حرز امام رضا( ع)
در کتب مختلف، حرزهای گوناگونی روایت شده که سند برخی از آن ها محکم نیست درحالیکه برخی دیگر، مستند هستند.
سند و روایت حرز امام رضا( ع)
در کتاب" مهج الدعوات و منهج العبادات" از" سید بن طاووس"، سند حرز امام رضا وجود دارد. این حرز با روایتی از زبان" یاسر" خادم مامون( خلیفه عباسی) توسط سید بن طاووس، نقل شده است؛ به این شرح که امام رضا( ع)، ساکن قصر" حمید بن قحطبه" بودند. یک روز که ایشان قصد داشت به حمام برود؛ لباسهای خود را در زمان وارد شدن به حمام، برای شست و شو به کنیزی می سپارند. زمانی که کنیز، لباسهای امام را می شست؛ در درون پیراهن امام رضا، تکه کاغذی دید. آن تکه کاغذ را به حمید داد و گفت که این تکه کاغذ را در لباس امام رضا دیده است و آن را به ایشان پس بدهد.
حمید از امام رضا سوال کرد:سرور من، این کاغذ به چه علت در گریبان شما بوده است؟ امام فرمود:این کاغذ، تعویذی( تعویذ به معنای دعای دوری از چشم زخم و بلا) است که با نگهداری آن در نزد خود، از خطر ها و از شر شیطان رجیم در امان میمانید. امام در این زمان ، شروع به خواندن این تعویذ برای حمید کرد.
آداب حرز امام رضا
آداب حرز امام رضا( علیه السلام )، خاص است. از این رو هر فرد، ملزم به رعایت آداب زیر میباشد :
>> حرز امام رضا را باید به صورت صحیح و بدون هیچ غلطی بنویسید.
>> در موقع نگارش حرز امام رضا، وضو داشتن و رو به قبله بودن، از اداب این حرز به شمار می رود.
>> از دیگر آداب حرز امام رضا میتوان به رعایت احترام قلبی و داشتن اعتقاد نسبت به تاثیرات آن اشاره کرد.
>> برای همسو شدن با صاحب حرز امام رضا و تأثير بیشتر باید تقوای الهی را رعایت کنید.
>> در موقع همراهی حرز امام رضا بهتر است که وضو داشته باشید
>> اگر حرز امام رضا را در دستشویی، بهمراه خود ببرید؛ بلامانع است( بشرط عدم قصد بی احترامی )
متن حرز امام رضا( ع)
سپس متن آن حرز را بر حمید املاء فرمودند و آن حرز این است:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ بِسْمِ اللَّهِ اِنّى اَعُوذُ بِالرَّحْمنِ مِنْکَ اِنْ کُنْتَ تَقِیّاً اَوْغَیْرَ تَقِىٍ اَخَذْتُ بِاللَّهِ السَّمیعِ الْبَصیرِ عَلى سَمْعِکَ وَ بَصَرِکَ لا سُلْطانَ لَکَ عَلَىَّ وَ لا عَلى سَمْعى وَلا عَلى بَصَرى وَلاعَلى شَعْرى وَلاعَلى بَشَرى وَلاعَلى لَحْمى وَلا عَلى دَمى وَلا عَلى مُخّى وَلا عَلى عَصَبى وَلا عَلى عِظامى وَلاعَلى مالى وَ لا عَلى ما رَزَقَنى رَبّى سَتَرْتُ بَیْنى وَ بَیْنَکَ بِسِتْرِ النُّبُوَّةِالَّذِى اسْتَتَرَ اَنْبِیآءُ اللَّهِ بِهِ مِنْ سَطَواتِ الْجَبابِرَةِ وَالْفَراعِنَةِ جَبْرَئیلُ عَنْ یَمینى وَ میکائیلُ عَنْ یَسارى وَ اِسْرافیلُ عَنْ وَرآئى وَ مَحَمَّدٌ صَلّىَ اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ اَمامى وَاللَّهُ مُطَّلِعٌ عَلَىَّ یَمْنَعُکَ مِنّى وَ یَمْنَعُ الشَّیْطانَ مِنّى اَللَّهُمَّ لا یَغْلِبْ جَهْلُهُ اَناتَکَ اَنْ یَسْتَفِزَّنى وَ یَسْتَخِفَّنى اَللَّهُمَّ اِلَیْکَ الْتَجَاْتُ اَللَّهُمَّ اِلَیْکَ الْتَجَاْتُ اَللَّهُمَّ اِلَیْکَ الْتَجَاْتُ.
به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانىاش همیشگى است، به نام خدا، من از تو به خداى رحمن پناه مىبرم اگر پرهیزگار باشى یا غیر پرهیزگار، بستم به خدا شنواى بینا گوش و دیدهات را، و را تسلّطى بر من نیست و نه بر گوشم و نه بر چشمم و نه بر مویم و نه بر پوستم و نه بر گوشتم و نه بر خونم و نه بر مخم و نه بر عصبم و نه بر استخوانم و نه بر دارایىام و نه بر آنچه پروردگارم نصیبم نموده، پوشاندم بین خود و بین تو را به پوشش نبوّت که پیامبران خود را به آن پوشاندند، از حملات گردنکشان و فرعون ها، جبرئیل از جانب راستم و میکائیل از چپم و اسرافیل از پشت سرم، و محمد( درود خدا بر او و خاندانش) از پیش رویم، خدا آگاه بر من است، تو را از من باز مىدارد، شیطان را از من باز مىدارد، خدایا نادانىاش بر بردبارىات غلبه نمىکند، تا آرامشم را برهم زند و سبکم شمارد، خدایا پناهنده به تو شدم، خدایا پناهنده به تو شدم، خداى پناهنده به تو شدم.
عجایب حرز امام رضا( ع)
نزدیک ترین یاران امام رضا، به نقل روایتی از تأثير شگفت انگیز حرز امام رضا در حاشیه ی آن پرداخته اند.
" اباصلت هروی" درخصوص عجایب حرز امام رضا نقل می کند:من در منزل امام رضا( ع) بودم که فرستاده ای به در سرای امام آمد و به ایشان گفت که مامون( خلیفه وقت) با او کار دارد. امام به من گفت:" اباصلت، من توسط مامون احضار نمی شوم مگر اینکه کار شر پنهانی داشته باشد، ولی به خدا قسم به سبب این حرز، کم ترین آسیبی به من وارد نمیشود."
من و امام به قصر مامون رفتیم. امام در مقابل مامون، تمام حرز را زیر لب زمزمه کرد. ناگهان مامون گفت:یا ابو الحسن، امر کرده ام که به شما صدهزار درهم بدهند و حوائجت را برآورده کنم. مامون در زمان بازگشت امام به خانه اش، گفت:" من اراده کردم و خدا نیز اراده کرده است و آنچه خدا اراده کرده بهتر بوده."
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 19
- 1
رضوان
۱۴۰۳/۳/۱۰ - ۲:۱۴
Permalink