شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۱۰۷

زندگینامه شهید علیرضا کریمی بهمراه وصیت نامه اش

شهید علیرضا کریمی,زندگینامه شهید علیرضا کریمی,بیوگرافی شهید علیرضا کریمیشهید علیرضا کریمی در عملیات محرم سر و دست و پایش مجروح شد
از زمانی که شهید علیرضا کریمی، کودک بود؛ نذر حضرت اباالفضل( ع) شده بود و به ایشان، ارادت قلبی داشت. او در سن ۱۶ سالگی در جبهه مسئولیت دسته گروهان اباالفضل از لشگر امام حسین( ع) را بر عهده داشت.  در این مطلب از سرپوش با زندگینامه شهید علیرضا کریمی آشنا خواهید شد.

چکیده ای از بیوگرافی شهید علیرضا کریمی

نام:علیرضا کریمی

تولد:۲۲ شهریور ۱۳۴۵ مقارن با ماه مبارک رمضان

محل تولد:سیچان- اصفهان

شهادت:۲۲ فروردین ۱۳۶۲

محل شهادت:شمال فکه

ملیت:ایرانی

بیوگرافی شهید علیرضا کریمی

شهید علیرضا کریمی در تاریخ ۲۲ شهریور سال ۱۳۴۵ در ایام ماه مبارک رمضان در محله سیچان اصفهان دیده به جهان گشود. او مبتلا به بیماری شدیدی بود که طبق عقیده ی پزشکان، زنده نمی ماند. کبد او در سن ۴ سالگی از بین رفت و پزشکان از زنده ماندنش قطع امید کرده بودند. روزی سیدی سبزپوش در مغازه پدرش بی مقدمه گفت کار خوبی کردی که علیرضا را برای حضرت عباس( ع)، نذر کردی. همین امروز، سفره آقا ابالفضل( ع) را پهن کن و به مردم غذا بده. برای این حضرت، ۳ مجلس روضه در حرمش نذر کرده ای که من آنرا انجام می دهم. سپس آن سید سبزپوش، برای برکت کاسبی، اسکناسی را به پدر شهید علیرضا کریمی داد. علیرضا به طرز معجزه آسایی شفا یافت و بمدت چندین سال بعد به قهرمان ورزش های رزمی تبدیل شد.

فعالیت های شهید علیرضا کریمی

شهید علیرضا کریمی در اثر اصابت گلوله خمپاره در عملیات محرم از ناحیه سر و دست و پا مجروح شد و وقتی که دوران مجروحیتش تمام شد؛ به جبهه بازگشت. شجاعت و مدیریت علیرضا باعث شد تا فرمانده گردان امیرالمؤمنین( ع)، مسئولیت دسته دوم از گروهان ابالفضل( ع) را برعهده بگیرد.

اظهارات شهید علیرضا کریمی در آخرین دیدار با مادرش چنین بود:ما مسافر کربلائیم، پش از باز شدن راه کربلا برمی گردیم. آخرین نامه ی این شهید به این شرح بود:به امید دیدار در کربلا.

خصوصیات اخلاقی شهید علیرضا کریمی

- شهید علیرضا کریمی از زمانی که کودک بود؛ در مسجد حاضر میشد و نماز میخواند.

- شهید علیرضا کریمی در زمانی که نماز میخواند خدا را در مقابلش می دید و با او صحبت میکرد. او بدون هیچ عجله ای ذکرها را دقیق و شمرده می گفت. او نیز می گفت« اشکال ما اینست که برای همه وقت می گذاریم به جز خدا، با سریع خواندن نمازمان فکر می کنیم زرنگی کرده ایم ولی نمی دانیم که خدا به وقت ما برکت می دهد. او لذت می برد که بنده اش نماز بخواند و در سحر، بیدار بماند.»

- شهید علیرضا کریمی همیشه بطور مخفیانه در سحر، بیدار می ماند و نماز میخواند.

- شهید علیرضا کریمی، اهمیت بسیاری به قرائت قرآن می داد و ترجمه معانی ان را با دقت میخواند؛ او در مورد قرآن می گفت:« این قرآن توسط خداوند مثل نامه ای برای ما نوشته شده است، ما نباید بدانیم خدا چه گفته و از ما چه می خواهد؟»

- شهید علیرضا کریمی، توجه بسیاری به دعای توسل نشان می داد و می گفت« توسل به ائمه معصومین، پس از توکل به خدا حلال مشکلات است.»

- شهید علیرضا کریمی غیبت نمیکرد. درصورت ناراحت شدن از کسی، مستقیما با خودش حرف میزد و می گفت که علت ناراحتی اش چیست اما هیچگاه پشت سرش حرف نمی زد.

عکس شهید علیرضا کریمی,زندگینامه شهید علیرضا کریمی,شهید علیرضا کریمیشهید علیرضا کریمی از دوران طفولیت همواره برای نماز در مسجد بود

- یکی از خصلت های شهید علیرضا کریمی، کم حرف بودنش بود اما کلامش در زمان صحبت کردن ، بسیار جامع و کامل بود. او پس از دیدن همه ی جوانب کار، حرف می زد؛ بنابراین بچه ها حرف او را قبول داشتند.

- شهید علیرضا کریمی همیشه به صورت مخفیانه از پول توجیبی خود به افراد مستحق کمک می کرد.

- شهید علیرضا کریمی تاریخ تولد شناسنامه اش را مثل خیلی از نو جوانان آن دوران تغيير داد تا به جبهه اعزام شود. همرزمانش در تپه های صلوات آباد کردستان، حماسه او را دیدند.

- شهید علیرضا کریمی در مقابل بزرگترها مودبانه رفتار میکرد و در جمع خانواده بسیار کم حرف بود ولی یک انسان شوخ و بذله گو درجمع بچه های هم سنش بود ولی هیچ موقع، ابروی کسی را نمیبرد و یا پشت سر کسی غیبت نمیکرد.

- شهید علیرضا کریمی، علاقه وافری به ورزشهای رزمی داشت و همیشه حتی در جبهه و در زمان مجروح شدنش پیگیر آن بود؛ بدین دلیل که عقیده اش چنین بود که انسان مسلمان باید قوی و نیرومند باشد.

وصیت نامه شهید علیرضا کریمی سه ماه قبل از شهادت

وصیت نامه شهید علیرضا کریمی به این شرح میباشد :« هرگز، کشته شدگان در راه خدا را مرده نپندارید چون آن ها زنده اند و نزد پروردگارشان روزی می خورند.»( سوره آل عمران آیه ۱۶۹) به نام خدا و با سلام بر حضرت مهدی( عج) و نائب بر حقش امام خمینی و تمامی کسانی که در راه اسلام خدمت می کنند. خدا را شکر می کنم که برای شناخت اسلام واقعی به من مهلت داد تا در تاریکی جهل از دنیا نروم. انقلاب اسلامی باعث شد که سر از گریبان خود بیرون آوریم و با نگاه کردن به دور و بر خود، از دید دیگری به زندگی نگاه کنیم، آری امام کار عظیمی انجام داد. او باعث بیدار شدن دنیا از خواب و یادآوری مجدد انسانیت شد.

من از بابت این که جانم را نثار اسلام و مکتب رسول الله می کنم، خوشحالم و افتخار می کنم که مرام و مکتب من اسلام است. اسلام به من نحوه ی اندیشیدن و انتخاب کردن راه درست را آموخت، من برای اسلام، خون خود را با قلبی روشن می ریزم و پیام می رسانم که جاری شدن خونمان باعث نورانیتر شدن حکومت ها و اتصال به حکومت عدل صاحب الزمان( عج) می شود .. امیدوارم که حکومت ما، زمینه انقلاب امام مهدی( عج) را به وجود آورد اما مادر جان، وقتی که خبر شهادتم را شنیدی، اشک نریز به این دلیل که امام بزرگوار ما نیز در سوگ فرزندش اشک نریخت چون از بابت رضای خدا در این امر، واقف بود.

و پدر بزرگوارم به شما وصیت میکنم که برای کمک به فقرا و نیازمندان، ادامه دهنده ی راه من باشید و شما خواهرانم، زینب زمان باشید و با تربیت کردن پسرانتان به صورت حسین وار در راه خدا مبارزه کنید. خدایا تو میدانی که کرده های من برای رضای تو بوده است. پس ما را برای قدم برداشتن در راهت یاری کن. خدایا اسلام را پیروز کن و اگر من لیاقت شهید شدن دارم شریت گوارای آن را به من بنوشان.

شما ای منافقین فراری از خلق که فقط اسم و نام سازمانتان را پس از پیروزی انقلاب به دنبال می کشید. دل من بعنوان یک برادر برایتان می سوزد. یک مشت جوان پاک که توسط رهبرانشان منحرف شده اند. کمی فکر کنید! به خود بیائیدا خدایا این پیر جماران، این بت شکن تاریخ، این در هم کوبنده ستمگران را در پرتو خودت نگه دار. خداوندا تو میدانی که از بابت گناهانم شرمنده ام. مرا به عظمت و بخشندگیت عفو کن. خدایا مرا لحظه ای به خودم وامگذار و آمرزشت را نصیب پدر و مادرم بفرما! آمین

شهادت علیرضا کریمی

علیرضا کریمی درسال ۱۳۶۱ عملیات والفجر ۱ منطقه عملیاتی فکه- تنگه ابوغریب توسط تیرهای عراقی از ناحیه هر دو پا مورد هدف قرار گرفت و در جواب به فرمانده اش گفت، شما فرمانده ای بچه ها منتظر تو هستند. علیرضا در زمان افتادن روی زمین می خواست خودش را به سمت تپه ها بکشاند، ناگهان یکی از تانک های عراقی سریعا نزدیک او رفت و از روی پاهای این شهید ۱۶ ساله رد شد. ۱۶ سال پس از شهادت او در زمانی که نخستین کاروان به صورت رسمی عازم کربلا شد؛ در منطقه فکه شمالی، پیکرش را پیدا کردند و به وطن خود در شب تاسوعای حسینی بازگردانند.

آدرس مزار شهید علیرضا کریمی

مزار شهید علیرضا کریمی در گلزار شهدای اصفهان، خیابان زعامی واقع شده است.

شهید علیرضا کریمی,خصوصیات اخلاقی شهید علیرضا کریمیشهید علیرضا کریمی درعملیات والفجر ۱ بشهادت رسید

گردآوری: بخش مذهبی سرپوش

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش