دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳
۱۱:۰۰ - ۲۱ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۴۶۸۳
فرهنگ و حماسه

نگاهی به قوانین حمایت از بازماندگان جنگ در كشورهای جهان

قوانین حمایت از بازماندگان جنگ,اخبار مذهبی,خبرهای مذهبی,فرهنگ و حماسه
تصویب قوانین درزمینه رسیدگی به رزمندگان وبازماندگان جنگ ها درتمام دنیا امری متداول ومعمول است تا همه این كشورها كه به نوعی زمانی را درگیر جنگ بوده اند٬ بتوانند برای جانباختگان و بازماندگان، برنامه ها و خدماتی در شان ارائه دهند.

دركشورهایی همچون تاجیكستان، تركمنستان، هند، كره جنوبی و شمالی، لیبی، كویت، كوبا، كانادا، آمریكا، ژاپن، آلمان، فرانسه و كشورهای دیگر امتیازهای خاصی به ایثارگران به تناسب نیازهایشان ارائه می شود كه البته هرچه این كشورها مترقی تر و توسعه یافته تر باشند میزان ارائه این خدمات نیز افزایش می یابد.

ایران نیز به عنوان كشوری كه هشت سال درگیر جنگی تحمیلی بود٬ با تاسیس نهادهایی نظیر بنیاد شهید انقلاب اسلامی، سازمان امور جانبازان و ستاد امور آزادگان كه چند سال قبل با ادغام همه این نهادها، تشكیلات سازمانی منسجمی برای حمایت ازایثارگران با نام بنیاد شهید وامور ایثارگران به وجود آمد٬ در این راه گام برداشته است .

یكی ازجنبه های توجه ورسیدگی به فرهنگ ایثار٬ جنبه فرهنگی آن است كه به شكل برگزاری جشن ها، بزرگداشت ها، اعیاد یا سوگواری ها تقریباً در كلیه فرهنگ ها با هدف' یادآوری' برگزار می شود واین سهم بسزایی درانتقال فرهنگ ایثار از نسلی به نسل دیگر داشته وجزء تاریخ یك ملت محسوب می شود.

نسل جدید با این برنامه ها باید بداند آسایش و امنیت امروز او مرهون ایثارگری ها، فداكاری ها وشهادت طلبی كسانی است كه این موقعیت را برای او فراهم كرده اند.

درجوامع مختلف به تناسب برخورداری از امكانات، ساز و كارهای متفاوتی برای انتقال ارزش ها در نظر گرفته شده است و از جمله احداث موزه های گوناگون، نمایش آثار شخصی بر جای مانده از رزمندگان و فرماندهان معروف و مشهور، نمایش آلات و ادوات جنگی، ساختن مجسمه ها و سنگ نوشته های حاوی اطلاعات یا نام درگذشتگان جنگ، تابلوهای نقاشی، بناهای یادبود، حفظ آثار مهم جنگ و تخریب شهرها مانند بناهایی در استالینگراد كه از تجاوزات نازی ها حكایت دارد یا ساختمان های مخروبه براثر بمب اتمی هیروشیما به نشانه جنایات گسترده آمریكا، مسجد جامع خرمشهر، تپه های الله اكبر وده ها بنای یادبود دیگر در جنگ ایران وعراق، نوشتن صدها و هزاران نمایشنامه، فیلمنامه، رمان، كتاب و خاطرات راجع به وقایع جنگ، ساخت مجموعه های تلویزیونی گوناگون، فیلم های سینمایی و تئاترهای جنگی، تهیه و تنظیم سمفونی ها، سرودها و مارش های جنگی، همه اینها نشان دهنده تلاش و كوشش انسان هایی است كه برای كشور و ملت خود فداكاری كرده و با دیده ارزشی به آنها نگریسته می شود.

***جمهوری آذربایجان:

خدمات ارائه شده به بازماندگان جنگ در جمهوری آذربایجان در قالب پرداخت حقوق و مزایا، ایجاد اشتغال و كاریابی برای معلولان و شركت كنندگان جنگ، ارائه امور آموزش و پرورش، تعاون و امور اجتماعی و خدمات عمومی است.

آذربایجان دارای حدود هفت هزار معلول جنگی و یك میلیون آواره است. متولی رسیدگی به امور جانبازان در این كشور كانون بازنشستگان جنگ جهانی دوم وهشت سازمان و بنیاد غیر دولتی است. همچنین شعبه ویژه ای در ریاست جمهوری و هیات دولت وجود دارد كه امور مربوط به تامین اجتماعی بازنشستگان و معلولان جنگ را نظارت و اجرا می كند. خدمات ارائه شده به بازماندگان جنگ ها در این كشور در قالب پرداخت حقوق و مزایا به افراد درجه یك ، دو و سه خانواده های قربانیان، ایجاد اشتغال و كاریابی به معلولان و شركت كنندگان در جنگ، ارائه خدمات آموزش و پرورش، تعاون و امور اجتماعی و خدمات عمومی از قبیل استفاده از وسایل نقلیه به صورت رایگان است.

***آلمان:

در آلمان نیز ارائه خدمات رفاهی و اجتماعی به سه هزار نفر از خانواده قربانیان جنگ به صورت اختصاصی وجود دارد.

دولت آلمان تسهیلات ویژه‌ای به خصوص برای فرزندان قربانیان و مفقودان جنگی قائل در نظر گرفته است. در زمینه حمایت از معلولان و مصدومان جنگ نیز در حال حاضر سه هزار و ۲۰۰ نفر از نابینایان جنگ و دو هزار و ۳۰۰ نفر از همسران آنان تحت پوشش و حمایت كانون نابینایان جنگ قرار دارند.

ارائه خدمات رفاهی و اجتماعی به ۳۰۰ هزار نفر از خانواده قربانیان جنگ؛ اختصاص صندلی ویژه برای معلولان، پیش‌بینی تردد آن‌ها به ساختمان‌ها و فروشگاه‌ها، اختصاص محل‌های ویژه پارك اتومبیل در خیابان و پاركینگ‌های عمومی را می‌توان از جمله اقدام های آلمان در این خصوص نام برد.

***آمریكا:

در آمریكا هر فردی كه در نیروهای مسلح آمریكا معلول شده باشد، تحت حمایت سازمان كهنه سربازان و معلولان آمریكایی قرار می گیرد. در این راستا بیش از ۶۰ اداره مشغول خدمات رسانی به معلولان هستند كه عمدتاً افسران وظیفه مسئولیت این اداره ها را برعهده دارند.

این سازمان برنامه های زیر را برای افراد تحت پوشش اجرا می كند: ایجاد صندوق اعانه بلایای طبیعی، اطلاع رسانی، برنامه توسعه خدمات به كهنه سربازان جنگ ویتنام، رسیدگی به سربازان كهنسال تر٬ رسیدگی به وابستگان شامل همسر، كودكان، فرزندخواندگان، والدین و فرزندان مدرسه ای تا ۲۳ سال و شوهر زنانی كه در جنگ حضور داشته اند . معلولان با شرایط خاص هشت هزار دلار كمك برای خرید خودرو دریافت می كنند، ضمنا با توجه به نوع معلولیت٬ وسایل مورد نیاز برای خودروی آنان نصب می‌شود ومسكن متناسب با شرایط آنها ارائه می‌شود و هزینه پوشاك كه سالانه مبلغ ۵۳۴‌ دلار است٬ به آنها پرداخت می‌شود.

ارائه خدمات آموزشی شغلی، عدم كاهش مزایای حقوق سربازان كهنسال و پرداخت مستمری به بازماندگان معلولان فوت شده از دیگر خدمات ارائه شده به بازماندگان جنگ است.

شماری از مشهورترین بناهای یادبود جهان برای بزرگداشت سربازان و بازماندگان جنگ در آمریكا ساخته شده است. دیوار ویتنام با فهرست كشته‌شدگان جنگ ویتنام و استخر بزرگ اكلاهاما سیتی كه به یاد قربانیان بمب‌گذاری اكلاهاما ساخته شده و تصویر آسمان را در خود منعكس می‌كند٬ از جمله مشهورترین این بناها است.

***اتریش

در اتریش معلولانی كه به دلیل حضور در جنگ معلول شده اند٬ می توانند از امتیازات ویژه ای همچون بیمه اجتماعی، كمك هزینه پرستاری، خدمات اجتماعی و دریافت غرامت اجتماعی برخوردار شوند. كمك های ویژه ای نیز به افرادی كه برای استقلال ارتش جنگیده یا قربانی شده اند تعلق می گیرد. در شرایط خاص، بازماندگان این قبیل معلولان پس از فوت ایشان مستمری دریافت می كنند.

***ژاپن

در ژاپن دفتر 'مدیریت و هماهنگی وزارت بهداشت- رفاه و كار٬ در ارتباط با مقرری كاركنان نیروهای مسلح و خدمات مربوط به كادر غیرنظامی فعالیت می كند. سیستم پرداخت مستمری ژاپن (شامل نظامیان) ۱۱۹سال سابقه دارد.

***عراق

عراق پس از كشته شدن سربازان نیز امتیازاتی برای آنان در نظر گرفت، واگذاری منزل مسكونی به خانواده (در صورتی كه خانواده ای بیش از یك كشته داده باشد، قطعه زمینی با مساحت بیشتری به این خانواده واگذار می شود)، عدم تخلیه منازل نظامیان كشته شده و معافیت از مالیات و پرداخت ۳۰ هزار دلار جهت ساختن منزل مسكونی از دیگر امتیازات به خانواده های كشته شدگان است.

***تركمنستان

مردم تركمنستان در آیین گرامیداشت خاطره جان‌باختگان جنگ جهانی دوم٬ از رئیس جمهوری گرفته تا مردم عادی شركت می كنند و با احترام به سخنان سخنران در این مراسم گوش می‌دهند.

در این آیین، بازماندگان كهنسال این جنگ مورد تكریم و احترام قرار گرفته و با قرار دادن یك مدال برسینه‌هایشان چنین تصور می‌شود كه تحمل انبوه مدال‌های اعطا شده به آنها دیگر برایشان مشكل شده است.

این كهنه سربازان دربیشتر آیین‌های رسمی و ملی تركمنستان با یونیفورم‌های مزین به مدال‌های مختلف٬ شركت می‌كنند.

این گروه ازمردان وزنان كهنسال هنگامی كه با اونیفورم‌های مزین به مدال های شجاعت در خیابان‌ها ظاهر می‌شوند، مردم، ماموران و مقام‌های شهری و كشوری با احترام ویژه با آنان برخورد می‌كنند. رزمندگان جنگ در تركمنستان از امتیازات ویژه‌ای از جمله درمان و داروی رایگان، مقرری بازنشستگی (بیش از سایر بازنشسته‌ها)، مسكن، برخی ارزاق و مواد غذایی و همچنین استفاده از وسایل حمل ونقل رایگان برخوردارند.

دولت تركمنستان در سال ۲۰۰۰ میلادی با صدور بخشنامه ای ٬تمامی كشته شدگان این جنگ و بازماندگان آن را' قهرمان ملی' اعلام كرد. در این كشور پنج هزار و ۲۱۷ نفر از افرادی كه در جنگ جهانی دوم شركت داشتند، هنوز زنده اند و دولت برای تمامی آن ها مزایای ویژه ای در نظر گرفته است.

دولت تركمنستان با كشورهای استقلال یافته از شوروی سابق همچنین توافق نامه هایی امضا كرده كه براساس آن بازماندگان جنگ جهانی دوم از پرداخت هزینه روادید سفر بین تركمنستان و كشورهای عضو جامعه مشترك المنافع معاف هستند.

***فرانسه

در فرانسه، كهنه سربازان از اولویت استفاده و نشستن در وسایل نقلیه عمومی برخوردارند و اكثر كشورها یك روز تعطیل را به عنوان روز تجلیل از كهنه سربازان برای گرامیداشت آنها اختصاص داده اند.

به تمامی كهنه سربازان و خانواده شان تسهیلاتی از جمله: مسكن، آموزش، ازدواج ، امكانات پزشكی، تفریحی و رفاهی تخصیص داده می شود. این امكانات برای نسل های بعدی آنان حتی علیرغم تغییر و تحولات سیاسی و فرهنگی جامعه ادامه می یابد. به آنها مدال افتخار كنگره داده می شود و هر سال مورد تكریم قرار می گیرند و از آنان گزارش و مصاحبه هایی به منظور ارتقای روحیه جنگ آوری و رشادت در جامعه به عمل می آید.

به منظور ترسیم عملكرد و ارزش های ایثارگری در قالب هنر، كمسیون هنرهای زیبا در آموزش عالی تشكیل و تصاویر و آثار مربوط به آنان در موزه ها و نگارخانه ها به نمایش در می آید.

***ایران

در جمهوری اسلامی ایران نیز قوانینی مشابه این قوانین به تصویب رسیده است اما اجرای برخی از آنها در پیچ و خم اجرا معطل مانده است و اكثر ایثارگران از كم توجهی به قوانینی كه برای ارج نهادن به خیل رزمندگان، آزادگان، خانواده های شهداء و جانبازان تصویب شده اما اجرا نمی شود٬ گلایه دارند.

این رزمندگان چشمداشتی همانگونه كه برخی مدعیان به سفره انقلاب دوخته اند؛ ندارند چرا كه آنها در حالی كه مجروح در كف كانال های جبهه ها افتاده بودند٬ برادرانشان را به عبور از روی جسم خود برای رویارویی با دشمن فرا می خواندند و حاضر به دریافت هیچ امتیازی در قبال آن نیز نبودند.

آنها هیچگاه به ۲۰ سال بعد وامتیازهایی كه ممكن است برای جانبازی وایثارگران درنظر گرفته شود، فكر نمی كردند وحتی در این مدت نیز در گوشه و كنار شهرها و روستاهای این سرزمین زندگی خود را با هر شرایط و سختی كه بوده ادامه داده و برخی نیز غریبانه ازاین دنیا كوچ كرده اند ولی حاضر به پیگیری دریافت این امتیازات نبوده اند.

اینان همان رزمندگانی هستند كه در سه دهه قبل، جوانی بیش نبودند كه در كسوت دانش آموز یا دانشجو ، درس و مشق را كنار نهاده و با پوشیدن لباس رزم٬ عازم مناطق جنگی شدند تا با رشادت های خود از خاك میهن پاسداری كنند.

irna.ir
  • 51
  • 23
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۶۰
غیر قابل انتشار: ۶۴
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام....به نظرم لایحه در مورد سهمیه ایثارگران را باید تغییرداد... کافی هست در لایحه ذکر بشه ۸۰ درصد نمره علمی نفر آخر را باید بیاورند ازآن طرف۲۵ درصد مازاد را هم داشته باشند این جا حقی اجحاف نمی شه چون هم با نمره علمی خوب وارد دانشگاه می شوند وهم اینکه بهرحال این عزیزان به دلیل جانباز بودن پدرانشان ممکن هست صدمه هایی دیده باشند...
سلام....به نظرم لایح...
عدالت وقتي برپا ميشه كه هيچ سهميه اَي نباشه ولي تمام ايثارگران بدون آزمون وارد دانشگاه شوند مثل كشور هاي غربي
من واقعا متاسفم ک این حداقل کاری که برای جانبازان انجام میدادید رو میخایید کم‌کنید.مگه برای ما فرزندان جانباز چ کاری میکنن؟برای جانبازای ما چیکار میکنن؟
تو همه کشورا برای افرادی که از جانشان گذشتند چقدر احترام قائلن اما ما فقط دنبال سود خودمونیم، به جای اینکه عرضه ی چرخوندن زندگی خودمون رو داشته باشیم همش دنبال بهانه ایم که کی چطوره و چی داره و ما نداریم، این کمترین کاریه که میشه در حق افرادی که برای ما برای کشورمون زحمت کشیدن انجام بدیم، به تمام جانبازان و ایثارگران و شهیدان احترام میزارم و هرچه که شود رضایت دارم و براشون احترام قائلم
تو همه کشورا برای اف...
شهدا و ایثارگران برای همه ما قابل احترام اند اما از کی تا حالا بدون تلاش ب نتیجه رسیدن و حق سهمیه های عادی رو خوردن شده عرضه عزیزم
کافیه که یک پدر موجی و همچنین شیمیایی عامل اعصاب و همچنین دچار بیماری دیابت توی خونه داشته باشید دور از جون پدر های همتون . بعد میفهمید چقدر سخته درس خوندن توی همچین خونه ای با وجود تمام استعداد هایی که دارید .مشکلات مالیه این قشر هم که بماند . اصلا کاری که اطلاعات اشتباهی که دادید ندارم . فقط اینو میدونم که توی مملکت ما به این قشر و خانواده های مظلومشون فقط و فقط جفا شده .
کافیه که یک پدر موجی...
خوب وقتی شرایط درس خوندن ندارن هم نباید برن تو بهترین دانشگاهها تحصیل کنن...هرکس براساس شرایطی که داره درس میخونه
البته خوبه که توی کشور ما هم امتیازات رفاهی باشه که البته هست و حتی بهتره حقوق بابایی هم بهشون بدن ولی اینکه بی سواد بیان بالا و تو تمام مراحل تحصیل و استخدام و تخصص و بورسیه و.... از سهمیه استفاده کنند وضرر جبران ناپذیری رو به کشور میزنه و البته این عزیزان بر خلاف پدران دلسوزان شم قوی ذارن و دنبال رشته های پول ساز میرن ولو اینکه ذارن با جون مردم بازی میکنن
همه جا که این کشورها مفسدند و افکارشون مخالف نظام ماست ما خوبیم ما نامبر وان .حالا چطور شد تو این زمینه این کشورها مهم شدن و ما باید ازشون پیروی کنیم . ثانیا اطلاعات غلط ندین اگه اینجوری بود وضعشون میشد مثل کشور ما
واقعا بايد تاسف خورد به حال خودمون كه كشورهايي مثل فرانسه انگليس امريكا بعد از حدود ٧٠ سال هر روز امتيازات فرزندان كشته شده و كهنه سرباز ها بيشتر ميشود اونوقت در كشور ما هر روز ميخواهند كمترش كنند اين خط دهي غير از منافقينه !؟؟
این اطلاعات کاملا غلطه لااقل کمی تحقیق میکردید و اینک درمورد اخر پستتون :بله درست میگید وقتی اون زمان این جوانان از تحصیلشون گذشتن برای نجات جان ما پس باید فرزندانشون ادامه راهشونو بدن ولی کسایی ک پدرانشون از هیچ امکاناتی بی بهره نیستد و بدون هیچ کنکوریم میرن سر کلاس چی اونا چیکار کردن؟ حاضرگ قسم بخورم اگ جنگ بشه هیچ کدوم از این اوما حتی ایرانم نمیمونن هیچ رو زمین هم نمیمونک میرن سیاره مریخ...
این اطلاعات کاملا غل...
بله درسته فرزنداشون باید راهشون رو ادامه بدن ولی با تلاش خودشون ، نه با سهمیه
بقول رهبر عزیز مان هرکس به انقلاب وشهدا ایثارگران خیانت کند واقعااز انسانیت خارج است و ضد انقلاب محسوب میشود
فقط مطالب در مورد ژاپن و عراق درست است و جالب اينكه اين دو كشور شروع كننده جنگ تحميلي بر عليه چين و ايران بوده اند
اين اطلاعات اشتباه رو از كجا پيدا كرديد !؟ بعد از جنگ جهاني دوم در فرانسه تمام فرزندان كشته شدگان سربازان و نيروهاي پايور بدون هزينه و بدون كويز ورودي وارد دانشگاه هاي نرماندي و سوربون و تولوز و رن و....شدنند
اين اطلاعات اشتباه ر...
اگه فرانسه انقدر سطح دانگاهاش پایینه که بدون کویز دانجو تولید کنه که ویگه اسمش فرانسه نبود، میشد ایران
ادمين محترم در انگلستان حتي به نوه هاي مونت گرمري ژنرال ارشد ارتش بريتانيا ورود بدون هزينه و بدون امتحان ورودي دادن ، اطلاعاتت كاملن اشتباه
ادمين محترم در انگلس...
چند درصد سهمیه داری اومدی اینجا دفاعیه میدی؟!
قطعن این اطلاعات درست و کامل نیست در کشورهای دیگر میزلدن فرزندان ایثارگر در هر دانشگاهی خاستن بدون حد نصاب وارد بشوند ...ظاهرا شما خیلی در تلاشی این قشر،رو ببری زیر سوال بهتره اطلاع رسانی کنی تا اینک عیله ایثارگران با اطلاعات بی پایه و اساس بایستی
قطعن این اطلاعات درس...
حرفتون غلطه ، در هیچکدوم از کشورای میشرفته نمیذارن کسی اینطور وارد دانشگاه بشه ، توی المان که من خبر دادم حداکثر سهمیه پنج درصده و اونم فقط به خود فرد داده میشه ، نه اعضای خانوادش
باسلام به نظرم کمتر کسی وجود داشته باشه که با کمک های معیشتی و‌درمانی همانگونه که در مورد کشورهای دیگر ذکر شده است مخالف باشد. مشکل اینه اداره مملکت را,با تخصیص سهمیه های آموزشی به دست افرادی بسپاریم که توانایی لازم را ندارند و جامعه را شایستگان از وجود شایستگان محروم نماییم.
باسلام به نظرم کمتر ...
یه نفرم حرف حق میزنه کلی انلایکش میکنن
باسلام به نظرم کمتر ...
كاربر مهمان گرامي اين اطلاعات اشتباه است ضمنا سهميه كشته شدگان جنگ در تمام دنيا انجام شده است اين يك قانون نا نوشته ي مدني است براي كساني كه براي دفاع و حفظ امنيت يك كشور كشته و يا نقص عضو ميشوند وجود دارد حتي در ايران شهدا و ايثارگران در سهميه جدا ازسهميه ديگران و فقط رقابت با خودشون رو دارند با حفظ احترام به نظر شما جناب عالي بهتر نيست با كمي درس خواندن بيشتر توجيه براي كم كاري خود نياوريد . با تشكر
مگر كشته شدگان ما با كشته شدگان كافرين يكي هستند !؟ كشته شدگان ما (شهدا) در بهشت و كشته شدگان آنها در قعر جهنم (قران كريم) شما افكارت و خط گيري هايت تماما ضد نظام جمهوري اسلاميست حواست باشد
ادمين محترم اين كانال بهتر نيست كمي بيشتر تحقيق ميكرديد !؟ بعد از جنگ جهاني حتي آلمان نازي و ايتاليا فاشيستي و شوروي كمونيست و حتي امريكا و فرانسه از دانشگاهاي معتبري مثل هاروارد سوربون و ... به تمام فرزندان سربازان كشته شده به صورت رايگان ورود به دانشگاه مد نظر آن خانواده را فراهم آورد اين كار سختي نيست ميتونيد سرچ كنيد ورود به دانشگاه نه حد نصاب و ....!
حالا عالیجنابان این چند درصد سهمیه رو که به ایثارگران دادن نتونستن تحمل کنن و کمش کردن ... برید از کشورهای دیگه یاد بگیرید که برای جانبازان شهدا و رزمندگانشون ارزش قایل هستن... درصمن شمایی که مخالف سهمیه ایثارگرانی اگه رزمندگان و شهدا و جانبازان نبودن الان شمایی وجود نداشتی ... الان ایرانی وجود نداشت.. شمایی که الان آسوده نشستی توی خونه گرم و نرم ... اگه شهدا نبودن الان همتون توسط دشمن کشته شده بودین. پس یه کم درک وشعور داشته باشین.. درس نخوندن و قبول نشدن خودتون رو گردن ایثارگران نندازین
حالا عالیجنابان این ...
کاملا صحیح
بسیار عالی بود. لطفا این پست رو برای تک تک نمایندگان مجلس ارسال کنید تا توجیه شوند و یاد بگیرن راه و روش قدردانی از ایثارگران و خانواده معزز شهدا چگونه است و مطابق با روشی که در تمام جهان معمول است از این عزیزان قدردانی و تشکر کنند.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش