یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۴۸ - ۲۶ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۱۲۵۰
علما و مراجع تقلید

در سوگ تو، آتش به نیستان افتاد

اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,علما,اکبر هاشمی رفسنجانی

اگرچه آفتاب این سرزمین با رفتن او غروب نخواهد کرد، اما آفتاب عقلانیت و مهر مدارا کم‌فروغ‌تر خواهد شد.آیت‌الله هاشمی اگرچه خود جریان‌ساز و بازی‌ساز انقلاب بود و با روحیات انقلابی نیمه دوم قرن بیستم وارد گردونه قدرت و مدیریت عالی کشور شد، اما به‌سرعت توانست با واقع‌بینی چارچوب‌های انقلاب را با واقعیات جهان خارج هماهنگ کند و با طراحی نوعی دیپلماسی هوشمند، کشور را از دل بحران‌ها بگذراند. برخورداری آیت‌الله هاشمی از شخصیتی آرام و مطمئن، استعداد شگرف و هوش استراتژیک و قدرت تفکر بالا و همچنین تجربیات عمیق در حوزه‌های مختلف از او چهره‌اي اسطوره‌ای در هدایت کشور و مدیریت بحران‌های بزرگ ساخته بود و او را بسان سیاست‌مداری «حداقل بی‌بدیل در خاورمیانه» در کلاس سیاست‌مداران بزرگ و به‌یادماندنی جهان معاصر که دارای توانایی نظام‌سازی (استیت بیلدینگ) باشند، نشانده بود.

 

اگرچه عملکرد آیت‌الله هاشمی چون هر سیاست‌مدار بزرگ دیگری نمی‌تواند عاری از اشتباهات باشد، اما در کنار حجم فداکاری‌ها و راه‌حل‌هایی که آن مرد سترگ در حل بحران‌های بزرگ داخلی و خارجی ایران در حوزه‌های مختلف ارائه کرد و تلاش و ممارست و دستاوردهایی که در مدیریت بحران نفس‌گیر جنگ تحمیلی و خاتمه عزتمندانه آن و تلاش در جهت تثبیت موقعیت کشور در مناسبات و تعاملات جهانی و کاهش تشنج منطقه‌ای و متعاقبا ساخت ریل‌های قطار توسعه کشور و ترویج نگاه علمی و حرفه‌ای به مدیریت کلان کشور به‌خرج داد این قبیل اشتباهات قابل اعتنا نبود، اما او هرگز بر تکرار اشتباهات مُصر نبود و از هر حرکت، درسی می‌آموخت و به همراهان می‌آموزاند و چنین بود که هاشمی ١٣٩٥ هرگز در اندازه‌های، هرچند قابل‌اعتنا در مقایسه با دیگران، هاشمی ١٣٥٧ باقی نمانده بود.  رحلت آیت‌الله هاشمی در این زمانی که دنیا و خاورمیانه آبستن حوادث و بحران‌های بزرگ است، يكي از اصلی‌ترین راهبران گذر از بحران‌ها را از کشور گرفت و البته فقدان این امیرکبیر، جای خالی و پرنشدنی او را در سال‌های آینده بیشتر نشان خواهد داد. اگرچه در دو دهه گذشته متأسفانه از تمام ظرفیت آیت‌الله هاشمی حسن استفاده به‌عمل نیامد و تلاش در جهت کاهش حضور و نقش‌آفرینی آیت‌الله هاشمی در گردونه سیاست‌گذاری کلان داخلی و خارجی کشور بود.

 

عظمت شخصیت و نفس حضور او و سهم بزرگ او از قدرت غیررسمی در کشور و اعتماد ملی به قدرت تفکر و برنامه‌ریزی او و تلاش در حفظ ارتباط با مقامات تأثیر‌گذار و بالاتر از همه خواست و عنایت خداوند قسمتی از این کم‌لطفی‌ها را ابتر کرد و او توانست حتی در سال‌های آخرین عمر و با وجود افزایش بی‌رحمانه این حملات و با وجود همه محدودیت‌ها، نقش‌های بی‌بدیل بر پرده سیاست‌های راهبردی کشور بگذارد. او انسانی وارسته و باورمند، مردی بزرگ و بزرگوار، فرماندهی شجاع و واقع‌بین، سیاست‌مداری سترگ و تاریخی و سیاست‌گذاری آگاه، عاقل و متعهد به منافع ملی و منافع عمومی مردم بود.

 

اگرچه جسم هاشمی بعد از این در میان ما نخواهد بود، اما یاد او و منش او و خاطره خدمات او چون خاطره امیرکبیر در تاریخ ایران نامیرا باقی خواهد ماند. او پتانسیل آن را دارد که بتواند موجب آشتی تاریخی نسل‌های آینده ایران با تاریخ و بزرگان خود در جهت گذشتن از جامعه دوره‌گرا به جامعه تسلسل‌گرا باشد. خداوند روح او را قرین آرامش، علو درجات و رحمت واسعه خود قرار دهد و راه و روش و منش و سعه‌صدر او را در راه ایجاد حکمرانی خردورز و خردپذیر فراراه سیاست‌مداران و مدیران کشور در جهت نیل به اهداف اولیه امیدبخش و آزادی‌بخش و عدالت‌گستر انقلاب و راهبردهای توسعه‌ای کشور بنماید. 

 

آمین یا رب‌العالمین

 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش