارد و موضوعش منتفی می‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به طلاب توصیه کرد ما باید سراغ علم برویم و خسته نشویم، چرا که یکی از کارهای شیطان این است که در مسیر علمی می‌خواهد انسان را فریب بدهد، لذا اهتمام‌ خود را به درس روز به روز بیشتر کنیم، و بدانیم «رب زدنی علماً و عملاً و الحقنی الصالحین» دستوری بوده که خدا به پیامبر اکرم فرمود، او مأمور بود اینگونه دعا کند، علم هم منتهی ندارد و پایان پذیر نیست.

وی ضمن سفارش حوزه های علمیه برای پرداختن به علوم دینی و غیردینی یادآور شد: برخی درباره ویروس کرونا حرفهای غیر صحیح و غیر مطابق با دین مطرح کردند مثلا گفتند کرونا در مجلس امام حسین (ع) نمی‌آید، در حالی که این یک حرف خلاف واقع است چرا که ممکن است یک وقتی امام حسین (ع) عنایتی کند و هیچ کسی هم در حرم و مجلس ایشان مبتلا نشود و تردیدی در این وجود ندارد؛ ولی به حسب ظاهر مثل این است که بگوئیم در حرم امام حسین (ع) تفنگ کار نمی‌کند،در حالی که شاهد بودیم صدام با مأمورین ملعونش به حرم امام حسین (ع) حمله کردند و جای گلوله‌ها الآن بر دیوارهای حرم موجود است.

آیت الله فاضل لنکرانی خاطرنشان ساخت: وقتی انسان درس بخواند، همه موضوع و محمول و زوایا و ابعاد قضایا برایش روشن می‌شود، بنابراین تا می‌توانیم درس بخوانیم، تا می‌توانیم تلاش کنیم، چراکه مردم امروز به یک روحانی واجد شرایط بسیار نیازمند هستند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) گفت: تبلیغات علیه روحانیت فراوان است و این تبلیغات منفی همیشه بوده اما فراز و فرود داشته، ولی باید بدانیم مردم، حتی غیر مسلمان‌ها به یک روحانی ملا، باتقوا، بصیر، خوش فکر، نیازمند هستن.د لذا در شروع سال واقعاً اخلاص خودمان و قصد قربت خودمان را بیشتر کنیم متوسل به امام زمان(عج) بشویم، خودمان را در محضر آن حضرت ببینیم، آن حضرت را ناظر بر اعمالمان بدانیم و از حضرت هم استمداد کنیم برای ما و برای حفظ حوزه‌های علمیه، حفظ این درس‌ها، تقویت این بحث‌ها و رشد این بحث‌ها دعا کنند.

لازم به یادآوری است به منظور رعایت ضوابط بهداشتی و استفاده عموم، دروس آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی به صورت زنده از وب سایت ایشان قابل استفاده و بهره‌برداری است.

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش