صلوات در اسلام
یکی از اعمال عبادی و بسیار مورد توصیه و تأکید در اسلام درود و سلام و صلوات فرستادن به ائمه معصومین (علیه السلام) است. این عمل که بیانگر اراده نسبت به شخصیت های والا مقام در اسلام است پاداش الهی فراوانی دارد و بر اساس اعتقاد شیعیان اگر با خلوص نیت انجام شود از طرف ائمه (ع) هم پاسخ داده میشود و تاثیرات دنیوی و معنوی فراوانی در زندگی افراد دارد.
صلوات حضرت فاطمه (س)
یكى از عبادتهاى دینى درود و صلوات فرستادن بر حضرت ختمى مرتبت و اهل بیت معصوم آن حضرت است. این عبادت ریشه قرآنى دارد و خداوند متعال در قرآن به آن فرمان داده است. (انَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِىِّ يا اَيُّها اَلَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيما)
در روایتى از پیامبراکرم (صلى الله علیه و آله) آمده است كه صلوات حضرت فاطمه (س) آثار معنوى بالایى دارد و در قیامت شایستگى الحاق به پیامبر اكرم (صلى الله علیه و آله) را براى انسان فراهم مى كند.
ختم صلوات حضرت فاطمه (س)
مرحوم جعفر آقا مجتهدی (ره) ارادت زاید الوصفی به بانوی دو عالم حضرت زهرا (سلام الله علیها) داشتند و از منزلت استثنایی آن حضرت در بین امامان معصوم (علیه السلام) سخن میگفتند و صلوات ویژه آن بانو را به تعداد ۱۳۵ مرتبه که هم عدد با اسم مبارکه "فاطمه" است را توصیه میکردند و میفرمودند این صلوات حضرت فاطمه (س) برکات استثنایی دارد:
" اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بنیها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِه عِلْمُکَ"
«خداوندا به شماره آنچه که علم تو به آن احاطه دارد بر فاطمه و پدر و همسر و فرزندان او درود فرست.»
در برخی جاها صلوات حضرت فاطمه (س) این چنین نیز بیان شده:
"اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ"
«بارپروردگارا؛ درود فرست بر فاطمه و پدر بزرگوارش و همسر گرامی اشو فرزندان عزیزش( و آن رازی که در وجود او به ودیعه نهادی). به تعداد آنچه دانش تو بر آن احاطه دارد.»
این ختم صلوات حضرت فاطمه (س) در کتب قدیمه دعا ذکر نشده و از زمان شیخ انصاری در بین زبان ها افتاده و معروف شده است. بعضی بر این باورند که منظور از «رازی که در وجود مقدس حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به ودیعه گذاشته شده» امام زمان (عج) است. قرائت صلوات حضرت زهرا (س) در منابع به صورت ختم کردن وارد شده است. به این معنا که بر اساس توصیه بزرگان دین و علمای اسلام بهتر است این ذکر صلوات پانصد و سی مرتبه خوانده شود. یکی از فصیلت های این صلوات شریف مستجاب شدن حاجت ها است و مسلمانان می توانند با در نیت داشتن حاجاتی که از خداوند مسئلت دارند این ختم را انجام دهند و درحالتی که طبق صلاحدید خداوند بود به حاجاتشان دست یابند.
آیت الله ملا علی معصومی (ره) میگفتند در توسل به حضرت زهرا (ع) ۵۳۰ مرتبه صلوات حضرت فاطمه (س) را این گونه بگو:
اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَةَ وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بنیها بِعَدَدِ ما اَحاطَ بِه عِلْمُکَ.
و یا صلوات حضرت فاطمه (س) را اینگونه بگو:
الهی بحق فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و السر المستودع فیها؛
این عدد از مرحوم شیخ بهائی نیز نقل شده است. برخی از سادات کرام دلیل این که ۵۳۰ مرتبه ذکر صلوات حضرت فاطمه (س) ختم شود را یافته اند که عبارت است از لفظ «فاطمه» به حروف ابجد (ف= ۸۰، أ= ۱، ط= ۹، م= ۴۰، ت= ۴۰۰)
ما بخاطر دو جهت صلوات حضرت فاطمه (س) را نقل نمودیم:
۱- هرچند صلوات حضرت فاطمه (س) در كتب قدیمه وجود ندارد و از مرحوم شیخ انصارى شنیده شده ولى بخاطر ارتباطى كه آن بزرگوار با حضرت بقیّة اللَّه ارواحنا فداه داشته است به احتمال قوى این دعا از حضرت صاحب الأمر ارواحنا فداه صادر شده است.
۲- المقصود من «السرّ المستودع فیها» هو الإمام الحجّة أرواحنا فداه.
گردآوری: بخش مذهبی سرپوش
- 46
- 6
کاربر مهمان
۱۴۰۳/۵/۶ - ۲۰:۲۵
Permalink