یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۰۱ - ۲۱ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۶۵۷
علما و مراجع تقلید

موسوی بجنوردی: باید «مردم» را در اولویت بدانیم

موسوی بجنوردی,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,علما

امام خمینی همواره بر نقش مردم در تحولات تاکید فراوانی داشت و جمله معروف «میزان رأی ملت است» خود گواه این ادعاست. بنیانگذار انقلاب اسلامی بر توجه به رأی مردم و آنچه آنان می‌خواهند تاکید داشتند. چنان‌که فرمودند: «به انتخابات نظر کنید می‌فهمید که ایران پایدار خواهد ماند. ممکن است عده‏‌ای در خارج مفت بگویند ولی ملت واقعیت‌ها را می‌بیند. این مردم هستند که در صحنه‌اند و نباید کاری بشود که مردم متزلزل شوند. دنیا روی ملت‌ها حساب می‏‌کند. وقتی می‌توانند کودتا یا حمله کنند که ملت در صحنه نباشند.» دلیل تاکیدات امام خمینی بر نقش مردم هم به تلاش‌های آنان در سرنگونی رژیم طاغوت و از‌خودگذشتگی‌هایشان برای عبور کشور از بحران‌هایی بود که از سوی دشمنان برای کشور ایجاد شد و هنوز هم که ۳۹ سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است، برنامه‌ریزی مخالفان برای تضعیف کشور ادامه دارد که باز هم بدخواهان ایران با پاسخ‌های محکم مردم شکست را پذیرا می‌شوند.

 

امام خمینی در بهشت زهرا فرمود: «من به پشتوانه این ملت، دولت تعیین می‌کنم» یعنی بر‌اساس این مقبولیت و مشروعیت دولت تعیین می‌کنم. آیت‌ا... غرویان درباره اهمیت مردم در نگاه امام می‌گوید: «تأکید ایشان همواره بر حضور و حفظ مردم در صحنه بود و هیچ‌گاه در مقابل مردم نایستادند و موضع‌گیری‌ها و فرمایشات ایشان حالت تقابل با رأی اکثریت مردم نداشت. مصداق این توجه و اهمیت امام به مردم آن جمله معروف ایشان است که فرمودند «میزان رأی ملت است»؛ یعنی امام مصلحت ملت را همان مصلحت اکثریت مردم می‌دیدند. برمبنای همین نگاه امام خود را در کنار مردم می‌دانستند و در سخنرانی‌های مختلف از مردم به‌عنوان ولی‌نعمت یاد می‌کردند که این جنبه دیگری از اعتدال و عقلانیت در سیره عملی امام بود.»

 

تاکید آیت‌ا... هاشمی

همراهان امام هم دیدگاه او را درباره نقش مردم داشتند و بارها بر آن تاکید کردند. از جمله این همراهان آیت‌ا... هاشمی بود که درد جامعه و مردم را درد خود می‌دانست و با دلسوزی و تدبیر سال‌ها در راستای بهبود وضعیت زندگی مردم کوشید. او در این مسیر متحمل هزینه‌های زیادی شد اما برای نقش بستن لبخند رضایت بر لبان افراد جامعه اخم به ابرو نیاورد. او در آخرین دلنوشته خود برای مردم تصریح کرد: «مردم عزیزم! اکنون شما در جایگاه استادی نشسته‌اید و همچون خمینی کبیر که مردم را رهبر خود می‌دانست ما نیز در سال ۹۴ در کلاس درس شما نشستیم و به قلب خود فهمیدیم گذشت شما را، از خطاهای گذشته و حمایت‌های ناصواب و به گوش خود شنیدیم و فریاد شما را در پذیرش «اعتدال» و برجام و به چشم خود دیدیم روی برگرداندن معنادارتان را از عده‌ای در انتخابات ۹۴. پارسال برایتان نوشتم، چه من باشم یا نباشم، فردا از آن شماست!» آیت‌ا... هاشمی دو نقش برای خود در مواجهه با مردم قائل بود. نخست اینکه در مسیر سازندگی گام بردارد تا وضعیت رفاهی جامعه بهبود پیدا کند و از همان رو بود که او را سردار سازندگی نامیدند. همچنین امیدبخشی به جامعه ماموریت دیگر آیت‌ا... بود. همگان در ذهن دارند که آیت‌ا... هاشمی در برهه‌هایی که بخشی از جامعه به دلایلی به سمت ناامیدی و یأس در حرکت بود چگونه با تدبیری که داشت با آنان سخن گفت و با تزریق امید به آنها مسیرشان را به سمت پویایی و تلاش برای غلبه امید بر ناامیدی تغییر داد. تاکید آیت‌ا... هاشمی بر اهمیت نقش مردم سبب خشم گروهی می‌شد که تداوم حیات خود را در سکوت جامعه می‌دانند.

 

تاکید آیت‌ا... بجنوردی

یکی دیگر از همراهان امام آیت‌ا... موسوی بجنوردی است که از هر فرصتی برای یادآوری آنچه مطلوب بنیانگذار انقلاب اسلامی در اداره کشور بود دریغ نمی‌کند. او از اینکه آرمان‌های امام از سوی برخی تحریف می‌شود گلایه دارد و معتقد است امام به‌خوبی نقشه راه اداره کشور را ترسیم کرد و نقش مردم در اداره ایران اهمیت زیادی داشت که نشانه آن تعیین جمهوری اسلامی با رأی مردم بود. موسوی بجنوری می‌گوید: «حضرت امام بر این عقیده بودند که حکومت اسلامی، حکومت قانون بر مردم است. این موضع امام خمینی به این معناست که یعنی در نظام اسلامی قانون بر مردم حکومت می‌کند نه حاکم. سیره پیغمبر(ص) و حضرت علی(ع) نیز این را تصریح می‌کند. حضرت علی(ع) می‌گفتند من بینه را از شما می‌گیرم اما اساس قوانین را از خدا.» این یار و همراه امام خمینی همچنین اظهار داشت: «اگر ما می‌خواهیم حکومت اسلامی، آبروی خود را حفظ کند و مشروعیت داشته باشد، باید ملت از ما راضی باشند، مبادا کسانی پیدا شوند و دیکتاتوری بکنند، در اندیشه امام «من» یعنی شیطان، حکومت اسلامی باید بر‌اساس اراده ملت عمل کند، رضایت خدا و اراده ملت سبب دوام حکومت می‌شود و اگر یکی از اینها نباشد، حکومت مشروعیت خود را از دست خواهد داد.»

 

آیت‌ا... موسوی بجنوردی در گفت‌وگو با آرمان به این موضوع پرداخت که درادامه می‌خوانید.

 

امام خمینی فرمودند «نهضت زنده است تا هاشمی زنده است». آیت‌ا... هاشمی هم همواره بر نقش مردم در اداره کشور تاکید داشتند اما برخی چنین موضوعی را بر نمی‌تابند. چه باید کرد؟

همین مردم بودند که انقلاب را درست کردند. همین مردم بودند که ۸ سال جنگیدند تا پیروزی حاصل شد و حالا هم همین مردم هستند که نقش زیادی در تداوم انقلاب دارند. بنابراین باید اهتمام زیادی به مردم داشت چرا که آنها نقش اصلی را در اداره کشور دارند و نشان دادند که در مسیر آبادانی کشور تلاش می‌کنند.

 

در سالروز رحلت آیت‌ا... هاشمی هستیم که ایشان همواره از حقوق مردم دفاع و نقش آنها را یادآوری می‌کردند. پس از ایشان با چه شرایطی مواجه خواهیم شد؟

نباید نگران بود و ان‌شاءا... شرایط خوب است. «تفاءلو بالخیر تجدوه» بنابراین باید همیشه امیدوار باشیم و هیچگاه یأس به خودتان راه ندهید.

 

آیت‌ا... هاشمی نقش بزرگی در پیروزی آقای روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری داشتند و اکنون این پشتوانه وجود ندارد. رئیس‌جمهور در چنین شرایطی چه کاری باید انجام دهد؟

دولت باید دنبال ملت باشد. نباید فراموش شود که بهترین پشتوانه دولت، ملت است. روحانی باید در خدمت مردم باشد همان‌طور که امام فرمودند «من در خدمت مردم هستم» در این موضوع که شخصی بالاتر از امام(ره) نیست بنابراین باید بر همین اساس رفتار شود.

 

مردم بجنورد گلایه دارند مدت زیادی است که به این شهر سفر نکرده‌اید. دلیلش چیست؟

من به‌تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفته‌ام. حالم بهتر شد به بجنورد سفر می‌کنم.

 

مطهره شفیعی

 

 

  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش