جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۰:۴۱ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۵۰۲۷
علما و مراجع تقلید

آیت‌الله فاضل‌لنکرانی هم حمایت از رئیسی را تکذیب کرد/ باید برای مظلومیت این نظام گریه کرد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه اگر حوزه بخواهد حفظ شود ما نباید در یک جریان خاصی یا جناح و گروه خاصی قرار بگیریم، گفت: من به سهم خودم استفاده کردن از یک طلبه یا از حوزه را برای هر کاندیدایی مشروع نمی‌دانم.

به گزارش  ایرنا؛  آیت‌الله محمدجواد فاضل‌لنکرانی، در درس خارج فقه خود افزود: ما نباید حوزه را در مسیر گروه‌ها و جناح‌های سیاسی قرار دهیم، حوزه حوزه‌ امام زمان(عج) و این لباس، لباسِ سربازی امام زمان(ع) است، این لباس خادمی احدی نیست.

 

وی خطاب به طلاب ادامه داد: انتخابات، بسیار مهم است، برای تشویق مردم به حضور در انتخابات به شهرها بروید، منتها روش حوزه باید روش رهبری باشد، مردم را به حضور حداکثری دعوت کنید، آنها را تشویق کنید به اینکه تحقیق کنند و ملاکات را بررسی نمایند آنگاه بین خود و خدا هر کسی را انتخاب کردند معذورند.

 

وی تصریح کرد: حوزه را ذبح نکنید، عظمت حوزه باید مصون بماند، حوزه باید برای انقلاب، ولایت فقیه و دفاع از خون شهدا بماند، اینکه الآن یک گروه از روحانیان طرفدار این کاندیدا، گروه دیگر طرفدار آن کاندیدا شوند، هر دو اشتباه است.

 

آیت الله فاضل لنکرانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت:این چه وضعی است که امروز شاهد آن هستیم؟ این به او تهمت بزند، او به این تهمت بزند، هر دو به نظام تهمت بزنند، دلسوزان نظام باید بنشینند و بر مظلومیت این نظام گریه کنند.

 

وی ادامه داد:اینکه یک طرف چنین بگویند چهل سال فساد و خورد و بُرد و اختلاس و دزدی بوده، و برای مردم و برای دین هیچ کاری نشد، آن طرف هم بگویند اینها گرفتند، بردند، زدند، چه کردند، در انظار دنیا نتیجه‌اش را چه کسی می‌برد؟ امروز رادیوهای خارجی چه می‌‌گویند!

 

آیت الله فاضل لنکرانی افزود: اگر انسان ورع داشته باشد نمی‌آید مطلبی را که نمی‌داند بگوید. هیچ کدام از این برخوردها را نمی‌توانیم از منتظرین بدانیم.

 

وی ادامه داد:ما کاری به این آقایان نداریم و وضع طلبگی خودمان را دنبال می‌کنیم. اینها رقبایی هستند که در این مسئولیت باید رقابت کنند، دعا می‌کنیم کسی که برای حفظ دین و بعد برای حفظ انقلاب أصلح است ـ ‌ ولو امروز انقلاب ما با دین گره بسیار محکمی خورده، رأی بیاورد.

 

وی ادامه داد: من شخص خاصی را نمی‌گویم، اما این لباس نباید خرج افراد و جناح‌ها بشود. ما باید ملاک‌های تشخیص أصلح را برای مردم بگوییم و اینکه انقلاب و دیانت خود را حفظ کنید.

 

آیت الله فاضل لنکرانی گفت:اما اینکه الآن من بروم در یک شهری و بگویم فلان آقای محترم، أصلح است، آن‌گاه یک فردی که در مسائل اقتصادی وارد است دو تا سؤال از منِ طلبه کند و بپرسد این کاندیدای شما برای تورم چه برنامه‌ای دارد، مجبور شوم سرم را پائین بیندازم، آیا این زشت نیست؟! آیا این فرد حاضر می‌شود پای موعظه‌ من بنشیند تا مسائل دین و قیامت و احکام را برایش بیان کنم و گوش به حرفم بدهد؟

 

وی با بیان اینکه وظیفه داریم از کیان روحانیت مراقبت کنیم، خاطرنشان کرد: باز تأکید می‌کنم کسی نگوید فلانی از شخص خاصّی حمایت می‌کند، حتی در مورد آنچه که به عنوان جامعه محترم مدرسین هم نوشته شده باید بگویم بنده در جلسه رأی‌گیری حضور نداشتم، اما بر خلاف واقع در این نوشته‌‌‌های فضای مجازی اسم مرا هم نوشته‌‌‌اند!

 

آیت الله فاضل لنکرانی خاطرنشان کرد: در یک جلسه‌ قبل از آن به آقایان عرض کرده بودم که فقط ملاکات را بگوئید، وارد مصداق نشوید، شأن روحانیت بالاتر از این است.

وی ادامه داد:بالاتر عرض کنم یک وقتی از یکی از بزرگان جامعه مدرسین نقل شد که رهبری معظم انقلاب در یک جلسه‌ای که با جامعه مدرسین داشتند اینطور فرمودند که من نمی‌دانم شأن جامعه مدرسین هست که وارد مصداق در قضیه انتخابات ریاست جمهوری بشود یا نه؟ من در همان جلسه به آقایان گفتم که مگر شما فرمایش رهبری را فراموش کرده‌اید؟

 

وی گفت: باز بزرگان ما، مراجع ما همین تأکید را داشته‌اند، مرحوم والد ما به اعضای محترم جامعه مدرسین همین مطالب را مکرر فرموده بودند، مراجع دیگر هم فرموده بودند، اینها نه برای این بود که یک طرف را بگیرند و یک طرف را نگیرند، شأن حوزه بالاتر از این است و ما می‌خواهیم حوزه حفظ شود

 

 

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
برخورد سخيفانه و كوته نظرانه و ناشي از بي تقوايي قاليباف را اصلاً نپسنديدم اميدوارم نظام از وجود چنين افراد بي شرمي خالي شود .
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش