به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین سروش محلاتی در یکصد و دوازدهمین نشست ماهانه بنیاد باران که با حضور رییس این بنیاد و اعضاء برگزار شد، اظهار کرد: وقتی نیاز انسان به معنویات اثبات و طرحی برای زندگی معنوی انسان مطرح شد، دو نوع اندیشه شکل گرفت.
اندیشه اول اینکه دین برای رفع خلاء معنویت است و آرمانهایی میدهد که برای انسان مفید است. اندیشه دوم اینکه دین میتواند چنین نقشی داشته باشد اما باید به دلایلی به فکر معنویت غیردینی بود.
وی در ادامه افزود: این گروه برای این اندیشه خود دو دلیل میآورند. اول اینکه دین به همراه معنویت دستورات دیگری هم دارد که ما همه این دستورات را لزوما قبول نداریم. دوم اینکه مناسک معنوی دینی مثل روزههای سنگین در تابستان ضروری نیست.
محلاتی با اشاره به اینکه آنهایی که از معنویت غیردینی میگویند در واقع از آزادی انسان صحبت میکنند، تصریح کرد: این درحالی است که آنها دستورات و مناسک دیگری را جایگزین مناسک معنوی انسان میکنند. در حالی که معنویات اسلامیکاملا متفاوت است. معنویت منهای خدا است.
تقوی به معنای پرهیز در همه مکاتب معنوی وجود دارد اما تقوی قرآنی فراتر از پرهیز است. توحیدی بودن و جامعیت از ویژگیهای مهم معنویت اسلامی است. وی در پایان گفت: فراموشی از اصل ایمان ما را به ظواهر دین میرساند. در اسلام و عبادات دینی، هیچ واسطهای بین خدا و انسان نیست.
- 10
- 5